لوگو پزشکت
زبان

العربی

رادیو پزشکت

مقابله با عوارض جنسی داروهای ضد افسردگی

عوارض جنسی داروهای ضد افسردگی || پزشکت

فهرست مطالب

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:


از شایع ترین عوارض جنسی دارو های ضد افسردگی می توان به کاهش میل جنسی اشاره کرد. این در حالی است که یک روانپزشک ممکن است داروهای ضد افسردگی را برای مدیریت افسردگی شما تجویز کند اما از طرفی هم، تمایلات جنسی برای بسیاری از مردم بخش مهمی از زندگی سالم است که کاهش میل جنسی در آنها ممکن است زیاد خوشایند نباشد. برای همین بروز عوارض جانبی جنسی ناشی از داروهای ضد افسردگی می تواند ناامید کننده و ناراحت کننده باشد. این در حالی است که راه هایی برای مقابله با عوارض جنسی داروهای ضد افسردگی وجود دارد.

یکی از مهمترین راهکار ها برای رفع این مشکل صحبت کردن با شریک زندگی و حتی یک روانشناس است. اما بهتر است تمامی راهکارهای مقابله با عوارض جنسی دارو های ضد افسردگی را بشناسید تا در صورت بروز بتوانید سریعا آنها را شناسایی کنید.

مقابله با عوارض جنسی داروهای ضد افسردگی

افسردگی و داروهای ضد افسردگی می توانند علائمی مانند کاهش میل جنسی، خشکی واژن و اختلال نعوظ ایجاد کنند. تحقیقات نشان می دهد که این عوارض جانبی جنسی بسیار رایج هستند. یک متاآنالیز روی بیش از 14000 نفر نشان داد که تشخیص افسردگی 50 تا 70 درصد خطر ابتلا به اختلال عملکرد جنسی را به همراه دارد. این خطر در افرادی که داروهای ضدافسردگی مصرف می کردند اندکی افزایش یافت (71٪ در مقابل 65٪ در افرادی که تحت درمان نبودند).

اختلال عملکرد جنسی مرتبط با افسردگی ممکن است حتی بیشتر از آنچه آمار نشان می دهد بروز پیدا کنند. از طرفی هم افراد ممکن است از گزارش مشکلات جنسی به پزشک یا روانپزشک خود احساس خجالت و بی میلی کنند. اگر اختلال عملکرد جنسی را تجربه می‌کنید، می‌توانید با صحبت کردن در مورد آن با شریک زندگی خود و همچنین پزشک یا درمانگر خود، اولین قدم را در جهت رفع آن بردارید. راهکارهای دیگری که می توانید برای مقابله با عوارض جنسی داروهای ضد افسردگی اقدام کنید عبارتند از:

در مورد دوز دارو ضدافسردگی با پزشک آنلاین در پزشکت مشورت کنید|| پزشکت

در مورد میزان دارو مشورت کنید.

با راهنمایی پزشک، ممکن است بتوانید دوز کمتری از داروهای ضد افسردگی خود را مصرف کنید. برخی افراد این تغییر را برای کاهش عوارض جنسی کافی می دانند و در عین حال افسردگی خود را به طور موثر درمان می کنند. تحقیقات نشان می  دهد که برخی از افراد مبتلا به افسردگی دوز استاندارد 20 میلی گرم پروزاک (فلوکستین) را در روز تجویز می کردند که وقتی فقط 5 تا 10 میلی گرم در روز مصرف می کردند علائم آنها به خوبی کنترل می شد. به علاوه، آنها عوارض جانبی کمتری را در دوز کمتر تجربه کردند.

اگر در مورد مصرف داروهای خود با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک آنلاین در پزشکت مشورت نمایید.

قبل از مصرف قرص، رابطه جنسی داشته باشید.

زمان مصرف داروی ضد افسردگی ممکن است در میل جنسی شما نیز تاثیر داشته باشد. صبر کردن تا بعد از رابطه جنسی برای مصرف داروهایی مانند زولافت (سرترالین) یا داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای ممکن است به کاهش عوارض جانبی جنسی کمک کند، بهتر است زمانی که سطح داروها در بدن شما در پایین ترین حد است، رابطه برقرار کنید.

تصمیم گیری در مورد زمان مصرف دارو به عوامل زیادی بستگی دارد، مانند برنامه روزانه یا سایر عوارض جانبی که تجربه می کنید (مانند حالت تهوع، که ممکن است در صورت مصرف قرص خود با غذا، یا مشکلات خواب کاهش یابد).

هنگامی که تصمیم می گیرید چه زمانی قرص خود را مصرف کنید، مطمئن شوید که الگوی فعالیت جنسی خود را در برنامه در نظربگیرید. اگر به احتمال زیاد در عصر رابطه جنسی دارید، قرص خود را صبح مصرف کنید ممکن است کمک کننده باشد.

داروهای مختلف را امتحان کنید.

برخی از انواع خاصی از داروهای ضد افسردگی ممکن است کمتر عوارض جانبی جنسی داشته باشند. Trintellix یک داروی افسردگی است که برای مثال نشان می دهد که عوارض جانبی جنسی کمتری دارد. Wellbutrin (بوپروپیون)، یک مهارکننده بازجذب نوراپی نفرین-دوپامین (NDRI)، به روشی متفاوت از مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) مانند پروزاک، زولوفت و پاکسیل (پاروکستین) عمل می‌کند.

برای برخی از افرادی که هنگام مصرف SSRI ها عوارض جانبی جنسی را تجربه می کنند، تغییر دارو ممکن است به حل مشکل کمک کند.

در برخی موارد، پزشک ممکن است از شما بخواهد که به مصرف داروهایی که در ابتدا برای افسردگی تجویز شده بودید ادامه دهید، اما داروی دیگری مانند Wellbutrin را نیز به آن اضافه کنید. آنها همچنین ممکن است داروهایی را توصیه کنند که به طور خاص برای درمان اختلال عملکرد جنسی طراحی شده اند.

تحقیقات نشان داده است که علاوه بر داروهای ضد افسردگی، افرادی که اختلال نعوظ را تجربه می کنند می توانند داروهایی مانند ویاگرا (سیلدنافیل) یا سیالیس (تادالافیل) که برای درمان این اختلال استفاده می شوند، را مصرف کنند.

روند درمانی جایگزین را امتحان کنید.

اگر سعی کرده اید داروهای ضد افسردگی خود را تنظیم کنید یا داروها را تغییر دهید اما عوارض جانبی جنسی همچنان ادامه دارد، بهتر است گزینه های درمانی جایگزین برای درمان افسردگی را امتحان کنید. اگر علائمی که تجربه می‌کنید ناشی از افسردگی باشد، روش‌هایی برای رسیدگی به عوارض جنسی داروهای ضد افسردگی نیز می‌تواند کمک کند. ممکن است دریابید که این استراتژی‌ها حتی به شما کمک می‌کنند افسردگی خود را بهتر مدیریت کنید.

روان درمانی ، طب سوزنی ، مکمل های غذایی و سایر جایگزین ها ممکن است ارزش امتحان کردن را داشته باشند. شما همچنین می توانید شریک زندگی خود را تشویق کنید تا برخی از این تغییرات سبک زندگی را انجام دهد. ممکن است سعی کنید با هم ورزش کنید تا برای رابطه جنسی آماده شوید یا انواع جدیدی از تحریکات را در برنامه روزانه خود بگنجانید.

علت اصلی کاهش میل جنسی را تشخیص دهید.

اگر سعی کرده اید علائم جنسی خود را با چندین روش برطرف کنید و هیچ بهبودی مشاهده نکردید، ممکن است دلیل دیگری وجود داشته باشد. بسیاری از بیماری‌های روانی و جسمی وجود دارند که می‌توانند بر روی روابط جنسی شما تأثیر بگذارند.

اختلال میل جنسی کم‌فعال (HSDD) یک وضعیت سلامت جنسی شایع است، اما اغلب مورد بحث قرار نمی‌گیرد. افراد مبتلا به HSDD  هیچ انگیزه‌ای برای تجربه‌های جنسی یا صمیمی ندارند. فرد مبتلا به HSDD به دنبال نزدیکی جنسی نیست و بسیاری در مورد رابطه جنسی فکر یا خیال پردازی نمی کنند. اختلال عملکرد جنسی نیز می تواند ناشی از برخی رفتارها باشد. اگر از الکل یا سایر مواد استفاده می‌کنید، ممکن است در هنگام مصرف ویا هنگام ترک اعتیاد، عوارض جنسی احساس شود.

تغییرات مرتبط با سن، بیماری یا درد مزمن، و استرس های زندگی (مانند بچه دار شدن یا شروع کار جدید) نیز می توانند بر زندگی جنسی تأثیر بگذارند. این عوامل ممکن است مقابله با عوارض جانبی جنسی ناشی از افسردگی یا داروها را دشوارتر کند.

برای مشاوره با پزشک آنلاین در پزشکت کلیک کنید.

با شریک زندگی خود در مورد عوارض جنسی داروهای ضدافسردگی صحبت کنید|| پزشکت

با شریک زندگی خود صحبت کنید.

ارتباط با شریک زندگی بخش مهمی از یک رابطه سالم است. زمانی که شما و شریک زندگیتان با مشکلات جنسی دست و پنجه نرم می کنید، مهمتر است که بتوانید با یکدیگر صحبت کنید. بحث در مورد این موضوعات ممکن است از نظر احساسی شدید باشد و هر دوی شما باید برای گفتگو وقت بگذارید، اما مهم است که این کار را انجام دهید. صحبت کردن در مورد مشکلات رابطه بخشی از قوی نگه داشتن رابطه است.

 شما و شریک زندگیتان می توانید فضایی را ایجاد کنید که در آن هر دو احساس امنیت کنید و احساسات خود را ابراز کنید. هر زوجی راه ارتباطی خاص خود را دارد و هر فردی که در رابطه است سبک متفاوتی برای بیان احساس خود دارد. نیازهای عاطفی و جنسی فردی شما (و همچنین نیازهای همسرتان) منحصر به فرد است، اما ممکن است متوجه شوید که این دستورالعمل‌های کلی می‌توانند به شما کمک کنند تا ارتباط مؤثرتری داشته باشید.

دست از سرزنش کردن بردارید.

چه خودتان علائم اختلال عملکرد جنسی را تجربه کنید و چه شریک زندگی تان، تمام تلاش خود را بکنید تا سرزنش را از گفتگو دور نگه دارید. از سرزنش دیگران بپرهیزید، بلکه در مقابل میل به سرزنش خود نیز مقاومت کنید.

ابراز ناامیدی و نگرانی در یک رابطه می تواند دشوار باشد، اما این احساسات می توانند در مورد رابطه جنسی حساس تر باشند. ممکن است فکر کنید که نگه داشتن این احساسات از شریک زندگی‌تان باعث نجات احساسات او می‌شود، اما نادیده گرفتن نیازهای عاطفی خود یا کم‌اهمیت جلوه دادن آن‌ها برای شما یا رابطه‌تان مفید نیست.

کمک بخواهید.

افسردگی می تواند باعث احساس تنهایی در فرد شود. وقتی کسی را دوست دارید که افسرده است، ممکن است احساس کنید از او جدا شده اید. اگر شما و شریک زندگی تان سعی می کنید مشکلات جنسی در رابطه خود را که ناشی از افسردگی است حل کنید، از دیدگاه تیمی به حل مسئله بپردازید.

شراکت خود را اغلب و به روش هایی جدا از رابطه جنسی تقویت کنید. اگر در برقراری ارتباط مشکل دارید، ممکن است شما و شریک زندگیتان به مشاور مراجعه کنید. داشتن یک درمانگر مورد اعتماد، فضای امنی را برای به اشتراک گذاشتن آشکار احساسات و کار بر روی مشکلات ایجاد می کند که شما می توانید در یک فضای محرمانه مشکلات خود را به طور کامل بازگو کنید. مشورت با یک روانشناس باتجربه از پزشکت می تواند راهکارهایی را برای رفع مشکل شما ارائه دهد.

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

1 / 5. تعداد رای ها: 1

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

نمایش کامنت‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز