لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

پماد پرمترین و عوارض مصرف آن

پماد پرمترین || پزشکت
فهرست مطالب

پماد پرمترین برای درمان گال استفاده می شود، اما پزشک معالج شما ممکن است آن را برای درمان سایر بیماری های زمینه مانند رفع شپش سر تجویز کند. در کل باید پماد پرمترین را طبق دستور پزشک و فقط روی پوست خود استفاده کنید. از این پماد در اطراف دهان، بینی و چشم خود استفاده نکنید چون ممکن است باعث سوزش بیش از حد شود.

کرم پرمترین

قبل از مصرف پماد پرمترین اگر به ترکیباتی مانند پرمترین، گل داودی یا هر مواد دیگری از آن حساسیت دارید، بهتر است به پزشک خود اطلاع دهید. چون مصرف آن می تواند با سایر داروها تداخل داشته باشد. پس حتما با پزشک و داروساز خود در مورد تمام داروهای خود (نسخه ای یا OTC، محصولات طبیعی، ویتامین ها) و سابقه ابتلا به بیماری های زمینه ای دیگر مشورت کنید. مطمئن شوید که مصرف پماد پرمترین با تمام داروها و بیماری ها برای شما بی خطر است. در صورت مصرف خوراکی این پماد، سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنید. این پماد نباید در کودکان کمتر از 2 ماه بدون مشورت با پزشک مصرف شود.

کرم پرمترین برای گال || پزشکت

 

نحوه مصرف کرم پرمترین برای گال

یک لایه نازک پماد را روی پوست از گردن تا انگشتان پا بمالید. هنگام استفاده از پماد، اجازه ندهید پوست شما با پوست دیگران برخورد کند. پس از 8 تا 14 ساعت، پماد را با آب گرم و صابون به طور کامل از روی پوست بشویید. همه ملافه ها، حوله ها و لباس های اخیراً پوشیده شده را در آب داغ بشویید یا آنها را خشک کنید.

بروز خارش در طولانی مدت و بثورات تا 2 تا 4 هفته پس از درمان زیاد طبیعی نیست. این علائم ممکن است یک واکنش موقت به بقایای کنه ها باشد و باید دوباره استفاده شود. اگر احساس می کنید که خارش و بثورات شدید است یا اگر بیش از 4 هفته ادامه داشت، فوراً با پزشک خود مشورت کنید. گال از طریق تماس مستقیم پوست با فرد آلوده منتقل می شود. اعضای خانواده و شرکای جنسی ممکن است نیاز به استفاده از این دارو داشته باشند.

این دارو فقط برای استعمال خارجی است. دستورالعمل روی برچسب نسخه را دنبال کنید. قبل از استفاده از این دارو حمام یا دوش گرفتن توصیه نمی شود. کرم را به طور کامل به تمام سطوح پوست، از سر تا کف پاها بمالید. مهم است که آن را در همه جای بدن خود بمالید، نه فقط در جایی که جوش است. کرم را بین چین های انگشتان دست و پا، در چین های مچ و خط کمر، در شکاف باسن، روی اندام تناسلی و ناف بمالید. از یک خلال دندان برای زدن کرم زیر ناخن های دست و پا استفاده کنید.

ناخن ها را باید کوتاه کرد. اگر موهایتان کم است حتماً پماد را به گردن، پوست سر، خط مو، شقیقه‌ها و پیشانی بمالید. بگذارید 8 تا 14 ساعت روی پوست بماند، سپس با حمام کردن و شامپو کردن آن را پاک کنید. اگر این دارو را برای شخص دیگری مصرف می کنید، برای محافظت از خود در برابر هجوم، دستکش پلاستیکی یا یکبار مصرف بپوشید. این دارو را وارد چشم خود نکنید. اگر این کار را انجام دادید، محل را با مقدار زیادی آب شیر خنک بشویید.

در مورد استفاده از این دارو در کودکان با پزشک اطفال خود مشورت کنید. در حالی که این دارو ممکن است برای کودکان زیر 2 ماه برای شرایط خاص تجویز شود، اقدامات احتیاطی اعمال می شود.

اگر در رابطه با نحوه مصرف کرم پرمترین با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک پوست خود مشورت نمایید.

عوارض پماد پرمترین

مصرف permethrin به ندرت باعث بروز عوارض جدی می شود. اگرچه همه این عوارض جانبی ممکن است رخ ندهند، اما در صورت بروز احتمال دارد به مراقبت های پزشکی نیاز داشته باشند. اما برخی از این عوارض ممکن است در طول درمان از بین بروند زیرا بدن شما با دارو سازگار می شود.

برخی از عوارض ناشی از مصرف پماد پرمترین، عبارتند از:

  • سوزش چشم
  • عوارض موضعی شامل سوزش و گزگز خفیف و گذرا است که معمولاً با شدت آلودگی همراه است.
  • عوارض پوستی احتمال آن شامل خارش (7%)، اریتم (1% تا 2%) و بثورات پوستی (1% تا 2%) است.
  • عوارض ناشی ازمصرف پماد پرمترین بر روی دستگاه گوارش شامل درد شکمی، اسهال و حالت تهوع و یا استفراغ است.
  • عوارض جانبی سیستم عصبی شامل بی حسی و سوزن سوزن شدن (1٪ تا 2٪) است. سردرد و سرگیجه و موارد نادر تشنج گزارش شده است. با این حال، ارتباط با استفاده از پرمترین موضعی تایید نشده است.
  • علائم یک واکنش آلرژیک، مانند بثورات پوستی، کهیر، خارش، پوست قرمز، متورم، تاول دار یا پوسته پوسته شده با یا بدون تب، خس خس سینه، سفتی در قفسه سینه یا گلو، مشکل در تنفس، بلع یا صحبت کردن، گرفتگی صدا غیر معمول، یا تورم دهان، صورت، لب ها، زبان یا گلو.

دوز تجویزی پماد پرمترین

میزان دوز تجویزی پماد پرمترین در افراد مختلف، متفاوت است. به نحوی که برای مصرف پماد موضعی 5% پرمترین در بزرگسالان و بیماری گال باید به طور کامل آن را روی پوست از گردن تا کف پا ماساژ دهید. باید با شستشو (دوش یا حمام) پس از 8 تا 14 ساعت پاک کنید.

پماد 1% موضعی پرمترین برای درمان شپش را روی موهای شامپو شده و خشک شده با حوله بمالید تا موها و پوست سر (به خصوص پشت گوش ها و پشت گردن) اشباع شوند. بگذارید 10 دقیقه روی موها بماند و با آب بشویید.

محلول موضعی پرمترین 1% روی موهای شامپو شده و خشک شده با حوله بمالید تا موها و پوست سر (به خصوص پشت گوش و پشت گردن) اشباع شود. بگذارید 10 دقیقه روی موها بماند و با آب بشویید. پماد 1% موضعی پرمترین برای درمان شپش در کودکان را باید 2 ماه یا بیشتر استفاده کنید.

در هنگام استفاده از این پماد باید دقت کنید که فقط برای استعمال خارجی تجویز می شود. از تماس با چشم و غشاهای مخاطی خودداری کنید. در صورت تماس، محل را کاملا با آب بشویید.

معمولاً 30 گرم پماد پرمترین برای درمان بیماری گال در بزرگسالان کافی است. گال به ندرت به پوست سر بزرگسالان حمله می کند، اگرچه خط مو، گردن، شقیقه و پیشانی ممکن است در بیماران سالمند و نوزادان آلوده شود. مرحله دوم درمان با لوسیون پرمترین ممکن است برای بیمارانی که 7 روز پس از درمان اولیه با شپش زنده مراجعه می کنند، انجام شود.

بیشتر بدانید: گال و اگزما، چه فرق و ارتباطی دارند؟

پماد پرمترین برای درمان بیماری گال در بزرگسالان || پزشکت

برخی از بیماران پس از درمان گال با این پماد ممکن است خارش مداوم را تجربه کنند. مشاهده کنه های زنده پس از 14 روز نشان می دهد که در این شرایط بیمار به دور دوم درمان نیاز دارد. برای جلوگیری از عفونت مجدد یا سرایت عفونت به افراد دیگر، بهتر است دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنید. این موارد شامل موارد زیر است:

  • تمام کلاه گیس ها و موها را شامپو بزنید.
  • خانه یا اتاق را با جارو کشیدن کامل مبلمان، فرش و کف اتاق تمیز کنید.
  • تمام برس‌ها و شانه‌ها را در آب بسیار داغ صابون (بالای 54 درجه سانتی گراد) به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بشویید و آنها را با افراد دیگر به اشتراک نگذارید.
  • همه اسباب بازی ها را به مدت 5 تا 10 دقیقه در آب بسیار داغ صابون (بالای 54 درجه سانتی گراد) بشویید یا به مدت 2 هفته در یک کیسه پلاستیکی بدون هوا ببندید. این امر به ویژه برای اسباب بازی های پر شده ای که روی تخت استفاده می شود بسیار مهم است.
  • تمام لباس‌ها (از جمله کلاه، شال گردن، مانتو)، ملافه‌ها، حوله‌ها و دستشویی‌ها را در آب بسیار داغ بشویید و با استفاده از چرخه گرم خشک‌کن به مدت حداقل 20 دقیقه خشک کنید. لباس‌ها یا ملافه‌هایی که قابل شستشو نیستند باید به مدت 2 هفته در یک کیسه پلاستیکی دربسته خشک یا بسته شوند.

مصرف پماد پرمترین در بارداری

پماد permethrin توسط سازمان غذا و دارو FDA به دسته B بارداری اختصاص داده شده است. این نشان می دهد که بررسی های صورت گرفته بر روی حیوانات هیچ شواهدی مبنی بر اختلال در باروری یا آسیب به جنین نشان نداده است. از طرفی هم هیچ اطلاعات معتبر و کنترل شده ای در بارداری انسان ها وجود ندارد. پرمترین موضعی تنها زمانی برای استفاده در دوران بارداری توصیه می شود که فواید آن بیشتر از خطر باشد.

مصرف کرم پرمترین در شیردهی

هیچ اطلاعاتی در مورد دفع پرمترین در شیر انسان وجود ندارد. سازنده توصیه می کند که با در نظر گرفتن اهمیت دارو برای مادر، در مورد قطع شیردهی یا مصرف پرمترین تصمیم گیری شود.

اما با این حال باید فقط پماد، ژل یا محصولات مایع قابل اختلاط با آب روی پستان استفاده شود زیرا پمادها ممکن است نوزاد را در معرض سطوح بالای پارافین معدنی از طریق لیس زدن قرار دهند.

سخن آخر

permethrin برای درمان گال (میت هایی که خود را به پوست می چسبانند) در بزرگسالان و کودکان 2 ماهه و بالاتر استفاده می شود. پرمترین بدون نسخه برای درمان شپش (حشرات کوچکی که خود را به پوست سر می چسبانند) در بزرگسالان و کودکان 2 ماهه و بالاتر کاربرد دارد. پرمترین در دسته ای از داروها به نام اسکابیسیدها و پدیکول کش ها قرار دارد. با از بین بردن شپش و کنه عمل می کند و تاثیر خودش را نشان می دهد.

پزشکت رو در اینستاگرام دنبال کنید

pezeshket@

پزشکت رو در تلگرام دنبال کنید

pezeshket@

مقالات مرتبط

1 دیدگاه

  1. سلام مصرف شامپو پرمترین و کرم نیکسامول در شیردهی برای نوزاد یه ماهه مضره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

نفخ و دل درد - پزشکت

نفخ شکم باعث درد شکم و تغییر در الگوی مدفوع می شه و بر کیفیت زندگی تأثیر منفی می گذاره. برای درمان علائمت با متخصص گوارش و داخی مشاوره تلفنی بگیر.

بیش-فعالی-کودک

بیش‌فعالی در کودکان می تونه باعث مشکلات تمرکز،کنترل حرکات و رفتارشون بشه. برای کنترل کودک بیش فعال بهتره با متخصص روانپزشک تلفنی مشاوره بگیری.

خشکی لب - پزشکت

خشکی لب می تونه در اثر کمبود آب، اگزما، آفتاب و غیره باشه. برای درمان علائمت با متخصص پوست و مو تلفنی و تصویری مشاوره بگیر.

اگه دستت زیاد عرق می کنه و کلافه ت کرده همین الان با متخصصان آنلاین 24 ساعته مشاوره تلفنی بگیر.

فشار خون - پزشکت

فشار خون بالا خطر سکته قلبی،بیماری‌ کلیوی و مشکلات قلبی-عروقی را افزایش میده. اگه فشارخون داری همین الان با متخصص قلب و عروق مشاوره تلفنی بگیر.

لک صورت - پزشکت

تغییرات هورمونی،آفتاب،محصولات آرایشی نامناسب و غیره می تونه باعث لک صورت بشه. برای تشخیص صحیح و درمان لک صورتت با متخصص پوست مشاوره تلفنی و تصویری بگیر.