لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

روز دانش آموز - پزشکت

آلفوزوسین چیست؟

آلفوزوسین چیست؟ | پزشکت
فهرست مطالب

آلفوزوسین به عنوان یک داروی ژنریک و یک داروی با نام تجاری Uroxatral  در دسترس است. این دارو فقط به صورت قرص خوراکی با رهش طولانی عرضه می شود. آلفوزوسین برای درمان هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) در مردان بالغ استفاده می شود. این به شل شدن ماهیچه های پروستات و مثانه کمک می کند، که می تواند علائم BPH را کاهش دهد و توانایی شما برای دفع ادرار را بهبود بخشد.

کاربرد آلفوزوسین چیست؟

آلفوزوسین یک داروی تجویزی است. این قرص خوراکی با رهش طولانی مدت در دسترس است. همچنین در نسخه عمومی موجود است. داروهای ژنریک معمولاً قیمت کمتری نسبت به داروهای با نام تجاری دارند. در برخی موارد، آنها ممکن است در هر قوت یا شکلی به عنوان نسخه با نام تجاری موجود نباشند. آلفوزوسین برای درمان هیپرپلازی خوش خیم پروستات در مردان بالغ استفاده می شود. به این حالت بزرگی پروستات نیز می گویند.

آلفازوسین متعلق به دسته ای از داروها به نام آلفا بلوکرها است. با کمک به شل شدن عضلات در پروستات و مثانه کار می کند. این می تواند علائم BPH شما را کاهش دهد و توانایی شما برای ادرار کردن را بهبود بخشد.

آلفا بلوکرها روی گیرنده های آلفا در بدن شما کار می کنند. گیرنده های آلفا در بسیاری از قسمت های بدن شما وجود دارد، اما این داروی خاص فقط روی گیرنده های پروستات و مثانه شما اثر می گذارد.

عوارض جانبی آلفوزوسین

آلفوزوسین باعث خواب آلودگی نمی شود، اما می تواند عوارض جانبی دیگری ایجاد کند.

عوارض جانبی رایج تر. عوارض جانبی رایج‌تری که ممکن است با آلفازوسین رخ دهد، عبارتند از:

  • سرگیجه
  • سردرد
  • خستگی

عوارض جانبی خفیف ممکن است در عرض چند روز یا چند هفته از بین بروند. اگر شدیدتر هستند یا از بین نمی روند، با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.

عوارض جانبی جدی. اگر عوارض جانبی جدی داشتید فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. اگر علائم شما تهدید کننده زندگی است یا اگر فکر می کنید در حال اورژانس پزشکی هستید با مراکز درمانی تماس بگیرید. عوارض جانبی جدی و علائم آنها می تواند شامل موارد زیر باشد:

افت ناگهانی فشار خون. علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • یک دوره از حال رفتن یا بیهوشی
  • سرگیجه یا سبکی سر هنگام تغییر وضعیت و ایستادن

نعوظ طولانی مدت ( پریاپیسم ). این نعوظی است که با داشتن رابطه جنسی برطرف نمی شود. اگر این اتفاق افتاد فورا کمک پزشکی دریافت کنید. اگر درمان نشود، ممکن است مشکلات نعوظ دائمی داشته باشید. این عوارض جانبی در کمتر از 1 در هر 15 بیمار رخ می دهد.

مردان
  • مانند سایر مسدود کننده های آلفا، افت فشار خون وضعیتی (کاهش فشار خون در هنگام ایستادن، با یا بدون سرگیجه ) ممکن است در عرض چند ساعت پس از مصرف آلفازوسین ایجاد شود و می تواند باعث غش شود.
  • سرطان پروستات و هیپرپلازی خوش خیم پروستات می توانند همزمان وجود داشته باشند. بنابراین، بیمارانی که برای هیپرپلازی خوش‌خیم پروستات تحت درمان قرار می‌گیرند باید برای رد وجود سرطان پروستات ارزیابی شوند.

تداخل دارویی

آلفوزوسین چیست؟ | پزشکت

آلفوزوسین ممکن است با سایر داروها تداخل داشته باشد. قرص خوراکی آلفوزوسین می تواند با سایر داروها، ویتامین ها یا گیاهانی که ممکن است مصرف کنید تداخل داشته باشد. تداخل زمانی است که یک ماده نحوه عملکرد دارو را تغییر دهد. این می تواند مضر باشد یا از عملکرد خوب دارو جلوگیری کند.

برای کمک به جلوگیری از تداخل، پزشک باید تمام داروهای شما را با دقت مدیریت کند. حتماً در مورد تمام داروها، ویتامین ها یا گیاهانی که مصرف می کنید به پزشک خود اطلاع دهید. برای اینکه بدانید این دارو چگونه ممکن است با داروی دیگری که مصرف می کنید تداخل داشته باشد، با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.

نمونه هایی از داروهایی که می توانند با آلفازوسین تداخل ایجاد کنند در زیر فهرست شده اند.

داروهای BPH و فشار خون

از مصرف آلفازوسین با سایر آلفا بلوکرها خودداری کنید. ترکیب داروها ممکن است خطر عوارض جانبی را افزایش دهد زیرا داروها به طور مشابه عمل می کنند. نمونه هایی از سایر آلفا بلوکرها عبارتند از:

  • دوکسازوسین
  • پرازوسین
  • سیلودوسین
  • تامسولوسین
  • ترازوسین

داروهای فشار خون. استفاده از داروهای فشار خون و آلفوزوسین با هم ممکن است خطر ابتلا به فشار خون پایین، افت ناگهانی فشار خون هنگام ایستادن یا غش را افزایش دهد.

داروهای اختلال نعوظ و فشار خون ریوی

اینها شامل مهارکننده های فسفودی استراز-5 (PDE-5) می باشد. این داروها برای درمان اختلال نعوظ و گاهی اوقات فشار خون بالا استفاده می شوند. استفاده از آنها با آلفوزوسین ممکن است منجر به فشار خون بسیار پایین شود.

نمونه هایی از این داروها عبارتند از:

داروهایی که آنزیم CYP3A4 را مهار می کنند.

آنزیم CYP3A4 آلفوزوسین را در کبد شما پردازش می کند. داروهایی که این آنزیم کبدی را مسدود می کنند ممکن است باعث افزایش سطح آلفوزوسین در بدن شما شوند. این ممکن است شما را در معرض خطر عوارض جانبی بیشتری قرار دهد. آلفوزوسین نباید با مهارکننده های قوی این آنزیم استفاده شود.

چند نمونه از این داروها عبارتند از:

  • کتوکونازول
  • ایتراکونازول
  • ریتوناویر

هشدارهای مهم هنگام مصرف آلفوزوسین

آلفوزوسین چیست؟ | پزشکت

هشدار فشار خون. آلفوزوسین ممکن است هنگام تغییر وضعیت (مانند ایستادن از حالت نشسته یا دراز کشیدن) باعث کاهش ناگهانی فشار خون شما شود. همچنین ممکن است باعث غش شود. از رانندگی، استفاده از ماشین آلات سنگین، یا انجام کارهای خطرناک تا زمانی که متوجه نشدید که چگونه بر شما تأثیر می گذارد، خودداری کنید. اگر شروع به احساس سرگیجه یا سبکی سر کردید، دراز بکشید و پاهای خود را بالا نگه دارید. اگر این اثرات بهبود نیافتند، با پزشک خود تماس بگیرید.

هشدار درد قفسه سینه. آلفوزوسین می تواند عوارض جانبی جدی برای قلب شما ایجاد کند. اگر علائم جدید یا بدتر درد قفسه سینه تیز یا فشردگی (آنژین) را تجربه کردید، مصرف آلفوزوسین را متوقف کنید و با پزشک خود صحبت کنید یا فوراً تحت مراقبت های پزشکی قرار بگیرید. اگر دردی دارید که به بازوها، گردن یا پشت شما حرکت می کند، یا اگر علائم دیگری مانند مشکل تنفسی، عرق کردن، سرگیجه یا حالت تهوع دارید، به پزشک مراجعه کنید.

این دارو با چندین هشدار دیگری همراه است.

هشدار آلرژی

آلفوزوسین می تواند یک واکنش آلرژیک شدید ایجاد کند. علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • تب
  • کندوها
  • مشکل در تنفس
  • تنگی قفسه سینه
  • خارش پوست یا بثورات
  • لایه لایه شدن و یا تاول زدن پوست
  • تورم گلو، زبان، صورت یا لب های شما

اگر تا به حال به آن واکنش آلرژیک داشته اید، دیگر این دارو را مصرف نکنید. مصرف مجدد آن می تواند کشنده باشد (باعث مرگ شود).

هشدار برای افراد با شرایط خاص

برای افراد مبتلا به مشکلات کبدی: اگر مشکلات کبدی متوسط یا شدید دارید، آلفوزوسین مصرف نکنید. اگر کبد شما خوب کار نکند، ممکن است مقدار بیشتری از دارو در بدن شما باقی بماند. این خطر عوارض جانبی شما را افزایش می دهد.

برای افراد مبتلا به مشکلات کلیوی: در صورت داشتن مشکلات کلیوی با احتیاط از این دارو استفاده کنید. اگر کلیه های شما خوب کار نکنند، ممکن است مقدار بیشتری از دارو در بدن شما باقی بماند. این خطر عوارض جانبی شما را افزایش می دهد.

برای افراد مبتلا به مشکلات ریتم قلب: اگر به بیماری قلبی معروف به طولانی شدن QT یا داروهایی مصرف می کنید که فاصله QT را طولانی تر می کنند، از این دارو با احتیاط استفاده کنید. مشخص نیست که آلفازوسین چگونه بر فاصله QT شما تأثیر می گذارد.

برای افراد مبتلا به سرطان پروستات: هیپرپلازی خوش خیم پروستات و سرطان پروستات علائم مشابهی ایجاد می کنند، اما سرطان پروستات با داروهای مختلف درمان می شود. پزشک غده پروستات شما را معاینه می کند و یک آزمایش خون به نام آزمایش آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) برای بررسی سرطان پروستات قبل از شروع مصرف آلفوزوسین انجام می دهد.

برای افرادی که جراحی آب مروارید انجام می دهند: اگر در حال انجام عمل جراحی آب مروارید هستید و آلفوزوسین مصرف می کنید (یا سابقه مصرف آن را دارید)، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای داشتن یک عارضه در طول جراحی به نام سندرم فلاپی عنبیه حین عمل (IFIS) باشید. در صورت مصرف این دارو به چشم پزشک خود اطلاع دهید. چشم پزشک شما ممکن است نیاز به تغییر تکنیک جراحی چشم شما داشته باشد تا خطر ابتلا به IFIS را کاهش دهد. به نظر نمی رسد قطع آلفوزوسین قبل از جراحی چشم هیچ فایده ای داشته باشد.

هشدار برای گروه های دیگر

برای زنان باردار: آلفوزوسین فقط برای درمان هیپرپلازی خوش خیم پروستات در مردان استفاده می شود. زنان نباید از این دارو استفاده کنند و هیچ مطالعه ای در مورد آلفوزوسین در زنان باردار وجود ندارد.

برای زنان شیرده: آلفوزوسین فقط برای درمان هیپرپلازی خوش خیم پروستات در مردان استفاده می شود. زنان نباید از این دارو استفاده کنند.

برای سالمندان: آلفوزوسین برای بزرگسالان 65 سال یا بالاتر بی خطر و موثر است. با این حال، سالمندان ممکن است نتوانند این دارو را به خوبی از بدن خود پاک کنند. این می تواند منجر به ماندن بیشتر دارو در بدن شما شود و شما را در معرض خطر بیشتر عوارض جانبی قرار دهد.

برای کودکان: آلفوزوسین نباید در کودکان استفاده شود.

نحوه مصرف آلفوزوسین

نحو مصرف آلفوزوسین | پزشکت

همه دوزهای ممکن و اشکال دارویی ممکن است در اینجا گنجانده نشوند. دوز، شکل دارویی و تعداد دفعات مصرف دارو به موارد زیر بستگی دارد:

  • سن شما
  • وضعیت تحت درمان
  • وضعیت شما چقدر شدید است.
  • سایر شرایط پزشکی که دارید
  • نحوه واکنش شما به اولین دوز

آلفوزوسین برای درمان طولانی مدت استفاده می شود. اگر آن را طبق دستور مصرف نکنید با خطراتی همراه است.

اگر اصلا آن را مصرف نکنید یا مصرف آن را متوقف کنید: اگر آلفازوسین را مصرف نکنید یا مصرف نکنید، ممکن است علائم BPH مانند مشکل در شروع ادرار کردن، زور زدن هنگام تلاش برای ادرار کردن، اصرار مکرر برای ادرار کردن، افزایش یافته باشد. درد در هنگام ادرار کردن و قطره چکان بعد از ادرار. مهم است که مصرف دارو را طبق دستور پزشک ادامه دهید، حتی اگر احساس بهتری داشته باشید. انجام این کار بهترین شانس را برای مدیریت BPH و بهبود کیفیت زندگی شما فراهم می کند.

اگر بیش از حد مصرف کنید: مصرف بیش از حد آلفازوسین ممکن است منجر به موارد زیر شود:

  • شوکه شدن
  • مشکلات دیگر با قلب شما
  • فشار خون پایین، با علائمی مانند سرگیجه، سبکی سر، و غش

اگر فکر می کنید بیش از حد مصرف کرده اید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید یا کمک پزشکی اورژانسی دریافت کنید.

در صورت فراموشی یک نوبت باید این دارو را یک بار در روز مصرف کنید. اگر یک نوبت را فراموش کردید، در اسرع وقت آن را مصرف کنید. اگر به زمان نوبت بعدی نزدیک است، نوبت فراموش شده را نادیده بگیرید. دوز فراموش شده را با مصرف دو نوبت روز بعد جبران نکنید. این می تواند عوارض جانبی خطرناکی ایجاد کند.

ملاحظات مهم برای مصرف آلفازوسین

اگر پزشک شما آلفازوسین را برای شما تجویز می کند، این ملاحظات را در نظر داشته باشید:

  • این دارو را هر روز در ساعت معینی با غذا مصرف کنید. اگر این دارو را با غذا مصرف نکنید، به طور کامل جذب بدن شما نمی شود و ممکن است به همان اندازه موثر نباشد. این قرص ها را خرد یا تکه نکنید یا نجوید.
  • در دمای بین 59 تا 86 درجه فارنهایت (15 تا 30 درجه سانتیگراد) نگهداری شود. این دارو را از نور و رطوبت محافظت کنید.

متن سربرگ خود را وارد کنید

پزشکت رو در اینستاگرام دنبال کنید

pezeshket@

پزشکت رو در تلگرام دنبال کنید

pezeshket@

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

نفخ و دل درد - پزشکت

نفخ شکم باعث درد شکم و تغییر در الگوی مدفوع می شه و بر کیفیت زندگی تأثیر منفی می گذاره. برای درمان علائمت با متخصص گوارش و داخی مشاوره تلفنی بگیر.

بیش-فعالی-کودک

بیش‌فعالی در کودکان می تونه باعث مشکلات تمرکز،کنترل حرکات و رفتارشون بشه. برای کنترل کودک بیش فعال بهتره با متخصص روانپزشک تلفنی مشاوره بگیری.

خشکی لب - پزشکت

خشکی لب می تونه در اثر کمبود آب، اگزما، آفتاب و غیره باشه. برای درمان علائمت با متخصص پوست و مو تلفنی و تصویری مشاوره بگیر.

اگه دستت زیاد عرق می کنه و کلافه ت کرده همین الان با متخصصان آنلاین 24 ساعته مشاوره تلفنی بگیر.

فشار خون - پزشکت

فشار خون بالا خطر سکته قلبی،بیماری‌ کلیوی و مشکلات قلبی-عروقی را افزایش میده. اگه فشارخون داری همین الان با متخصص قلب و عروق مشاوره تلفنی بگیر.

لک صورت - پزشکت

تغییرات هورمونی،آفتاب،محصولات آرایشی نامناسب و غیره می تونه باعث لک صورت بشه. برای تشخیص صحیح و درمان لک صورتت با متخصص پوست مشاوره تلفنی و تصویری بگیر.

در صورت تمایل به نصب اپلیکیشن و دریافت پشتیبانی رایگان فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره: soals

نیاز به راهنمایی دارید؟ شماره همراه خود را وارد کنید.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره:soals