لوگو پزشکت

مشاوره آنلاین پزشکی - پزشکت

جراحی زیبایی

جراحی زیبایی | پزشکت

فهرست مطالب

جراحی زیبایی

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:

-----------------------------------------

امروزه زیبایی در بین جامعه ایرانی به عنوان یک ارزش تلقی شده و با وجود عوارض جانبی احتمالی انجام جراحی های زیبایی، در سال های اخیر آمار جراحی های زیبایی رشد قابل توجهی داشته است. جالب این جاست که بسیاری از افراد برای افزایش مقبولیت اجتماعی و شانس داشتن زندگی و موقعیت های بهتر دست به اینگونه عمل ها می زنند. طبق باور بسیاری از افرادی که زیر تیغ جراحی می روند، زیبایی با شانس به دست آوردن ازدواج و شغل با درآمد بیشتر برابر بوده و حاضرند به خاطر رسیدن به این آرزوها جان خود را به خطر بیندازند. به نظر این افراد داشتن ظاهر و جذابیت فیزیکی نقش بسیار مهمی در زندگی داشته و حاضرند به خاطر دستیابی به آن فارغ از میزان درآمد خود، هرگونه هزینه ای را بپردازند.

انواع جراحی زیبایی

جراحی زیبایی | پزشکت

  • عمل بینی
  • بوتاکس
  • فیلر
  • جراحی زیبایی سینه
  • لیپوساکشن
  • زیبایی واژن (لابیاپلاستی)
  • ابدومینوپلاستی
  • پروتز باسن
  • بلفاروپلاستی
  • کاشت مو

در ادامه فرآیند انجام هر کدام از این جراحی های زیبایی و تأثیر آن بر روی زیبایی فرد را بررسی خواهیم کرد.

عمل جراحی بینی

در عمل جراحی بینی که به آن رینوپلاستی نیز گفته می شود، پزشک جراح با تغییر شکل ظاهر و تیغه بینی اقدام به تغییر ظاهر و وضعیت تنفسی فرد خواهد کرد. در حین انجام این عمل ممکن است گوشت اضافه بینی برداشته شده، لبه های آن جمع شده یا انحنای تیغه بینی یا قوز بینی برطرف شود. این عمل جراحی زیبایی می تواند با برش های بسیار کوچک انجام شود که بیشتر این برش ها از داخل بینی صورت گرفته و از بیرون قابل رؤیت نخواهد بود. بهتر است این عمل جراحی بعد از سن 15 سالگی و رسیدن فرد به سن بلوغ صورت پذیرد تا استخوان بینی کاملاً شکل گرفته باشد.

بوتاکس

از بوتاکس برای درمان و کاهش چین و چروک و عیوب پوست صورت استفاده می شود.

بوتاکس نام تجاری برای سم تولید شده از باکتری کلوستریدیوم بوتولونیوم است که برای اولین بار در سال 1980 برای درمان اسپاسم عضلانی مورد تأیید سازمان جهانی بهداشت قرار گرفت. این سم بعد از تزریق به داخل عضلات، پیام رسانی عصب مورد نظر را مسدود کرده و باعث آرامش عضله مورد نظر خواهد شد. با این روش درمانی می توان به سادگی خطوط پیشانی یا اطراف چشم ها را برطرف کرده و تا حد زیادی جوانی پوست صورت را بازگرداند.

فیلرها

جراحی زیبایی | پزشکت

استفاده از فیلرها یکی دیگر از جراحی های زیبایی پر طرفدار در ایران محسوب می شود.

از فیلرها برای حجم دادن و پر کردن صورت، لب ها، گونه ها و پشت دست ها استفاده می شود. البته از فیلرها می توان برای کاهش چین و چروک، اسکار و خطوط صورت استفاده کرد. البته درمان با فیلر دائمی نبوده و به مرور زمان توسط بدن جذب خواهد شد، در نتیجه برای رضایت بیشتر فرد نیاز به تکرار تزریق فیلرها خواهد داشت.

انتخاب جراح

پیش از عمل جراحی زیبایی یکی از مهم ترین کارهایی که باید انجام شود، انتخاب جراح خبره و حرفه ای برای این کار است. شاید بسیاری از این عمل های جراحی در آرایشگاه زنانه و مراکز غیر استاندارد با هزینه ای بسیار کمتر صورت بگیرد اما باید مراقب عوارض جانبی احتمالی بوده و در انتخاب پزشک جراح وسواس بیشتری به خرج دهید.

جراحی زیبایی سینه

جراحی زیبایی | پزشکت

زنان از آن برای تغییر فرم بدنی خود استفاده می کنند. عمل جراحی زیبایی سینه انواع مختلفی دارد که شامل موارد زیر می شود:

پروتز سینه

عمل زیبایی پروتز سینه برای افرادی مناسب است که دائماً احساس می کنند سینه های بسیار کوچکی داشته و تناسب اندام شان به هم خورده است. در این عمل جراحی برای افزایش سایز و بزرگ تر شدن سینه پروتز داخل بافت سینه قرار خواهند داد تا فرد از اندام خود رضایت بیشتری داشته باشد. جنس پروتز و اندازه آن متفاوت بوده و به تشخیص پزشک و انتخاب فرد متقاضی عمل جراحی  بستگی خواهد داشت. این عمل جراحی می تواند اعتماد به نفس خانم ها با سینه های کوچک را افزایش داده و تا حد زیادی به بهبود کیفیت زندگی زناشویی شان کمک کند.

رفع افتادگی سینه

این جراحی زیبایی یکی از پرطرفدارترین عمل های جراحی بعد از زایمان و شیردهی زنان بوده و برای رفع افتادگی و تغییر شکل سینه صورت می گیرد. البته زنانی که پا سن گذاشته اند نیز طرفدار این عمل بوده و از آن برای رفع افتادگی سینه ها در نتیجه کاهش خاصیت ارتجاعی پوست، بهره می گیرند.

کاهش سایز سینه

بیشتر علاقمندان به این عمل جراحی زیبایی سینه، افرادی هستند که دچار اضافه وزن هستند. این عمل جراحی سینه فقط مختص زنان نبوده و مردان مبتلا به ژنیکوماستی یا همان بزرگ شدن سینه در مردان نیز از آن برای بهبود فرم بدنی خود استفاده می کنند. در این عمل جراحی چربی بیش از حد سینه خارج شده و در نتیجه سایز سینه کوچکتر خواهد شد.

لیپوساکشن

لیپوساکشن یا لیپکتومی به کمک مکش روشی برای لاغری و کاهش وزن است که در آن از کانول های نازک یا لوله های فلزی توخالی برای خالی کردن و مکش چربی قسمت های مختلف بدن مثل شکم، ران، باسن، بازوها و گردن استفاده می کنند. البته از لیپوساکشن ممکن است برای کاهش سایز سینه مردان نیز استفاده شود. در لیپوساکشن ممکن است از دستگاه های سونوگرافی، مکانیکی و لیزری استفاده شود. اما به طور کلی روند مکش و خارج کردن چربی از زیر بافت پوست با استفاده از لوله ها انجام خواهد شد.

برای جلوگیری از بروز هرگونه عوارض جانبی، پزشک تنها می تواند مقدار مشخصی از چربی را بدون هیچ نگرانی از بدن بیمار خارج کند. هدف انجام این عمل جراحی کاهش بافت های چربی در بعضی از قسمت های بدن است.

به ندرت انجام لیپوساکشن می تواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد که این عوارض شامل:

  • تجمع خون زیر پوست (هماتوم)
  • عفونت
  • تغییر در احساس لامسه پوست
  • واکنش های آلرژیک
  • آسیب به ساختارهای زیرین
  • عدم رضایت بعد از انجام لیپوساکشن

پزشک باید حتماً قبل از انجام لیپوساکشن این موارد را با بیمار در میان بگذارد.

لیپوساکشن خطر ابتلا به دیابت، بیماری های قلبی یا فشار خون بالا را کاهش نخواهد داد.

جراحی زیبایی واژن (لابیاپلاستی)

  • لابیاپلاستی یکی از عمل های جراحی زیبایی مختص زنان است.
  • از این عمل برای کوچک تر کردن لبه های واژن و قسمتی از دستگاه تناسلی زن استفاده می شود.
  • هدف از انجام این عمل زیباتر کردن دستگاه تناسلی زنانه بوده و معمولاً به عنوان بخشی از واژینوپلاستی به حساب می آید.

ابدومینوپلاستی

  • عمل جراحی ابدومینوپلاستی عمل جراحی است که با هدف تغییر شکل و سفت کردن شکم صورت می پذیرد.
  • برای انجام این عمل پوست و چربی اضافه از قسمت میانی و پایینی شکم برداشته شده و عضلات و دیواره شکم جمع خواهد شد.
  • بهترین زمان انجام این عمل بعد از بارداری و زایمان خواهد بود.

پروتز باسن

افرادی که لیپوساکشن انجام می دهند ممکن است تمایل به کاهش سایز باسن یا لیفت باسن داشته باشند که عمل مجزایی بوده و ارتباطی به پروتز باسن نخواهد داشت.

جراحی پلک چشم یا بلفاروپلاستی

بلفاروپلاستی یا جراحی پلک با هدف تغییر شکل پلک ها و زیباتر کردن آن ها انجام می شود.

با افزایش سن، پوست خاصیت ارتجاعی خود را از دست داده یا ممکن است با ضعیف شدن عضلات چشم، پلک ها دچار افتادگی پیدا کند. جراحی پلک ممکن است با هدف درمانی یا زیبایی یا هر دو به صورت همزمان انجام شود زیرا در بعضی از موارد افتادگی پلک به قدری شدید است که بینایی فرد را با اختلال روبرو خواهد کرد. عمل جراحی زیبایی بلفاروپلاستی معمولاً شامل برداشتن پوست و چربی اضافه و تقویت عضلات و تاندون های چشم خواهد شد.

انجام این عمل جراحی فرم و حالت چشم ها را تغییر داده و می تواند تا حد زیادی به زیبایی صورت کمک کند.

کاشت مو

جراحی زیبایی | پزشکت

انجام این عمل جراحی معمولاً نیاز به چندین جلسه تکرار خواهد داشت تا فرد به نتیجه مطلوب و مد نظر خود دست یابد.

نکات مهم برای انجام جراحی زیبایی

افرادی که قصد انجام عمل جراحی زیبایی دارند باید از این کار فواید و مضرات انجام این کار را سبک و سنگین کرده و سپس تصمیم نهایی خود را بگیرند.

نکات زیر می تواند در این تصمیم گیری مهم به کمکتان بیاید:

جراح معتبر انتخاب کرده و اعتبار آن ها را بررسی کنید. پس از صحبت با پزشک در مورد فواید و عوارض جانبی احتمالی، تصمیم خود را بگیرید. بهتر است واقع بین بوده و انتظار خودتان از عمل جراحی را با پزشک جراح در میان بگذارید. به عنوان مثال از هرگونه خطرات و محدودیت های احتمالی آگاه باشید. آیا این کار در 6 ماه آینده نیاز به تکرار مجدد دارد؟ روز مناسبی را برای عمل جراحی انتخاب کنید. به عنوان مثال از عمل جراحی در زمان وقوع یک رویداد استرس زا مانند تغییر شغل، گرسنگی، بچه دار شدن یا خرید خانه جدید خودداری کنید.

عوارض جراحی زیبایی

هر جراحی ممکن است عوارض جانبی به دنبال داشته باشد.

در نتیجه در صورت بروز موارد زیر بعد از عمل جراحی به پزشک مراجعه کنید:

  • درد غیر طبیعی
  • اختلالات بینایی
  • سفیدی پوست در محل تزریق
  • علائم سکته مغزی

 منابع:

http://wjps.ir/article-1-272-en.pdf

https://www.medicalnewstoday.com/articles/155757.php#choosing-a-surgeon

[advisers limit=5 skill=”38″]

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

0 / 5. تعداد رای ها: 0

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز