لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

روز دانش آموز - پزشکت

پوسته پوسته شدن انگشتان دست

پوسته پوسته شدن انگشتان دست | پزشکت
فهرست مطالب
اگر از شوره‌های مقاوم به درمان و درماتیت سبورئیک رنج می‌برید، شامپو ضد شوره ما به شما در کنترل و بهبود علائم بالینی کمک می‌کند.

پوسته پوسته شدن انگشتان دست یک مشکل رایجی است که در برخی شرایط ممکن است منجر به درد و ناراحتی شود. اما راهکارهای درمانی برای پوسته پوسته شدن پوست انگشتان دست وجود دارد. انگشتان شما به طور مداوم مورد استفاده قرار می گیرند، در طول روز انگشتان دستان شما برای فعالیت هایی از جمله تمیز کردن، نوشتن، تایپ کردن و آشپزی با چیزهای مختلفی تماس می گیرند. این امر همچنین باعث می شود پوست انگشتان شما در معرض عوامل مختلفی قرار بگیرند که می توانند اثرات مخربی روی آن بگذارند.

این امر اغلب می تواند منجر به لایه برداری از پوست در اطراف نوک انگشتان شود، به خصوص اگر پوست حساس داشته باشید. لایه برداری از پوست نوک انگشتان دست ممکن است ابتدا بصورت پوسته پوسته شده در نوک انگشتان و اطراف ناخن ظاهر شود، که گاهی اوقات با خشکی، خارش یا بثورات پوستی همراه است.

لایه برداری از نوک انگشتان و علائم مربوط به آن نه تنها در ظاهر دست شما تأثیر می گذارد بلکه می تواند باعث درد و ناراحتی شود، که ممکن است در فعالیت های روزمره تداخل ایجاد کند.

علل پوسته شدن نوک انگشتان دست

برخی علت های اصلی پوسته پوسته شدن نوک انگشتان دست، عبارتند از:

  • عوامل محیطی

معمولاً احساس خشکی پوست در یک زمستان سرد و خشک می تواند منجر به پوسته پوسته شدن نوک انگشتان شما شود. علاوه بر این، قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید، به خصوص تا حد آفتاب سوختگی، می تواند باعث بروز این وضعیت شود. لایه برداری نوک انگشت نیز می تواند به دلیل تعریق زیاد در طول تابستان رخ دهد.

  • لوازم آرایشی و بهداشتی

استفاده از اکستنشن، چسب و رنگ ناخن و درماتیت به دلیل استفاده بیش از حد از استون، همگی می توانند منجر به لایه برداری پوست در نوک انگشتان شوند.

  • استفاده از محصولات شیمیایی

ممکن است پوست شما در تماس با مواد شیمیایی سخت مانند مواد ضدعفونی کننده که می تواند به سد چربی پوست آسیب برساند، شروع به پوسته پوسته شدن کند. افرادی که پوستی حساس دارند و دائما در معرض مواد شیمیایی هستند احتمال بروز تحریک و خارش بیشتر بوده و ممکن است این مشکل حادتر شود.

به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین با متخصص پوست و مو صحبت کن.

پوسته پوسته شدن انگشتان دست | پزشکت

  • شستن مکرر دست

شستن مکرر دست ها با صابون های خشن و آب گرم می تواند سد پوست را به خطر بیندازد، که اغلب منجر به پوسته پوسته شدن پوست می شود. بهتر است برای شستن دست ها از صابون های ملایم و آب ولرم یا سرد استفاده کنید. همیشه به جای مالیدن پوست با حوله، پوستتان را خشک کرده و بعد از مرطوب کننده استفاده کنید.

  • آلرژی

نوک انگشتان شما ممکن است به عنوان بخشی از واکنش آلرژیک شروع به پوسته پوسته شدن کند. استفاده از وسایلی مانند مواد شیمیایی خشن، جواهرات یا دستکش لاتکس، که ممکن است به آنها حساسیت داشته باشید، می تواند باعث تحریک پوست و لایه برداری شود.

  • انگشت مکیدن

بعضی از کودکان یا حتی بزرگسالان ممکن است عادت داشته باشند که انگشت شست یا سایر انگشتان خود را مکیده و منجر به خشکی و لایه برداری پوست شوند. برخی از بزرگسالان ناخن ها و انگشتان خود را در مواقع استرس زا می جوند، که این وضعیت می تواند منجر به پوسته پوسته شدن نوک انگشتان نیز شود.

  • بیماری های زمینه ای

پوسته پوسته شدن انگشتان دست علامت شایع برخی از بیماری های پوستی از جمله پسوریازیس، خودایمنی، اگزما، درماتیت آتوپیک و پومفولیکس است. این وضعیت می تواند با کراتولیز لایه بردار یا بیماری کاوازاکی نیز همراه باشد.

  • کمبود ویتامین

چندین ویتامین برای حفظ سلامت پوست ضروری است و کمبود این ویتامین ها منجر به پوسته پوسته شدن انگشتان دست  می شود. یکی از این ویتامین ها، ویتامین B3 (نیاسین) است که نقش مهمی در حفظ سلامت پوست دارد و باعث بهبود آبرسانی به پوست و تقویت عملکردهای مانع پوستی می شود. به همین ترتیب، کمبود ویتامین های B7 (بیوتین) و ویتامین A ممکن است منجر به پوسته پوسته شدن انگشتان دست و تحریک پوست شود.

جهت ویزیت غیرحضوری و فوری با متخصص پوست و مو همین الان کلیک کنید.

پوسته پوسته شدن انگشتان دست | پزشکت

درمان پوست پوست شدن انگشتان دست

برای درمان مناسب پوسته پوسته شدن انگشتان دست  خود می توانید با پزشک تان مشورت کنید. برخی گزینه های درمانی برای این وضعیت عبارتند از:

درمان پزشکی پوسته شدن انگشتان: 

استروئیدهای موضعی. این کرم های موضعی حاوی ترکیبات ضد التهابی، سرکوب کننده سیستم ایمنی و منقبض کننده رگ های خونی هستند و به طور کلی برای درمان درماتیت و اگزما استفاده می شوند. همچنین استروئیدهای موضعی ممکن است حاوی عوامل ضد باکتری و ضد قارچ باشند تا به کاهش خطر عفونت کمک کنند. طبق توصیه پزشک تا یک هفته از این کرم ها استفاده کنید.

کرم های دست. مرطوب نگه داشتن پوست با استفاده از کرم های حاوی نرم کننده ها، مواد مسکن و مواد مرطوب کننده ضروری است. استفاده منظم از مرطوب کننده ها می تواند به بهبودی خشکی و خارش پوست و جلوگیری از پوسته پوسته شدن انگشتان دست کمک کند.

می توانید در مورد تجویز کرم های حاوی سرامیدها و ترکیبات سازنده فیلاگرین که رطوبت پوست را تامین می کنند، از پزشک خود مشورت بگیرید.

آنتی هیستامین ها. آنتی هیستامین ها در موارد پوسته پوسته شدن انگشتان دست ناشی از آلرژی مفید هستند. آنها به کنترل تولید هیستامین در طی یک واکنش آلرژیک کمک می کنند و معمولاً در درمان اگزما استفاده می شوند.

برخی از آنتی هیستامین های معمولاً تجویز شده شامل آلگرا (فکسوفنادین) و بنادریل (دیفن هیدرامین) هستند.

درمان خانگی پوسته شدن انگشتان دست: 

چندین درمان طبیعی می تواند در درمان پوسته پوسته شدن انگشتان دست موثر باشند. استفاده از آنها آسان بوده و به طور کلی برای پوست شما بی خطر است. برای رفع مشکل خود می توانید روش های درمانی زیر را امتحان کنید:

عسل بزنید.

استفاده از عسل روی پوست می تواند به جذب رطوبت از محیط کمک کرده و آن را به سطح پوست متصل کند. عسل مانند ماده ای مرطوب کننده عمل می کند. طبیعت آبرسانی و مغذی عسل می تواند به درمان پوسته پوسته شدن انگشتان دست کمک کند.

  1. مقداری عسل را با استفاده از یک پنبه روی مناطق آسیب دیده بمالید
  2. بعد از 30 دقیقه با استفاده از آب سرد آن را بشویید.
  3. این روش را سه بار در روز تکرار کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

در هر زمان و مکانی که هستی سوالتو از متخصص پوست و مو آنلاین بپرس.

پوسته پوسته شدن انگشتان دست | پزشکت

انگشتان خود را در شیر خیس کنید.

شیر حاوی مقادیر زیادی ریز مغذی است که می تواند به نرمی و سلامت پوست کمک کرده و از لایه برداری پوست جلوگیری کند.

مقداری شیر گرم را برداشته و در صورت تمایل مقداری عسل را در آن مخلوط کنید. دستان خود را به مدت 10-15 دقیقه در کاسه فرو کنید. دستان خود را با آب بشویید، خشک کنید و مرطوب کننده بزنید. این روش درمانی را روزانه تکرار کنید. هر روز یک لیوان شیر گرم همراه با آجیل مصرف کنید تا پوست شما از درون مرطوب شود.

دستان خود را با جو دوسر بشویید.

مالش آرام پوست با جو دوسر می تواند در از بین بردن پوست پوسته پوسته شده موثر باشد. افزودن شیر برای ایجاد اسکراب باعث ایجاد رطوبت بیشتر می شود.

  1. جو دوسر را در آب گرم یا شیر اضافه کنید و اجازه دهید نرم شود.
  2. دستان خود را به مدت 10-15 دقیقه در جو دو سر فرو کنید.
  3. دستان خود را به آرامی مالش دهید و بشویید.
  4. پوست خود را خشک کرده و مرطوب کننده بزنید.
  5. این روش درمانی را روزانه تکرار کنید.

وازلین بزنید.

از وازلین برای مرطوب سازی و التیام پوست خشک و پوسته پوسته شده استفاده می شود. برای رطوبت بخشیدن به انگشتان خشک می توانید از کره یا کره کاکائو نیز استفاده کنید.

شب وازلین را روی نوک انگشتان خود بمالید و دستکش بپوشید، به وازلین اجازه دهید تا یک شب پوست را مرطوب و نرم کند.

انگشتان را در آب گرم خیس کنید.

خیساندن انگشتان خود در آب گرم به لطافت پوست کمک می کند و همچنین پوست خشک و پوسته پوسته را از بین می برد.

  1. مقداری آب در یک کاسه بزرگ بریزید، و دستان خود را به مدت 10 دقیقه در آن فرو کنید.
  2. دستان خود را خشک کنید.
  3. برای آبرسانی به پوست خود از یک مرطوب کننده، روغن ویتامین E یا روغن زیتون استفاده کنید.

آلوئه ورا بزنید.

آلوئه ورا ماده ای آبرسان و مرطوب کننده است که به بهبود خشکی پوست کمک می کند. علاوه بر این، خواص تسکین دهنده و خنک کننده آلوئه ورا می تواند به کنترل تحریک، درد و ناراحتی ناشی از لایه برداری نوک انگشتان کمک کند. آلوئه ورا همچنین به عنوان یک ماده مرطوب کننده و ضد میکروبی عمل می کند.

  1. ژل آلوئه ورا خالص یا خریداری شده از فروشگاه را به مناطق آسیب دیده بمالید.
  2. این روش درمانی را چند بار در روز تکرار کنید.

از خیار استفاده کنید.

استفاده از خیار به لطافت پوست شما کمک می کند و می تواند در درمان نوک انگشتان پوست موثر باشند. یک خیار تازه را به تکه های ضخیم برش دهید. انگشتان خود را با این برش ها مالیده و سپس اجازه دهید پوست شما تا 15 دقیقه آب آن را جذب کند. دستان خود را با آب ولرم بشویید. پوست خود را با روغن ویتامین E ماساژ دهید.

از روغن های طبیعی استفاده کنید.

روغن نارگیل سرشار از اسیدهای چرب است که مرطوب سازی عمیق پوست را ایجاد می کند. بنابراین، استفاده منظم از روغن نارگیل می تواند به بهبود سطح هیدراتاسیون پوست و سطح چربی هایی که سد پوست را تشکیل می دهند، کمک کند.

همچنین می توانید از روغن های طبیعی دیگر مانند روغن زیتون، روغن دانه آفتابگردان، روغن بادام و روغن کرچک برای مرطوب سازی پوست خود استفاده کنید.

مطالعه بیشتر: روغن گیاهی برای پوست خشک

موز له شده را امتحان کنید.

پتاسیم و ویتامین A فراوان موجود در موز به مرطوب سازی سلول های پوست خشک و آسیب دیده کمک می کند. علاوه بر این، محتوای ویتامین E آن از آسیب رادیکال های آزاد جلوگیری می کند. یک موز رسیده را له کرده و با خامه ترش مخلوط کنید. همچنین می توانید روغن زیتون یا شکر خرد شده را به فواید مرطوب کننده اضافه کنید. خمیر را به نوک انگشتان خود بمالید و بعد از 15-20 دقیقه آن را بشویید. این روش درمانی را روزانه تکرار کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

پیشگیری پوسته پوسته شدن انگشتان دست

پوسته پوسته شدن نوک انگشتان یک مشکل شایع است، اما با چند روش به راحتی می توان از بروز آن جلوگیری کرد، از جمله:

هیدراته بمانید. نوشیدن مقدار زیادی آب برای پیشگیری از خشکی پوست و پوسته پوسته شدن انگشتان دست  ضروری است.

از مرطوب کننده ها استفاده کنید. مرطوب سازی پوست بخشی اساسی از هر روال مراقبت از پوست است و از بروز برخی مشکلات پیشگیری می کند. می توانید یک بطری کوچک مرطوب کننده همراه داشته باشید و هر زمان که لازم بود از آن را استفاده کنید.

از حمام های آب گرم خودداری کنید. استحمام یا دوش گرفتن با آب گرم می تواند باعث خشکی بیش از حد پوست شود. در عوض، از آب خنک یا ولرم برای دوش گرفتن استفاده کنید. علاوه بر این، شما همیشه باید پوست خود را با یک حوله نرم خشک کنید. علاوه بر این، از استحمام چندبار در روز و یا شستن بیش از حد دست ها خودداری کنید.

رژیم غذایی سالم مصرف کنید. یک رژیم غذایی متعادل و متشکل از تمام مواد معدنی و ویتامین ها، به ویژه ویتامین های A، C و E داشته باشید تا به حفظ سطح آبرسانی و سلامت پوست کمک کند.

از نرم کننده ها استفاده کنید. نرم کننده های موضعی پوست می توانند در رفع خشکی پوست، خارش و در نتیجه پیشگیری از لایه برداری نوک انگشتان معجزه کنند.

سخن آخر

پوسته پوسته شدن پوست، به ویژه در اطراف نوک انگشتان دست، یک مشکل رایج است که در بعضی موارد، ممکن است با درد و تحریک همراه باشد و اغلب در کارهای روزمره تداخل ایجاد می کند. برای حل مشکل می توانید از چندین روش درمانی خانگی استفاده کنید. درمان به موقع برای جلوگیری از آسیب بیشتر پوست ضروری است. اگر با وجود مراقبت های مناسب شرایط بهبود نیافت، بهتر است برای تشخیص و درمان مناسب با پزشک مشورت کنید.

مطالعه بیشتر: پوسته‌ پوسته شدن کف پا 

پزشکت رو در اینستاگرام دنبال کنید

pezeshket@

پزشکت رو در تلگرام دنبال کنید

pezeshket@

مقالات مرتبط

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

در صورت تمایل به نصب اپلیکیشن و دریافت پشتیبانی رایگان فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره: soals

نیاز به راهنمایی دارید؟ شماره همراه خود را وارد کنید.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره:soals