لوگو پزشکت
زبان

العربی

رادیو پزشکت

بیوتین، فواید، 6 عوارض و دوز مصرف

بیوتین، فواید، 6 عوارض و دوز مصرف || پزشکت

فهرست مطالب

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:


عوارض بیوتین به موارد زیادی اشاره دارد که ما در این مقاله از پزشکت 6 عوارض احتمالی مصرف بیوتین را بررسی کرده ایم. بیوتین یک ویتامین B است که اغلب برای سلامت مو توصیه می شود. از آنجایی که کمبود بیوتین می تواند منجر به نازک شدن موها شود، برخی افراد ادعا می کنند که مصرف مکمل های بیوتین می تواند مو را ضخیم کرده و رشد را تحریک کند. بیوتین به شکل قرص موجود است و همچنین محصولات موی غنی شده با بیوتین نیز وجود دارد. این محصولات ممکن است گران باشند و برخی از برندها به اندازه بقیه معتبر نیستند. اما خبر خوب این است که بسیاری از غذاها نیز سرشار از بیوتین هستند که بسیاری از آنها در زیر ذکر شده است.

بیوتین یک ویتامین ضروری است، به این معنی که بدن شما برای عملکرد صحیح به این ریزمغذی نیاز دارد. بیوتینی که در غذاها مصرف می کنید به بدن شما کمک می کند تا غذایی که می خورید (پروتئین، کربوهیدرات و چربی) را به انرژی تبدیل کند. مصرف مکمل بیوتین احتمالا برای درمان کمبود بیوتین موثر است. با این حال، برخی از مکمل‌های بیوتین ادعا می‌کنند که مزایای سلامتی بیشتری دارند که توسط شواهد علمی تأیید نشده است.

عوارض بیوتین

چه به دنبال بهبود پوست خود باشید و چه به دنبال داشتن مو و ناخن ضخیم تر باشید، بیوتین یک راه حل محبوب است. اما، مانند هر مکمل دیگری، مصرف بیوتین نیز می تواند جنبه منفی و عوارضی هم داشته باشد. قبل از مصرف هر چیز جدیدی و قراردادن آن در بدن خود، دانستن اینکه آن چیست مفید است.

زک پتروور، Ph.D.، دانشمند ارشد شرکت ویتامین Mushroom Design می گوید که بیوتین نام دیگری برای ویتامین B7 و یک عنصر حیاتی برای حفظ سلامت مو، پوست و ناخن های شما است. شما معمولا بیوتین خود را به طور طبیعی از طریق خوردن غذاهایی مانند آجیل، تخم مرغ و غلات کامل دریافت می کنید. اما شما همچنین می توانید دوز اضافی از ویتامین را به شکل مکمل دریافت کنید.

به گفته دکتر Nesochi Okeke-Igbokwe، پزشک داخلی، خوشبختانه، این مکمل هنگام مصرف دوز مناسب به طور گسترده ای ایمن در نظر گرفته می شود. با این وجود، این ویتامین می‌تواند عوارض جانبی ناخواسته‌ای نیز به همراه داشته باشد. بنابراین، در صورت شک، قبل از شروع رژیم خود با پزشک مشورت کنید. برای کمک به درک اینکه آیا مکمل شما برای شما مشکل ایجاد می کند، کارشناسان شش عارضه غیرمنتظره بیوتین را بررسی کرده اند.

آکنه، جزء عوارض بیوتین

اگرچه ممکن است برای بهبود پوست خود از این ویتامین استفاده کنید، اما احتمال دارد بعد از شروع مکمل متوجه جوش های بیشتری شوید. بنابراین، آیا بیوتین باعث آکنه می شود؟ پاسخ کوتاه: دکتر یورام هارث، پزشک متخصص پوست و مدیر پزشکی MDacne می گوید: این وضعیت امکان پذیر است.

به گفته پتروور، بدن شما بیوتین را از طریق سیستم گوارشی شما جذب می کند به همان روشی که ویتامین دیگری را جذب می کند که به جلوگیری از آکنه به نام ویتامین B5 کمک می کند. اما اگر بیش از حد بیوتین مصرف کنید، این ویتامین در سیستم شما بیش از حد تجمع می شود و نمی تواند به اندازه B5 دریافت کند.

دکتر ملانی کینگزلی، متخصص پوست، می‌افزاید: «اگرچه این «خطرناک» تلقی نمی‌شود، اما یک عارضه جانبی است که می‌تواند بر زندگی شما تأثیر بگذارد. چون آکنه کیستیک می‌تواند دردناک باشد. همچنین می تواند بر عزت نفس شما تأثیر بگذارد یا در وهله اول نقطه مصرف بیوتین را خنثی کند. بنابراین اگر او توصیه می کند در این شرایط دوز مصرفی خود را کاهش دهید یا به طور کامل مکمل را ترک کنید.

بثورات پوستی، جزء عوارض بیوتین

بیوتین، فواید، 6 عوارض و دوز مصرف || پزشکت

دکتر تانیا الیوت، متخصص آلرژی و ایمونولوژی، می گوید که عوارض جانبی پوست در آکنه خلاصه نمی شود. مواردی از بثورات پوستی شدید ناشی از بیوتین وجود داشته است، که در آن رگ‌های خونی می‌توانند ملتهب شوند، زیرا سیستم ایمنی بیوتین را به عنوان چیزی خارجی درک می‌کند.

گاهی اوقات بثورات پوستی به دلیل واکنش آلرژیک به این ویتامین ایجاد می شود، اما در برخی مواقع ممکن است به دلیل مصرف بیش از حد بیوتین رخ دهد. او توصیه می کند که با پزشک خود برای یافتن مقدار مناسب برای شما کار کنید و با دوزهای کمتر شروع کنید تا بدن شما بتواند قبل از استفاده منظم از ویتامین به آن عادت کند.

واکنش آلرژیک، جزء عوارض بیوتین

یکی از عوارض جانبی بیوتین یک واکنش آلرژیک مانند خارش، تورم یا حالت تهوع است. حتی ممکن است به مکمل بیوتین خود واکنش آلرژیک داشته باشید. علائم شامل حالت تهوع، بثورات پوستی یا تورم گلو و صورت است. در حالی که اغلب قابل کنترل است، واکنش های آلرژیک اگر توسط یک متخصص پزشکی رسیدگی نشود، می تواند خطرناک شود. برای جلوگیری از این امر، قبل از شروع مکمل با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که از آن به طور ایمن استفاده می کنید.

نتایج آزمایشگاهی کاذب، جزء عوارض بیوتین

پتروور می گوید، بسته به دوز مصرفی شما، سطوح بالای بیوتین ممکن است باعث مثبت یا منفی کاذب آزمایش های مختلف آزمایشگاهی شود، مانند آزمایش های هورمون تیروئید. Okeke-Igbokwe اضافه می کند که اگر نتایج آزمایشگاهی شما نادرست باشد، می تواند به تشخیص اشتباه منجر شود. او می‌گوید برای جلوگیری از خطای آزمایشگاهی، هر دارو و مکملی را که مصرف می‌کنید به پزشک اطلاع دهید.

حتی ممکن است پزشک توصیه کند قبل از انجام هر گونه آزمایش آزمایشگاهی برای اطمینان از دقیق بودن نتایج، مصرف ویتامین را برای مدتی متوقف کنید. در صورت انجام آزمایشات بعدی با پزشک خود مشورت کنید تا ببینید چه زمانی به شما توصیه می کند که دوز روزانه خود را قطع کنید.

ناراحتی معده، جزء عوارض بیوتین

مصرف بیوتین همچنین ممکن است سیستم گوارشی شما را خراب کند: به گفته الیوت، عوارض جانبی بیوتین می تواند شامل مشکلات معده مانند حالت تهوع، گرفتگی عضلات و اسهال باشد. اگر هر زمان که مکمل را مصرف می کنید، مشکلات شکمی دارید، بهتر است دوز خود را کاهش دهید تا سیستم گوارش خود را سالم نگه دارید.

تداخلات با داروها، جزء عوارض بیوتین

بیوتین می تواند با داروهایی مانند داروهای ضد تشنج تداخل ایجاد کند. نتیجه نهایی؟ کینگزلی می‌گوید این می‌تواند اثربخشی آن‌ها را کاهش دهد یا باعث بروز عوارض جانبی جدید مانند مشکلات بیشتر معده شود. او به باستل می گوید: «هر گونه تداخل با یک دارو به طور بالقوه می تواند برای بیمار خطرناک باشد، به همین دلیل بسیار مهم است که درباره همه داروها و مکمل های خود با پزشک خود صحبت کنید.

اگرچه بسیاری از مردم بیوتین را بدون مشکل مصرف می کنند، اما اگر چیزی غیرعادی را تجربه می کنید، همچنان مهم است که با پزشک خود صحبت کنید. به این ترتیب آنها می توانند در صورت نیاز گزینه های ایمن و جایگزین را برای شما ارائه دهند.

رشد مو و مزایای مصرف بیوتین

بیوتین، فواید، 6 عوارض و دوز مصرف || پزشکت

تولیدکنندگان مکمل های بیوتین ادعا می‌کنند که شامپو، نرم‌کننده، روغن‌های مو، ماسک‌ها و کرم‌های حاوی بیوتین می‌توانند موها را ضخیم‌تر، پرپشتی و درخشندگی بیشتر کنند. تعدادی از مطالعات تحقیقاتی نشان داده اند که مکمل بیوتین ممکن است به تحریک رشد مجدد مو در افرادی که دارای کمبود بالینی بیوتین یا آلوپسی هستند کمک کند.

با این حال، محققان همچنین خاطرنشان می کنند که رشد مجدد مو اغلب توسط عوامل زیادی ایجاد می شود و ممکن است اصلاً به دلیل مصرف مکمل بیوتین نباشد. علاوه بر این، هیچ مدرکی مبنی بر مفید بودن مکمل بیوتین برای افرادی که بیماری زمینه‌ای که باعث نازک شدن موهایشان می‌شود، وجود ندارد. محصولات مراقبت از مو حاوی بیوتین ممکن است ادعا کنند موهای شکننده، نازک یا صاف را درمان می کنند، اما این ادعاها توسط علم تایید نمی شوند.

سایر مزایای احتمالی بیوتین شامل درمان موارد زیر است:

توجه: شواهد علمی کافی برای اطمینان از اینکه آیا بیوتین می تواند هر یک از این شرایط را درمان کند وجود ندارد.

مکمل ها و دیابت و مصرف بیوتین

برخی از تحقیقات، از جمله این مطالعه حیوانی، نشان می دهد که افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ممکن است از مصرف مکمل های بیوتین برای کمک به تنظیم سطح گلوکز خون سود ببرند. با این حال، تحقیقات تاکنون قطعی نیست. بر اساس مطالعه دیگری که روی حیوانات انجام شد، بیوتین ممکن است به جلوگیری از آسیب کلیه در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 وابسته به انسولین کمک کند. باز هم، تحقیقات بیشتری برای حمایت از این مورد نیاز است.

مو، پوست و ناخن سالم؟

کمبود بیوتین نادر است. اما از آنجایی که افراد مبتلا به کمبود اغلب علائم ریزش مو یا بثورات قرمز پوسته پوسته را نشان می دهند، برخی از پزشکان و شرکت های مکمل توصیه می کنند میزان مصرف خود را افزایش دهید. با این حال، مؤسسه ملی بهداشت گزارش می دهد که داده های کافی برای حمایت از توصیه مکمل وجود ندارد.

رشد جنین و مصرف بیوتین

اگرچه نادر است، زنان باردار ممکن است دچار کمبود بیوتین شوند. برای کمک به ارتقای سلامت کودک، در دوران بارداری از ویتامین دوران بارداری حاوی بیوتین و اسید فولیک استفاده کنید. با این حال، دوزهای بالای بیوتین می‌تواند برای نوزاد خطرناک باشد، بنابراین مصرف مکمل بیوتین توصیه نمی‌شود.

از آنجایی که تکنیک های پردازش مواد غذایی مانند پخت و پز می تواند بیوتین را بی اثر کند، نسخه های خام یا کمتر فرآوری شده این غذاها حاوی بیوتین فعال تری هستند. همیشه بهترین کار این است که مواد مغذی را از منابع طبیعی دریافت کنید. اگر نمی توانید به طور طبیعی بیوتین کافی دریافت کنید، ممکن است پزشکتان مکملی برای شما پیشنهاد کند. به یاد داشته باشید که مکمل‌ها از نظر ایمنی، خلوص، دوز یا کیفیت توسط FDA نظارت نمی‌شوند، بنابراین قبل از خرید درباره مارک‌های خود تحقیق کنید.

عوارض بیوتین در میزان مصرف مقدار بالا چیست؟

بیوتین، فواید، 6 عوارض و دوز مصرف || پزشکت

بیوتین بیش از حد چیزی بیشتر از دوز توصیه شده است. این مقدار توصیه شده شامل چیزی است که به طور طبیعی از غذاها دریافت می کنید. مواردی وجود دارد که اثرات منفی بر سلامت برخی از افرادی که مقادیر زیادی مکمل بیوتین مصرف می کنند و بیوتین بیش از حد دریافت می کنند، نشان می دهد. اکثر مردم از طریق یک رژیم غذایی معمولی بیوتین کافی دریافت می کنند. شما نیازی به مصرف مکمل های بیوتین ندارید، مگر اینکه توسط پزشک تجویز شود. مقادیر بالای بیوتین می تواند در آزمایشات آزمایشگاهی برای بیماری تیروئید نتایج مثبت کاذب ایجاد کند.

دوز، آماده سازی و ایمنی

مکمل های بیوتین در صورت مصرف بیش از حد می توانند مشکلاتی را ایجاد کنند. عوارض جانبی می تواند شامل بثورات پوستی، بیماری های گوارشی، مشکلات ترشح انسولین و مشکلات کلیوی باشد. بر اساس گزارشی که در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد، گفته می‌شود که درمان بیوتین با آزمایش‌های آزمایشگاهی تداخل دارد و بیماری گریوز را تقلید می‌کند. وضعیتی که باعث می‌شود تیروئید بیش از حد هورمون تیروئید تولید کند. مانند هر مکمل دیگری، ایمنی استفاده طولانی مدت یا با دوز بالا مشخص نیست.

FDA مقدار توصیه شده رژیم غذایی (RDA) برای بیوتین ایجاد نکرده است. طبق گفته مؤسسه ملی سلامت، 30 میکروگرم (mcg) مصرف روزانه کافی برای بزرگسالان 19 سال و بالاتر است. افراد معمولاً می توانند این مقدار را از طریق رژیم غذایی خود دریافت کنند. با این حال، افرادی که از استفاده از آن حمایت می کنند، اغلب مصرف روزانه 2 تا 5 میلی گرم بیوتین به شکل مکمل را برای تقویت مو و دستیابی به نتایج توصیه می کنند. اگرچه بیوتین یک ویتامین محلول در آب است (مازاد آن از طریق ادرار و مدفوع دفع می شود)، ایمنی استفاده از هر مقدار بیوتین به شکل مکمل ناشناخته است.

مانند بسیاری از مکمل‌های دیگر، بیوتین از نظر ایمنی در زنان باردار، مادران شیرده، کودکان و کسانی که شرایط پزشکی دارند یا دارو مصرف می‌کنند، آزمایش نشده است.

کمبود بیوتین

کمبود بیوتین می تواند در افرادی که مقدار زیادی سفیده تخم مرغ خام مصرف می کنند رخ دهد. دلیل آن این است که تخم مرغ نپخته حاوی آویدین است. پروتئینی که مانع از جذب بیوتین می شود. از آنجایی که بیوتین در روده ها تولید می شود، افراد مبتلا به بیماری التهابی روده یا سایر بیماری هایی که تعادل باکتری های روده را مختل می کنند، ممکن است نتوانند بیوتین کافی تولید کنند.

مصرف بیش از حد الکل، سیروز، و کمبود مادرزادی بیوتین (کمبود بیوتینیداز) ممکن است نیاز شما به بیوتین را افزایش دهد. تعدادی از داروها نیز می توانند منجر به کمبود بیوتین شوند. از جمله بتابلوکرها، رقیق‌کننده‌های خون، ضد تشنج‌ها و رتینوئیدها هستند.

اگر متوجه علائم کمبود بیوتین شدید، با پزشک خود مشورت کنید. علائم عبارتند از:
  • افسردگی
  • فرسودگی
  • توهمات
  • ورم ملتحمه
  • نازک شدن مو
  • خشکی پوست
  • ناخن های شکننده
  • بی حسی و سوزن سوزن شدن دست ها و پاها
  • بثورات قرمز و پوسته پوسته (به ویژه در اطراف چشم، بینی و دهان)

مصرف مکمل‌های بیوتین بدون ارزیابی مناسب توسط یک ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی، خطر تاخیر در تشخیص و درمان علت اصلی علائم شما را به همراه دارد.

اعتقاد بر این است که کمبود بیوتین غیر معمول است. باکتری های روده معمولا بیش از نیاز روزانه بدن را تامین می کنند و بسیاری از غذاها نیز حاوی بیوتین هستند.

کمبود بیوتین به اندازه سایر کمبودها رایج نیست. تعداد کمی از افرادی که از یک رژیم غذایی سالم و متعادل استفاده می کنند برای داشتن بیوتین کافی دچار مشکل می شوند. به این دلیل که بسیاری از غذاهای رایج حاوی مقادیر زیادی ویتامین به طور طبیعی هستند.

علائم کمبود بیوتین را می توان با بسیاری از اختلالات یا مسائل دیگر اشتباه گرفت. پزشک ممکن است ابتدا علائم شما را به گونه ای درمان کند که گویی علت دیگری دارند. اگر علائم شما ناپدید نشد، پزشک ممکن است سایر مسائل احتمالی را در نظر بگیرد.

اگر پزشک شما مشکوک باشد که B-7 کافی دریافت نمی کنید، آزمایش خون می تواند سطح خون شما را اندازه گیری کند. پزشک ممکن است برای بررسی سطوح دیگر، آزمایش‌های خون و آزمایشگاهی بیشتری را تجویز کند. آنها می توانند از این اعداد برای تأیید یا رد کمبود بیوتین استفاده کنند.

گاهی اوقات سطوح پایین ویتامین B-7 نتیجه اختلال یا بیماری دیگری است. اگر پزشک شما فکر می‌کند که یک مشکل زمینه‌ای ممکن است باعث علائم شما شود، ممکن است آزمایش‌های دیگری را برای کشف دلیل سطوح پایین ویتامین B-7 پیشنهاد کند.

علل کمبود بیوتین

بیوتین، فواید، 6 عوارض و دوز مصرف || پزشکت

کمبود بیوتین بسیار نادر است. پزشکان معمولاً به دنبال یکی از شش دلیل احتمالی هستند تا توضیح دهند که چرا سطح B-7 شما ممکن است بسیار پایین باشد. این علل عبارتند از:

داروها

برخی داروها ممکن است مانع از جذب صحیح ویتامین ها در بدن شما شوند. این داروها شامل آنتی بیوتیک ها و داروهای ضد تشنج هستند. علاوه بر این، آنتی بیوتیک ها باکتری های خوب روده را که می توانند به طور طبیعی بیوتین تولید کنند، از بین می برند.

تغذیه داخل وریدی (IV)

اگر تغذیه خود را از طریق IV یا لوله دریافت کنید، ممکن است دچار کمبود B-7 شوید. مکمل ها ممکن است تا زمانی که بتوانید دوباره غذای جامد بخورید ضروری باشد.

مشکلات روده ای

برخی از بیماری های مزمن روده ممکن است مانع از جذب مواد مغذی موجود در غذا توسط بدن شما شود. این شرایط شامل بیماری کرون و کولیت است.

رژیم غذایی طولانی مدت

خوردن سختگیرانه ممکن است مانع از دریافت طیف گسترده ای از ویتامین ها و مواد معدنی از غذایی که می خورید شود. خوردن یک رژیم غذایی متعادل برای سلامتی شما حیاتی است و اگر هدفتان این باشد، همچنان می توانید وزن خود را حفظ کرده یا کاهش دهید.

کمبود بیوتینیداز

این اختلال ارثی بسیار نادر است. از استفاده مجدد از بیوتین توسط بدن شما جلوگیری می کند. به طور معمول، بدن انسان می تواند B-7 را چند بار قبل از حذف در زباله ها مجددا استفاده کند. افراد مبتلا به این اختلال نمی توانند ویتامین را بازیافت کنند. این اختلال اغلب در اوایل زندگی به دلیل علائم شدید تشخیص داده می شود. این علائم اغلب در چند ماه پس از تولد ظاهر می شوند.

سایر علل ژنتیکی

برخی اختلالات ژنتیکی دیگر نیز وجود دارد که ممکن است منجر به کمبود بیوتین شود، از جمله کمبود هولوکربوکسیلاز سنتتاز، کمبود انتقال بیوتین و فنیل کتونوری.

کمبود هولوکربوکسیلاز سنتتاز و کمبود انتقال بیوتین هر دو بسیار نادر هستند. فنیل کتونوری شایع تر است. نوزادان در بدو تولد برای این عارضه غربالگری می شوند، زیرا اگر به موقع تشخیص داده نشود و درمان نشود، با مشکلات عصبی شدید همراه است.

کمبود بیوتین چگونه درمان و پیشگیری می شود؟

درمان کمبود بیوتین معمولاً به دو دسته اصلی تقسیم می شود. اینها غذا و مکمل هستند.

غذاهای حاوی بیوتین. دستیابی به نیازهای روزانه برای بیوتین دشوار نیست. هدف یک بزرگسال باید 30 میکروگرم (mcg) در روز باشد، یک کودک باید 5 میکروگرم در روز و یک مادر باردار باید 35 میکروگرم در روز مصرف کند.

دریافت این ویتامین از غذا بسیار آسان است. بسیاری از غذاهای رایج حاوی مقادیر زیادی بیوتین هستند. این شامل:

  • غذای دریایی
  • هویج، گل کلم و قارچ
  • غلات کامل شامل جو و ذرت
  • نخود سبز، حبوبات و عدس
  • تخمه آفتابگردان و کره آفتابگردان
  • تخم مرغ پخته به خصوص زرده تخم مرغ
  • محصولات لبنی از جمله شیر، پنیر و ماست

فرآوری مواد غذایی بیوتین را از بین می برد. از این غذاها به شکل کامل و فرآوری نشده استفاده کنید تا بیشترین مقدار ممکن ویتامین را دریافت کنید.

بیوتین هم به صورت مولتی ویتامین و هم در مکمل های فردی موجود است. مکمل های بیوتین به طور معمول در سه مقدار وجود دارد: 10، 50 و 100 میکروگرم.  از پزشک خود برای دوز توصیه شده روزانه کمک بخواهید.

چه عواملی خطر کمبود بیوتین را افزایش می دهد؟

هر کسی ممکن است دچار کمبود بیوتین شود. شرایط و اختلالات متعددی خطر را برای برخی افراد افزایش می دهد. این شامل:

ابتلا به کمبود بیوتینیداز. این اختلال ارثی نادر از استفاده مجدد بدن از بیوتین جلوگیری می کند. افراد مبتلا به این اختلال بیشتر در معرض کمبود بیوتین هستند.

بارداری. بیوتین برای زنان باردار حیاتی است. بدون آن، نوزاد ممکن است به نقایص مادرزادی خاصی مبتلا شود. برخی از آزمایشات خون برای مادران باردار سطح بیوتین را اندازه گیری می کند. در حالی که باردار هستید، ممکن است پزشک شما را به خوردن غذاهای غنی از بیوتین تشویق کند. این می تواند به محافظت از کودک در حال رشد کمک کند.

افرادی که از داروهای خاصی استفاده می کنند.

آنتی بیوتیک ها می توانند باکتری های سالم روده شما را از بین ببرند. این باکتری ها می توانند به طور طبیعی بیوتین تولید کنند. بدون آنها ممکن است دچار کمبود شوید. داروهای ضد تشنج نیز می توانند از جذب ویتامین جلوگیری کنند. اگر برای مدت طولانی از این داروها استفاده می کنید، ممکن است به مکمل نیاز داشته باشید.

افرادی که از تغذیه IV استفاده می کنند.

تغذیه وریدی یا تغذیه لوله ای ممکن است میزان جذب بیوتین را کاهش دهد. افرادی که از این اشکال تغذیه استفاده می کنند ممکن است به مکمل بیوتین نیاز داشته باشند تا زمانی که بتوانند دوباره غذای جامد بخورند.

پس از تشخیص، شما و پزشکتان می توانید بهترین درمان را انتخاب کنید. خبر خوب این است که کمبود B-7 قابل درمان است. اگر این عارضه احتمالاً ناشی از مسائل رژیم غذایی است، می توانید آنچه می خورید را تغییر دهید. همچنین برای اصلاح سطوح پایین می توانید برای مدت کوتاهی مکمل مصرف کنید. اگر این اقدامات موفقیت آمیز نبود، پزشک می تواند سایر علل احتمالی از جمله اختلالات روده را بررسی کند.

کدام غذاها غنی از بیوتین است؟

بیوتین، فواید، 6 عوارض و دوز مصرف || پزشکت

منابع غذایی بیوتین (بر حسب میکروگرم در 100 گرم) عبارتند از:
  • زرده تخم مرغ پخته شده (53)
  • جو (27.0)
  • جوانه گندم (17.0)
  • قارچ سفید (16)
  • اسفناج (6.9)
  • پنیر، بری (6.2)
  • شیر (3.5)
  • هویج (5.0)
  • سیب (4.5)
  • گوجه فرنگی (4.0)
  • گوشت گاو (3.0)
  • مرغ (2.0)
  • کاهو (1.9)

شواهد کافی برای اثبات ایمن یا موثر بودن مکمل های بیوتین وجود ندارد. در بیشتر موارد، بهترین راه برای جلوگیری از ریزش مو، درمان بیماری زمینه ای است که باعث آن می شود.

متأسفانه، نباید هر چیزی را که روی بسته بندی یک محصول می خوانید باور کنید. در حالی که بیوتین مطمئناً به عنوان یک داروی درمانی برای سلامت مو جذاب شده است، تولیدکنندگانی که از بیوتین برای تبلیغ محصول خود استفاده می کنند، ادعاهای واقعی ندارند.

با این وجود، درست است که موهای شما می تواند بینشی در مورد سلامت و تغذیه کلی شما ارائه دهد. اگر به هر دلیلی نگران سلامت موهای خود هستید، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید. شما ممکن است یک بیماری زمینه ای داشته باشید، یا شاید، رژیم غذایی شما به سادگی نیاز به تغییر دارد.

سوالات متداول در مورد عوارض بیوتین

آیا بیوتین به رشد سریع مو کمک می کند؟ بستگی دارد. تحقیقات نشان می دهد که بیوتین می تواند رشد مجدد مو را در افرادی که دارای کمبود بالینی بیوتین هستند تحریک کند. شواهدی وجود ندارد که نشان دهد بیوتین می تواند رشد مو را در افرادی که کمبود مواد مغذی ندارند، بهبود بخشد.

آیا بیوتین می تواند باعث ایجاد جوش شود؟ بله، بیوتین می تواند باعث تحریک پوست و بثورات در افرادی شود که به ویتامین B یا سایر مواد موجود در مکمل حساس هستند. مصرف بیش از حد بیوتین نیز می تواند باعث بثورات پوستی شود. بیوتین موضعی می تواند پوست را تحریک کند. افرادی که پوست حساسی دارند باید قبل از استفاده از بیوتین در ناحیه بزرگتر، یک تست پچ روی بازوی داخلی خود انجام دهند.

آیا بیوتین باعث افزایش وزن می شود؟ نه، هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد مصرف مکمل های بیوتین می تواند منجر به افزایش وزن شود. در واقع، بیوتین گاهی اوقات به عنوان یک مکمل کاهش وزن تبلیغ می شود. با این حال، هیچ تحقیقی برای تأیید تأثیر بیوتین بر وزن وجود ندارد.

سخن آخر در مورد عوارض بیوتین

بیوتین که به عنوان ویتامین H نیز شناخته می شود، یکی از ویتامین های B کمپلکس است که به بدن کمک می کند غذا را به انرژی تبدیل کند. کلمه “بیوتین” از کلمه یونانی باستان “biotos” گرفته شده است که به معنای “زندگی” یا “رزق و روزی” است. ویتامین های B و به ویژه بیوتین به سلامت پوست، مو، چشم، کبد و سیستم عصبی کمک می کند. بیوتین نیز یک ماده مغذی مهم در دوران بارداری، زیرا برای رشد جنین مهم است.

اکثر مردم بیوتین مورد نیاز خود را از خوردن یک رژیم غذایی مناسب دریافت می‌کنند، اما ادعاهای زیادی وجود دارد که دریافت بیوتین بیشتر می‌تواند قند خون شما را تنظیم کند، مو، پوست و ناخن‌های سالم را بهبود بخشد و به مادران باردار کمک کند تا نوزادان سالم‌تری داشته باشند.

بین 30 تا 100 میکروگرم (mcg) بیوتین در روز اغلب برای نوجوانان و بزرگسالان توصیه می شود.

از آنجایی که محلول در آب است، بیوتین اضافی هنگام ادرار کردن به سادگی از بدن شما عبور می کند. در حالی که اکثر مردم می توانند مکمل های بیوتین را مدیریت کنند، برخی از افراد عوارض جانبی خفیفی مانند حالت تهوع و مشکلات گوارشی را گزارش می کنند. هیچ علامت سمیت شناخته شده ای در ارتباط با عوارض بیوتین بیش از حد وجود ندارد.

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

0 / 5. تعداد رای ها: 0

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

نمایش کامنت‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز