لوگو پزشکت
زبان

العربی

رادیو پزشکت

10 روش آسان برای تقویت ناخن ها

10 روش آسان برای تقویت ناخن ها | پزشکت

فهرست مطالب

با 10 راهکار ساده ناخن ها را تقویت کنید.

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:


10 راهکار ساده برای تقویت ناخن ها، وجود دارند که استفاده از آنها کاربردی و راحت است. ناخن های قوی و سالم نه تنها دستها را زیبا نشان می دهند بلکه می توانند نشان دهنده سلامتی و پیشگیری از بیماری باشند. مشخصات ناخن های سالم بافت صاف و رنگ یکنواخت و فاقد هرگونه گودال و تغییر رنگ است.

با این وجود، خشکی، تیرگی، چاله ها، فرورفتگی، برجستگی های عمودی، تغییر رنگ، شکستگی و ضعف در ناخن ها از مشکلات رایج است. ناخن های ناسالم به راحتی خرد می شوند و رشد آنها دشوار است. ناخن های فراموش شده نیز احتمال دارد به دلیل کمبود ویتامین یا عفونت های قارچی زرد شوند.

استحکام ناخن ضعیف اغلب در نتیجه افزایش سن است. زیرا با گذشت زمان، تولید کراتین کندتر می شود. کراتین یک پروتئین اصلی در ناخن ها (همچنین در مو و پوست) است. کمبود آن می تواند ناخن ها را ضعیف، خشک و کسل کند.

ضعف ناخن ها همچنین احتمال دارد در اثر بیماری مانند پسوریازیس، کم کاری تیروئید، پوکی استخوان و سندرم رینود ایجاد شود. علاوه بر این، مراقبت از ناخن اغلب نادیده گرفته می شود. اگر با قرار گرفتن مداوم در معرض آب و هوای شدید، مواد شیمیایی و شستشوی بیش از حد دست همراه شود، می تواند مشکل ضعف ناخن ها را افزایش دهد.

مراقبت از ناخن با 10 راهکار ساده

10 روش آسان برای تقویت ناخن ها | پزشکت

برای غلبه بر بسیاری از مشکلات مرتبط با سلامت ناخن و تقویت آنها، می توانید این نکات و راهکارهای مراقبت از خود را امتحان کنید.

از سرم های کوتیکول استفاده کنید.

کوتیکول های سالم، کلید اصلی سلامت ناخن ها هستند. با این حال، بسیار معمول است که به کوتیکول خود آسیب برسانید و یا آنها را بیش از حد تحت فشار قرار دهید، که اغلب خطر عفونت در بستر ناخن را افزایش می دهد. همچنین احتمال دارد به دلیل شرایط پزشکی مانند دیابت که گردش خون را در اندام های انتهایی کاهش می دهد، کوتیکول ها آسیب ببینند.

پیشنهاد می شود برای تقویت کوتیکول ناخن و افزایش جریان خون در آنها، ماساژ سریع انجام دهید. برای ماساژ کوتیکول های خود می توانید از روغن نارگیل و زیتون، روغن بذر کتان، روغن بادام، پمادهای دو منظوره، کرم دست و محافظ پوست استفاده کنید.

برای خرید یک روغن کوتیکول سرمایه گذاری کنید که نه تنها کوتیکول ها را مرطوب می کند. بلکه آنها را تغذیه و ترمیم کرده و به بهبود سلامت آنها کمک می کنند. شما می توانید روغن های کوتیکول با محتوای بالای روغن شی را خریداری کنید.

کافی است به مدت 5-10 دقیقه ناخن های خود را به آرامی با محصول ماساژ دهید. پس از جذب محصول دستکش نخی بپوشید و بگذارید یک شب بماند. صبح ناخن های خود را با استفاده از آب گرم بشویید. کرم های مناسب اگزما نیز برای مبتلایان به اگزما مفید است.

اقدامات بهداشت ناخن خود را بهبود ببخشید.

بهداشت ناخن اغلب نادیده گرفته می شود، و این امر منجر به مشکل ضعف و شکنندگی ناخن ها می شود. بنابراین، توجه به بهداشت ناخن و بهبود رژیم مراقبت از ناخن بسیار حیاتی است.

نکات زیر می تواند برای بهبود و حفظ سلامت ناخن ها مفید باشد:

ناخن های خود را مرتب کوتاه کنید تا از شکستگی آنها پیشگیری کنید. برای کاهش احتمال شکستن، ترک خوردن یا لایه برداری از ناخن ها، پیشنهاد می شود که آنها را کوتاه و گرد نگه دارید. بسته به میزان رشد ناخن شاید مجبور شوید ناخن های خود را به صورت هفتگی یا دو هفته کوتاه کنید.

ناخن های خود را با استفاده از سوهان ناخن و میکرولیاف یکنواخت کنید. آنها را با حرکات آرام، سریع و ملایم بچرخانید تا لبه های تیز آن باعث آویزان شدن پوست ناخن و پارگی آن نشود. علاوه بر این، سطح ناخن های خود را صاف کنید تا برجستگی ها صاف شود. اگر مستعد شکنندگی ناخن ها هستید می توانید از یک پرونده بلوری نیز استفاده کنید.

ناخن های خود را با استفاده از برس ناخن به آرامی مالش دهید. با این حال، از پاکسازی شدید یا استفاده از ابزارهای دیگر برای پیشگیری از عفونت استفاده کنید. به همین ترتیب، به مانیکور خود در مورد تکنیک های تمیز کردن ناخن که در گذشته مشکلات ناخن را ایجاد کرده اند، توصیه کنید.

برای پدیکور یا مانیکور ناخن اقدام کنید. در حالی که این روش های درمانی می توانند برای ناخن های بسیار مفید باشند، اما رفتن به مکان های نامناسب و غیر بهداشتی می تواند ضرری بیش از فایده داشته باشد. بنابراین، مطمئن شوید که به دنبال خدمات تکنسین های مجاز هستید و از آنها می خواهید کوتیکول ها را بردارند. علاوه بر این، قبل از هر بار استفاده، از تمیز شدن حمام پا و بهداشت مناسب ابزار اطمینان حاصل کنید.

از استفاده مکرر ضد عفونی کننده ها خودداری کنید زیرا محتوای الکل در آنها باعث خشک و شکننده شدن ناخن ها می شود. برای تمیز کردن دست ها بهتر است از دستمال مرطوب به جای مواد ضدعفونی کننده استفاده کنید.

برای تقویت ناخن، رژیم خود را بهبود ببخشید.

10 روش آسان برای تقویت ناخن ها | پزشکت

خوردن غذای سالم یا به طور کلی مصرف یک رژیم غذایی متعادل، یک قسمت اساسی در حفظ سلامتی کلی، از جمله قدرت ناخن ها است.

همچنین خوب است بدانید که گروه های غذایی خاصی می توانند سلامت ناخن را تقویت کرده و از ضعف و شکنندگی آنها پیشگیری کنند. رژیم غذایی خود را از غذاهای سالم پر کنید تا کمک کند بر مشکل ضعف ناخن ها غلبه کرده و از آن پیشگیری کنید.

برخی از مواد مغذی ضروری برای سلامت ناخن، عبارتند از:
  • آهن
  • پروتئین
  • ویتامین A
  • کلسیم. در حالی که کلسیم شاید به طور مستقیم بر قدرت ناخن ها تأثیر نمی گذارد. ولی نشان داده شده که افراد با سطح کلسیم پایین (همراه با شرایطی مانند پوکی استخوان) بسیار مستعد ضعف ناخن ها هستند. بنابراین، مصرف مقادیر مطلوب کلسیم در روز مهم است.
  • سایر مواد معدنی. جدا از آهن و کلسیم، مشخص شده که مواد معدنی مانند منگنز، مس و روی به سلامت ناخن کمک می کنند. این مواد معدنی را می توان از طریق مصرف دانه های آفتابگردان و جو دوسر بدست آورد.
  • بیوتین. غذاهایی مانند سیب زمینی شیرین، ماهی قزل آلا، سبزیجات برگ دار، آووکادو، آجیل و دانه ها سرشار از بیوتین هستند. باعث تقویت سنتز کلاژن می شوند و به بهبود قدرت و سلامت ناخن ها کمک می کنند.
  • دیگر مواد غذایی. همچنین پیشنهاد می شود ماهی شیرین، قارچ، روغن جوانه گندم، سیب زمینی شیرین، نارنگی، صدف، فلفل دلمه ای قرمز و مغزهای برزیل مصرف کنید تا به سلامت ناخن ها کمک کند.
  • آب. علاوه بر بهبود رژیم غذایی، مصرف مقدار زیادی آب، حداقل 8 لیوان در روز ضروری است. این نه تنها باعث افزایش قدرت ناخن ها می شود بلکه از کم آبی و خشکی که باعث ضعیف شدن ناخن ها می شود نیز پیشگیری می کند. همچنین می توانید از آب نارگیل و آب مرکبات به عنوان بخشی از آب مصرفی روزانه خود استفاده کنید.

استفاده از مکمل ها را در نظر بگیرید.

10 روش آسان برای تقویت ناخن ها | پزشکت

اگر ناخن های ضعیف، ناشی از کمبود مواد مغذی زمینه ای مانند کمبود آهن هستند، می توانید در مورد استفاده از مکمل ها با پزشک خود مشورت کنید. مکمل های زیر اغلب برای بهبود سلامت ناخن پیشنهاد می شوند و می توانند با مشورت پزشک مصرف شوند:

  • ویتامین. ویتامین B9 که به عنوان اسید فولیک شناخته می شود، در حبوبات و غلات سبوس دار یافت می شود و برای ترمیم سلول ها و در نتیجه بازگرداندن سلامت ناخن ضروری است. مصرف مکمل های ویتامین B9 می تواند به تقویت ناخن ها کمک کرده و احتمال لایه برداری یا شکستگی را کاهش دهد.
  • کراتین. کراتین پروتئینی است که برای تقویت ناخن مورد نیاز است. بنابراین، استفاده از مکمل های کراتین و حتی روغن آن می تواند سلامت ناخن را تقویت کند.
  • بیوتین. ثابت شده است که این ویتامین محلول در آب باعث تقویت قدرت ناخن می شود. پیشنهاد می شود هر روز حدود 30 میکروگرم بیوتین مصرف کنید یا با مصرف مکمل ها این نیاز را تأمین کرد. مکمل های بیوتین می توانند سلامت ناخن را در 4-9 ماه استفاده بهبود بخشند.

از تقویت کننده های ناخن استفاده کنید.

همچنین می توانید از لاک های ناخن معروف به تقویت کننده یا سفت کننده ناخن ،برای بازسازی و تقویت ناخن ها استفاده کنید. این لاک های تقویت کننده حاوی روغن جوجوبا و کاملیا هستند و برای پیشگیری از آسیب ناخن استفاده می شوند، یک لایه سخت، ضخیم و براق روی ناخن ها ایجاد می کنند.

همچنین می توانید از تقویت کننده های سرم حاوی اسید لاکتیک، اسید کاتیونی هیالورونیک، سیلیکون، کلسیم، متیل سولفونیلمتان، عصاره های بامبو، پروتئین گندم، ایزومرات ساکارید، عصاره دانه کرفس و اوره استفاده کنید. این مواد توسط ناخن جذب شده و رطوبت رسانی را ایجاد می کنند.

نشان داده شده که استفاده از لاک ناخن هیدروکسی پروپیل کیتوزان باعث بهبود ساختار ناخن و محافظت از آنها در برابر صدمات فیزیکی ناخن می شود.

از سفت کننده های ناخن که حاوی پارابن و فرمالدئید هستند، استفاده نکنید زیرا می توانند به ناخن های آسیب برسانند و باعث ایجاد شرایطی مانند کرومونیشیا، انیکولیز، هایپرکراتوز و خونریزی زیر لنز می شوند.

علاوه بر این، از سخت کننده های تقویت کننده ناخن OTC فقط برای مدت زمان کوتاه و محدودی استفاده کنید. اگر برای استفاده طولانی مدت به سخت کننده ناخن نیاز دارید، با پزشک خود در مورد محلول های تجویز شده که باعث تقویت رطوبت ناخن ها می شوند، مشورت کنید.

محصولات ناخن خود را درست انتخاب کنید.

استفاده از لاک های مختلف برای افزایش جذابیت ناخن ها یک عمل معمول است. با این حال، از لاک های ناخن حاوی مواد شیمیایی سمی باید خودداری شود. زیرا باعث ضعیف شدن ناخن ها و شکننده شدن آنها می شود. این مواد شیمیایی شامل کافور، رزین فرمالدئید، TPHP، دی بوتیل فتالات، تولوئن و زایلن است.

علاوه بر این، از استفاده مکرر پاک کننده های لاک ناخن مانند استون خوداری کنید. این محصولات می توانند روغن های طبیعی ناخن ها را از بین ببرند و منجر به ضعف و شکنندگی ناخن ها شوند. پاک کننده های لاک ناخن مملو از مواد شیمیایی همچنین می توانند ناخن های را کم آب کرده و باعث تغییر رنگ، دانه بندی های کراتین، شکافته شدن و لایه برداری شوند.

پیشنهاد می شود برای این منظور از محصولات جایگزین مانند پد پاک کننده لاک ناخن بدون استون استفاده کنید. این امر همچنین خطر مسمومیت با گاما-بوتیرولاکتون را نیز از بین می برد، گاما – بوتیرولاکتون معمولاً هنگامی رخ می دهد که کودکان به طور تصادفی مواد پاک کننده لاک ناخن پایه استون را که حاوی این ترکیب مضر هستند، مصرف کنند.

یکی دیگر از محصولات رایج زیبایی ناخن که باید در مورد استفاده از آن مراقب باشید ناخن های اکریلیک و مانیکور ژل اکریلیک، به خصوص در سالن های بدون مجوز است. این روش ناخن مصنوعی می تواند خطر عفونت ناخن و کوتیکول و شرایطی مانند درماتیت تماسی را افزایش دهد.

علاوه بر این، نور ماورا بنفش مورد استفاده برای تنظیم این ناخن ها یک دقیقه خطر ابتلا به سرطان پوست را در پی دارد. اگر می خواهید ناخن مصنوعی بگیرید، همیشه ضد آفتاب بزنید.

از دستکش استفاده کنید.

10 روش آسان برای تقویت ناخن ها | پزشکت

شستن بیش از حد دست می تواند به ناخن های آسیب برساند. زیرا قرار گرفتن مداوم در معرض صابون یا آب گرم می تواند ناخن ها را نرم و شکننده و ضعیف کند. علاوه بر این، تماس مداوم با آب می تواند باعث شکاف ناخن، که احتمال دارد منجر به بیماری شناخته شده به نام onychoschizia شود.

به همین ترتیب، ناخن هایی که در معرض هوای خشک زمستان قرار دارند اغلب شکننده می شوند. این شکنندگی به ویژه زمانی که نوسانات دما هنگام حرکت از داخل منزل به خارج از منزل یا برعکس رخ می دهد. ناخن ها با توجه به دمایی که دارند به طور دوره ای منبسط و منقبض می شوند. این تغییرات تکراری می تواند سلول ها را ضعیف کرده و ناخن ها را مستعد شکستگی کند.

بنابراین، برای محافظت از ناخن های خود در برابر آسیب های ناشی از آب یا هوا و هنگام کار با آب مانند هنگام باغبانی، شستن ظرف ها یا تمیز کردن خانه از دستکش های لاستیکی آستر پنبه ای استفاده کنید. استفاده از دستکش همچنین مانع از ورود آلودگی به ناخن می شود و از بروز عفونت پیشگیری می کند.

علاوه بر این، مطمئن شوید که ناخن های خود را پس از شنا یا دوش گرفتن خشک کنید تا از رشد باکتری پیشگیری کند.

از جویدن ناخن خودداری کنید.

افراد غالباً به دلیل بی حوصلگی، عصبی بودن و دلایل مختلف دیگر ناخن های خود را گاز می گیرند. گرچه احتمال دارد بلافاصله متوجه عواقب ناخن جویدن نشوند. ولی سالها این عادت می تواند به ناخن ها آسیب جدی برساند.

ناخن جویدن تکراری و در طی یک دوره طولانی می تواند ناخن ها را کوتاه کرده و کوتیکول ها را از بین ببرد و حتی به بستر ناخن آسیب برساند. علاوه بر این، احتمال ابتلا به عفونت باکتریایی یا قارچی را افزایش می دهد.

بنابراین برای حفظ سلامت ناخن های خود در اولین فرصت این عادت را ترک کنید. استفاده از لاک با مزه ای تلخ روی ناخن ها می تواند به کنترل این عادت کمک کند. سعی کنید عوامل جسمی یا ذهنی ایجاد کننده این عادت را تعیین کنید و برای بهبود شرایط کار کنید.

درمان های خانگی برای تقویت ناخن ها

10 روش آسان برای تقویت ناخن ها | پزشکت

داروهای خانگی مختلف برای بهبود سلامت ناخن ها به صورت حکایت نشان داده شده است. با این حال، هنگام امتحان این روش های درمانی، به خاطر داشته باشید که شواهد علمی آنها را تأیید نمی کند. از آنجا که این روش های درمانی به طور کلی بی خطر هستند، می توانید از آنها به عنوان مکمل سایر اقدامات مراقبت از خود استفاده کنید و ببینید آیا به درد شما می خورد یا خیر.

درمان های خانگی زیر می تواند در تقویت ناخن ها کمک کنند:

  • سرکه سیب را با مقادیر مساوی آب رقیق کرده و ناخن های خود را تا 10 دقیقه در محلول خیس کنید.
  • چای سبز، چند قطره روغن جوانه گندم و کمی نمک را مخلوط کنید. ناخن های خود را به مدت 5 دقیقه در مخلوط قرار دهید و آنها را با یک پارچه خشک پاک کنید.
  • 1 یک زرده تخم مرغ را با 2 قاشق غذاخوری شیر یا خامه مخلوط کنید و این مخلوط را به ناخن های خود بمالید. بعد از 10-15 دقیقه آن را بشویید. این درمان می تواند به تغذیه ناخن ها و تقویت آنها کمک کند.
  • به 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون گرم، 1 قاشق غذاخوری سرکه سیب خوب مخلوط کنید. ناخن های خود را در این ترکیب حدود 15 دقیقه خیس کنید.
  • قاشق چایخوری آب لیمو را به 3 قاشق چایخوری روغن زیتون گرم اضافه کنید. با استفاده از پنبه این محلول را روی ناخن های خود بمالید. پس از خشک شدن مخلوط، دستان خود را با دستکش های نرم و نخی، ترجیحاً یک شب بپوشانید.

برای سلامت ناخن ها چه موقع با پزشک مشورت کنیم؟

سلامت ناخن به طور کلی می تواند با مراقبت مناسب و مداوم بهبود یابد. اما در صورت ادامه مشکل همیشه با پزشک مشورت کنید. زیرا احتمال دارد نشان دهنده یک بیماری زمینه ای باشد.

اگر علائم زیر را در ناخن های خود مشاهده کردید، با پزشک خود مشورت کنید:

  • درد
  • چرک
  • التهاب
  • سرخی
  • زرد شدن
  • تغییر رنگ
  • خون ریزی
  • رگه تیره زیر ناخن
  • بافت ضخیم یا درشت
  • جدا شدن از پوست اطراف
نتیجه گیری

ناخن های قوی و سالم نشان دهنده سلامتی و نشاط هستند، در حالی که ناخن های ضعیف یا شکننده می توانند نشانه کمبود زمینه ای، بیماری یا فقط بهداشت نامناسب باشند. بنابراین، مراقبت مناسب از ناخن ها بسیار حیاتی است.

ناخن ها به دلیل پیری یا استفاده از محصولات شیمیایی ضعف می شوند. با اقدامات مراقبت از خود مانند رعایت بهداشت ناخن، خوردن غذای سالم، اجتناب از محصولات ساینده و محافظت از آنها در برابر آسیب، به طور کلی می توان آن خسارت را جبران کرد.

با این حال، اگر سلامت ناخن علی رغم تلاش برای مراقبت از خود و درمان های مختلف ذکر شده در مقاله، بهبود نیافته است، برای تشخیص و درمان مناسب برای تقویت ناخن ها، با پزشک خود مشورت کنید.

منبع: https://www.emedihealth.com/strengthen-your-nails.html

[advisers limit=3 online =true skill=”21″]

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

0 / 5. تعداد رای ها: 0

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

نمایش کامنت‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز