لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

لیپوساکشن

لیپوساکشن | پزشکت
فهرست مطالب
اگر از شوره‌های مقاوم به درمان و درماتیت سبورئیک رنج می‌برید، شامپو ضد شوره ما به شما در کنترل و بهبود علائم بالینی کمک می‌کند.

لیپوساکشن یا کانتورینگ نوعی عمل جراحی است که برای انجام آن از مکش برای خارج کردن چربی های اضافه از نواحی خاص بدن مانند شکم، باسن، ران، بازوها یا گردن استفاده می شود. عمل لیپوساکشن علاوه بر تخلیه چربی های اضافه به فرم دادن به بدن کمک کرده و به همین خاطر به آن کانتورینگ نیز گفته می شود.

لیپوساکشن معمولاً به عنوان روش کاهش وزن یا جایگزین کاهش وزن به حساب نمی آید.

موارد منع استفاده از لیپوساکشن

لیپوساکشن | پزشکت

اگر اضافه وزن داشته و قصد کاهش وزن دارید، احتمالاً در مقایسه با لیپوساکشن از طریق رژیم غذایی و ورزش یا انجام جراحی های چاقی (مانند عمل بای پس معده) شاهد کاهش وزن بیشتری خواهید بود. این شیوه معمولاً برای کاهش وزن استفاده نمی شود بلکه برای سفت کردن مناطقی که دارای خاصیت ارتجاعی خوبی هستند استفاده می شود. بیشتر جراحان از تکنیک تومسنت (تزریق لیدوکائین و اپی نفرین) برای بیهوشی و انجام این عمل استفاده می کنند.

این شیوه تا حد زیادی به کاهش خون ریزی و جای زخم کمک می کند.

در طی انجام این روش، پزشک محلول استریل حاوی داروی بی حسی را به موضع مورد نظر تزریق می کند. سپس برای شروع عمل جراحی برش کوچکی روی پوست ایجاد کرده و یک لوله کوچک یا کانول را در زیر پوست در داخل بافت چربی قرار می دهند. آنها از این لوله برای جابجایی چربی استفاده کرده و سپس چربی ها را با مکش خارج می کنند. گاهی اوقات چربی خارج شده از زیر پوست، فرآوری شده و از آن برای برجسته تر کردن نواحی از بدن مثل صورت ها یا باسن استفاده خواهد شد. بسیاری از بیماران، لیپوساکشن را با سایر روش های لاغری ترکیب می کنند. ترکیب روش های مختلف می تواند به دستیابی سریع تر به نتایج مطلوب کمک کند، زیرا لیپوساکشن فقط برای یک هدف خاص مورد استفاده قرار می گیرد.

مدت زمان عمل جراحی

لیپوساکشن | پزشکت

انجام عمل جراحی لیپوساکشن معمولاً بین 2 تا 4 ساعت طول خواهد کشید. قبل از شروع عمل جراحی ممکن است از بی حسی موضعی و آرام بخش های خوراکی استفاده شود. اما در صورتی که عمل جراحی ناحیه وسیع تری از بدن را درگیر کند، باید از بیهوشی عمومی یا آرام بخش های تزریقی استفاده کرد. بعد از اتمام عمل جراحی، ممکن است یک شب در مرکز درمانی مانده و تحت نظر کادر درمانی باشید. برای دستیابی به نتایج مورد نظر معمولاً فقط انجام یک بار عمل جراحی کافی بوده و نیازی به تکرار عمل نخواهد بود.

به طور کلی سه نوع تکنیک برای انجام عمل لیپوساکشن وجود دارد که عبارتند از:

لیپوساکشن با کمک انرژی (PAL). در این شیوه برای انجام لیپوساکشن از یک ابزار ارتعاشی برای تجزیه سریع تر چربی ها و از بین بردن راحت تر آن ها استفاده خواهد شد.

لیپوساکشن با کمک سونوگرافی (UAL). چربی را با انرژی سونوگرافی و از طریق دستگاه کوچکی ذوب می کند. این تکنیک خارج کردن حجم زیادی از چربی را راحت تر خواهد کرد اما زمان بر بوده و در نتیجه لیپوساکشن با استفاده از این شیوه به مدت زمان بیشتری نسبت به دیگر انواع آن نیاز خواهد داشت.

لیپوساکشن با کمک لیزر. در این شیوه لیزر چربی را از طریق امواج کم انرژی ذوب می کند. این روش نیز یکی دیگر از شیوه های زمانبر برای انجام لیپوساکشن است. انتخاب بهترین تکنیکی برای انجم عمل لیپوساکشن شما به عوامل مختلفی بستگی دارد که می توان به منطقه تحت درمان و میزان چربی که باید از بین برود، اشاره کرد.

در طول مشاوره اولیه برای انجام عمل لیپوساکشن، پزشک بهترین شیوه برای شما را در میان خواهد گذاشت.

نواحی هدف لیپوساکشن

لیپوساکشن | پزشکت

نواحی بدن برای لیپوساکشن

رایج ترین نواحی بدن که از لیپوساکشن برای خارج کردن چربی های جمع شده در آن قسمت استفاده می شود عبارتند از:

  • ران
  • باسن
  • بازوها
  • کمر
  • پهلوها
  • عضلات شکم
  • زیر چانه و غبغب

البته گاهی اوقات از لیپوساکشن برای کاهش چربی سینه یا درمان ژنیکوماستی (بزرگی سینه مردان) نیز استفاده می شود.

نکته مهم این است که پوست قسمت مورد نظر برای خارج کردن چربی باید قابلیت ارتجاعی مناسبی داشته باشد. در غیر این صورت بعد از خارج کردن چربی های اضافه، پوست حالت افتاده پیدا کرده و فرم مناسبی نخواهد داشت. با بالا رفتن وزن، حجم و اندازه سلول های چربی در داخل بدن افزایش خواهد یافت. لیپوساکشن باعث کاهش تعداد سلول های چربی در قسمت مورد نظر بدن خواهد شد اما مقدار چربی خارج شده به قسمت انتخابی و حجم چربی های جمع شده در آن قسمت بستگی دارد.

نتایج به دست آمده از عمل لیپوساکشن دائمی و همیشگی هستند، اما این به شرطی که اضافه وزن نداشته باشید.

پس از اتمام لیپوساکشن، پوست خود را به شکل نواحی درمان شده درآورده و فرم و انحنانی خاصی خواهد گرفت. در صورتی که رنگ پوست و حالت ارتجاعی پوست مناسب باشد، پوست بعد از عمل فوق العاده به نظر خواهد رسید. اما اگر پوست شما حالت ارتجاعی خوبی نداشته و بیش از حد نازک باشد، ممکن است پوست در مناطق تحت درمان شل به نظر برسد. دقت داشته باشید که لیپوساکشن باعث کاهش و درمان سلولیت یا سایر بی نظمی های سطح پوست مثل خطوط رشد نخواهد شد. برای اینکه گزینه مناسبی برای انجام لیپوساکشن باشید، باید سالم بوده و بیماری های خاصی مانند جریان خون محدود، بیماری عروق کرونر، دیابت یا سیستم ایمنی ضعیف نداشته باشید.

عوارض لیپوساکشن

لیپوساکشن | پزشکت

مانند هر عمل جراحی دیگری، لیپوساکشن نیز ممکن است با خطراتی مانند خون ریزی و واکنش به بیهوشی همراه باشد.

به طور کلی عوارض احتمالی مخصوص لیپوساکشن شامل موارد زیر می شود:

تجمع مایعات

ممکن است در طی عمل جراحی مایعات در زیر پوست جمع شوند که معمولاً برای تخلیه این مایعات از سوزن های مخصوص استفاده می شود.

بی حسی

ممکن است در ناحیه آسیب دیده احساس بی حسی موقت یا دائمی داشته باشید. تحریک موقتی عصب نیز یکی دیگر از مواردی است که ممکن است در نتیجه عمل لیپوساکشن اتفاق بیفتد.

عفونت

به ندرت ممکن است فرد در نتیجه این عمل، دچار عفونت های پوستی شود که در بعضی از موارد این عفونت ها می تواند جان فرد را به خطر بیندازد.

آسیب به اعضای داخلی بدن

به ندرت ممکن است کانول یا لوله استفاده شده برای تخلیه چربی ها بیش از حد وارد بدن فرد شده و به اعضای داخلی فرد آسیب برساند. در صورت بروز چنین عارضه ای فرد باید سریعاً تحت درمان قرار بگیرد.

آمبولی چربی

  • تکه های چربی شل شده می تواند تجزیه شده و در داخل رگ های خونی به دام افتاده و از این طریق وارد شش ها یا مغز فرد شوند.
  • این عارضه نیز جدی بوده و فرد باید سریعاً تحت درمان قرار گیرد.

مشکلات کلیوی و قلبی

  • در هنگام عمل جراحی ممکن است مایعات از بدن خارج شده یا به بدن تزریق شود. این تغییر در سطح مایعات بدن در بعضی از موارد خطرناک است.
  • حتی می تواند منجر به بروز بیماری های قلبی، کلیوی و تنفسی شود.

سمی بودن لیدوکائین

لیدوکائین یکی از گزینه ها برای بی حسی موضعی است است که اغلب با مایعات به بدن فرد تزریق شده و به کاهش درد در حین عمل کمک می کند. اگرچه که استفاده از این ماده به طور کلی ایمن است، اما در موارد نادری ممکن است باعث بروز بیماری های قلبی جدی و مشکلات سیستم عصب مرکزی شود. اگر جراح روی سطوح بزرگ تری از بدن فرد کار کند یا چندین عمل را به طور همزمان انجام دهد، خطر بروز عوارض جانبی نیز تا حد قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

قبل از انجام عمل جراحی لیپوساکشن در مورد خطرات و عوارض جانبی احتمالی صحبت کنید.

آمادگی برای لیپوساکشن

لیپوساکشن | پزشکت

تغذیه و دارویی

قبل از عمل با جراح خود در مورد توقع و انتظارات خود از عمل جراحی لیپوساکشن صحبت کنید.

جراح پیش از عمل تاریخچه پزشکی شما را مرور کرده و در مورد هرگونه بیماری احتمالی و هر نوع دارو، مکمل یا گیاهانی که مصرف می کنید، سؤالاتی را مطرح خواهد کرد. جراح توصیه خواهد کرد تا حداقل سه هفته قبل از جراحی از مصرف برخی داروهای خاص مانند رقیق کننده خون یا داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی را کنار بگذارید.

پزشکت رو در اینستاگرام دنبال کنید

pezeshket@

پزشکت رو در تلگرام دنبال کنید

pezeshket@

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

نفخ و دل درد - پزشکت

نفخ شکم باعث درد شکم و تغییر در الگوی مدفوع می شه و بر کیفیت زندگی تأثیر منفی می گذاره. برای درمان علائمت با متخصص گوارش و داخی مشاوره تلفنی بگیر.

بیش-فعالی-کودک

بیش‌فعالی در کودکان می تونه باعث مشکلات تمرکز،کنترل حرکات و رفتارشون بشه. برای کنترل کودک بیش فعال بهتره با متخصص روانپزشک تلفنی مشاوره بگیری.

خشکی لب - پزشکت

خشکی لب می تونه در اثر کمبود آب، اگزما، آفتاب و غیره باشه. برای درمان علائمت با متخصص پوست و مو تلفنی و تصویری مشاوره بگیر.

اگه دستت زیاد عرق می کنه و کلافه ت کرده همین الان با متخصصان آنلاین 24 ساعته مشاوره تلفنی بگیر.

فشار خون - پزشکت

فشار خون بالا خطر سکته قلبی،بیماری‌ کلیوی و مشکلات قلبی-عروقی را افزایش میده. اگه فشارخون داری همین الان با متخصص قلب و عروق مشاوره تلفنی بگیر.

لک صورت - پزشکت

تغییرات هورمونی،آفتاب،محصولات آرایشی نامناسب و غیره می تونه باعث لک صورت بشه. برای تشخیص صحیح و درمان لک صورتت با متخصص پوست مشاوره تلفنی و تصویری بگیر.