10 درمان خانگی برای خس خس سینه را یاد بگیرید تا بتوانید به راحتی خس خس سینه خود را در خانه درمان کنید. خس خس سینه علامت شایع اختلالات تنفسی مختلف است که باعث سفت شدن گلو می شود. روش های مختلفی وجود دارد که فرد می تواند بدون استفاده از دستگاه استنشاقی در خانه خس خس خود را متوقف کند، اما این به علت اصلی خس خس سینه بستگی دارد.
خس خس سینه زمانی اتفاق میفتد که مجاری تنفسی سفت، مسدود یا ملتهب شده و باعث می شود نفس کشیدن فرد مانند سوت زدن باشد. دلایل شایع آن شامل سرماخوردگی، آسم، آلرژی یا بیماری های جدی تر مانند بیماری انسداد ریوی مزمن (COPD) است.
درمان ها و راهکارهای خانگی خس خس سینه
درمان های خانگی زیر برای خس خس سینه، باز کردن مجاری تنفسی، کاهش تحریک کننده ها یا آلودگی هایی است که فرد در آن تنفس می کند می تواند موثر باشد.
اگر فردی مبتلا به آسم یا بیماری پزشکی دیگری است که باعث خس خس می شود، باید با پزشک خود مشورت کرده از داروهای تجویز شده برای آن مانند دستگاه استنشاقی آسم استفاده کند.
درمان های خانگی موثر برای خس خس شامل موارد زیر است:
- استنشاق بخار
استنشاق هوای گرم و غنی از رطوبت می تواند برای پاکسازی سینوس ها و باز شدن مجاری تنفسی بسیار موثر باشد. برای انجام این کار، فرد می تواند از روش زیر استفاده کند:
- آب داغ را در یک کاسه بزرگ بریزید و با بخار آن نفس بکشید.
- یک حوله بالای سر قرار دهید تا رطوبت اضافی را برای استنشاق بیشتر جمع آوری کند.
- چند قطره روغن منتول یا اکالیپتوس به آب اضافه کنید تا قدرت بیشتری داشته باشد.
اسانس نعناع ممکن است اثرات تسکین دهنده درد و ضد التهاب داشته باشد. تحقیق از سال 2013 نشان می دهد که این روغن ممکن است عضلات سیستم تنفسی را شل کند و به رفع خس خس سینه و سایر مشکلات تنفسی کمک کند.
علاوه بر آن، استفاده از اتاق سونا یا دوش آب گرم نیز می تواند به شل شدن عضلات کمک کند. ضربه آرام به پشت یا سینه و تنفس عمیق می تواند به نتایج موثر تر بخاردرمانی کمک کند.
مطالعه بیشتر: علت خس خس سینه و نحوه درمان آن
- تمرینات تنفسی
ورزش های تنفسی ممکن است به تسکین علائم ناشی از COPD، برونشیت، آلرژی و سایر دلایل رایج خس خس کمک کنند. بررسی های صورت گرفته نشان داده است که برخی از روش های تنفسی الهام گرفته از یوگا می توانند به رفع مشکلات تنفسی مرتبط با آسم برونش از جمله خس خس سینه کمک کنند.
تمرینات تنفسی اغلب شامل استنشاق و بازدم عمیق و منظم است. پزشک می تواند در تصمیم گیری در مورد موثرترین تکنیک های تنفسی به شما کمک کند.
ممکن است فردی در هنگام حمله وحشت دچار اختلال در تنفس شود. تمرینات تنفس عمیق نیز می توانند در این وضعیت موثر باشند. آنها به فرد کمک می کنند تا تنفس آرامی داشته باشند.
- رطوبت سازها
در ماه های خشک زمستان، خس خس سینه اغلب بدتر می شود. رطوبت ساز در اتاق خواب می تواند به شل شدن احتقان و کاهش شدت خس خس سینه کمک کند.
فرد می تواند اسانس نعناع فلفلی یا روغن های دیگری را به آب موجود در دستگاه رطوبت ساز اضافه کند، اگرچه قبل از افزودن چیز دیگری به غیر از آب، باید دستورالعمل های دستگاه بخور را بررسی کند.
- فیلترهای هوا
بسیاری از شرایطی که باعث خس خس می شود در صورت آلودگی هوا و یا در پاسخ به مواد حساسیت زا می توانند بدتر شوند. یک فیلتر هوای خانگی می تواند وجود مواد تحریک کننده ای را که ممکن است باعث خس خس سینه و تنفس شود، کاهش دهد.
- شناسایی و از بین بردن عوامل محرک
بیماری های مزمن مانند آسم و آلرژی ممکن است در پاسخ به برخی عوامل محرک مانند استرس یا مواد حساسیت زا، بدتر شوند. کنترل هرچه بیشتر این عوامل محرک می تواند کمک کند. به عنوان مثال، فردی با بیماری مزمن تنفسی که آلرژی هم دارد بهتر است داروی آلرژی مصرف کند و از عوامل آلرژی جلوگیری کند.
- داروهای آلرژی
افراد مبتلا به آلرژی می توانند از طیف گسترده ای از داروهای آلرژی از جمله داروهای ضد احتقان، قرص های کورتیکواستروئیدها و آنتی هیستامین ها بهره مند شوند.
اسپری های بینی ممکن است به ویژه برای رفع سفتی قفسه سینه، احتقان و التهاباتی که می توانند باعث خس خس سینه شوند، مفید باشند.
آلرژی های شدیدتر ممکن است به داروهای تجویز شده برای آلرژی نیاز داشته باشند.
- ایمنی درمانی آلرژی
ایمونوتراپی فرآیندی برای بازآموزی سیستم ایمنی بدن برای عدم واکنش به مواد حساسیت زا است. ممکن است فرد به چندین روش درمانی احتیاج داشته باشد، اما با گذشت زمان، ایمونوتراپی می تواند دفعات خس خس را کاهش دهد.
ایمونوتراپی همچنین می تواند برای افراد مبتلا به سایر بیماری های مزمن مانند COPD که آلرژی نیز دارند مفید باشد.
- گشاد کننده های برونش
گشادکننده های برونشیت، داروهایی هستند که به آرامش ریه ها کمک کرده و از تنگ شدن مجاری تنفسی جلوگیری می کنند. آنها می توانند در خس خس سلولی ناشی از COPD و آسم موثر باشند
گشادکننده برونش به دو شکل وجود دارد:
- گشادکننده برونش کوتاه اثر که بعضاً به عنوان استنشاق کننده های نجات شناخته می شوند و می توانند حمله آسم یا COPD را متوقف کنند.
- گشاد کننده های برونش طولانی اثر که کمک می کند تا در طولانی مدت راه های هوایی شل شود و تکرر و شدت قسمت های خس خس سینه را کاهش می دهد.
گشادکننده برونش باید از پزشک تهیه شود و در صورت لزوم می توان از آن در خانه استفاده کرد.
- دارو برای درمان خس خس سینه
طیف گسترده ای از داروها می توانند خس خس را که به دلیل بیماری زمینه ای رخ داده است را درمان کنند. به عنوان مثال فردی که به دلیل واکنش شدید آلرژیک، دچار خس خس می شود، ممکن است به اپی نفرین یا کورتیکواستروئید نیاز داشته باشد.
افرادی که مشکلات سلامتی قلب دارند ممکن است از داروهای فشار خون یا داروهای رقیق کننده خون استفاده کنند تا از آسیب بیشتر به قلب جلوگیری کنند.
بحث و گفتگو با پزشک در مورد آیا اینکه دارو می تواند در درمان این نوع خس خس سینه موثر باشد یا اینکه چگونه داروهای مختلف ممکن است با یکدیگر تداخل کنند بسیار حیاتی است.
- مصرف نوشیدنی های گرم
نوشیدنی های گرم و داغ می توانند به شل شدن مجاری تنفسی و رفع گرفتگی کمک کنند.
عسل یک ضدالتهاب و ضد میکروب طبیعی است، بنابراین افزودن یک قاشق چای خوری عسل به یک نوشیدنی گرم ممکن است علائم فرد را بهبود بخشد.
یک مطالعه در سال 2017 نشان داد که خوردن یک قاشق غذاخوری عسل دو بار در روز، همراه با سایر روش های درمانی به رفع گرفتگی گلو کمک می کند.
برخی افراد متوجه شده اند که نعناع فلفلی یا سایر چای های حاوی منتول می توانند نتایج موثری داشته باشند.
در خس خس سینه چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟
تشخیص علت خس خس سینه تنها بر اساس علائم آن دشوار است و در شرایطی که فرد از وضعیت خود نگران است باید به پزشک مراجعه کند. اگر شخصی هر یک از موارد زیر را تجربه کرد، باید به اورژانس مراجعه کند:
- علائم آنافیلاکسی
- اختلال و مشکل در تنفس
- خس خس که به طور ناگهانی بروز می کند.
- خس خس سینه همراه با علائم دیگر، مانند درد قفسه سینه
در صورت بدتر شدن خس خس، در طی یک روز یا همین حدود باید به پزشک مراجعه کنند.
دلایل خس خس در نوزادان و کودکان
نوزادان از طریق بینی نفس می کشند، بنابراین در صورت بروز گرفتگی در ریه ها یا زمانی که در موقعیت نامناسبی قرار بگیرند، ممکن است صدای خس خس یا صدای جیر جیر ایجاد کنند. این وضعیت در نوزادان تا زمانی که آنها با سرعت طبیعی نفس بکشند، جای نگرانی نیست. اما در شرایطی که نوزاد با سرعت تندتر از حد طبیعی نفس بکشد و یا خس خس با با یک بیماری همراه باشد، باید برای درمان و یا تشخیص بهتر به متخصص اطفال مراجعه کرد.
مطالعه بیشتر: خس خس سینه در کودکان
دلایل خس خس در بزرگسالان
در بزرگسالان وقتی مجاری تنفسی به دلیل تحریک، بیماری یا انسداد باریک می شود، هوای در حال حرکت از طریق آنها می تواند صدای خس خس ایجاد کند.
برخی از افراد علائم دیگری از جمله ناراحتی هنگام تنفس یا احساس خفگی نیز تجربه می کنند. برخی از علل خس خس سینه در بزرگسالان عبارتند از:
- پنومونی. ذات الریه عفونت ریه ها است.
- وحشت. حمله وحشت می تواند باعث سفت شدن گلو فرد و دشواری تنفس شود.
- آسم. یک اختلال تنفسی مزمن است که باعث تنگ شدن و التهاب مجاری تنفسی می شود.
- آلرژی. آلرژی های فصلی و آلرژی های غذایی می توانند باعث تحریک تنفسی، گرفتگی و تنفس دشوار شوند.
- برونشیت. برونشیت التهاب لوله های برونش است که اغلب به دلیل عفونت ویروسی یا باکتریایی ایجاد می شود.
- سرماخوردگی و آنفولانزا. عفونت هایی که باعث سرماخوردگی یا آنفولانزا می شوند می توانند باعث التهاب و مشکلات تنفسی شوند.
- انسداد فیزیکی. وقتی لوله تنفسی توسط غذا یا جسم دیگری مسدود شود، ممکن است منجر به خس خس سینه شود. این وضعیت معمولاً یک فوریت پزشکی محسوب می شود.
- بیماری انسدادی مزمن ریوی (COPD). COPD گروهی از بیماری های التهابی از جمله برونشیت مزمن و آمفیزم را شامل می شود.
- بیماری های قلبی. بیماری قلبی می تواند باعث مشکلات تنفسی، سرفه و مایعات در ریه ها شود.
پیش آگهی خس خس سینه
پیش آگهی بلند مدت در مورد خس خس در نهایت به علت اصلی آن بستگی دارد. حتی زمانی که خس خس به دلیل یک بیماری مزمن باشد، اغلب می توان آن را با دارو و درمان های خانگی به خوبی کنترل کرد.
مراقبت های پزشکی در حال انجام همچنان مهم است و افرادی که علائم آنها بهبود نمی یابد باید با پزشک مشورت کنند.
اگر خس خس سینه باعث نگرانی می شود، حفظ آرامش ضروری است، زیرا وحشت باعث تشدید خس خس می شود.
حتی زمانی که خس خس سینه به دلیل یک بیماری پزشکی جدی است، داروها می توانند علائم را بهبود بخشند.
آخرین دیدگاهها