لوگو پزشکت

مشاوره آنلاین پزشکی - پزشکت

فهرست مطالب

زگیل آبکی

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:

-----------------------------------------

زگیل آبی یک عفونت ویروسی نسبتاً شایعی است که منجر به ایجاد برجستگی های سفت و بدون درد بر روی پوست فرد مبتلا می شود. اندازه زگیل آبکی متفاوت بوده و ممکن است به اندازه یک سنجاقک تا یک پاک کن است. در صورتی که این برجستگی ها خراشیده شده یا آسیبی به آن ها وارد شود، ممکن است فرد دچار عفونت های پوستی شود. زگیل آبکی مسری بوده و می تواند از طریق شخص آلوده به افراد دیگر منتقل شود.

زگیل آبکی یک عفونت پوستی است که در اثر ویروس Molluscum contagiosum ایجاد شده و باعث بروز برآمدگی های پوستی یا زخم هایی بر روی لایه های رویی پوست خواهد شد.

این برجستگی های کوچک معمولاً عاری از هرگونه درد بوده و خود به خود ناپدید خواهند شد. اما در بعضی از موارد ممکن است زگیل ها بدون اینکه درمان شوند، جای زخم روی پوست فرد باقی بگذارند. مدت زمان ماندگاری ویروس برای هر فرد متفاوت است، اما برجستگی ها می تواند به مدت 2 تا 4 سال روی پوست فرد باقی بماند.

شیوع زگیل آبکی

اگرچه که بروز این زگیل بیشتر در کودکان شایع است اما زگیل آبکی می تواند بزرگسالان خصوصاً افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند را نیز درگیر کند. در بزرگسالان دارای سیستم ایمنی ضعیف، زگیل تناسلی حتی می تواند نواحی تناسلی را درگیر کرده و از طریق جنسی به افراد سالم منتقل شود. زگیل آبکی از طریق تماس مستقیم با شخص مبتلا یا لمس شیء آلوده به ویروس، مانند حوله یا لباس به فرد سالم منتقل خواهد شد.

علت بروز زگیل آبکی

زگیل آبکی | پزشکت

ویروسی که باعث بروز زگیل آبکی می شود به راحتی از طریق موارد زیر انتقال پیدا خواهد کرد:

  • تماس پوست با پوست
  • تماس با اشیاء آلوده مانند حوله و لباس
  • تماس جنسی با فرد مبتلا
  • خراشیدن یا ساییدگی برجستگی ها، که باعث پخش ویروس در قسمت های مختلف پوست خواهد شد.

هنوز مشخص نیست که ویروس molluscum contagiosum می تواند در آب حاوی کلر زنده مانده و در استخرها پخش شود یا خیر. کارشناسان گمان می کنند که احتمال انتقال این ویروس از طریق حوله های آلوده افراد مبتلا، تماس پوستی یا وسایل مشترک بسیار بیشتر از آب استخرهای حاوی کلر خواهد بود.

عوامل خطر ابتلا به زگیل آبکی

احتمال ابتلا و انتقال ویروس به وجود آورنده زگیل آبکی در افراد با سیستم ایمنی ضعیف بسیار بیشتر از افراد سالم خواهد بود.

علائم و نشانه های زگیل آبکی

زگیل آبکی | پزشکت

علائم و نشانه بروز زگیل آبکی بر روی پوست برجستگی های با ویژگی های زیر است:

  • برآمده، گرد و گوشتی باشد.
  • کوچک باشد به طور معمول کمتر از 4/1 اینچ (کوچکتر از 6 میلی متر) قطر داشته باشد.
  • از نظر مشخصه دارای یک تورفتگی کوچک (ناف) یا نقطه ای در نزدیک مرکز باشد.
  • می تواند قرمز و ملتهب شود.
  • ممکن است با خارش پوستی همراه باشد.
  • با خراشیدن یا سایش به راحتی از بین می رود، که می تواند ویروس را به قسمت های دیگر پوستی انتقال دهد.
  • معمولاً در کودکان روی صورت، گردن ، زیر بغل، بازوها و بالای دست ها ظاهر می شود.
  • اگر عفونت از طریق رابطه جنسی منتقل شده باشد، ممکن است بر روی پوست دستگاه تناسلی، قسمت تحتانی شکم و داخل ران بزرگسالان به وجود بیاید.

زمان مراجعه به پزشک

اگر احتمال می دهید که خود یا کودکتان دچار زگیل آبکی شده است، بهتر است با پزشک عمومی در این مورد صحبت کنید.

عوارض جانبی ابتلا به زگیل آبکی

برجستگی ها و پوست اطراف آنها ممکن است قرمز و ملتهب شود. تصور می شود این تغییر رنگ و التهاب یک پاسخ ایمنی در برابر بروز عفونت باشد. در صورت خراش و ساییده شدن، این برآمدگی ها ممکن است عفونی شده و در صورت بروز زخم بر روی پلک ها فرد دچار التهاب ملتحمه چشم (چشم صورتی) خواهد شد.

پیشگیری از بروز زگیل آبکی

زگیل آبکی | پزشکت

برای جلوگیری از گسترش و پخش شدن ویروس بهتر است اقدامات زیر را انجام دهید:

دستان خود را بشویید. تمیز نگه داشتن دست ها می تواند به جلوگیری از انتشار ویروس ناقل زگیل آبکی کمک کند.

از دست زدن به برجستگی های پوستی خودداری کنید. خارش یا سایش مناطق آلوده نیز می تواند موجب انتقال ویروس به قسمت های دیگر پوست یا افراد سالم شود.

وسایل شخصی خود را به اشتراک نگذارید. این وسایل شخصی شامل لباس، حوله، برس مو یا سایر موارد شخصی می شود. همچنین از قرض گرفتن این موارد از دیگران جداً بپرهیزید.

از تماس جنسی خودداری کنید. اگر مبتلا به زگیل های آبکی در نواحی تناسلی یا پوست نزدیک قسمت تحتانی خود شده اید، تا زمان بهبودی کامل و از بین رفتن زگیل ها از رابطه جنسی بپرهیزید.

برجستگی ها را بپوشانید. برای جلوگیری از تماس مستقیم، برجستگی ها را با لباس بپوشانید. در هنگام شنا نیز می توانید، برجستگی ها را با یک باند ضد آب بپوشانید.

تشخیص زگیل آبکی

پزشک معمولاً فقط با نگاه کردن به برآمدگی می تواند بروز زگیل آبکی را تشخیص دهد. البته در مواردی که پزشک از تشخیص خود مطمئن نیست ممکن است پزشک از برآمدگی نمونه برداری کرده و آن را زیر میکروسکوپ بررسی کند.

درمان زگیل آبکی

زگیل آبکی | پزشکت

اما گزینه های دارویی و جراحی برای مداوا زگیل آبکی وجود دارد که می توان از آن ها برای درمان سریع تر زگیل های آبکی استفاده کرد. اما در بیشتر موارد نیازی به درمان نخواهد بود. همچنین در صورتی که فرد دارای سیستم ایمنی ضعیفی باشد، ویروس قوی تر بوده و از بین رفتن آن ممکن است مدت زمان بیشتری به طول بیانجامد.

زگیل آبکی معمولاً بدون نیاز به هیچ درمانی بعد از گذشت 6 تا 12 ماه بهبود خواهد یافت. با این حال ممکن است تا 5 سال بعد از ابتلا، دائماً برآمدگی های جدیدی بر روی پوست فرد مبتلا ظاهر شوند. به محض اینکه تمامی برآمدگی ها از بین رفته و برآمدگی جدیدی به وجود نیامد، فرد بهبود یافته و دیگر ناقل این ویروس نخواهد بود.

پزشکان ممکن است به بزرگسالان مبتلا توصیه کنند تا قبل از بهبودی خود به خود ضایعات و برجستگی های پوستی آن را برداشته و درمان کنند، زیرا احتمال انتقال آن در بزرگسالان بسیار بیشتر از کودکان خواهد بود. درمان زگیل آبکی ممکن است فرآیند دردناکی باشد به همین خاطر پزشک قبل از برداشتن زگیل از بی حسی های موضعی استفاده خواهد کرد. در بعضی از موارد ممکن است از درمان های ترکیبی برای بهبود زگیل آبکی استفاده شود.

گزینه های درمانی موجود شامل موارد زیر می شود:

  • خراشیدن
  • انجماد (کرایوتراپی)
  • دارویی که باعث بروز تاول شده و به درمان زگیل کمک خواهد کرد.

آمادگی برای ملاقات با پزشک

احتمالاً با مراجعه به پزشک مراقبت های اولیه و درمان خود یا فرزندتان شروع خواهید کرد. با این وجود در بیشتر موارد بعد از مراجعه به پزشک عمومی و تشخیص زگیل آبکی، پزشک شما را برای طی کردن روند درمان به متخصص پوست ارجاع خواهد داد.

از آن جایی که مدت زمان ملاقات با پزشک کوتاه بوده و حرف های زیادی برای گفتن خواهید داشت. در نتیجه بهتر است با آمادگی کامل به پزشک مراجعه کرده و از این زمان کوتاه نهایت استفاده را ببرید.

بهتر است قبل از حضور در مطب موارد زیر را آماده کنید:

  • لیستی از تمامی علائم و نشانه های بیماری را تهیه کنید. همه نشانه های مربوط و غیر مربوط به بیماری خود را یادداشت کرده و همراه خود داشته باشید.
  • اطلاعات مهم شخصی را یادداشت کنید. بهتر است استرس ها و تغییرات اخیری که در زندگی تان افتاده است را یادداشت کنید.
  • لیستی از تمامی داروهای مصرفی خود تهیه کنید. نام تمامی داروها، مکمل ها و ویتامین های که مصرف می کنید را همراه با میزان مصرف خود یادداشت کنید.
  • دوست یا یکی از اعضای خانواده خود را همراه ببرید. گاهی اوقاتت به خاطر سپردن تمامی موارد و اطلاعاتی که پزشک در اختیارتان قرار می دهد، کار دشواری است. در نتیجه بردن همراه به یادآوری اطلاعات مهم و نکات کمک زیادی خواهد کرد.
  • سؤالات خود را یادداشت کنید. تمامی سؤالات مربوط و غیر مربوطی که به ذهنتان رسیده و قصد پرسیدن آن ها از پزشک را دارید را یادداشت کرده و همراه خود به مطب ببرید.

توقع و انتظارات از پزشک معالج

پزشک احتمالاً در حین معاینه و روند تشخیص سؤالاتی از شما خواهد پرسید. در نتیجه بهتر است آماده پاسخ گویی به این سؤالات باشید تا از زمان ملاقات با پزشک نهایت استفاده ار ببرید. پزشک ممکن است سؤالات زیر را مطرح کند:

  • از چه زمانی علائمتان شروع شده است؟
  • آیا در گذشته ضایعات پوستی مشابهی داشته اید؟
  • آیا فردی در نزدیکی شما ضایعات پوستی مشابهی داشته است؟
  • آیا علائم شما مداوم بوده یا گهگاهی به وجود آمده و برطرف می شود؟

منابع:

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/molluscum-contagiosum/symptoms-causes/syc-20375226

https://www.healthline.com/health/molluscum-contagiosum

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

0 / 5. تعداد رای ها: 0

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز