لوگو پزشکت

مشاوره آنلاین پزشکی - پزشکت

ملانوز آلت تناسلی چیست؟

ملانوز آلت تناسلی || پزشکت

فهرست مطالب

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:

-----------------------------------------

ملانوز آلت تناسلی یک بیماری نادر است که با تغییر رنگ قهوه ای تیره در پوست اطراف ساقه و سر آلت تناسلی مشخص می شود. این لکه های قهوه ای یا تیره رنگ کل آلت تناسلی را نمی پوشانند.

ملانین یک رنگدانه طبیعی پوست است که رنگ چشم، پوست و مو را تعیین می کند. هر چه میزان ملانین بیشتر باشد، پوست تیره‌تر می‌شود. ملانوز زمانی رخ می دهد که این رنگدانه انباشته شده و منجر به هایپرپیگمانتاسیون شود. بنابراین ملانوزیس آلت تناسلی یکی از موارد هیپرپیگمانتاسیون آلت تناسلی است.

ملانوز آلت تناسلی بی ضرر و غیر عفونی است که می توان آن را با موفقیت درمان کرد. نگران مسری بودن این بیماری نباشید زیرا نمی تواند به دیگران سرایت کند. تغییر رنگ آلت تناسلی معمولاً نیازی به درمان ندارد، اما برخی از مردان در صورتی که ظاهر آلت تناسلی خود را دوست نداشته باشند، ممکن است برای درمان آن اقدام به عمل جراحی زیبایی کنند.

در حالی که این بیماری می تواند هر کسی را تحت تاثیر قرار دهد، می توان آن را عمدتا در بین پسران و مردان بین 15 تا 72 سال مشاهده کرد. اگر چه ملانوز آلت تناسلی هیچ گونه عارضه فیزیکی ایجاد نمی کند. با این حال، ممکن است باعث استرس و اضطراب به خصوص در حین رابطه جنسی شود.

علائم ملانوز آلت تناسلی || پزشکت
Melanoma in situ on the skin of a 77-year-old woman. Melanoma is a form of skin cancer that arises from melanocytes, the cells that produce melanin, the pigment that gives skin its colour. The main cause of melanoma is exposure to ultraviolet radiation in sunlight. It is an aggressive cancer that often spreads (metastasizes) to other parts of the body. Treatment is with surgical excision of the melanoma. This is a less aggressive form of melanoma known as melanoma in situ. Microinvasion is also present, a slow and localised form of spread of the cancer. For the size of this melanoma being measured, see image C040/1006.

علائم ملانوز آلت تناسلی 

هیچ علامتی برای این بیماری وجود ندارد مگر اینکه لکه های قهوه ای تیره روی آلت تناسلی خود داشته باشید. ملانوز آلت تناسلی شامل نواحی پرپیگمانته روی آلت تناسلی است که سیاه یا قهوه ای هستند. به یاد داشته باشید، این لکه ها کوچکتر از یک سانتی متر  و بدون درد هستند. علاوه بر هیپرپیگمانتاسیون (ماکوله ها یا لکه های تیره)، ملانوز آلت تناسلی هیچ علامت سلامتی غالب دیگری ندارد. اما به طور کلی هایپرپیگمانتاسیون به روش های زیر بروز پیدا می کند:

  • لکه هایی که سیاه یا قهوه ای هستند.
  • تکه ها بیش از یک سانتی متر طول ندارند.
  • یک لکه تیره روی آلت تناسلی یا چندین نقطه
  • تکه‌های بدون درد که با گذشت زمان خونریزی یا تغییر نمی‌کنند.
  • این عارضه می تواند در هر سنی ظاهر شود اما بین 15 تا 72 سالگی شایع است.

در برخی موارد ملانوز آلت تناسلی همزمان با لیکن اسکلروزوس بروز پیدا می کند. لیکن اسکلروزوس عارضه‌ای است که باعث نازک شدن پوست آلت تناسلی می‌شود که با ظهور لکه‌های سفید رنگ روی پوست ختنه‌گاه و سر آلت تناسلی همراه است. به نظر می رسد که این وضعیت به دلیل عدم تعادل هورمونی یا پاسخ ضعیف سیستم ایمنی ایجاد می شود.

لیکن اسکلروزوس با استفاده از داروهای موضعی قابل درمان است. با این حال، این داروهای موضعی (استروئیدها) نمی توانند رنگدانه های ناشی از ملانوز آلت تناسلی را تغییر دهند. لیکن اسکلروزوس در مردان ختنه نشده شیوع بیشتری دارد. زیرا به پوست ختنه گاه حمله می کند. البته این وضعیت را می توان با ختنه درمان کرد.

دلایل ایجاد لکه های تیره روی آلت تناسلی چیست؟

متأسفانه، علت اصلی ملانوز آلت تناسلی به طور کامل تشخیص داده نشده است. اما به نظر می رسد که لکه‌های قهوه‌ای ناشی از هیپرپیگمانتاسیون یا غلظت بالای ملانین روی پوست هستند که ممکن است در هر قسمت دیگری از بدن نیز بروز پیدا کنند.

این عارضه همچنین می‌تواند در اثر غلظت بالای سایر عوامل رنگدانه‌ای مانند لیپوفوسین، سولفات آهن و هموسیدرین در پوست آلت تناسلی ایجاد شود.

برخی از دانشمندان همچنین معتقدند که ترکیب ژنتیکی یا نژاد مردان ممکن است خطر بروز ابتلا به ملانوز آلت تناسلی را تا حدود زیادی افزایش دهد.

مردان

سایر عوامل خطر این عارضه آسیب آلت تناسلی، آنترالین (داروهای پسوریازیس) یا PUVA درمانی است که برای درمان بیماری های پوستی مانند اگزما و پسوریازیس استفاده می شود.

وقتی به علل و عوامل خطر ملانوز آلت تناسلی فکر می کنید، آن را به عنوان یک عفونت مقاربتی در نظر نگیرید زیرا عفونی نیست و هیچ گونه عفونتی را در بدن ایجاد نمی کند. اما برخی دیگر از علل احتمالی ملانوز آلت تناسلی می تواند شامل موارد زیر باشد:

سرطان آلت تناسلی

اگرچه نادر است، اما سرطان آلت تناسلی می تواند باعث تغییر رنگ آلت تناسلی شود. تیره شدن پوست یکی از نشانه های رایج سرطان آلت تناسلی است. همچنین بروز لکه های صاف قهوه ای یا قرمز روی آلت تناسلی همراه با درد می تواند از دیگر علائم سرطان آلت تناسلی باشد.

آسیب به آلت تناسلی

کبودی پس از پارگی در رگ های خونی زیر پوست رخ می دهد و باعث می شود آلت تناسلی تیره تر از بدن به نظر برسد. خودارضایی شدید یا رابطه جنسی، آسیب دیدگی با زیپ یا نیشگون گرفتن آلت تناسلی می تواند به پوست آن آسیب برساند. آسیبی که باعث لخته شدن خون می شود ممکن است آلت تناسلی را تیره رنگ کند. گاهی اوقات به دلیل جریان خون زیاد یا تحریک جنسی بیش از حد، رنگ سر ختنه نشده ممکن است بنفش به نظر برسد.

ویتیلیگو

ویتیلیگو وضعیتی است که در آن پوست قادر به تولید رنگدانه ملانین نیست. در حالی که ویتیلیگو عمدتاً روی زانوها و آرنج ها دیده می شود، اما می تواند هر قسمت از بدن از جمله آلت تناسلی را تحت تأثیر قرار دهد. ویتیلیگو ممکن است به صورت لکه های کوچک یا بزرگ سفید روی سر ظاهر شود.

سیفلیس

سیفلیس یک بیماری مقاربتی است که می تواند باعث ایجاد زخم سفید یا قرمز در آلت تناسلی شود. سایر علائم سیفلیس شامل تب، سردرد و خستگی مکرر می باشد.

درمان ملانوز آلت تناسلی || پزشکت

درمان ملانوز آلت تناسلی

ملانوز آلت تناسلی یک بیماری جدی نیست زیرا فقط تجمع ملانین یا سایر سلول های رنگدانه ای است و بنابراین نیازی به مراقبت فوری پزشکی ندارد. با این حال، اگر شریک جنسی شما با آن راحت نیست یا احساس می‌کنید که آلت تناسلی شما را ناخوشایند می‌کند، می‌توانید یک درمان زیبایی را برای از بین بردن یا روشن کردن لکه‌های تیره آلت تناسلی انتخاب کنید. بنابراین بهتر است با مراجعه به پزشک احتمال ابتلا به سرطان یا عفونت شدید را رد کنید.

عمل جراحی برای برداشتن

اگر ظاهر لکه ها شما را آزار می دهد، می توانید با جراحی آن ها را از بین ببرید. این شامل حذف رنگدانه اضافی از پوست و به دنبال آن پیوند پوست جدید به آن ناحیه است.

لیزر درمانی

می توان با استفاده از لیزر درمانی، لکه های روی آلت تناسلی را از بین برد. تحقیقات پزشکی این را به عنوان درمان لیزر یاقوت با سوئیچ کیو می شناسند. روشی که معمولاً برای درمان ملانوز آلت تناسلی و سایر بیماری های پوستی مرتبط با رنگدانه استفاده می شود.

این درمان شامل روش مصنوعی است که پالس های لیزری کوتاه و متمرکز را به ناحیه آسیب دیده ساطع می کند. بنابراین ممکن است به چندین جلسه نیاز داشته باشید تا پوستتان به رنگ طبیعی خود بازگردد.

مطالعات متعدد نشان داده اند که این روش ها بی خطر هستند و عملکرد آلت تناسلی را تغییر نمی دهند. با این حال، احتمال دارد یک زخم کوچک از خود به جای بگذارند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

هر گونه تغییر رنگ می تواند آزاردهنده باشد، به خصوص زمانی که با رشد غیرعادی همراه باشد. در چنین مواردی بهتر است با پزشک مشورت کنید. تشخیص زودهنگام و درمان هر بیماری خطر عوارض سلامتی را کاهش می دهد.

بسته به مورد ملانوز آلت تناسلی ، پزشک ممکن است آزمایشاتی مانند شمارش استاندارد خون را توصیه کند. انجام این آزمایش به پزشک کمک می کند تا سایر بیماری هایی که باعث تغییر رنگ آلت تناسلی می شوند، مانند عفونت آلت تناسلی و سرطان را رد کند. یکی دیگر از عفونت های رایج آلت تناسلی مردانه، عفونت قارچی آلت تناسلی است.

سوالات متداول

چه عواملی خطر بروز ملانوز آلت تناسلی را افزایش می دهند؟

اگر چه علت دقیق ملانوز آلت تناسلی هنوز به طور کامل شناخته نشده است. این تجمع سلول های رنگدانه اضافی در پوست است که سایر قسمت های بدن را نیز تحت تأثیر قرار می دهد. با این حال، تحقیقات نشان می دهد که عوامل زیر می توانند خطر ابتلا به ملانوز آلت تناسلی را افزایش دهند:

  • علل ژنتیکی
  • درمان پوست با داروهای خاصی مانند درمان PUVA
  • سابقه آسیب آلت تناسلی یا پارگی و آسیب های پوست ختنه گاه

آیا می توانم از ملانوز آلت تناسلی پیشگیری کرد؟ متأسفانه هیچ راه اثبات شده ای برای پیشگیری از ملانوز آلت تناسلی وجود ندارد. اما در صورت بروز این بیماری بهتر است شما و پزشکتان باید سوابق عکاسی از اندازه و شکل لکه ها را برای ردیابی هرگونه تغییر نگهداری کنید. اگرچه لکه‌های مرتبط با ملانوز آلت تناسلی بعید است که تغییر کنند، هر تغییری در طول زمان می‌تواند نشانه‌ای از یک بیماری پوستی سرطانی به نام ملانوم باشد که نیاز به درمان و مراجعه به پزشک دارد. با این حال، اگر شما یا شریک زندگیتان احساس می کنید که این وضعیت بر روابط جنسی شما تأثیر منفی می گذارد، بهتر است به دنبال درمان برای برداشتن یا روشن کردن لکه ها باشید.

چگونه از شر لکه های تیره پوست ختنه گاه خلاص شویم؟

اگر لکه های تیره به دلیل ملانوز دارید، نادیده گرفتن آنها بی خطر است. اما اگر احساس می کنید که آنها شما را آزار می دهند، برداشتن پوست ختنه گاه توصیه می شود. اغلب اوقات، مردان ممکن است دچار سفتی پوست ختنه گاه دراطراف آلت تناسلی خود شوند. در صورت عدم مراقبت، این می تواند منجر به پارگی پوست ختنه گاه و در نهایت ناراحتی شدید شود.

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

1 / 5. تعداد رای ها: 1

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز