لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

روز دانش آموز - پزشکت

10 علت اصلی بوی بد دهان را بشناسید.

10 علت اصلی بوی بد دهان را بشناسید. | پزشکت
فهرست مطالب

علت اصلی بوی بد دهان، اغلب به تجمع باکتری در دهان نسبت داده می شود که ذرات غذا را تجزیه می کند، بوی مضر یا گازهایی را تشکیل می دهد که بوی واقعا بدی دارند. بوی بد در اصل از ترکیبات گوگرد فرار موجود در هوای دهان حاصل می شود.

بوی بد دهان، که هالیوز نیز نامیده می شود، برای بسیاری از افراد یک مشکل شرم آور است و می تواند افراد را در هر سنی تحت تأثیر قرار دهد. بوی بد دهان می تواند زندگی اجتماعی شما را دشوار کند، باعث اضطراب شود و اعتماد به نفس شما را تحت تأثیر قرار دهد.

شناخت شایع ترین علت بوی بد دهان می تواند تاثیر زیادی در روند درمان این مشکل داشته باشد. بر همین اساس ما در این مقاله سعی کردیم 10 علت اصلی بوی بد دهان را مورد بررسی قرار دهیم.

شایع ترین علل بوی بد دهان

سیگار کشیدن

افرادی که زیاد سیگار می کشند اغلب دچار نوع خاصی از بوی دهان معروف به نفس کشیدن سیگاری می شوند.

وقتی سیگار می کشید، ذرات دود در گلو و ریه ها باقی می ماند که باعث بوی بد دهان می شوند. در حقیقت، بوی سیگار تازه دودی می تواند برای مدت چند ساعت در ریه ها بماند.

دلیل دیگر اینکه سیگار باعث بوی بد دهان می شود، خشک شدن دهان است. سیگار کشیدن باعث کاهش تولید بزاق می شود، که به نوبه خود باعث رشد انواع خاصی از باکتری در دهان  و بوی بد دهان خواهد شد.

بررسی ها نشان می دهد که سیگار کشیدن در طولانی مدت به طور قابل توجهی سرعت جریان بزاقی را کاهش می دهد و باعث افزایش اختلالات دهان و دندان مرتبط با خشکی دهان، به ویژه التهاب لثه، تحرک دندان و بوی بد دهان می شود.

الکل، یکی از 10 علت اصلی بوی بد دهان

هر نوع نوشیدنی الکلی اعم از آبجو، شراب یا کوکتل، به دلیل بوی ماندگار مطمئناً می تواند بوی بد دهان را بد کند.

علاوه بر این، نوشیدنی های الکلی که ماهیت آن ادرار آور است، باعث خشکی دهان می شود. این امر منجر به کاهش تولید بزاق خواهد شد. حتی به نوبه خود منجر به رشد باکتری های ایجاد کننده بو می شود.

مصرف الکل همچنین با سوزش معده و ریفلاکس اسید همراه است که به نوبه خود بوی بد دهان را بدتر می کند. به علاوه، مصرف بیش از حد الکل می تواند به استفراغ مکرر منجر شود، که بوی بدی به دهان می دهد.

قهوه

اگر متوجه شوید که بعد از نوشیدن یک فنجان قهوه گرم، بوی بد دهان شما بدتر شده است، می تواند علت اصلی آن نوشیدن قهوه باشد.

کافئین موجود در قهوه با کاهش تولید بزاق، باعث خشکی دهان می شود. کمبود بزاق باعث رشد باکتری ها در داخل دهان شده و یکی از دلایل اصلی بوی بد دهان است. کاهش بزاق  باعث شستشو و هضم ذرات غذای چسبیده به زبان یا دندان شود که می تواند باعث پوسیدگی دندان گردد.

علاوه بر این، قرار دادن یک فنجان قهوه با خامه، شیر یا حتی کرم خامه غیر لبنی با طعم مصنوعی، باعث بوی ترش در دهان و رشد باکتری در دهان می شود.

می توانید قهوه معمولی خود را با قهوه سبز عوض کنید تا به شما در رفع بوی بد دهان کمک کند. چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان است که دارای اثرات ضد میکروبی است که در حفظ سلامت دهان موثر است.

مشکلات دندانپزشکی

10 علت اصلی بوی بد دهان را بشناسید. | پزشکت

بسیاری از اوقات، بوی بد دهان به دلیل برخی مشکلات دندانی است. بوی بد دهان ممکن است علامت هشدار دهنده یک مشکل دندان مانند آبسه دندان، بیماری لثه، حفره ها یا بهداشت بد دهان باشد. در حقیقت، نفس غیر قابل تحمل ممکن است اولین علامت اینگونه مشکلات باشد.

بیشتر این مشکلات دندانی ناشی از باکتری های تولید کننده بو است که روی دندان و لثه شما تأثیر می گذارد. همراه با مشکلات بهداشت دهان و دندان، بوی بد دهان نیز می تواند به دلیل کمبود تجهیزات دندانپزشکی مانند دندان مصنوعی ایجاد شود.

بهداشت ضعیف دهان و دندان

بهداشت دهان و دندان ضعیف علت بوی بد دهان است. اگر روزانه مسواک و نخ دندان نمی کشید، ذرات غذا در دهان شما باقی می ماند. با گذشت زمان، باقی مانده های غذا، باعث ایجاد یک ماده چسبنده و بی رنگ از باکتری ها (پلاک) بر روی دندان های شما می شود.

اگر  باقی مانده غذاها از روی دهان و دندان برطرف نشود، باکتری ها شروع به تولید بو می کنند. در حقیقت، حفظ سلامت دهان و دندان برای کاهش بوی بد دهان ضروری است؛ بنابراین حتماً روزانه دو بار مسواک بزنید، حداقل یک بار در روز نخ دندان بکشید و زبان خود را روزانه تمیز کنید.

غذای باقی مانده، یکی از 10 علت اصلی بوی بد دهان

مواد غذایی “محبوس شده و باقی مانده” در دهان، به ویژه بین دندان ها، یکی دیگر از دلایل مهم بوی بد دهان است.

بعد از غذا، هر ذره غذایی که بین دندان، در لثه یا روی زبان باقی بماند می تواند بوی خود را در نفس شما آزاد کند. با تجزیه غذا، بوی آن بدتر می شود. اگر ذرات غذا برای مدت طولانی تری باقی بمانند، رشد باکتری را تقویت می کنند و در نهایت منجر به بیماری لثه می شوند.

مشکلات گوارشی

10 علت اصلی بوی بد دهان را بشناسید. | پزشکت

چندین مشکل گوارشی می تواند باعث بوی بد دهان شود. مشکل رایج بیماری ریفلاکس معده (مری) می تواند باعث بوی بد دهان شود. این وضعیت در اثر برگشت اسید معده به بالای مری شده و باعث سوزش در قفسه سینه یا گلو می شود. بازگشت اسیدها به دهان، باعث بوی بد دهان می شود.

زخم معده همچنین می تواند باعث بوی بد دهان شود. بررسی ها نشان می دهد که باکتری ها باعث زخم معده و سرطان و حتی بوی بد دهان می شوند.

شیر، یکی از 10 علت اصلی بوی بد دهان

شیر و سایر محصولات لبنی برای سلامتی، به ویژه استخوان های شما مفید هستند، اما عامل دیگر بوی بد دهان است. اسیدهای آمینه موجود در شیر غذای عالی برای باکتری های طبیعی در دهان شما و به ویژه در زبان است. رشد باکتری ها به معنای وجود بیش از حد سولفید هیدروژن در دهان است که باعث ایجاد بوی بسیار بد و مضر در دهان می شود.

در عین حال، عدم تحمل لاکتوز ممکن است باعث هالیوز شود. با این حال، این فقط یک فرضیه توسط متخصصان پزشکی است.

عفونت گلو و سینوس

10 علت اصلی بوی بد دهان را بشناسید. | پزشکت

اگر اخیراً دچار سرماخوردگی یا سینوزیت شدید، ممکن است دهان شما بد بو شود. در حقیقت، عفونت های گلو و سینوس از جمله دلایل اصلی بوی بد دهان است. عفونت های سینوسی به دلیل وجود باکتری در بینی و حفره های سینوس ممکن است باعث بوی بد دهان شود.

همراه با گلودرد، لوزه های متورم یا بلغم و ترشحات از گلو یا سینوس ها، سایر مشکلات سلامتی هستند که می توانند به بوی بد دهان منجر شوند.

غذاهای تند

برخی از غذاها می توانند بوی بد دها را بدتر کنند. سیر و پیاز از جمله علت های اصلی بوی بدن هستند. هر دو سیر و پیاز می توانند اثرات سولفوریک خود را بر روی زبان بگذارند. وقتی ترکیبات گوگردی هضم می شوند، از طریق جریان خون به ریه ها منتقل شده و هنگام بازدم باعث بوی پیاز یا سیر در دهان می شوند. همچنین، محصولات جانبی آنها می توانند به جریان خون شما وارد شده و بوی آن ساعت ها ادامه یابد.

همراه با سیر و پیاز، مارچوبه، ماهی های خاص و سبزیجات چلیپایی نیز می توانند نفس شما را بدبو کنند.

دلایل نادر بوی بد دهان چیست؟

10 علت اصلی بوی بد دهان را بشناسید. | پزشکت

شایع ترین دلیل بوی بد دهان، بهداشت دهان و دندان است، اما شرایط دیگر نیز می تواند منجر به بروز این مشکل شود. از علل نادر تر بوی بد دهان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کتواسیدوز

وقتی سطح انسولین فرد دیابتی بسیار کم باشد، بدن او دیگر نمی تواند از قند استفاده کند. به جای آن از ذخایر چربی استفاده خواهد کرد. وقتی چربی تجزیه می شود، کتون تولید و جمع می شود. تجمع کتون ها می توانند سمی باشند و بوی نامناسب دهان و ناخوشایندی ایجاد کنند. کتواسیدوز یک بیماری جدی و خطرناک است.

انسداد روده

استفراغ طولانی مدت، می تواند منجر به بروز بوی بد دهان شود. به خصوص اگر انسداد روده وجود داشته باشد.

برونشکتازی

برونشکتازی، یک بیماری طولانی مدت است که در آن راه های هوایی بیش از حد طبیعی گسترده تر شده و در نهایت منجر به تجمع و بوی بد دهان می شود.

پنومونی آسپیراسیون

التهاب یا عفونت در ریه ها یا مجاری هوایی به دلیل استنشاق منجر به بوی بد دهان می شود.

چگونه از بوی بد دهان جلوگیری کنیم؟

10 علت اصلی بوی بد دهان را بشناسید. | پزشکت

  • حداقل هر سه ماه یکبار مسواک خود را تعویض کنید.
  • حداقل 5 دقیقه پس از غذا آدامس بدون قند بجوید تا تولید بزاق تقویت شود.
  • از دهان شویه ای استفاده کرده که باعث از بین رفتن باکتری های بوی نامطبوع نفس شما می شود.
  • میان وعده غذاهای غنی از ویتامین C را بخورید تا محیطی مناسب برای باکتری های دهان ایجاد کند.
  • آب تکه های غذا و باکتری را از دهان خارج می کند و باعث تولید بزاق می شود. بنابراین، سعی کنید در فواصل منظم آب بنوشید.
  • بهداشت دهان و دندان را با مسواک زدن روزانه و دو بار استفاده از نخ دندان حفظ کنید. همچنین، حتما زبان خود را تمیز کنید.

متن سربرگ خود را وارد کنید

پزشکت رو در اینستاگرام دنبال کنید

pezeshket@

پزشکت رو در تلگرام دنبال کنید

pezeshket@

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

نفخ و دل درد - پزشکت

نفخ شکم باعث درد شکم و تغییر در الگوی مدفوع می شه و بر کیفیت زندگی تأثیر منفی می گذاره. برای درمان علائمت با متخصص گوارش و داخی مشاوره تلفنی بگیر.

بیش-فعالی-کودک

بیش‌فعالی در کودکان می تونه باعث مشکلات تمرکز،کنترل حرکات و رفتارشون بشه. برای کنترل کودک بیش فعال بهتره با متخصص روانپزشک تلفنی مشاوره بگیری.

خشکی لب - پزشکت

خشکی لب می تونه در اثر کمبود آب، اگزما، آفتاب و غیره باشه. برای درمان علائمت با متخصص پوست و مو تلفنی و تصویری مشاوره بگیر.

اگه دستت زیاد عرق می کنه و کلافه ت کرده همین الان با متخصصان آنلاین 24 ساعته مشاوره تلفنی بگیر.

فشار خون - پزشکت

فشار خون بالا خطر سکته قلبی،بیماری‌ کلیوی و مشکلات قلبی-عروقی را افزایش میده. اگه فشارخون داری همین الان با متخصص قلب و عروق مشاوره تلفنی بگیر.

لک صورت - پزشکت

تغییرات هورمونی،آفتاب،محصولات آرایشی نامناسب و غیره می تونه باعث لک صورت بشه. برای تشخیص صحیح و درمان لک صورتت با متخصص پوست مشاوره تلفنی و تصویری بگیر.

در صورت تمایل به نصب اپلیکیشن و دریافت پشتیبانی رایگان فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره: soals

نیاز به راهنمایی دارید؟ شماره همراه خود را وارد کنید.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره:soals