لوگو پزشکت

مشاوره آنلاین پزشکی - پزشکت

جوش روی آلت تناسلی

جوش روی آلت تناسلی || پزشکت

فهرست مطالب

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:

-----------------------------------------

بروز و ایجاد جوش در سایر نقاط بدن شایع تر است، با این حال این احتمال وجود جوش روی آلت تناسلی نیز‌ وجود دارد. جوش‌ها معمولاً بی ضرر هستند و اگر روی آلت تناسلی ایجاد شوند، زیاد نگران کننده نیستند. با این حال، جوش‌ها گاهی اوقات می‌توانند شبیه علائم بیماری‌های دیگر مانند یک بیماری مقاربتی یا STD باشند، بنابراین مهم است که بدانیم آیا جوش روی آلت تناسلی یا اطراف آن به مراقبت و درمان پزشکی نیاز دارد یا خیر.

شایع ترین علل جوش روی آلت تناسلی

جوش‌ها زمانی ایجاد می‌شوند که غدد چربی روی سطح پوست توسط چربی، سلول‌های مرده پوست یا سایر مواد زائد مسدود شوند. این انسداد می‌تواند پاسخ ایمنی را تحریک کند و باعث بروز التهاب و تورم در ناحیه شود. این توده کوچک به عنوان جوش شناخته می‌شود. جوش‌ها می‌توانند در هر جایی از بدن ایجاد شوند.

اصلاح، بهداشت نامناسب و استفاده از لباس‌های تنگ ممکن است احتمال ایجاد جوش را افزایش دهد. جوش‌ها به صورت برجستگی‌های کوچک و گرد روی سطح پوست ظاهر می‌شوند. پایه جوش نیز معمولا قرمز یا گوشتی است. نوک جوش می‌تواند سفید (سرسفید)، سیاه (جوش‌های سرسیاه) یا همرنگ پایه باشد.

رنگ جوش به نوع ضایعاتی که باعث ایجاد جوش شده‌اند، وابسته است. برخی از جوش‌ها نیز حاوی چرک هستند. عواملی که احتمال ایجاد جوش روی آلت تناسلی را افزایش می‌دهند، عبارت‌اند از:

  • اصلاح
  • رطوبت
  • پوست چرب
  • لباس‌های تنگ
  • بهداشت نامناسب
  • تعریق بیش از حد

آگاهی از این عوامل می‌تواند به تعیین احتمال ایجاد جوش ساده یا … کمک کند. به طور کلی جوش روی آلت تناسلی می‌تواند مستقل از علل جنسی بروز پیدا کند. فردی که از نظر جنسی فعال باشد و علائم دیگری نیز رخ دهد، ممکن است به یک نوع بیماری STD مبتلا شده باشد.

سایر علل بروز جوش در ناحیه تناسلی

اگر برآمدگی ایجاد شده در ناحیه تناسلی شما به جوش‌های رایج شباهتی ندارد، ممکن است به بیماری دیگری مرتبط باشد. برخی از برجستگی‌های پوستی بی ضرر هستند و نیازی به درمان ندارند. برخی دیگر ممکن است ناشی از یک بیماری زمینه‌ای باشند. به این ترتیب ممکن است که نیاز به مراجعه به پزشک داشته باشید.

در زیر برخی از شایع ترین علل بروز برجستگی‌های جوش مانند آورده شده است. این فهرست، یک لیست قطعی نیست، بنابراین حتما با پزشک خود در این باره مشورت کنید.

  • اصلاح تیغ || پزشکتاصلاح کامل ناحیه تناسلی با تیغ

چنانچه ناحیه تناسلی به طور کامل با تیغ اصلاح شود، دچار سوختگی خواهد شد. در نتیجه قرمزی و تحریک بروز پیدا می‌کند. در صورت اصلاح نامناسب، ایجاد برش‌های جزئی نیز امکان پذیر است. با بهبودی پوست آسیب‌دیده، ترکیبی از موهای رشد کرده و سایر برجستگی‌های پر از چرک ممکن است در امتداد بثورات ناحیه تناسلی ایجاد شوند.

برآمدگی‌های ناشی از سوختگی در اثر اصلاح، به خودی خود بهبود می‌یابند. برای تسکین پوست تحریک شده، یک لوسیون بدن مبتنی بر بلغور جو دوسر را روی آن ناحیه بمالید. همچنین بهتر است هر بار که ناحیه تناسلی را اصلاح می‌کنید از این لوسیون استفاده کنید تا از بروز تحریکات بعدی پیشگیری کنید.

  • لکه فوردایس

لکه فوردایس یک غده سباسه قابل مشاهده است. غدد چربی معمولاً در زیر فولیکول‌های مو قرار دارند، اما در مناطقی، مانند ناحیه آلت تناسلی که مو ندارند، قابل مشاهده هستند. لکه‌های ایجاد شده کوچک هستند و ممکن است سفید یا زرد باشند. اگر لکه‌های فوردایس روی آلت تناسلی‌تان نیز وجود داشته باشند، ممکن است بتوانید مشکل خود را تشخیص دهید.

به طور کلی این لکه‌ها اغلب به صورت خوشه‌هایی بین 50 تا 100 لکه در یک بخش شکیل می‌شوند. اگرچه لکه‌های فوردایس بی ضرر هستند، اما گاهی اوقات این لکه‌ها می‌توانند باعث بروز نگرانی‌هایی در زمینه زیبایی شوند. برخی از روش‌های پوستی می‌توانند به رفع این مشکل کمک کنند. مواردی مانند لیزر درمانی و استفاده از ایزوترتینوئین از این جمله‌اند.

تشخیص افتراقی جوش روی آلت تناسلی

سه بیماری مقاربتی که ممکن است با جوش روی آلت تناسلی اشتباه گرفته شوند، عبارت‌اند از:

زگیل ناحیه تناسلی

یکی از علائم اولیه زگیل تناسلی رشد برجستگی‌های کوچک و سفید گوشتی بر روی ساقه یا سر آلت تناسلی است. نوک زگیل‌ها می‌تواند شبیه گل کلم و اندازه آن می‌تواند بسیار متفاوت باشد. همچنین ممکن است زگیل تناسلی در نواحی اطراف آلت تناسلی مانند کیسه بیضه یا داخل ران ظاهر شود.

زگیل تناسلی اغلب خود به خود ناپدید می‌شود، اما می‌توان به راحتی با استفاده از پماد یا فریز و گرما درمانی درمان کرد.

تبخال ناحیه تناسلی

تبخال تناسلی باعث ایجاد تاول‌های سفید خاکستری با پایه قرمز روی آلت تناسلی یا نواحی اطراف آن می‌شود. این ضایعات اغلب ناراحت کننده هستند، خارش دارند و می‌توانند به مقعد سرایت کنند. تاول‌ها می‌توانند به زخم‌های باز تبدیل شوند و مایعات ترشح کنند و پوسته پوسته شوند. همچنین تب خال می‌تواند در اطراف دهان یا لب ظاهر شود.

تبخال تناسلی معمولا با استفاده از داروهای ضد ویروسی درمان می‌شود.

سیفلیس

زخم‌های سفید یا قرمز بدون درد روی آلت تناسلی یا اطراف آن می‌تواند به عنوان علامت سیفلیس در نظر گرفته شوند. عفونت باکتریایی باعث بروز این بیماری می‌شود و در صورت عدم درمان می‌تواند خطرات جدی برای سلامتی فرد ایجاد کند. سیفلیس معمولا با استفاده از آنتی بیوتیک‌ها درمان می‌شود.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر جوش‌ها با علائم دیگری که ممکن است شامل موارد زیر باشند، ایجاد شوند، باید به پزشک مراجعه شود:

  • تب
  • سردرد
  • خستگی
  • دردهای عضلانی
  • بثورات پوستی یا سوزش
  • تورم در نواحی دیگر، مانند غدد کشاله ران
  • زخم‌هایی که در نواحی دیگر از جمله صورت ایجاد می‌شوند.

اگر اقداماتی برای کاهش خطر ایجاد جوش صورت گرفته باشد یا جوش بعد از یک هفته از بین نرود، ممکن است نیاز به مشورت با یک پزشک داشته باشید. اگر درباره جوش‌های بدن خود نگرانی‌هایی دارد، بهتر است که در اسرع وقت با پزشکت مشورت کنید.

جوش‌ها می‌توانند در هر جایی از بدن که منافذ دارند، ایجاد شوند. این نکته بدان معنی است که آنها می‌توانند در هر جایی از بدن شما، از جمله آلت تناسلی، تشکیل شوند. با توجه به ماهیت حساس ناحیه تناسلی، چند علامت خاص وجود دارد که باید قبل از اقدام به خود تشخیصی آنها را بررسی کنید.

سایر برجستگی‌ها و برآمدگی‌هایی که در اطراف آلت تناسلی ایجاد می‌شوند، می‌توانند کاملاً مربوط به چیز دیگری باشند. در صورت ابتلا به بیماری‌های مختلف، ممکن است به مراقبت پزشکی نیاز داشته باشید. بنابراین باید به شناخت علت ایجاد جوش بپردازید.

جوش تناسلی|| پزشکتعلائم جوش در ناحیه تناسلی

جوش روی آلت تناسلی زمانی ایجاد می‌شود که منافذ موجود بر روی پوست مسدود می‌شوند. نتیجه نهایی بستگی به موادی دارد که منافذ را مسدود می‌کنند. بنابراین جوش‌هایی با شرایط ظاهری و محتوای مختلف ایجاد خواهد شد. به عنوان مثال، چربی و سلول‌های مرده پوست منجر به ایجاد جوش‌های سرسیاه و سرسفید می‌شوند. ترکیبی از باکتری‌ها، روغن و سلول‌ها می‌توانند باعث ایجاد جوش با سر یا بدون سر شود. جوش‌ها همچنین ممکن است دارای ویژگی‌های ظاهری زیر باشند:

  • حاوی چرک
  • تحریک پذیری
  • مانند یک برآمدگی سفت به نظر بیاید.

جوش‌ های روی آلت تناسلی ممکن است بدون توجه به اینکه شما از نظر جنسی فعال هستید یا نه، ایجاد شوند. با این حال، اگر از نظر جنسی فعال هستید، در معرض خطر این بیماری‌ها خواهید بود. به طور کلی ظاهر بیماری‌های مقاربتی (STDs) می‌تواند شبیه جوش باشد.

بیماری‌های مقاربتی در صورت عدم درمان می‌توانند عوارض بیشتری ایجاد کنند، بنابراین اگر از علت بروز جوش مطمئن نیستید، برای تشخیص به پزشک مراجعه کنید. بهترین راه برای درمان جوش‌ روی آلت تناسلی این است که آنها را به حال خود رها کنید.

به عبارتی نیاز نیست که از یک برنامه درمانی خاص پیروی کنید. در صورتی که محل جوش را تمیز و خشک نگهدارید، ضایعات به زودی به صورت خود به خود برطرف خواهند شد. هر چقدر هم که وسوسه انگیز باشد، هرگز نباید جوش‌ روی آلت تناسلی را از بین ببرید. این کار می‌تواند شرایط جوش‌ها را بدتر کند و باعث بروز عفونت شود.

همچنین ترکاندن جوش می‌تواند باعث گسترش باکتری‌ها و احتمالاً منجر به ایجاد جوش‌های بیشتر شود. اگر برآمدگی جوش در ناحیه تناسلی باقی ماند، با متخصص پوست خود در مورد گزینه‌های بر طرف کردن این ضایعات صحبت کنید. شما می‌توانید برای رفع مشکل خود، با یک متخصص پوست با تجربه مشورت کنید.

درمان و پیشگیری از جوش تناسلی

دوش گرفتن منظم ممکن است به کاهش خطر ایجاد جوش روی آلت تناسلی کمک کند. درمان دارویی به ندرت برای رفع جوش مورد نیاز است. جوش‌ها در بیشتر موارد پس از چند روز خود به خود ناپدید می‌شوند. مهم است که از خارش یا ترکاندن جوش‌ها خودداری کنید. این کار می‌تواند شرایط را بدتر کند و ممکن است باعث بروز زخم دائمی و عفونت شود.

رفع علل احتمالی بروز جوش، بهترین روش برای جلوگیری از بروز آن است. از جمله روش‌های کاهش احتمال ایجاد جوش روی آلت تناسلی، عبارت‌اند از:

  • دوش گرفتن منظم
  • اجتناب از قرار گیری در محیط‌های مرطوب
  • اجتناب از مالش یا لمس ناحیه آسیب دیده
  • به طور مرتب ملافه و لباس را عوض کنید.
  • به حداقل رساندن فعالیت‌هایی که باعث تعریق می‌شوند.
  • پوشیدن لباس‌های گشاد و پرهیز از پوشیدن لباس‌هایی که باعث ساییدگی و اصطکاک می‌شوند.

استفاده از داروهای بدون نسخه مانند بنزوئیل پراکسید، اسید سالیسیلیک یا لایه‌بردارها می‌توانند برای کاهش جوش‌ها مفید باشند. ناحیه اطراف آلت تناسلی بسیار حساس است، بنابراین این داروها باید با احتیاط مصرف شوند.

شما نمی‌توانید جوش آلت تناسلی را با استفاده از داروهای بدون نسخه (OTC) مانند جوش‌های سایر قسمت‌های بدنتان درمان کنید. این مسئله به این علت است که پوست شما در این ناحیه نازک تر و حساس تر است. محصولات رایج ضد آکنه OTC، مانند بنزوئیل پراکسید و اسید سالیسیلیک، ممکن است برای این ناحیه خیلی قوی باشند. در نتیجه ممکن است با بثورات و خارش قابل توجهی مواجه شوید.

در صورتی که در ناحیه تناسلی خود جوش مشاهده کرده‌اید، برای رفع مشکل و استفاده از برخی از داروهای ضد آکنه، می‌توانید با یک پزشک مشورت کنید. به طور کلی، آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند به پاکسازی باکتری‌هایی که باعث بروز جوش‌های آکنه شده‌اند، کمک کنند، اما آنها فقط برای مدت کوتاهی مصرف می‌شوند.

ایزوترتینوئین (آکوتان)، یک مشتق قوی ویتامین A، گزینه دیگری برای رفع این ضایعات است. این داروی تجویزی برای آکنه شدید (معمولا آکنه ندولار کیستیک) مصرف می‌شود. بنابراین تنها در صورتی می‌توانید این دارو را مصرف کنید که پزشک آن را تجویز کرده باشد.

سخن آخر

در صورتی که در ناحیه تناسلی خود جوش مشاهده کرده‌اید و درباره این ضایعات نگرانی‌هایی دارید، بهتر است با یک پزشک تماس بگیرید و با او مشورت کنید.

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

1 / 5. تعداد رای ها: 1

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز