لوگو پزشکت
زبان

العربی

رادیو پزشکت

اسپاسم حنجره چیست؟

اسپاسم حنجره || پزشکت

فهرست مطالب

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:


اسپاسم حنجره یک وضعیت دشوار است که هنگام گرفتگی تارهای صوتی ایجاد می‌شود. اسپاسم تارهای صوتی می‌تواند تنفس را دشوار کند. این پدیده نادر اغلب نشان دهنده ابتلا به یک بیماری زمینه‌ای است. اگر حنجره شما به صورت مکرر دچار گرفتگی و اسپاسم می‌شود، برای تعیین علت بروز این مشکل با یک پزشک مشورت کنید.

Laryngeal spasm وضعیتی است که در آن تارهای صوتی فرد به طور ناگهانی دچار اسپاسم می‌شوند (تارهای صوتی به طور غیرارادی منقبض می‌شوند). در نتیجه، راه هوایی بیمار به طور موقت مسدود می شود و تنفس یا صحبت کردن را برای او دشوار می‌کند. گرفتگی عضلات حنجره نادر است و معمولاً کمتر از 60 ثانیه طول می‌کشد.

حتی با وجود اینکه اسپاسم‌های حنجره می‌توانند شرایط ترسناکی را ایجاد کنند، اما معمولاً نمی‌توانند باعث بروز مشکلات جدی شوند. همچنین به کمک برخی از تکنیک‌های تنفسی شاید بتوان شدت علائم را کاهش داد. در طول بیهوشی نیز ممکن است در برخی موارد گرفتگی عضلات حنجره یا انقباض تارهای صوتی نیز بروز پیدا کند.

تفاوت اسپاسم حنجره و برونکواسپاسم

در حالی که گرفتگی عضلات حنجره بر تارهای صوتی بیمار (تارهای صوتی دو بافت نواری هستند که در داخل حنجره قرار دارند) تأثیر می‌گذارد، برونکواسپاسم بر روی نایژه‌ها (نایژه‌ها راه‌های هوایی هستند که نای انسان را به ریه‌ها متصل می‌کنند) تأثیر می‌گذارد. هر دو این بیماری‌ها منجر به بروز اسپاسم ناگهانی و جدی می‌شوند. علاوه براین هر دو این وضعیت‌ها می‌توانند به طور موقت بر توانایی تنفس و صحبت کردن فرد تأثیر بگذارند.

میزان شیوع اسپاسم حنجره || پزشکت

میزان شیوع اسپاسم حنجره

به طور کلی بروز گرفتگی عضلات حنجره یک وضعیت نادر است. برخی از افراد ممکن است دچار اسپاسم عود کننده شوند. اگر شما نیز به اسپاسم حنجره عود کننده و مزمن مبتلا شده‌اید، بهتر است با یک پزشک مشورت کنید. به این ترتیب می‌توان علت بروز این مشکل را تعیین و آن را درمان کرد.

علائم اسپاسم حنجره

افراد مبتلا به Laryngeal spasm قادر به صحبت کردن یا نفس کشیدن نیستند. بسیاری از افراد به همراه اسپاسم حنجره احساس خفگی را نیز تجربه می‌کنند. تجربه این عوارض به این علت است که تارهای صوتی در حین اسپاسم حنجره منقبض و به صورت محکم بسته می‌شوند. این حالت می‌تواند باعث افزایش میزان استرس و احساس ترس فرد مبتلا به انقباض تارهای صوتی شود.

پس از رفع Laryngeal spasm و در حالی که تارهای صوتی شما به آرامی باز می‌شوند و انقباض خود را از دست می‌دهند، ممکن است صدای بلندی را بشنوید (استریدور). علاوه براین ممکن است که در یک زمان کوتاه چندین گرفتگی عضلات حنجره را تجربه کنید. اما در بیشتر موارد، هر دوره اسپاسم حنجره بعد از حدود یک دقیقه به پایان می‌رسد.

با وجود اینکه گرفتگی واسپاسم عضلات حنجره کشنده و خطرناک نیست، با این حال می‌تواند یک تجربه ترسناک برای فردی که آن را تجربه می‌کند، باشد.

علت بروز اسپاسم حنجره

گاهی اوقات، Laryngeal spasm بدون علت بروز پیدا می‌کند. به این حال Laryngeal spasm می‌تواند به علت سایر علل نیز بروز پیدا کند. از جمله این موارد، عبارت‌اند از:

بیماری های گوش و حلق و بینی
  • آسم. افراد مبتلا به آسم ممکن است پس از تنفس در هوای آلوده یا تنفس شدید پس از ورزش دچار گرفتگی واسپاسم عضلات حنجره شوند.
  • GERD (رفلاکس اسید مزمن). بیماری ریفلاکس معده (GERD) باعث می‌شود که اسید معده یا غذای هضم نشده به مری (گلو) برگردد. گاهی اوقات، این اسید یا غذای هضم نشده با حنجره شما تماس پیدا می‌کند و باعث ایجاد اسپاسم می‌شود.
  • استرس یا اختلالات اضطرابی. پاسخ‌های ناشی از موقعیت‌های هیجان انگیز مانند استرس و اضطراب می‌توانند باعث ایجاد اسپاسم شوند. این شرایط شامل پاسخ فیزیکی بدن شما به استرس و اضطراب شدیدی است که آن را احساس می‌کنید.
  • اسپاسم حنجره مرتبط با خواب. برخی از افراد در طول خواب دچار اسپاسم Laryngeal می‌شوند و با نفس نفس زدن از خواب بیدار می‌شوند. در اغلب موارد، این وضعیت به اختلال عملکرد تارهای صوتی یا رفلاکس اسید مربوط می‌شود.
  • بیهوشی. در برخی موارد، در طول بیهوشی عمومی اسپاسم Laryngeal نیز رخ می‌دهد. این شرایط زمانی اتفاق می‌افتد که بیهوشی یا خروج لوله (برداشتن لوله‌ی بینی یا گلو) تارهای صوتی شما را تحریک کند. بروز این نوع از اسپاسم در افراد خاصی از جمله کودکان، افرادی که تحت عمل جراحی حنجره یا حلق قرار می‌گیرند و مبتلایان به بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) شایع تر است.
  • حساسیت بیش از حد حنجره (سندرم حنجره تحریک پذیر). در صورتی که مخاط راه هوایی فوقانی شما بیش از حد حساس باشد، هر عاملی که باعث تحریک آن شود، ممکن است باعث بروز اسپاسم حنجره شود. به عنوان مثال، تجربه مواردی مانند هوای سرد، بلند صحبت کردن، سرفه کردن یا خوردن برخی از غذاهای محرک، می‌توانند باعث شوند که حنجره فرد دچار حساسیت و به دنبال آن گرفتگی عضلات شود.

اگر بتوان علت بروز Laryngeal spasm را درمان کرد، می‌توان از بروز مجدد آن پیشگیری کرد.

آیا اسپاسم حنجره می‌تواند کشنده باشد؟

در صورت عدم درمان، اسپاسم Laryngeal ناشی از بیهوشی می‌تواند کشنده باشد. برای برطرف کردن اسپاسم پس از جراحی با بیهوشی، تیم پزشکی می‌تواند از برخی از روش‌های درمانی برای شل کردن تارهای صوتی و کاهش علائم ایجاد شده استفاده کنند. به این ترتیب می‌توان از بروز عوارض نامطلوب پیشگیری کرد.

بروز Laryngeal spasm یا انقباض تارهایی صوتی به علت ابتلا به سایر علل مانند آسم، استرس یا حساسیت مفرط، به طور معمول خطرناک یا جدی، خطرناک و کشنده نیست. با این حال در صورتی که به صورت مکرر و مزمن به Laryngeal spasm یا انقباض تارهای صوتی مبتلا شده‌اید، با پزشک معالج خود در اینباره مشورت کنید‌.

تشخیص اسپاسم حنجره || پزشکت

تشخیص اسپاسم حنجره یا انقباض تارهایی صوتی

اسپاسم حنجره می‌تواند به صورت ناگهانی و بدون علائم اولیه رخ دهد و تا یک دقیقه طول بکشد. به طور کلی علائم ناشی از اسپاسم حنجره یا انقباض تارهای صوتی می‌توانند خفیف یا شدید باشند. برای مثال، در طول اسپاسم Laryngeal ممکن است بتوانید بازدم و سرفه کنید، اما در تنفس مشکل خواهید داشت. اگر احساس می‌کنید که علائم گرفتگی و اسپاسم عضلات حنجره را چند بار تجربه کرده‌اید، بهتر است که با یک پزشک صحبت کنید‌.

در اغلب موارد، پزشک معالج می‌تواند با بررسی علائم و سابقه پزشکی بیمار، ابتلا به اسپاسم حنجره را تشخیص دهد. برای تایید تشخیص، پزشک معالج شما ممکن است با آندوسکوپ حنجره، وضعیت سلامتی تارهای صوتی شما را معاینه و بررسی کند. سپس برنامه درمانی مناسبی برای مدیریت و درمان اسپاسم Laryngeal شما تجویز می‌شود.

اسپاسم حنجره چگونه درمان می‌شود؟

روش درمان اسپاسم حنجره بستگی به علت زمینه‌ای بروز آن دارد. به عنوان مثال، اگر اسپاسم حنجره با GERD مرتبط باشد، درمان ریفلاکس مزمن اسید معده می‌تواند خطر ابتلا به اسپاسم حنجره را کاهش دهد. اگر اسپاسم Laryngeal به علت اضطراب بروز پیدا کرده باشد، استفاده از داروهای ضد اضطراب می‌تواند به کاهش اسپاسم کمک کند.

متأسفانه، Laryngeal spasm معمولاً به سرعت اتفاق می‌افتد. بنابراین، روش درمان این اختلال در اغلب موارد شامل یافتن راه‌هایی برای حفظ آرامش در طول دوره بروز انقباض تارهای صوتی یا اسپاسم Laryngeal است. اگر شما یا یکی از نزدیکانتان به اسپاسم حنجره مبتلا هستید، نکات زیر می‌توانند برای بهبودی شما مفید باشند:

سعی کنید دچار وحشت نشوید و بیش از حد نفس نکشید. حفظ آرامش می‌تواند به شما کمک کند تا در طول اسپاسم حنجره اضطراب و ترس زیادی را تجربه نکنید. علاوه براین می‌توانید جرعه‌های کوچکی آب بنوشید. این کار به شستن و رفع هرگونه عامل محرکی که ممکن است با تارهای صوتی شما تماس پیدا کرده باشند، کمک کند.

همچنین می‌توانید پشت لاله گوش خود فشار وارد کنید. نقطه نرم پشت لاله گوش که درست بالای فک شما است، با نام شکاف حنجره شناخته می‌شود. وقتی فشار شدیدی به سمت پایین و داخل این نقطه وارد شود، می‌تواند به شل شدن تارهای صوتی شما کمک کند.

تنفس در طول اسپاسم حنجره یا انقباض تارهای صوتی

علاوه بر تکنیک‌های ذکر شده برای حفظ آرامش در طول اسپاسم حنجره، برخی تمرینات تنفسی وجود دارد که انجام آنها می‌تواند به شما در رفع گرفتگی یا انقباض تارهای صوتی کمک کند. از جمله تکنیک‌هایی که می‌توانید در طول Laryngeal spasm آنها را انجام دهید، عبارت‌اند از:

یک نی را در دهان خود قرار دهید و لب‌های خود را دور آن قرار دهید. بدون مکث بین دم و بازدم، از طریق این نی نفس بکشید. در طول انجام این کار، از تنفس از طریق بینی خودداری کنید. هدف از این کار این است که تنفس خود را کند کنید و اجازه دهید تارهای صوتی شما آرام شوند.

به آرامی از طریق بینی نفس بکشید. سپس در حالی که لب‌های خود را جمع کرده‌اید، بازدم کنید. نفس خود را به مدت پنج ثانیه نگه دارید، سپس این کار را تکرار کنید تا اسپاسم حنجره متوقف شود.

چگونه از بروز اسپاسم حنجره جلوگیری کنیم؟ || پزشکت

چگونه از بروز اسپاسم حنجره جلوگیری کنیم؟

از آنجایی که اسپاسم حنجره به طور ناگهانی و بدون علامت هشدار دهنده اتفاق می‌افتد، واقعاً هیچ راهی برای پیشگیری از بروز آن وجود ندارد. با این حال، اگر در گذشته اسپاسم حنجره را تجربه کرده‌اید، می‌توانید پس از تشخیص علت بروز انقباض تارهای صوتی، با درمان آن از بروز مجدد این وضعیت پیشگیری کنید‌.

به طور کلی، تجربه گرفتگی واسپاسم عضلات حنجره می‌تواند ترسناک باشد، چه قبلاً آن را تجربه کرده باشید یا نه، ممکن است که واقعا مضطرب شوید. حتی اگر احساس می‌کنید نمی‌توانید نفس بکشید، سعی کنید این نکته را به یاد داشته باشید که این وضعیت موقتی است و خواهد گذشت. به کمک رفع علت زمینه‌ای، می‌توانید از شدت علائم و دفعات بروز این وضعیت پیشگیری کنید.

اسپاسم حنجره یا انقباض تارهای صوتی چقدر طول می‌کشد؟

در بیشتر موارد، اسپاسم تا یک دقیقه طول می‌کشد، با این حال ممکن است که فرد این وضعیت را برای مدتی طولانی احساس کند. در صورتی که دچار اسپاسم حنجره شده‌اید، با پزشک معالج خود مشورت کنید. به این ترتیب می‌توان با تشخیص علت بروز انقباض تارهای صوتی، از بروز علائم شدید پیشگیری کرد.

با این حال اگر Laryngeal spasm طولانی شد و به کمک روش‌های آرام بخشی نتوانستید وضعیت خود را کنترل کنید، بهتر است که برای پیشگیری از بروز عوارض جدی و نامطلوب، با اورژانس تماس بگیرید.

سخن آخر

در اغلب موارد اسپاسم حنجره یا انقباض تارهای صوتی جدی، خطرناک و کشنده نیست، اما می‌تواند یک تجربه وحشتناک و پر استرس باشد. یادگیری و انجام تکنیک‌های تنفسی می‌تواند به شما کمک کند تا در طول بروز اسپاسم حنجره آرام بمانید. اگر به صورت مزمن و مکرر به اسپاسم حنجره مبتلا می‌شوید، بهتر است که سریعا با پزشک معالج خود تماس بگیرید.

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

1.3 / 5. تعداد رای ها: 3

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

نمایش کامنت‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز