لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
فهرست مطالب

در طول آندوسکوپی بینی، پزشک یک آندوسکوپ (لوله ای نازک و انعطاف پذیر با نور و دوربین) را وارد بینی می کند. آنها با استفاده از آندوسکوپ می توانند دید واضح و مشخصی را از سینوس ها و مجرای بینی داشته باشند. آندوسکوپی بینی به تشخیص و درمان طیف وسیعی از بیماری ها کمک می کند. همچنین ممکن است هنگام بیوپسی از ضایعات یا توده ها مورد استفاده قرار بگیرد. سینوس ها گروهی از فضاها هستند که توسط استخوان های صورت شما تشکیل می شوند. آنها با حفره بینی شما ارتباط دارند. این فضای پر از هوا در پشت بینی شماست.

آندوسکوپی بینی چه زمانی انجام می شود؟

اندوسکوپی بینی (en-dah-skuh-pee) روشی است که برای بررسی داخل حفره بینی و منافذ عبور سینوس شما استفاده می شود. ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی یک آندوسکوپ (لوله‌ای بلند با دوربین و نور) را به بینی وارد کرده و ناحیه بینی و سینوس شما را بررسی می کند. این دوربین تصاویر ویدئویی می گیرد و آنها را روی صفحه نمایش می دهد.

اندوسکوپی می تواند جزئیات خاصی مانند محل خونریزی و تورم بافت بینی را نشان دهد. همچنین می توان از آن برای مشاهده رشدی که ممکن است بدخیم باشد استفاده کرد.

در برخی موارد می توان از آندوسکوپی بینی به عنوان درمان استفاده کرد. به عنوان مثال، ممکن است برای یک کودک برای خارج کردن یک جسم خارجی از بینی او انجام شود.

ارائه‌دهنده شما همچنین ممکن است اندوسکوپی را توصیه کند تا ببیند درمان مشکل بینی یا سینوس چگونه اثر می‌کند. به عنوان مثال، می تواند نشان دهد که آیا پولیپ بینی کوچک شده است یا خیر.

مطالعه بیشتر: علت خون دماغ شدن

خونریزی بینی || پزشکت

رینوسینوزیت یکی از شایع ترین دلایل آندوسکوپی بینی است.

در این شرایط ممکن است علائمی مانند گرفتگی بینی، مایع زرد یا سبز رنگ از بینی و درد صورت داشته باشید. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما می تواند از آندوسکوپ برای ارزیابی التهاب و پولیپ استفاده کند. او ممکن است چرک را از ناحیه آلوده جمع کند.

همچنین این احتمال وجود دارد پزشک از اندوسکوپ بینی برای انجام جراحی کم تهاجمی استفاده کند. این کار در بیمارستان یا مرکز جراحی انجام می شود. می تواند شرایطی مانند عفونت سینوس، پولیپ بینی و تومورهای بینی را درمان کند. جراحی با ابزار بسیار کوچک انجام می شود و نیازی به برش خارجی ندارد.

اندیکاسیون های آندوسکوپی بینی

نشانه های آندوسکوپی بینی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

شناسایی بیماری در بیمارانی که از علائم سینوس مانند فشار یا درد صورت، تخلیه مخاطی چرکی، کاهش حس بویایی یا احتقان یا انسداد بینی رنج می برند.

ارزیابی پاسخ درمانی پزشکی در بیمارانی مانند ترشحات چرکی، التهاب و ادم مخاطی یا رفع پولیپ پس از درمان با آنتی بیوتیک ها، آنتی هیستامین ها، استروئیدهای خوراکی یا استروئیدهای موضعی بینی.

ارزیابی بیماران با عوارض قریب الوقوع یا عوارض سینوزیت.

  • به دست آوردن کشت ترشح چرکی
  • ارزیابی آنوسمی یا هیپوسمی
  • ارزیابی نشت مایع مغزی نخاعی (CSF)
  • ارزیابی و درمان اجسام خارجی بینی
  • ارزیابی و درمان اپیستاکسی
  • ارزیابی و بیوپسی از ضایعات یا توده های بینی
  • ارزیابی عود آسیب شناسی بالقوه پس از جراحی آندوسکوپی سینوس عملکردی (FESS).
  • ارزیابی نازوفارنکس برای مشکلات شیپور استاش، هیپرپلازی لنفوئید و انسداد بینی
  • بریدگی و برداشتن مخاط، پوسته و فیبرین از حفره های سینوس و بینی مسدود شده پس از جراحی آندوسکوپی عملکردی سینوس

نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که بیوپسی در مطب و آندوسکوپی بینی یک ابزار تشخیصی مهم و ایمن برای ارزیابی نئوپلاسم‌های سینوس است . این روش معمولاً بی خطر است و اطلاعات تشخیصی مورد نیاز پزشکان را برای ایجاد تغییرات در تصمیمات درمانی، در صورت نیاز، می دهد.

چه زمانی آندوسکوپی بینی انجام می شود؟

ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی ممکن است اندوسکوپی بینی را در موارد زیر توصیه کند:

  • سردرد
  • پولیپ بینی
  • تومورهای بینی
  • گرفتگی بینی
  • خونریزی مزمن بینی
  • آنوسمی (از دست دادن حس بویایی)
  • رینوسینوزیت (التهاب یا عفونت بینی و سینوس)
  • درد صورت بالای چشم ها و اطراف سینوس ها
  • نشت مایع مغزی نخاعی (یک وضعیت نادر که در آن مایع شفافی که مغز شما را احاطه کرده از طریق سوراخ یا پارگی در بافت های همبند خارج می شود).

اندوسکوپی بینی نیز در برخی از روش‌های تشخیصی هم استفاده می‌شود، از جمله:

  • گرفتن کشت سینوس یا نمونه بافت (بیوپسی)
  • خارج کردن جسم خارجی از بینی کودک
  • درمان عفونت سینوسی، پولیپ بینی و تومورهای بینی

چگونه برای آندوسکوپی بینی آماده شوم؟

به طور کلی، هیچ آمادگی خاصی برای عمل آندوسکوپی بینی لازم نیست. ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی می‌تواند به شما بگوید که آیا لازم است قبل از جراحی تان کار خاصی انجام دهید. افرادی که داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنند باید به پزشک خود اطلاع دهند و ممکن است نیاز به قطع موقت این داروها داشته باشند، اما این مورد به ندرت اتفاق می افتد.

در حین آندوسکوپی بینی چه انتظاری می توانم داشته باشم؟

به طور معمول، شما برای انجام آندوسکوپی بینی خود در وضعیت نشسته قرار می گیرید. اول، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی، بینی شما را تا حدی بی حس می کند تا معاینه راحت تر شود. آنها همچنین ممکن است از یک ضداحتقان موضعی برای کاهش تورم استفاده کنند که به اندوسکوپ اجازه می دهد آزادانه حرکت کند. در مرحله بعد، پزشک آندوسکوپ را وارد بینی می کند و مجرای بینی و سینوس و هرگونه ناهنجاری را بررسی می کند. پس از معاینه یک طرف بینی، پزشک این مرحله را در طرف مقابل نیز تکرار خواهد کرد. در صورت لزوم، نمونه بافت را برمی دارند و برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه آسیب شناسی می فرستند.

آندوسکوپی بینی چقدر دردناک است؟

اندوسکوپی بینی نباید درد داشته باشد. با این حال، احتمالاً در طول عمل فشاری را احساس خواهید کرد. اسپری بی حس کننده ممکن است دهان و گلو و همچنین بینی را بی حس کند و طعم تلخی نیز دارد. بی حسی باید در عرض 30 دقیقه برطرف شود. عوارض بعدی آندوسکوپی بینی ممکن است شامل درد خفیف در بینی و گلو باشد. این علائم معمولاً طی یک یا دو روز خود به خود برطرف می شوند.

بعد از آندوسکوپی بینی چه انتظاری می توانم داشته باشم؟

به دلیل بی حسی طولانی مدت اسپری بی حس کننده، بهتر است تا یک ساعت پس از آندوسکوپی بینی از خوردن و آشامیدن خودداری کنید. در صورت نیاز به پیروی از دستورالعمل های اضافی، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی به شما توصیه های لازم را ارائه می دهد.

توصیه های ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود را در مورد پیگیری ها و داروها دنبال کنید. در بسیاری از موارد، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما برای نظارت بر پیشرفت شما، آندوسکوپی بینی دیگری را در آینده برنامه ریزی می کند.

خطرات آندوسکوپی بینی چیست؟

به طور کلی اندوسکوپی بینی یک روش نسبتا کم خطر است. با این حال، مانند هر روش دیگری، همیشه احتمال عوارض احتمالی آندوسکوپی بینی، مانند خونریزی و ضربه مخاطی وجود دارد، به خصوص در افرادی که از قبل خطر خونریزی بیشتری دارند مانند کسانی که داروهای ضد انعقاد مصرف می کنند (کومادین، پلاویکس و غیره) یا آسپرین.

ممکن است واکنش‌های نامطلوب به داروهای بی‌حس کننده یا ضداحتقان‌های موضعی که قبل از عمل دریافت کرده‌اید، داشته باشید. بنابراین، متخصص مراقبت های بهداشتی شما قبل از تجویز یک داروی موضعی، بررسی می کند که آیا آلرژی دارید یا خیر.

قبل از عمل، از پزشک خود بپرسید که آیا نیاز به قطع مصرف داروهایی مانند رقیق کننده های خون دارید یا خیر. پزشک شما احتمالاً دستورالعمل های خاصی را در مورد کارهایی که باید قبل از عمل انجام دهید و نباید انجام دهید، به شما ارائه می دهد. به عنوان مثال، ممکن است از شما خواسته شود که برای مدت معینی قبل از عمل از خوردن و آشامیدن خودداری کنید.

به ندرت این روش دردناک است، با این حال، اگر حفره بینی به طور غیرعادی باریک یا دیواره بینی متورم شده باشد، ممکن است کمی ناراحتی خفیف را تجربه کنید. متخصص گوش و حلق و بینی درست قبل از آندوسکوپی بینی شما را اسپری می کند تا ناراحتی را با موارد زیر به حداقل برساند:

بی حس کننده موضعی، به طور موقت بینی را بی حس و به کاهش احتمال عطسه به دلیل حساسیت کمک می کند.

ضد احتقان بینی که به آرامی تورم غشای بینی را کاهش می دهد و باید آندوسکوپ را به راحتی عبور دهید.

آنها ممکن است از یک اندوسکوپ با اندازه کودکان یا اسپری بی حس کننده اضافی برای جلوگیری و اطمینان از عدم وجود ناراحتی استفاده کنند.

استفاده از ابزار آندوسکوپی بینی

در برخی موارد، ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی ممکن است اندوسکوپی بینی و تمیز کردن سینوس و حفره بینی را در هفته‌های پس از جراحی سینوس انجام دهد تا حفره‌ها باز بماند. آنها برای انجام این کارها از ابزارهای مختلف کوچکتر مانند فورسپس یا ساکشن برای این موارد استفاده می کنند.

ابزارهای کوچکتری مانند اینها به طور خاص برای استفاده از سینوس و بینی در طی یک روش اندوسکوپی بینی طراحی شده اند. متخصصین گوش و حلق و بینی معمولاً در مورد ابزارهای بینی و آندوسکوپ بسیار ماهر هستند. از آنجایی که تعدادی از این ابزارها شکل منحنی دارند، دسترسی پزشک به گوشه‌های بینی را آسان‌تر می‌کند. پزشک اغلب از آندوسکوپ های “زاویه دار” با این نوع ابزارها استفاده می کند. آنها ممکن است از آنها در مطب و در طول نظارت معمول متخصص گوش و حلق و بینی یا در اتاق عمل استفاده کنند.

عفونت بینی || پزشکت

چه زمانی باید از نتایج آندوسکوپی بینی مطلع شوم؟

ممکن است پزشک بلافاصله نتایج اندوسکوپی بینی را با شما بررسی کند. اگر برای طراحی یک برنامه درمانی به اطلاعات بیشتری نیاز داشته باشند، ممکن است آزمایش های تصویربرداری بیشتری مانند سی تی اسکن را انجام دهند.

هر زمان که سوال یا نگرانی در مورد اندوسکوپی بینی دارید، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود تماس بگیرید. اگر قبلاً این روش را انجام داده اید، در صورت بروز درد، تب یا سایر علائم نگران کننده، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود قرار ملاقات بگذارید.

سوالات متداول

آیا رینوسکوپی همان آندوسکوپی بینی است؟ اصطلاحات “رینوسکوپی” (ry-naw-skuh-pee) و “آندوسکوپی بینی” یکسان هستند.

آندوسکوپی بینی چقدر طول می کشد؟ در بیشتر موارد، انجام اندوسکوپی بینی یک تا دو دقیقه طول می کشد.

چه کسی آندوسکوپی بینی را انجام می دهد؟ یک متخصص گوش، حلق و بینی اغلب آندوسکوپی بینی را در مطب خود برای تشخیص یا درمان مشکلات بینی یا سینوس انجام می دهد.

آیا آندوسکوپی بینی می تواند باعث عفونت شود؟ به ندرت، افراد ممکن است به دنبال آندوسکوپی بینی دچار عفونت شوند. در صورت بروز تب، لرز، حالت تهوع یا سایر علائم عفونت با پزشک خود تماس بگیرید.

سخن آخر

آندوسکوپی بینی یک آزمایش رایج است که برای بررسی داخل مجرای بینی و سینوس شما استفاده می شود. این می‌تواند به ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی شما کمک کند تا در مورد آنچه باعث علائم شما می‌شود اطلاعات بیشتری کسب کند تا بتواند یک برنامه درمانی مناسب طراحی کند. از پزشک خود بپرسید که آیا آندوسکوپی بینی برای شما مناسب است یا خیر.

همین حالا سوال خودتونو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

پزشکت رو در اینستاگرام دنبال کنید

pezeshket@

پزشکت رو در تلگرام دنبال کنید

pezeshket@

0

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

زخم معده، ریفلاکس مری، رژیم غذایی نادرست و حتی استرس می تونه باعث سوء هاضمه بشه که بسیار ناراحت کننده ست. برای درمان مشکلات گوارشی خود با متخصص گوارش 24 ساعته مشاوره تلفنی بگیر.

مشکل خارش و سوزش پا می تونه ناشی از علل مختلفی مثل عفونت قارچی، خشکی پوست و یا مشکلات عروقی باشه که در هر صورت آزاردهنده ست. برای درمان علائمت با متخصص پوست و مو مشاوره تلفنی بگیر.

خونریزی زیاد در طول دوره پریودی ممکنه نشانه‌ای از اختلالات هورمونی، التهابات رحم، وجود تومورها، عوامل خونی و غیره باشه. اگه موقع پریودی خونریزیت زیاده تا دیر نشده با متخصص زنان مشاوره تلفنی بگیر.

درد لگن دلایل مختلفی مثل عفونت ادراری، التهاب رحم، آسیب ستون فقرات داره که میتونه زندگی روزمره شما را تحت تأثیر قرار بده. تا دیر نشده علائمت رو به متخصص استخوان و مفاصل بگو و مشاوره تلفنی بگیر.

درد سینه یک وضعیت نگران‌کننده ست که می تونه علل مختلفی مثل بیماری قلبی، ریه‌ها یا مشکلات عضلانی-اسکلتی داشته باشه. برای تشخیص صحیح با متخصصان آنلاین قلب و عروق 24 ساعته مشاوره تلفنی بگیر.

لمینت دندان یک روش زیبایی دندان‌هاست که با استفاده از لایه‌های نازک پوششی، شکل و رنگ دندان‌ها را تغییر میده. این روش برای بهبود ظاهر دندان‌های تاریک، شکسته، ترک خورده یا ناهموار استفاده میشه. اگه می خوای دندونتو لمینت کنی، بهتره با دندان پزشک آنلاین مشاوره تلفنی بگیری تا راهنماییت کنه.