لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

روز دانش آموز - پزشکت

واکسیناسیون و بارداری

واکسیناسیون در بارداری || پزشکت
فهرست مطالب

قبل از باردار شدن از بروز بودن واکسیناسیون خود مطمئن شوید. بهتر است هنگامی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌که باردار شدید، با پزشک خود در مورد واکسن هایی که در دوران بارداری بی خطر هستند مشورت کنید. واکسیناسیون می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند از شما در برابر عفونت های خاصی که می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند به شما و جنین در دوران بارداری آسیب برساند، محافظت کند. واکسن‌هایی که در دوران بارداری دریافت می‌کنید از کودک شما را در چند ماه اول زندگی تا زمانی که خود واکسن‌های خود را دریافت کند در برابر عفونت محافظت می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند.

واکسن، دارویی است که از شما در برابر بیماری های خاص محافظت می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند. در دوران بارداری، واکسیناسیون به محافظت از شما و کودکتان کمک می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند. قبل از انجام هر گونه واکسیناسیون، اگر آلرژی شدید دارید یا تا به حال واکنش آلرژیک شدید به واکسن داشته اید، به پزشک خود اطلاع دهید.

آلرژی واکنشی است به چیزی که لمس می‌کنید، می‌خورید یا نفس می‌کشید که باعث عطسه، خارش، بثورات پوستی یا مشکل تنفسی می‌شود. به عنوان مثال، برخی از واکسن ها با تخم مرغ ساخته می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شوند. اگر به تخم مرغ حساسیت دارید، تزریق اینگونه از واکسن ها ممکن است برای شما واکنش آلرژیک ایجاد کنند.

اگر آلرژی دارید، پزشک شما می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند به شما بگوید که کدام واکسن برای شما بی خطر است. حتی ممکن است لازم باشد واکسن را در مطب پزشک یا کلینیک بهداشتی دریافت کنید تا در صورت بروز واکنش آلرژیک بتوانید سریعاً تحت درمان قرار بگیرید.

مطالعه بیشتر: واکسن آنفولانزا در بارداری

چه واکسن هایی قبل از بارداری توصیه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شوند؟

اگر به باردار شدن فکر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنید، یک چکاپ قبل از بارداری انجام دهید. در معاینه، از پزشک خود بپرسید که آیا نیاز به واکسیناسیون دارید و چه مدت پس از دریافت واکسن برای باردار شدن باید صبر کنید.

اگر مدارکی از سابقه واکسیناسیون خود دارید، آن را با پزشک خود به اشتراک بگذارید. اگر مدرکی ندارید، پزشک شما می‌تواند در بیشتر موارد آزمایش‌های خون را انجام دهد تا متوجه شود به چه واکسن‌هایی نیاز دارید. اما به طور کلی، پزشک ممکن است دریافت واکسن های زیر را قبل از بارداری توصیه کند:

مطالعه بیشتر: بارداری پرخطر

واکسن آنفولانزا || پزشکت

آنفولانزا

در طول فصل آنفولانزا سالی یک بار واکسن آنفولانزا بزنید. آنفولانزا یک بیماری جدی است که می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند باعث تب، لرز، سرفه، گلودرد، بدن درد، استفراغ و اسهال شود. ابتلا به آنفولانزا در دوران بارداری خطر زایمان زودرس (زمان و زایمان قبل از هفته 37 بارداری) را افزایش می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد.

نوزادانی که زودتر از موعد به دنیا می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌آیند ممکن است مشکلات و بیماری های بیشتری داشته باشند و نسبت به نوزادانی که دیرتر به دنیا می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌آیند نیاز به بستری طولانی تری در بیمارستان داشته باشند.

تزریق واکسن آنفولانزا قبل و در طول بارداری بی خطر است. ویروس های آنفولانزای مختلفی وجود دارند و همیشه در حال تغییر هستند. هر سال یک واکسن جدید آنفولانزا برای محافظت در برابر سه یا چهار ویروس آنفولانزا ساخته می‌شود.

HPV (مخفف ویروس پاپیلومای انسانی)

HPV شایع ترین عفونت مقاربتی (که STI، بیماری مقاربتی یا STD نیز نامیده می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود) می باشد. STI عفونتی است که احتمال دارد در اثر داشتن رابطه جنسی محافظت نشده یا تماس فیزیکی صمیمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ با فرد مبتلا به آن مبتلا شوید. HPV می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند باعث بروز زگیل تناسلی یا سرطان دهانه رحم شود. شما نمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانید واکسن HPV را در دوران بارداری دریافت کنید، بنابراین اگر به آن نیاز دارید، قبل از بارداری برای تزریق آن اقدام کنید.

 MMR (مخفف سرخک، اوریون و سرخجه )

شما احتمالاً در کودکی واکسن MMR را دریافت کرده اید، اما ممکن است با افزایش سن به تزریق واکسن تقویت کننده (دوز دیگر) نیاز داشته باشید. قبل از باردار شدن، از پزشک خود بخواهید آزمایش خون برای شما تجویز کند تا ببینید آیا در برابر سرخک، اوریون و سرخجه مصون هستید یا خیر.

اگر دوز تقویت کننده آن دریافت کردید، بعد از واکسن مجدد آزمایش خون بدهید تا مجدداً ایمنی خود را قبل از بارداری بررسی کنید. 4 هفته پس از دریافت واکسن MMR اقدام به باردار شدن کنید. سرخک به راحتی منتشر شده و حتی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند باعث بثورات، سرفه و تب شود. تزریق آن در دوران بارداری ممکن است مضر باشد و باعث سقط جنین شود. سقط جنین زمانی رخ می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد که نوزاد قبل از هفته بیستم بارداری در رحم می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌میرد. اوریون می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند باعث تب، سردرد و تورم غدد در صورت و گردن شود.

سرخجه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند علائم خفیف شبیه آنفولانزا و بثورات ایجاد کند. حتی ممکن است باعث مشکلات جدی در دوران بارداری مانند سقط جنین، مرده زایی ، زایمان زودرس یا سندرم سرخجه مادرزادی شود که (CRS) نیز نامیده می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. مرده زایی زمانی است که نوزاد پس از 20 هفته بارداری در رحم می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌میرد. CRS ممکن است باعث شود نوزادی با یک یا چند نقص مادرزادی از جمله نقص قلبی، مشکلات بینایی و مشکلات شنوایی متولد شود.

مطالعه بیشتر: سرخجه در بارداری

واریسلا (که آبله مرغان نیز نامیده می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود.)

آبله مرغان به راحتی منتشر شده و حتی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند باعث خارش پوست، بثورات و تب شود. اگر در دوران بارداری به آبله مرغان مبتلا شوید، ممکن است باعث نقص مادرزادی شود. نقایص مادرزادی شرایطی هستند که در هنگام تولد وجود دارند. آنها شکل یا عملکرد یک یا چند قسمت از بدن را تغییر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهند.

نقایص مادرزادی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی در سلامت کلی، نحوه رشد بدن یا نحوه عملکرد بدن شود. اگر به باردار شدن فکر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنید و آبله مرغان نگرفته اید یا برای آن واکسینه نشده اید، به پزشک خود اطلاع دهید. دریافت این واکسن در دوران بارداری بی خطر نیست. اگر به آن نیاز دارید، قبل از بارداری آن را دریافت کنید. پس از تزریق این واکسن برای باردار شدن لازم است 1 ماه صبر کنید.

سایر واکسیناسیون هایی که پزشک ممکن است بسته به خطر شما، برای محافظت از شما در برابر سایر بیماری ها توصیه کند. عبارتند از:

پنومونی. این یک عفونت در یک یا هر دو ریه است.

مننژیت. این یک عفونت است که باعث تورم در مغز و نخاع می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود.

هپاتیت A و B. اینها عفونت های کبدی هستند که توسط ویروس های هپاتیت A و B ایجاد می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شوند.

هموفیلوس آنفلوآنزا نوع b (همچنین Hib نامیده می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود). این یک بیماری جدی است که توسط باکتری ایجاد می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند باعث مننژیت، ذات الریه، سایر عفونت های جدی و مرگ شود.

Tdap (مخفف کزاز، دیفتری و سیاه سرفه). در برخی موارد، پزشکان واکسیناسیون Td را توصیه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند که از شما در برابر کزاز و دیفتری محافظت می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند اما از سیاه سرفه محافظت نمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند. از پزشک خود بپرسید که کدامیک برای شما بهتر است.

مطالعه بیشتر: هپاتیت در بارداری

در هر زمان و مکانی که هستی سوالتو از متخصص زنان و زایمان آنلاین بپرس.

واکس های بارداری|| پزشکت

چه واکسن هایی در دوران بارداری توصیه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود؟

CDC دو واکسن را در دوران بارداری توصیه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند که عبارتند از:

  1. واکسن آنفولانزا اگر قبل از بارداری واکسینه نشده باشید.
  2. واکسن Tdap در اسرع وقت بین هفته های ۲۷ تا ۳۶ بارداری توصیه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. دریافت واکسن Tdap در دوران بارداری به محافظت از کودک شما در برابر سیاه سرفه در چند ماه اول زندگی قبل از اینکه خودش واکسینه شود کمک می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند. چند ماه اول پس از تولد، زمانی است که کودک شما بیشترین خطر ابتلا به سیاه سرفه را دارد و در این زمان سیاه سرفه بسیار خطرناک است. در هر بارداری یک واکسن جدید Tdap دریافت کنید.

اگر پزشک شما تشخیص دهد که شماید در معرض خطر باشید، ممکن است واکسیناسیون را در دوران بارداری توصیه کند تا از شما در برابر موارد زیر محافظت کند:

  • مننژیت
  • پنومونی
  • هپاتیت A و B
  • کزاز و دیفتری (واکسیناسیون Td)، اگرچه واکسیناسیون Tdap توصیه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود.

اگر به دلیل مسافرت یا سایر تماس های احتمالی در معرض خطر عفونت های جدی هستید، ممکن است پزشک شما این واکسن ها را در دوران بارداری توصیه کند:

فلج اطفال.

این یک بیماری است که توسط یک ویروس ایجاد می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود که سیستم عصبی مرکزی (مغز و نخاع) را آلوده می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند و می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند باعث ناتوانی های پایدار شود.

تب زرد.

این بیماری توسط یک ویروس ایجاد و توسط پشه های آلوده منتقل می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. در برخی موارد باعث تب بالا، خونریزی، نارسایی اندام ها و مرگ می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود.

آنسفالیت ژاپنی.

شما ممکن است ویروس آنسفالیت ژاپنی را از نیش پشه آلوده دریافت کنید. این بیماری می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند باعث تورم مغز شود. از هر 4 نفری که مبتلا می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شوند 1 نفر را می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کشد.

سیاه زخم.

این یک بیماری نادر است و توسط باکتری ایجاد می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. از فردی به فرد دیگر منتقل نمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود.

هاری.

در صورت گازگرفتی حیوان آلوده، به هاری مبتلا می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شوید. اگر حیوان مبتلا به هاری شما را گاز گرفته، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. هاری یک بیماری جدی است که در صورت عدم درمان فوری می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند منجر به مرگ شود.

تیفوئید (تب حصبه).

تب تیفوئید در بیشتر نقاط جهان جدی و شایع است. می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانید آن را از غذا و آب دریافت کنید. این وضعیت می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند باعث بروز تب بالا شود. در موارد نادر باعث خونریزی داخلی (خونریزی در داخل بدن شما) و مرگ می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود.

واکسینیا (برای آبله).

آبله یک بیماری است که توسط ویروس ایجاد می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند از فردی به فرد دیگر سرایت کند و باعث بثورات پوستی و گاهی مرگ شود. شما نیازی به این واکسیناسیون ندارید مگر اینکه در معرض آبله قرار گرفته باشید که احتمال آن وجود ندارد.

کووید-۱۹.

با توجه به CDC، کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان (ACOG) و انجمن پزشکی مادر-جنین (SMFM)، افراد باردار و شیرده ممکن است زمانی که واکسن کووید-19 در دسترس است، آن را انتخاب کنند.

مطالعه بیشتر: برونشیت در بارداری

واکسیناسیون || پزشکت

آیا می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توان واکسن کووید-19 را همزمان با واکسن های دیگر دریافت کرد؟

CDC در حال یادگیری بیشتر در مورد میزان ایمن و مؤثر بودن واکسن کووید-19 است که همزمان با سایر واکسن‌ها مانند واکسن آنفولانزا یا Tdap تزریق شود. CDC در حال حاضر موارد زیر را توصیه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند:

  • اینکه حداقل 14 روز پس از دریافت واکسن کووید-19 برای دریافت واکسن دیگری صبر کنید.
  • پس از دریافت واکسن های دیگر، حداقل 14 روز قبل از دریافت واکسن کووید-19 صبر کنید.

چه واکسن هایی در دوران بارداری توصیه نمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود؟

تزریق برخی واکسن ها در دوران بارداری به هیچ وجه توصیه نمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود، از جمله:

  • HPV
  • MMR
  • واریسلا
  • زوستر برای محافظت از شما در برابر زونا که باعث ایجاد بثورات دردناک می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود.
  • BCG برای سل که توسط باکتری هایی ایجاد می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود که معمولاً ریه ها را آلوده می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند.

اگر هر یک از این واکسن ها را قبل از اینکه متوجه شوید باردار هستید، تزریق کردید به پزشک زنان خود اطلاع دهید.

چه واکسن هایی بعد از بارداری توصیه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود؟

اگر قبل یا در طول بارداری واکسیناسیون را انجام نداده اید، این واکسن را بعد از تولد نوزادتان دریافت کنید. اگر قبل یا در طول بارداری واکسن Tdap را دریافت نکردید، بلافاصله پس از زایمان آن را دریافت کنید. 2 هفته طول می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کشد تا بدن شما پس از واکسیناسیون محافظت را آغاز کند.

در این شرایط، احتمال ابتلا به سیاه سرفه به نوزادتان کمتر است. کودک شما اولین واکسن سیاه سرفه را در 2 ماهگی دریافت می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند. تا آن زمان، بهترین راه برای محافظت از او این است که خودتان واکسن بزنید و کودک را از افرادی که ممکن است سیاه سرفه دارند دور نگه دارید.

پزشک شما ممکن است واکسن های دیگری را پس از زایمان توصیه کند. با تزریق واکسن، می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانید از بیمار شدن و انتقال بیماری به کودک خود جلوگیری کنید. اگر در حال شیردهی هستید، اکثر واکسن ها برای شما و کودکتان بی خطر هستند. قبل از انجام هر گونه واکسیناسیون، به پزشک خود بگویید که در حال شیردهی هستید تا از بی خطر بودن آن مطمئن شوید.

آیا واکسیناسیون باعث اختلال طیف اوتیسم می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود؟

خیر، واکسیناسیون باعث اختلال طیف اوتیسم (همچنین ASD) نمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود.ASD یک ناتوانی رشدی است که می‌تواند باعث چالش‌های اجتماعی، ارتباطی و رفتاری شود.

متن سربرگ خود را وارد کنید

پزشکت رو در اینستاگرام دنبال کنید

pezeshket@

پزشکت رو در تلگرام دنبال کنید

pezeshket@

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

نفخ و دل درد - پزشکت

نفخ شکم باعث درد شکم و تغییر در الگوی مدفوع می شه و بر کیفیت زندگی تأثیر منفی می گذاره. برای درمان علائمت با متخصص گوارش و داخی مشاوره تلفنی بگیر.

بیش-فعالی-کودک

بیش‌فعالی در کودکان می تونه باعث مشکلات تمرکز،کنترل حرکات و رفتارشون بشه. برای کنترل کودک بیش فعال بهتره با متخصص روانپزشک تلفنی مشاوره بگیری.

خشکی لب - پزشکت

خشکی لب می تونه در اثر کمبود آب، اگزما، آفتاب و غیره باشه. برای درمان علائمت با متخصص پوست و مو تلفنی و تصویری مشاوره بگیر.

اگه دستت زیاد عرق می کنه و کلافه ت کرده همین الان با متخصصان آنلاین 24 ساعته مشاوره تلفنی بگیر.

فشار خون - پزشکت

فشار خون بالا خطر سکته قلبی،بیماری‌ کلیوی و مشکلات قلبی-عروقی را افزایش میده. اگه فشارخون داری همین الان با متخصص قلب و عروق مشاوره تلفنی بگیر.

لک صورت - پزشکت

تغییرات هورمونی،آفتاب،محصولات آرایشی نامناسب و غیره می تونه باعث لک صورت بشه. برای تشخیص صحیح و درمان لک صورتت با متخصص پوست مشاوره تلفنی و تصویری بگیر.

در صورت تمایل به نصب اپلیکیشن و دریافت پشتیبانی رایگان فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره: soals

نیاز به راهنمایی دارید؟ شماره همراه خود را وارد کنید.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره:soals