لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

روز دانش آموز - پزشکت

14 درمان خانگی برای زخم دهان

14 درمان خانگی برای زخم دهان | پزشکت
فهرست مطالب

قبل از پرداختن به 14 درمان خانگی برای زخم دهان لازم است بدانیم که زخم های دهان می توانند بسیار دردناک باشند و مانع توانایی در خوردن و صحبت شوند. اگر مستعد ابتلا به زخم دهان هستید، شاید متوجه شده باشید که معمولاً در هنگام استرس شدید دچار این زخم می شوید و این می تواند درد را تشدید کند. گاهی اوقات، زخم های دهان می تواند نشانه ای از کمبود مواد های غذایی باشد. با مصرف یک دوره مولتی ویتامین می توانید از شر زخم های دهان خلاص شوید و آنها را نیز از بین ببرید. صرف نظر از اینکه علت اصلی بروز آنها چیست، زخم در دهان می تواند بسیار آزار دهنده باشد. اگر به دنبال درمان های خانگی آسان و ساده برای از بین بردن آنها هستید، به خواندن این مقاله تا انتها ادامه دهید!

چگونه می توان از زخم های دهان خلاص شد؟

در بیشتر داروهای خانگی از موادی که معمولاً در آشپزخانه یافت می شود استفاده خواهد شد. در اینجا 14 درمان خانگی برتر آورده شده که اگر از زخم دردناک دهان رنج می برید می توانید با استفاده از آنها سریعا علائم خود را تسکین دهید. با این راه حل ها زخم آزار دهنده دهان خود را درمان کنید.

  • سیر
  • عسل
  • آب کلم
  • آب نمک
  • آب پرتقال
  • فلفل قرمز
  • زردچوبه
  • سرکه سیب
  • خمیر دندان
  • شیر نارگیل
  • نمک اپسوم
  • جوش شیرین
  • روغن نارگیل
  • روغن گل میخک

عسل برای زخم دهان

عسل ماهیتی ضد میکروبی دارد و همچنین دارای خواص ترمیم زخم است. این روند، بهبود طبیعی زخم دهان را تسریع و عفونت آن را آزاد می کند و همچنین تحریک و التهاب را کاهش می دهد. مقداری عسل روی زخم بمالید و بگذارید بماند و هر چند وقت یکبار باید این کار را انجام دهید.

جوش شیرین برای زخم دهان

معمولاً از جوش شیرین که به آن بی کربنات سدیم نیز می گویند، در اطراف خانه برای تمیز کردن و بو گرفتن استفاده می شود. همچنین یک داروی خانگی عالی برای زخم های دهان است. درد را تسکین می دهد و با خنثی سازی اسیدهای زخم روند بهبودی را تسریع می کند. عملکرد ضد باکتری آن به حفظ بهداشت دهان و دندان کمک می کند.

آب و جوش شیرین را مخلوط کنید تا به صورت خمیر در آید. با استفاده از انگشتان این مخلوط را روی زخم های دهان بمالید و بگذارید چند دقیقه خشک شود. دهان خود را با آب بشویید و غرغره کنید. این کار را سه بار در طول روز تکرار کنید.

روغن نارگیل برای زخم های دهان

14 درمان خانگی برای زخم دهان | پزشکت

روغن نارگیل به دلیل داشتن اجزای گسترده ضد میکروبی مانند اسیدهای چرب با زنجیره متوسط، زخم ها را به طور طبیعی درمان می کند. این ماده همچنین یک ترکیب ضد التهاب و ضد درد است. این خواص، التهاب و دردی را که به دلیل زخم دهان احساس می کنید کاهش می دهد.

کمی از این روغن را روی زخم دهان بمالید و بگذارید روی آن بماند. این کار را در طول روز چند بار تکرار کنید. همچنین می توانید روغن را قبل از خواب روی زخم بگذارید.

سرکه سیب برای زخم دهان

اسیدیته سرکه سیب باعث از بین رفتن باکتری های ایجاد کننده زخم دهان و بهبود آن می شود. ACV را در آب مخلوط کرده و حدود یک یا دو دقیقه این محلول را در دهان خود بچرخانید. دهان خود را با آب ساده بشویید. این کار را هر روز صبح و عصر تکرار کنید تا زخم دهان خوب شود.

آب نمک برای زخم دهان

آب نمک بر روی زخم اثر تسکین دهنده دارد. نمک خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد و می تواند به بهبود سریع زخم کمک کند. نمک را در آب مخلوط کرده و کاملاً با آن غرغره کنید. دهان خود را با آب ساده بشویید تا شوری اضافی از بین برود. در طول روز چند بار آب نمک غرغره کنید.

خمیر دندان برای زخم های دهان

14 درمان خانگی برای زخم دهان | پزشکت

یکی از خصوصیات کلیدی یک خمیر دندان خوب، خاصیت ضد میکروبی آن است. استفاده از این ماده روی زخم دهان، عفونت ایجاد کننده زخم را پاک می کند. این داروی خانگی زخم های دهان، سوزش دارد، بنابراین بعد از آن مقداری ژل آلوئه ورا استفاده کنید. خمیر را با استفاده از نوک پنبه روی زخم خود بمالید. قبل از شستشوی دهان چند دقیقه آن را بگذارید. این کار را هر روز انجام دهید تا سفیدی زخم از بین برود.

آب پرتقال برای زخم دهان

کلید این درمان وارد کردن مقدار زیادی ویتامین C به بدن است. دیده شده که کمبود ویتامین C می تواند منجر به زخم دهان شود. همچنین، ویتامین C سیستم ایمنی بدن را تقویت و به بدن کمک می کند تا با انواع عفونت ها از جمله زخم های دهان مقابله کند. در روز دو لیوان آب پرتقال بنوشید. این کار را هر روز تکرار کنید تا زخم دهان خوب شود.

روغن گل میخک برای زخم ها

روغن میخک و محتوای اوژنول آن برای مقابله سریع و موثر با مشکلات دهان بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. اثر ضد میکروبی و خاصیت درمانی آن معجزه می کند. پنبه را به روغن میخک آغشته کرده و مستقیماً روی زخم دهان بگذارید تا جذب پوست، و در نهایت باعث بهبود زخم شود. توصیه می شود قبل استفاده از روغن میخک دهان خود را با آب گرم بشویید زیرا باعث پاک شدن ناحیه زخم می شود. روزی دو یا سه بار روغن میخک بزنید.

کاین برای زخم

فلفل قرمز به عنوان دارویی برای کنترل درد معروف شده است. این ماده حاوی کپسایسین بوده که به آن گرمی می بخشد. این امر باعث بی حس شدن درد و همچنین از بین بردن میکروب های موجود در محل زخم دهان می شود.

با استفاده از انگشتان خود یا نوک گوش پاک کن یک لایه نازک از پودر فلفل را روی زخم دهان قرار دهید. بگذارید چند دقیقه روی آن بماند و سپس کاملاً با آب ساده بشویید. می توانید این کار را دو بار در روز انجام دهید.

شیر نارگیل

شیر نارگیل تازه یک درمان خانگی فوق العاده برای زخم های دهان است. این محلول اثر تسکین دهنده دارد و می تواند به کاهش درد کمک کند. درد به سرعت فروکش کرده و امکان می دهد به طور طبیعی غذا بخورید. چند دقیقه با شیر نارگیل غرغره کنید و سپس دهان خود را با آب تمیز بشویید. این کار را سه تا چهار بار در طول روز انجام دهید.

زردچوبه برای زخم دهان

14 درمان خانگی برای زخم دهان | پزشکت

زردچوبه یک ضد عفونی کننده شناخته شده که به صورت موضعی و داخلی برای درمان عفونت استفاده می شود. خواص ضد التهابی و ضد میکروبی آن می تواند زخم دهان را تسکین دهد.

آب و زردچوبه را مخلوط کنید و برای دو تا سه دقیقه روی زخم دهان بگذارید. این کار را هر روز صبح و عصر انجام دهید تا زخم دهان خوب شود.

سیر برای زخم دهان

سیرنیز مانند زرد چوبه به دلیل فعالیت ضد میکروبی قوی در برابر طیف وسیعی از میکروارگانیسم ها، به طور گسترده ای برای معالجه عفونت مورد استفاده قرار می گیرد. آلیسین موجود در سیر، جزء اصلی مسئول این خاصیت است. حبه سیر را از وسط خرد کرده و به مدت یک یا دو دقیقه آن را به آرامی روی زخم دهان بمالید. دهان خود را بعد از 30 تا 40 دقیقه با آب تمیز بشویید. این کار را دو یا سه بار در روز تکرار کنید.

نمک اپسوم

نمک اپسوم حاوی مواد معدنی است که وقتی روی زخم دهان قرار می گیرد دارای اثر ضد باکتری است. نمک را به آب اضافه کنید و کاملاً مخلوط کنید تا تمام نمک حل شود. با این آب حدود یک دقیقه غرغره کنید و سپس دهان خود را با آب معمولی بشویید. توصیه می شود دو بار یا سه بار در روز غرغره نمک Epsom را انجام دهید.

آب کلم برای زخم

کلم را بجوشانید تا مقدار آب به نصف کاهش یابد. برای تسکین درد زخم دهان، یک لیوان از این آب را بنوشید. در روز سه تا چهار بار آن را استفاده کنید. آب کلم دارای ترکیبات ضد التهابی است و روند بهبود زخم های دهان را تسریع می کند.

انواع زخم های دهان

14 درمان خانگی برای زخم دهان | پزشکت

اکنون که می دانید چگونه از زخم های دهان خلاص شوید، وقت آن است که این روش های درمانی را امتحان کنید. روش های درمانی ذکر شده در بالا برای اکثر انواع زخم های دهان جواب می دهند. استفاده سریع از آنها باعث بهبود زخم در مدت کوتاهی خواهد شد.

دانستن انواع زخم های دهان کمک می کند تا با آنها بهتر کنار بیایید. زخم دهان یک اتفاق رایج برای افراد در هر سنی است. آنها معمولاً به انواع زیر تقسیم می شوند:

  • زخم های کوچک. اینها زخمهای کوچکی هستند که از 2-8 میلی متر قطر دارند. پاک شدن این زخم ها حدود 10 تا 14 روز طول می کشد که در مقایسه با انواع دیگر کوتاهتر است.
  • زخم های بزرگ. این زخم ها بزرگتر از جراحات جزئی هستند و همچنین در عمق پوست قرار می گیرند. آنها معمولاً یک مرز برجسته و یا نامنظم دارند. احتمال دارد چندین هفته طول بکشد تا این زخم ها برطرف شوند و پس از التیام جای زخم بر جای می ماند.
  • زخم های هرپتی فرم (هرپس). وقتی زخم ها به دلیل ویروس هرپس ایجاد شود، به عنوان زخم های هرپتی فرم شناخته می شوند. آنها مانند سرهای کوچک سوزنی و معمولاً به صورت خوشه ای به نظر می رسند.

چه عواملی باعث زخم دهان می شوند؟

فاکتورهای زیادی وجود دارد که می تواند باعث زخم دهان شود. این شامل:

  • آسیب دهان
  • برفک دهان
  • مشکلات روده
  • عفونت ویروس تبخال
  • گاز گرفتن زبان یا گونه
  • عفونت دهان و لثه در اثر ویروس یا باکتری

دلایل جدی تر آن شامل اختلالات خود ایمنی مانند بیماری کرون و سرطان دهان است.

بررسی ها نشان داده است که روغن کشیدن یا ریختن روغن به بسیاری از افرادی که از زخم دهان رنج می بردند کمک می کند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که چند دقیقه دو تا سه قاشق غذاخوری روغن نارگیل در دهان خود بچرخانید و سپس آن را تف کنید.

علائم زخم دهان چیست؟

14 درمان خانگی برای زخم دهان | پزشکت

علائم زخم دهان شامل موارد زیر است:

  • مشکل در بلع
  • درد در اطراف ناحیه درد
  • حساسیت در ناحیه آسیب دیده
  • یک زخم باز در دهان یا روی لب

اگر زخم دارید چه بخورید؟

هنگامی که از زخم دهان رنج می برید، می توانید بسیاری از غذاها را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا سریعتر از درد و عفونت راحت شوید. این رژیم غذایی زخم را دنبال کنید تا از شر آن زخم دردناک و آزار دهنده خلاص شوید:

  • میوه هایی مانند موز، سیب، کدو تنبل، پاپایا و گریپ فروت
  • ویتامین C و غذاهای غنی از کلسیم مانند ماست، شیر و آب مرکبات
  • غذاهای غنی از ویتامین B مانند تخم مرغ، شیر برنج و شیر سویا
  • سبزیجاتی مانند کلم، گوجه فرنگی، سبزیجات برگ سبز، کلم بروکلی و سیب زمینی

همیشه توصیه می شود هنگام ابتلا به زخم دهان و معده از غذاها و نوشیدنی های زیر خودداری کنید:

  • غذای روغنی و ادویه دار
  • چای، قهوه و نوشیدنی های گازدار
  • غذاهای آلرژی زا که می توانند باعث ایجاد زخم شوند.

علت خونریزی زخم دهان چیست؟

وقتی زخم به دلیل عفونت ایجاد شود و پیشرفت کند، می تواند باعث خونریزی از زخم و لثه نیز شود.

به طور متوسط التیام زخم های دهان هفت تا 10 روز است. با استفاده از داروهای خانگی که در این مقاله آورده شده، می توانید روند بهبودی را تسریع کرده و همچنین از درد راحت شوید. بهتر است از ترکیبی از درمان های خانگی استفاده کنید زیرا این امر بهترین نتیجه را تضمین می کند. با مصرف مقدار زیادی میوه و سبزیجات تازه، سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید. این به بدن کمک می کند تا با عفونت مبارزه کند. اگر زخم بدون درد است، باید با پزشک مشورت کنید زیرا می تواند نشانه سرطان دهان باشد.

متن سربرگ خود را وارد کنید

پزشکت رو در اینستاگرام دنبال کنید

pezeshket@

پزشکت رو در تلگرام دنبال کنید

pezeshket@

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

نفخ و دل درد - پزشکت

نفخ شکم باعث درد شکم و تغییر در الگوی مدفوع می شه و بر کیفیت زندگی تأثیر منفی می گذاره. برای درمان علائمت با متخصص گوارش و داخی مشاوره تلفنی بگیر.

بیش-فعالی-کودک

بیش‌فعالی در کودکان می تونه باعث مشکلات تمرکز،کنترل حرکات و رفتارشون بشه. برای کنترل کودک بیش فعال بهتره با متخصص روانپزشک تلفنی مشاوره بگیری.

خشکی لب - پزشکت

خشکی لب می تونه در اثر کمبود آب، اگزما، آفتاب و غیره باشه. برای درمان علائمت با متخصص پوست و مو تلفنی و تصویری مشاوره بگیر.

اگه دستت زیاد عرق می کنه و کلافه ت کرده همین الان با متخصصان آنلاین 24 ساعته مشاوره تلفنی بگیر.

فشار خون - پزشکت

فشار خون بالا خطر سکته قلبی،بیماری‌ کلیوی و مشکلات قلبی-عروقی را افزایش میده. اگه فشارخون داری همین الان با متخصص قلب و عروق مشاوره تلفنی بگیر.

لک صورت - پزشکت

تغییرات هورمونی،آفتاب،محصولات آرایشی نامناسب و غیره می تونه باعث لک صورت بشه. برای تشخیص صحیح و درمان لک صورتت با متخصص پوست مشاوره تلفنی و تصویری بگیر.

در صورت تمایل به نصب اپلیکیشن و دریافت پشتیبانی رایگان فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره: soals

نیاز به راهنمایی دارید؟ شماره همراه خود را وارد کنید.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره:soals