لوگو پزشکت
زبان

العربی

رادیو پزشکت

کد تخفیف روز روانشناس - پزشکت

جوانسازی پوست در شیردهی

جوانسازی پوست در شیردهی || پزشکت

فهرست مطالب

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:


جوانسازی پوست در شیردهی یکی از نگرانی های دیگر زنان است که می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند در کنار سایر مشکلات شیردهی، ذهن آنها را درگیر کند. اما بسیاری از راهکارهای جوانسازی پوست هم در بارداری و هم شیردهی “ممنوع” در نظر گرفته می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شوند. این در حالی است که بارداری و حتی زایمان می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند اثرات بسیار عمیقی بر بدن زنان داشته باشد، و این شامل پوست آنها نیز می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. به دلیل تغییرات هورمونی در این دوره، مشکلات و لک‌های جدیدی مانند ترک‌های پوستی، گشاد شدن رگ‌های خونی و ملاسما ممکن است ظاهر شوند. در حالی که برخی از زنان دچار خشکی پوست می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شوند.

برخی از بیماری‌های پوستی که ممکن است متوجه آن شوید، مانند ترک‌های پوستی و ملاسما (لکه‌ها و لکه‌های تیره)، در اثر بارداری ایجاد و طی چند ماه آینده محو می‌شوند. اما برخی شرایط، مانند آکنه پس از زایمان و خشکی پوست، ممکن است ناشی از تغییرات هورمونی باشد که در دوران شیردهی اتفاق می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌افتد.

حتی برخی از زنان در طول شیردهی، عفونت‌های باکتریایی یا قارچی روی نوک پستان را تجربه می‌کنند که معمولاً به دلیل چفت شدن ضعیف نوزاد و ترک‌خوردگی پوست است. پس خانم ها بهتر است به دنبال راهکارهای مطمئن برای مراقبت و جوانسازی پوست خود در دوران شیردهی باشند.

محصولات مراقبت از پوست و شیردهی

وقتی نوبت به انتخاب محصولات مراقبت و جوانسازی پوست در دوران شیردهی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رسد، باید به نکته توجه کنید تا زمانی که یک محصول مراقبت از پوست وارد جریان خون نشود، بعید است که بر شیر شما تأثیر بگذارد.

برهمین اساس، بیشتر محصولات مراقبت از پوست ایمن و مناسب در نظر گرفته می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شوند زیرا به راحتی در جریان خون جذب نخواهند شد.

کارشناسان توصیه می‌کند که بیشتر محصولات مراقبت از پوست را از سینه‌ها و نوک سینه‌های خود دور نگه دارید تا نوزادتان آنها را نخورد همچنین باید به خاطر داشته باشید که هر محصولی که روی پوست خود بمالید (به خصوص در نزدیکی گردن، سینه و ناحیه شکم) می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند روی پوست کودک شما قرار بگیرد.

محصولات آرایشی در شیردهی || پزشکت

محصولات آرایشی غیرمجاز در شیردهی

اصلی ترین محصولاتی که کارشناسان توصیه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند زنان باید در طول دوران بارداری از آن خودداری کنند محصولات مشتق از ویتامین A مانند رتینول است. به طور کلی زنان در بارداری باید از محصولات حاوی اسید سالیسیلیک (ماده‌ای در داروهای آکنه) و هیدروکینون، (کرمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که برای کاهش لکه‌های تیره پوست) استفاده می‌شود، اجتناب کنند. با این حال، استفاده از اسید سالیسیلیک موضعی معمولاً در دوران بارداری بی خطر است.

رتینول، اسید سالیسیلیک و هیدروکینون برخی از اصلی ترین محصولات مراقبت از پوست هستند که در دوران بارداری منع مصرف دارند، زیرا می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانند باعث نقص مادرزادی شوند. متأسفانه، هیچ تحقیقی در مورد اثرات این داروها بر شیردهی وجود ندارد، اما اکثر متخصصان آنها را با احتیاط فراوان توصیه نمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند.

رتینول

رتینول نوعی ویتامین A است که در بسیاری از محصولات مراقبت از پوست یافت می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند هایپرپیگمانتاسیون را درمان کند، چین و چروک ها را کاهش دهد، آکنه را مدیریت کند، تولید کلاژن در پوست را افزایش و جای زخم را کاهش دهد.

اسید سالیسیلیک

بسیاری از داروهای بدون نسخه آکنه دارای اسید سالیسیلیک به عنوان ماده اصلی هستند. در طبیعت یافت می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود (در پوست درخت بید سفید و سبز زمستانی) اما اغلب به صورت مصنوعی هم تولید می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. اسید سالیسیلیک برای پاکسازی منافذ، و همچنین کاهش چربی و التهاب تجویز می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود.

هیدروکینون

هیدروکینون یک داروی بدون نسخه است که اغلب برای درمان بیماری های پوستی که با پرپیگمانتاسیون مشخص می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شوند کاربرد دارد. با مسدود کردن آنزیمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌که مسئول تولید ملانین است، پوست را روشن می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند.

به طور کلی، اطلاعات کمی ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌در مورد برخی از درمان های مراقبت از پوست در بارداری و شیردهی وجود دارد و استفاده از آنها “احتمالا” خوب است، اما مهم است که با احتیاط از آنها استفاده کنید و قبل از امتحان با پزشک خود مشورت کنید.

به عنوان مثال، لایه برداری شیمیایی، معمولاً خوب هستند. اکثر لایه‌برداری‌های شیمیایی سطحی و عمقی در دوران شیردهی ایمن هستند.

لایه برداری شیمیایی ، درمان هایی هستند که در آنها محلول های شیمیایی برای برداشتن و جوان سازی پوست بر روی پوست اعمال می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود.

بسیاری از لایه بردارهای شیمیایی حاوی AHA (آلفا هیدروکسی اسید) برای استفاده در دوران بارداری بی خطر هستند، به شرطی که از استفاده آنها در ناحیه سینه خودداری کنید. از لایه برداری های شیمیایی حاوی BHA (بتا هیدروکسی اسید) اجتناب کنید.

در مورد زیبایی‌های پزشکی تزریقی مانند پرکننده‌های پوستی و تزریق سم بوتولینوم (بوتاکس) هنوز هیچ داده‌ای در مورد اینکه چگونه ممکن است بر شیردهی تأثیر بگذارد، وجود ندارد. بهتر است از این درمان ها اجتناب کنید.

به نظر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رسد استفاده از آنها در حجم کم نگران کننده نیست. چون، این داروها در شیر مادر جذب نمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شوند و نباید مشکلی ایجاد کنند.

اما از آنجایی که هنوز هیچ مطالعه‌ای در مورد اثرات این درمان‌ها بر شیردهی انجام نشده است، بهتر است احتیاط کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر با متخصص پوست یا جراح پلاستیک خود مشورت کنید.

درمان های لیزری در شیردهی

درمان لایه برداری پوست با لیزر روشی است که در آن از لیزر برای برداشتن دقیق لایه های پوست استفاده می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توان از آن برای کاهش چین و چروک، کاهش جای زخم و درمان بیماری های پوستی مانند آکنه و پوست آسیب دیده در اثر آفتاب استفاده کرد.

به نظر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رسد این درمان ها به احتمال زیاد در دوران شیردهی بی خطر باشند. بیشتر مشکلات پوستی که با این درمان‌ها برطرف می‌شوند، لک‌های سطحی مانند قرمزی، تغییرات رنگدانه‌ای یا چین و چروک هستند و بنابراین طول موج‌های مورد استفاده در طول این درمان‌ها به اندازه‌ای عمیق نفوذ نمی‌کنند که بر مجاری شیر تأثیر بگذارد یا بر روند شیردهی تأثیر بگذارد.

مواد مراقبت از پوست در شیردهی

خوشبختانه، محصولات مراقبت از پوست زیادی وجود دارد که می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانید با خیال راحت از آنها در دوران شیردهی استفاده کنید. اما بهتر است محصولاتی با مواد طبیعی ملایم را انتخاب کنید.

مصرف محصولاتی که ترکیبات مشخص شده و معینی دارند، احتمالاً برای شیردهی بی خطر است. به عنوان مثال، مواد طبیعی که قبلاً درباره آنها شنیده اید، مانند روغن نارگیل، روغن زیتون، روغن بادام و ویتامین E، معمولاً بی خطر هستند و می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانند برای پوست کاملاً مغذی باشند. اما همیشه قبل از امتحان محصول جدیدی، حتما با متخصص پوست و اطفال خود مشورت کنید.

سایر مواد مرطوب کننده ای که استفاده از آنها برای والدین شیرده بی خطر است شامل گلیسیرین و روغن جوجوبا است. در مورد مرطوب‌کننده‌های کمتر «طبیعی»، به نظر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رسد که اکثر مرطوب‌کننده‌ها و پاک‌کننده‌های تولید شده تجاری برای استفاده در دوران شیردهی بی‌خطر هستند. با این حال، چون هورمون‌های پس از زایمان می‌توانند پوست را حساس‌تر و تحریک‌پذیرتر کنند، بهتر است از مرطوب‌کننده‌ها و پاک‌کننده‌های ملایم استفاده کنید.

بهتر است که در طول دوران شیردهی از مواد شیمیایی یا عطرهای غیر ضروری در محصولات آرایشی از جمله پاک‌کننده‌ها، مرطوب‌کننده‌ها، تونرها و سرم‌ها اجتناب شود. محصولات غیر کومدوژنیک (غیر آکنه زا)، ملایم و بدون عطر بی خطر هستند، زیرا ملایم بود و پوست را بیشتر زیاد نمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند.

اگر به دنبال محصولی هستید که دارای مزایای محافظتی و ضد پیری باشد، بهتر است محصولاتی با ویتامین C در نظر بگیرید. ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است که در دوران بارداری و شیردهی ایمن است. علاوه بر آن، مزایای ضد پیری بسیاری از جمله به حداقل رساندن ظاهر خطوط ریز و چین و چروک، روشن کردن و محافظت از پوست دارد. ویتامین C در بسیاری از مرطوب‌کننده‌ها و همچنین سرم‌های موضعی یافت می‌شود.

ترک های پوستی || پزشکت

 شایع ترین مشکلات پوستی بعد از بارداری و زایمان

بارداری و زایمان می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند منجر به بروز برخی عوارض پوستی در زنان شود، از جمله:

ملاسما

ملاسما که گاهی به آن “ماسک بارداری” نیز می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گویند، وضعیتی است که باعث ایجاد لکه های تیره روی پوست می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. معمولاً چند ماه پس از زایمان خود به خود از بین می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رود. با این حال، برخی از زنان به دنبال راهکارهایی برای درمان این وضعیت هستند تا به بهبودی خود را تسریع ببخشند. کارشناسان توصیه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند که اسید آزلائیک ماده ای است که می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند به بهبود ملاسما کمک کند و همچنین به طور کلی برای شیردهی بی خطر است. اسید آزلائیک یک ماده طبیعی است که در گیاهان و مخمرهای مختلف یافت می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند تولید ملانین را کاهش دهد، به همین دلیل برای شرایطی مانند ملاسما مفید است.

ترک های پوستی

مانند ملاسما، ترک های پوستی یکی دیگر از عوارض شایع دوران بارداری هستند. در حالی که ممکن است بلافاصله پس از تولد مانند رگه های قرمز بروز پیدا کنند، اما به مرور زمان محو می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شوند و به رنگ سفید در می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌آیند. کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان (ACOG) بیان می‌کند که هیچ روش مبتنی بر داده‌ها برای جلوگیری از ترک‌های پوستی یا از بین بردن آن‌ها وجود ندارد، اما مهم است که ناحیه‌ای را مرطوب نگه دارید زیرا پوست در محل کشیدگی ممکن است خشک شود و خارش ایجاد کند.

برخی افراد روغن نارگیل را به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی و ایمن در شیردهی برای پوست های خشک و ترک های پوستی توصیه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند. دیگر گزینه های ایمن و موثر ایمن برای شیردهی شامل کره کاکائو و روغن ویتامین E است.

آکنه پس از زایمان

عدم تعادل هورمونی پس از زایمان و شیردهی، در بسیاری از زنان ممکن است منجر به بروز آکنه و حتی تشدید آن شود. کارشناسان توصیه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند محصولاتی را با نیاسینامید به عنوان یک گزینه تسکین دهنده امتحان کنید. نیاسینامید اغلب در کرم ها و سرم های تجاری یافت می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. نیاسینامید آکنه را درمان نمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند، اما یک مشتق ویتامین B و دارای خواص ضد التهابی است که در پوست های مستعد آکنه، می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند التهاب را کاهش دهد. اگر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌خواهید از داروهای تجویزی برای آکنه استفاده کنید، باید با پزشک خود مشورت کنید، زیرا همه داروها در دوران شیردهی ایمن و مناسب نیستند.

 سخن آخر

معمولاً سؤالاتی در مورد محصولات مراقبت و جوانسازی از پوست در شیردهی وجود دارد. خوشبختانه، لازم نیست در حین شیر دادن به نوزاد، نیازهای مراقبت از پوست خود را نادیده بگیرید: به استثنای چند مورد، استفاده از بیشتر محصولات مراقبت از پوست بی خطر است. گفته می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود، قبل از استفاده از یک محصول خاص، باید با پزشک خود مشورت کنید.

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

0 / 5. تعداد رای ها: 0

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

نمایش کامنت‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز