لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

روز دانش آموز - پزشکت

پریودنتیک چیست؟

پریودنتیک چیست؟ | پزشکت
فهرست مطالب

پریودنتیک شاخه ای از دندانپزشکی است که بر ساختارهای اطراف و نگهدارنده از دندان ها تمرکز می کند. پریودنتیست دندانپزشکی است که پریودنتیک را انجام می دهد و در پیشگیری، درمان و تشخیص بیماری های پریودنتال متخصص است.

دندانپزشکانی که پریودنتیک را انجام می دهند، در مورد درمان التهاب دهان و قرار دادن ایمپلنت های دندانی نیز تخصص لازم را داند. برای تبدیل شدن به یک پریودنتیست مجاز، دندانپزشک باید در زمینه های مربوطه آموزش های لازم را ببیند و در عین حال 3 سال تحصیلات بیشتر از دندانپزشکی سنتی داشته باشد.

آنها همچنین در هنگام انجام عمل های زیبایی پریودنتال و درمان های ترمیمی که عملکرد و فرم دندان ها را پس از انجام همه کارها و انجام کارها تضمین می کنند، نیاز به آموزش دارند.

پریودنتیست چه کار می کند؟

پریودنتیست ها مسئول تعداد زیادی از درمان های پریودنتال هستند که اصلی ترین آنها برنامه ریزی و پوسته پوسته شدن ریشه دندان می باشد. آنها کسانی هستند که بسته به شدت بیماری راهی برای درمان پریودنتیت پیدا می کنند. شما به عنوان یک بیمار به احتمال زیاد با آنها تماس می گیرید تا سطح عفونی ریشه دندان پلاک تجمع یافته در آن را درمان کند.

دبریدمانت

آنها اساساً چیزی را که به عنوان دبریدمان سطح ریشه یا حذف بافت بیمار یا آسیب دیده دهان و دندان شناخته می شود، انجام می دهند تا بدن بتواند با جایگزینی بافت سالم، آن نواحی را بهبود بخشد. تا زمانی که تمام پلاک و بافت های آسیب دیده برداشته نشوند، دندان نمی تواند سلامت قبلی خود را بازیابد.

جراحی

پریودنتیست ها در انجام عمل جراحی دهان نیز بسیار ماهر هستند. در مورد قرار دادن، نگهداری و ترمیم ایمپلنت های دندانی به جای جراح دندانپزشکی می توانید به آنها نیاز داشته باشید. آنها همچنین می توانند تنظیم نیش، آتل بندی، پیوند بافت نرم یا استخوان و جراحی فلپ را برای اندازه گیری مناسب انجام دهند.

بیماری لثه پیشرفته

التهاب لثه یک شکل ملایم از التهاب لثه است که با مسواک زدن منظم، نخ دندان و دهانشویه قابل برگشت است. با این حال، موارد پیشرفته یا پیچیده بیماری پریودنتال نیاز به کمک و مراجعه به پریودنتیست دارد. آنها به طور خاص برای تشخیص علل زمینه ای این بیماری، آموزش دیده اند و هر بار روش ها و درمان های ترمیمی مناسب را ارائه می دهند.

به طور معمول، یک دندانپزشک عمومی در صورت مواجهه با بیماری شدید پریودنتال که نیاز به تمیز کردن عمیق دارد، با پریودنتیست تماس می گیرد.

چه کسی باید به پریودنتیست مراجعه کند؟

پریودنتیک چیست؟ | پزشکت

برخی از مشکلات پریودنتال توسط یک دندانپزشک معمولی قابل حل است. با این حال، موارد جدی تر نیاز به توجه متخصص پریودنتیست دارند. درمان توسط این متخصص بسیار مهم است زیرا عدم درمان بیماری پریودنتال می تواند منجر به بروز برخی از بیماری ها شود، از جمله:

انجمن دندانپزشکی آمریکا ( ADA ) ادعا می کند که تقریباً 50 تا 90 درصد آمریکاییان بالای 30 سال به نوعی بیماری لثه دارند. هنوز معلوم نیست که چرا اینطور است، اما این بدان معناست که تشخیص و درمان پریودنتال نیاز به سطح بالاتری از تخصص دارد که تنها از یک متخصص آموزش دیده مانند یک پریودنتیست قابل بررسی و درمان است.

در ملاقات با پریودنتیست چه انتظاری دارید؟

هنگام قرار ملاقات با پریودنتیست، متخصص دندانپزشک سابقه پزشکی و سابقه دندانپزشکی شما را بررسی می کند. او فوراً شما را جراحی نمی کند یا وضعیت شما را تشخیص نمی دهد. او باید ابتدا سابقه پزشکی شما را ارزیابی کند، از جمله:

  • داروها و شرایط: وی از شما می پرسد که آیا از داروهای خاصی استفاده می کنید یا در حال درمان سایر مشکلات بهداشتی مانند بیماری قلبی یا دیابت هستید یا نه؟ وضعیت فعلی شما می تواند تحت تأثیر این شرایط قبلی و وجود داشته باشد.
  • نگرانی های حاملگی: در صورت بارداری اطلاع پریودنتیست را نیز فراموش نکنید. طبق مطالعات انجام شده، زنان مبتلا به بیماری های پریودنتال ممکن است در معرض خطر بالاتری از عوارض بد در دوران بارداری باشند که شامل زایمان زودرس و وزن کم هنگام تولد و سایر مسائل است.
  • ارزیابی و تشخیص: پس از اینکه پریودنتیست سابقه پزشکی شما را بررسی کرد، او یک ارزیابی کامل می دهد تا به درستی تشخیص دهد که مشکل پریودنتال شما چقدر شدید یا خفیف است. سپس مشاوره و توصیه هایی در مورد چگونگی درمان به موقع این بیماری در هنگام فشار آوردن ارائه می دهد.
 پریودنتیست همچنین ممکن است تغییر شیوه زندگی و درمان های خانگی را برای کمک به کنترل بیماری لثه و جلوگیری از مشکلات بعدی توصیه کند، از جمله:
  • سیگار کشیدن یا جویدن تنباکو را ترک کنید.
  • از مسواک برقی برای مبارزه با تجمع پلاک استفاده کنید.
  • به آرامی مسواک بزنید. از مسواک با برس نرم استفاده کنید.
  • با دهانشویه توصیه شده توسط دندانپزشک دهان خود را بشویید.
  • دندانها را دوبار در روز یا بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید و نخ دندان بکشید.

انواع عفونت های پریودنتال

پریودنتیک چیست؟ | پزشکت

حدود 50 درصد از بزرگسالان آمریکایی مبتلا به بیماری پریودنتال هستند و اگر شما مبتلا به بیماری خفیف لثه مانند التهاب لثه باشید، این تعداد می تواند تا 90 درصد برسد. التهاب لثه، اولین مرحله عفونت بافت نرم دهان است که اگر در اسرع وقت درمان نشود ممکن است بدتر شده و به پریودنتیت منجر شود.

التهاب لثه

التهاب لثه زمانی اتفاق می افتد که بیوفیلم معروف به “پلاک” در امتداد خط لثه نشسته و بافت نرم اطراف را آلوده کرده و منجر به علائمی مانند لثه های حساس و متورم شود. پلاک از مجموعه ای از باکتری ها، غذای باقی مانده و محصولات زائد در یک معجون کثیف ترکیب شده است. وجود پلاک می تواند باعث قرمزی، حساسیت و تورم در امتداد خط لثه و حاشیه دندان های شما شود. هنگامی که پلاک سفت می شود یا رسوب کلسیم می گیرد، به تارتار تبدیل خواهد شد.

آبسه های عمیق و لثه های عقب رونده

اگر التهاب لثه شما فوراً درمان نشود، ممکن است بیماری به ساختارهای اطراف دندان شما سرایت کند. در این مرحله، لثه ها شروع به جداکردن تکیه گاه خود از دندان می کنند که در نتیجه استخوان نمایان شده و منجر به از دست رفتن استخوان می شود. هنگامی که این آبسه ها عمیق هستند، ممکن است ببینید که خط لثه شروع به عقب نشینی می کند و در نتیجه فاصله زیادی بین دندان های شما ایجاد می شود. وقتی نخ دندان می کشید یا مسواک می زنید، ممکن است با خونریزی مشکل داشته باشید.

بیماری پریودنتال

هنگامی که آبسه های عمیق شروع به ایجاد می کنند و التهاب لثه شما بدتر می شود، در حال حاضر تحت مرحله بیماری پریودنتال فعال عفونت یا وضعیت دندان خود هستید. در صورت درمان زودهنگام، می توانید از بروز عوارض پیشگیری کنید. با این حال، تا زمانی که دندان های شما در صورت عدم درمان به خودی خود از دهان خارج نشوند، بدتر می شود.

ضرورت درمان عفونت های لثه

پریودنتیک چیست؟ | پزشکت

بیماری پریودنتال نه تنها باعث تسریع در از دست دادن دندان و یا ایجاد بوی بد دهان (هالیتوز) می شود. همچنین با شرایط و بیماریهای مختلف مانند موارد زیر مرتبط است.

  • سکته
  • دیابت
  • ناباروری
  • حمله قلبی
  • زایمان زودرس
  • اختلال در نعوظ
  • فشار خون بالا
  • بیماریهای تنفسی
  • مشکلات تولید مثل

یکی از دلایل اصلی از دست دادن دندان بزرگسالان، بیماری لثه است. به همین دلیل است که باید بتوانید علائم را زودتر تشخیص دهید و برطرف کنید. هنگامی که تحرک دندان (اصطلاح دندانپزشکی برای دندان های شل) ایجاد می شود، دندان های شما به خودی خود در معرض افتادن قرار می گیرند.

چگونه پریودنتیست شوم؟

آموزش پریودنتیست با تحصیل در زمینه دندانپزشکی آغاز می شود. آنها در آنجا یک مدرک و مجوز جراحی دندان یا یک دکترای پزشکی در رشته دندانپزشکی دریافت می کنند. پس از فارغ التحصیلی ، پزشک آموزش های تخصصی را ادامه می دهد.

این فرایند شامل تکمیل موارد زیر است:

  • چهار سال دانشکده دندانپزشکی
  • دوره تحصیلی سه ساله در زمینه پریودنتیک
  • یک امتحان کتبی و شفاهی برای اخذ گواهینامه مربوطه
سخن آخر

بیماری لثه، التهاب لثه، پریودنتیت و بیماری پریودنتال چه ویژگی مشترکی دارند؟ آنها اصطلاحات متفاوتی برای توصیف عفونت لثه و پریودنتال دارند که بر استخوان و بافتهای نرم نگهدارنده دندان شما تأثیر می گذارد. به نوبه خود، پریودنتیک تخصصی است که بر درمان این نوع التهاب تمرکز می کند. این نوع دندانپزشک همچنین در درمان، پیشگیری و تشخیص بیماری های پریودنتال تخصص دارد.

او همچنین می تواند ایمپلنت های دندانی را مانند جراح دندان قرار دهد. پریودنتیست ها آموزش های گسترده ای را در زمینه های جراحی دندان، درمان بیماری های پریودنتال و روش های زیبایی پریودنتال دریافت می کنند. آنها همچنین 3 سال دیگر فراتر از دانشکده دندانپزشکی می گذرانند تا چنین موضوعاتی را پوشش دهند. آنها متخصص بیماری های پریودنتال هستند که در انتخاب تکنیک های پیشرفته در تشخیص و درمان پریودنتیت نیز مهارت دارند.

متن سربرگ خود را وارد کنید

پزشکت رو در اینستاگرام دنبال کنید

pezeshket@

پزشکت رو در تلگرام دنبال کنید

pezeshket@

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

نفخ و دل درد - پزشکت

نفخ شکم باعث درد شکم و تغییر در الگوی مدفوع می شه و بر کیفیت زندگی تأثیر منفی می گذاره. برای درمان علائمت با متخصص گوارش و داخی مشاوره تلفنی بگیر.

بیش-فعالی-کودک

بیش‌فعالی در کودکان می تونه باعث مشکلات تمرکز،کنترل حرکات و رفتارشون بشه. برای کنترل کودک بیش فعال بهتره با متخصص روانپزشک تلفنی مشاوره بگیری.

خشکی لب - پزشکت

خشکی لب می تونه در اثر کمبود آب، اگزما، آفتاب و غیره باشه. برای درمان علائمت با متخصص پوست و مو تلفنی و تصویری مشاوره بگیر.

اگه دستت زیاد عرق می کنه و کلافه ت کرده همین الان با متخصصان آنلاین 24 ساعته مشاوره تلفنی بگیر.

فشار خون - پزشکت

فشار خون بالا خطر سکته قلبی،بیماری‌ کلیوی و مشکلات قلبی-عروقی را افزایش میده. اگه فشارخون داری همین الان با متخصص قلب و عروق مشاوره تلفنی بگیر.

لک صورت - پزشکت

تغییرات هورمونی،آفتاب،محصولات آرایشی نامناسب و غیره می تونه باعث لک صورت بشه. برای تشخیص صحیح و درمان لک صورتت با متخصص پوست مشاوره تلفنی و تصویری بگیر.

در صورت تمایل به نصب اپلیکیشن و دریافت پشتیبانی رایگان فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره: soals

نیاز به راهنمایی دارید؟ شماره همراه خود را وارد کنید.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره:soals