لوگو پزشکت
زبان

العربی

رادیو پزشکت

جراحی ایمپلنت دندان

جراحی ایملنت دندان || پزشکت

فهرست مطالب

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:


جراحی ایمپلنت دندان یک روش مدرن در دندانپزشکی است که ریشه‌ دندان‌های آسیب‌دیده یا از دست رفته را با پایه‌های فلزی و پیچ مانند جایگزین می‌کند. این دندان‌های مصنوعی بسیار شبیه به دندان‌های واقعی هستند. جراحی ایمپلنت دندان می‌تواند جایگزین مناسبی برای پروتز یا بریج‌ باشد. زیرا در این دو روش گاهی دندان ها به خوبی روی هم قرار نمی‌گیرند. همچنین زمانی که ریشه‌های طبیعی دندان وجود نداشته باشد نمی توان از پروتزهای مصنوعی استفاده کرد. در اینگونه مواد که دندان هیچ گونه ریشه ای ندارد، بهترین کار برای پر کردن فضای خالی لثه استفاده از جراحی ایمپلنت دندان است.

نحوه انجام جراحی ایمپلنت دندان به نوع ایمپلنت و وضعیت استخوان فک شما بستگی دارد. جراحی ایمپلنت دندان معمولا شامل چندین مرحله است. مزیت اصلی ایمپلنت، پشتیبانی از دندان‌های دیگر شماست. استخوانی که در اطراف پایه ایمپلنت قرار می گیرد باید کاملا محکم باشد. از آنجایی که این ترمیم استخوان به زمان نیاز دارد، تکمیل مراحل ایمپلنت ممکن است چندین ماه طول بکشد.

ایمپلنت || پزشکتچرا باید دندان خود را ایمپلنت کنیم؟

ایمپلنت های دندانی با استفاده از عمل جراحی در استخوان فک شما قرار می گیرند. ایمپلنت به عنوان ریشه دندان های از دست رفته عمل می کند. تیتانیوم موجود در ایمپلنت‌ها به استخوان فک جوش می خورد. به همین علت است که دندان ایمپلنت‌ شده از جای خود نمی‌لغزد، صدا ایجاد نمی‌کند یا به استخوان فک شما آسیب نمی‌رساند. مواد غذایی نمی توانند موجب پوسیدگی دندان های ایمپلنت شده شوند.

در صورت داشتن شرایط زیر ایمپلنت دندان می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد:

  • بافت های دهان سالمی داشته باشید.
  • تمایلی به استفاده از دندان مصنوعی ندارید.
  • یک یا چند دندان از دست رفته داشته باشید.
  • استخوان فکی داشته باشید که به رشد کامل رسیده باشد.
  • بیماری خاصی ندارید که بر سلامت استخوان تأثیر بگذارد.
  • استخوان کافی برای محکم کردن ایمپلنت ها داشته باشید یا بتوانید پیوند استخوان انجام بدهید.

عوارض ایمپلنت دندان 

جراحی ایمپلنت دندان نیز مانند هر جراحی دیگری، عوارضی برای سلامتی دارد. با این حال، مشکلات نادر هستند و زمانی هم که رخ می دهند معمولا جزئی هستند و به راحتی درمان می شوند. برخی از مهمترین عوارض عبارتند از:

  • مشکلات سینوسی
  • عفونت در محل ایمپلنت
  • آسیب به ساختارهای اطراف، مانند سایر دندان ها یا رگ های خونی
  • آسیب عصبی، که می تواند باعث درد، بی حسی یا سوزن سوزن شدن در دندان ها، لثه ها، لب ها یا چانه شود.

آمادگی برای جراحی ایمپلنت

جراحی ایمپلنت دندانی می تواند توسط متخصصان مختلف انجام شود. به عنوان مثال جراح فک و صورت، متخصص لثه و استخوان (پریودنتیست)، متخصص پروتز و حتی پزشک متخصص گوش، حلق و بینی نیز می توانند جراحی ایمپلنت را انجام بدهند.

از آنجایی که ایمپلنت های دندانی به یک یا چند عمل جراحی نیاز دارند، پیش از عمل یک ارزیابی کامل از وضعیت فک و دندان های شما انجام می شود. اولین آزمایشی که دندانپزشک برای شما تجویز می کند اشعه ایکس و سه بعدی از دندان ها است.

سپس دندانپزشک در مورد وضعیت سلامت و هر گونه بیماری یا دارویی که مصرف می کنید، سوالاتی را از شما می پرسد. بنابراین در صورت مصرف هرگونه دارو و حتی مکمل باید آن را به دندانپزشک خود اطلاع بدهید.  اگر به بیماری قلبی مبتلا هستید پزشک ممکن است قبل از جراحی داروی آنتی بیوتیک تجویز کند. مصرف این دارو باعث پیشگیری از عفونت های احتمالی می شود.

پزشک برای کنترل درد بیمار، معمولا از گزینه های مختلفی مانند بی حسی موضعی، تزریق آرام بخش یا بیهوشی عمومی استفاده می کند. در صورت نیاز می توانید با دندانپزشک خود در مورد روش های مختلف کنترل درد صحبت کنید. در ادامه دندانپزشک بسته به نوع بیهوشی شما، در مورد خوردن و آشامیدن قبل از جراحی نکات لازم را به شما می گوید. بهتر است در روز جراحی یک همراه داشته باشید. از همراه خود بخواهید که بعد از عمل شما را به خانه ببرد تا بتوانید بقیه روز را استراحت کنید.

مراحل ایمپلنت دندان

جراحی ایمپلنت دندان معمولاً یک عمل سرپایی است که در چند مرحله انجام می‌شود و زمان بهبودی بین دو عمل وجود دارد. فرآیند کاشت ایمپلنت دندان شامل مراحل مختلفی است که عبارتند از:

  • کشیدن دندان آسیب دیده
  • آماده سازی استخوان فک
  • کاشت پیچ و پایه فلزی دندان
  • رشد و بهبود استخوان محل ایمپلنت
  • قرار دادن دندان مصنوعی بر روی پایه

کل فرایند ایمپلنت دندان ممکن است از ابتدا تا انتها چندین ماه طول بکشد. با این حال بیشترین مرحله درمان به انتظار برای رشد استخوان جدید در فک شما اختصاص دارد.

چه زمان پیوند استخوان مورد نیاز است؟

اگر استخوان فک شما به اندازه کافی ضخامت ندارد یا خیلی نرم است، ممکن است قبل از انجام جراحی ایمپلنت دندان نیاز به پیوند استخوان داشته باشید. در واقع عمل جویدن فشار زیادی به استخوان ها وارد می کند. بنابراین اگر استخوان به اندازه کافی محکم نباشد و نتواند از ایمپلنت پشتیبانی کند، جراحی احتمالا با شکست مواجه خواهد شد. در اینگونه موراد پیوند استخوان می تواند پایه محکم تری برای ایمپلنت ایجاد کند.

چندین ماده پیوند استخوان وجود دارد که می توان از آنها برای بازسازی استخوان فک استفاده کرد. گزینه‌های درمانی مختلف هستند. به عنوان ممکن است دندانپزشک از یک پیوند استخوان طبیعی استفاده کند، یعنی استخوان کوچکی را از قسمت دیگری از بدن شما بردارد. روش دیگر پیوند استخوان مصنوعی است. در این روش از مواد جایگزین استخوان استفاده می شود. این موارد می‌توانند ساختارهای حمایتی را برای رشد استخوان جدید فراهم کنند. دندانپزشک همه جوانب را می سنجد و گزینه های مناسب پیوند استخوان را به شما توصیه می کند.

ممکن است چندین ماه طول بکشد تا استخوان پیوند شده به اندازه استخوان جدید محکم شده و بتواند از ایمپلنت دندان حمایت کند. در برخی موارد، ممکن است فقط به پیوند استخوان جزئی نیاز داشته باشید که می تواند همزمان با جراحی ایمپلنت انجام شود. به طور کلی وضعیت استخوان فک تعیین می کند که ادامه عمل ایمپلنت چگونه پیش برود.

ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد؟

در طول جراحی برای قرار دادن پایه ایمپلنت، جراح در داخل لثه برشی ایجاد می کند. لثه شما باز می شود تا دندانپزشک بتواند استخوان را به طور کامل ببیند. سوراخ هایی در داخل استخوان ایجاد می شوند. دندانپزشک پایه یا پیچ ایمپلنت را در عمق استخوان قرار می دهد.

در این مرحله، پزشک محل برش لثه را بخیه می زند. پس از حدود دو هفته محل بخیه بهبود پیدا می کند و می توانید برای کشیدن بخیه به مطب دندانپزشک خود مراجعه کنید.

در انتظار رشد استخوان

هنگامی که پایه فلزی ایمپلنت در عمق استخوان فک قرار می گیرد، استئواینتگراسیون یا استخوان سازی شروع می شود. در طی این فرآیند، استخوان فک رشد کرده و به پایه ایمپلنت دندانی جوش می خورد. این فرآیند، در برخی افراد ممکن است چندین ماه طول بکشد.

قرار دادن اباتمنت

اباتمنت قطعه ای است که در نهایت تاج بر روی آن قرار می گیرد و یکی از اجزای مهم ایمپلنت دندان است. هنگامی که استئواینتگراسیون یا روند استخوان سازی کامل شد، ممکن است برای قرار دادن اباتمنت به جراحی اضافی نیاز داشته باشید.  این جراحی جزئی معمولا با بی حسی موضعی در یک محیط سرپایی انجام می شود.

روند قرار دادن اباتمنت:

  • جراح دهان شما لثه شما را مجددا باز می کند تا ایمپلنت دندان در معرض دید قرار گیرد.
  • اباتمنت به ایمپلنت دندان متصل می شود. سپس دندانپزشک بافت لثه در اطراف اباتمنت را بخیه می زند.
  • در برخی موارد، اباتمنت در هنگام کاشت به پایه فلزی ایمپلنت دندان متصل می شود. در نتیجه دیگر نیازی به یک مرحله جراحی اضافی نخواهید داشت. از آنجایی که اباتمنت از خط لثه عبور می کند، در هنگام باز کردن دهان قابل مشاهده است. و تا زمانی که دندانپزشک پروتز دندان را کامل نکند، همینطور خواهد بود.
  • پس از قرار دادن اباتمنت، لثه های شما حداقل به دو هفته زمان نیاز دارد تا بهبود پیدا کند.

قرار دادن تاج دندان

هنگامی که لثه های شما بهبود می یابد، دندانپزشک برای ساختن روکش و تاج دندان از قالب های مخصوص استفاده می کند. تا زمانی که استخوان فک شما به اندازه کافی محکم نشده باشد نمی توان تاج دندان را بر روی اباتمنت قرار دارد. دندانپزشک تلاش می کند دندانی که در محل ایمپلنت قرار می گیرد تا حد امکان طبیعی به نظر برسد.

  • برای ایمپلنت می توان از دندان های مصنوعی متحرک، ثابت یا ترکیبی از هر دو استفاده کرد.
  • دندان های مصنوعی متحرک را می توانید برای تمیز کردن روزانه به راحتی از دهان خارج کنید.

ولی در اغلب موارد افراد استفاده از دندان های مصنوعی ثابت در محل ایمپلنت را ترجیح می دهند. در این روش دندان مصنوعی به طور دائم بر روی اباتمنت ایمپلنت پیچ یا سیمان می شود. بیشتر اوقات، هر تاج به ایمپلنت دندانی خود متصل می شود. این دندان کاملا ثابت است و شما نمی توانید دندان را برای تمیز کردن یا هنگام خواب از دهان خارج کنید.

جراحی ایمپلنت || پزشکتمراقبت های بعد از جراحی ایمپلنت

چه جراحی ایمپلنت دندان را در یک مرحله یا چند مرحله انجام دهید، ممکن است کمی درد و عوارض خفیف را تجربه کنید، مانند:

  • خونریزی خفیف
  • تورم لثه ها و صورت
  • کبودی جزئی پوست و لثه ها

احساس درد در محل ایمپلنت

ممکن است پس از جراحی ایمپلنت دندان به مصرف داروهای مسکن یا آنتی بیوتیک نیاز داشته باشید. اگر تورم، ناراحتی یا احساس درد در روزهای بعد از جراحی بدتر شد، با جراح دهان خود تماس بگیرید. مصرف منظم آنتی بیوتیک بعد از عمل جراحی را فراموش نکنید. مصرف این دارو برای پیشگیری از عفونت در محل لثه ضروری است.

پس از هر مرحله جراحی، فقط از غذاهای نرم استفاده کنید تا به بافت لثه آسیب نرسد. آب و مایعات خنک بنوشید. نوشیدن مایعات داغ می تواند باعث التهاب و خونریزی لثه شود.رعایت این نکته ها به بهبودی سریع تر لثه کمک بسیاری می کند.  در اغلب موارد جراح از بخیه هایی استفاده می کند که خود به خود  جذب می شوند. اگر بخیه های شما از نوع جذبی نباشند باید بعد از ده روز الی دو هفته برای کشیدن بخیه ها به مطب دندانپزشک مراجعه کنید.

طول عمر ایمپلنت

به طور کلی اکثر ایمپلنت های دندانی عمل هایی موفق هستند. با این حال، گاهی اوقات، استخوان به اندازه کافی با ایمپلنت فلزی ترکیب نمی شود. به عنوان مثال سیگار کشیدن یکی از عوامل مهمی است که باعث عدم موفقیت ایمپلنت و یا ایجاد عوارض بیشتر در حین و پس از جراحی می شود.

اگر استخوان به اندازه کافی جوش نخورد، دندانپزشک ایمپلنت را خارج می کند. استخوان تمیز می‌شود و می‌توانید در حدود سه ماه دیگر دوباره این روش را امتحان کنید.

رعایت موارد زیر به طول عمر دندان ایمپلنت شما کمک می کند:

  • برای اطمینان از سلامت ایمپلنت های دندانی، به توصیه های مربوط به تمیز کردن دندان های ایمپلنت اهمیت بدهید.
  • بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کنید. درست مانند دندان های طبیعی خود، ایمپلنت ها، دندان های مصنوعی و بافت لثه را تمیز نگه دارید. برس‌های طراحی شده ویژه، مانند یک برس بین دندانی که بین دندان‌ها می‌لغزند، می‌توانند به تمیز کردن گوشه‌ها و شکاف‌های اطراف دندان‌ها، لثه‌ها و پایه‌های فلزی کمک کنند.
  • از عادت های مضر خودداری کنید. مواد خوراکی سفت مانند یخ و آب نبات های محکم را نجوید زیرا می توانند تاج یا دندان های طبیعی شما را بشکنند. مصرف تنباکو و محصولات کافئین دار را تا حد امکان کاهش بدهید. مصرف این محصولات باعث زرد و لکه دار شدن دندان های شما می شود.  اگر به مشکل  دندان قروچه مبتلا هستید هرچه سریع تر به دنبال درمان های لازم باشید.

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

0 / 5. تعداد رای ها: 0

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

نمایش کامنت‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز