لوگو پزشکت
زبان

العربی

رادیو پزشکت

فهرست مطالب

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:


کودک بدون دندان وقتی که می خندد بسیار شیرین است این ماجرا تا نمایان شدن اولین دندان های شیری ادامه می یابد.

زمان نمایان شدن دندان های شیری

۲۰ دندان شیری کودک از زمان تولد در فک های بالا و پایین وجود دارد. این دندان ها از شش ماهگی تا یک سالگی عموما شروع به ظاهر شدن می کنند. بیشتر کودکان تمام دندان شیری خود را تا سه سالگی به دست می آورند.

با این حال شما می توانید با چک کردن نمودار دندان های شیری کودک از ترتیب نمایان شدن دندان های کودک خود مطلع شوید. با این حال این روند رو به رشد در کودکان متفاوت است. اما معمولا اولین دندان های، در بالا یا پایین قسمت جلویی فک نمایان میشود. زمانی که اولین دندان بیرون می آید، برخی از کودکان دچار سوزش در لثه و تب می شود. برای بهبود این عارضه شما می توانید با استفاده از انگشتان تمیز خود و یا با استفاده از قاشق کوچک و خنک و حتی با  یک پد تمیز و خیس لثه کودک خود را نوازش کنید. این کار به آرام کردن درد و سوزش لثه کودک کمک می کند. همین طور با استفاده از حلقه های لاستیکی مخصوص نیز این روند بهبود امکان پذیر است. اگر همچنان کودک شما احساس درد دارد موضوع را با دندان پزشک خود در میان بگذارید.

اهمیت دندان های شیری

دندان های شیری | پزشکت

دندان های شیری از اهمیت بالایی برای سلامت و رشد کودک برخودار می باشد. آن ها می‌توانند به کودک در جویدن، صحبت کردن و خندیدن کمک کنند. همینطور دندان‌ های شیری، فضای کافی در فک را برای دندان های دائمی که در زیر دندان های شیری رشد می کنند را حفظ می کنند. افتادن زود هنگام دندان های شیری باعث می شود که دندان های دائمی که در زیر دندان های شیری وجود دارند، ظاهر شده و این امر باعث ایجاد مشکل برای سایر دندان های دائمی دیگر می شود. یکی از این مشکلات به هم ریختگی در دندان های دائمی می باشد. از این رو مراقبت از دندان های شیری در کودکان و نوزادان از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

چه زمانی باید به دندان پزشک مراجعه کرد؟

بعد از ظهور اولین دندان ها و اولین جشن تولد، دندان پزشک در اولین سال می تواند به سلامت دندان های کودک شما بسیار کمک کند. در کنار معاینه کردن پوسیدگی، دندان پزشک می تواند از وجود مشکلات دیگر نیز آگاهی پیدا کند. همین طور می تواند به شما آموزش دهد که چگونه دندان های کودک را به طور صحیح تمیز کنید و چطور عادت مکیدن شست را در کودک از بین ببرید.

مراقبت از دندان های شیری کودک

دندان های شیری | پزشکت

بسیار مهم است که از دندان های کودک خود از ابتدا مراقبت کنید.

  • پس از تولد کودک خود می توانید شروع به تمیز کردن دهان کودک به  وسیله ی پد های تمیز و نرم کنید. به محض اینکه اولین دندان ها ظاهر شدند، ممکن است که پوسیدگی رخ بدهد. ۴ دندان جلویی کودکان معمولاً باعث ایجاد فشار بر لثه در شش ماهگی کودک می‌شود. با این حال برخی از کودکان تا ۱۲ و ۱۴ ماهگی هیچ دندانی در نمی آورند.
  • برای کودکان ۳ سال به بالا، شروع به مسواک کردن دندان با استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید کنید. روزانه دو بار به طور منظم مسواک کنید. حتما در هنگام مسواک زدن، کودکان آن ها را تحت نظر داشته باشید تا مطمئن شوید که دندان های آن ها به درستی  مسواک زده شده و به میزان کافی از خمیر دندان استفاده شده است.
  • تا زمانی که مطمئن به درست مسواک زدن آن ها با استفاده از مسواک سایز کودک و همین طور استفاده کافی از خمیر دندان نشده اید، کودکان خود را تحت نظر داشته باشید. در صورت نیاز میان دندان ها را نیز تمیز کنید.

پوسیدگی دندان های شیری

با این که دندان های شیری، دائمی نبوده اما آن ها از اهمیت بالایی برخوردار می باشد و باید از پوسیدگی دندان ها جلوگیری کرد. کودکان به دندان های سالم و محکم برای جویدن غذا، صحبت کردن و داشتن ظاهر زیبا به هنگام خنده نیاز دارند. دندان های شیری به رشد دندان های دائمی در محل مناسب نیز کمک می‌کند. از این رو برای نوزادان و کودکان حفظ سلامت دندان و دهان از اهمیت بالایی برخوردار است.

علت پوسیدگی دندان های شیری

پوسیدگی در دندان شیری معمولاً در دندان‌های جلویی بالای فک ایجاد می‌شود که می‌تواند دندان‌های شیری دیگری را تحت تاثیر قرار دهد.  فاکتورهای بسیاری در ایجاد پوسیدگی در دندان های شیری وجود دارد. یکی از  این مشکلات، استفاده از نوشیدنی های حاوی شکر برای مدت طولانی می باشد. یا اینکه برای آرام کردن کودک، او را با شیشه شیر بر روی تخت رها می کنند. استفاده از پستانک نیز به ایجاد پوسیدگی کمک می کند.

نحوه ایجاد پوسیدگی دندان های شیری از طریق انتقال باکتری ها از مادر به نوزاد می باشد. این باکتری ها از طریق بزاق دهان منتقل می شوند. مادر قاشق کودک را به دهان خود فرو می برد یا پستانک کودک را با دهان خود تمیز می کند و از این راه باکتری های دهان خود را به دهان کودک منتقل می‌کند. این عوامل باعث افزایش خطر پوسیدگی در دندان های شیری می شود. اما خبر خوب این است که این پوسیدگی ها موقت است.

پیشگیری از پوسیدگی دندان های شیری

دندان های شیری | پزشکت

از انتقال باکتری ها به وسیله تمیز کردن پستانک یا استفاده از قاشق کودک جلوگیری کنیم.

با ستفاده از پد بعد از هر وعده غذایی دهان کودک خود را تمیز کنیم.

زمانی که دندان های کودک نمایان شد آن ها را به طور مرتب و با استفاده از پد مرطوب تمیز کنیم.

دندان ها را به طور مرتب و با به مقدار کافی از خمیر دندان حاوی فلوراید از سن ۳ تا ۶ سالگی مسواک کنید.

تا وقتی که مطمئن شوید کودک شما می تواند به تنهایی و به طور صحیح مسواک بزند و خمیر دندان را قورت ندهد کودک را تحت نظر داشته باشید. این کار ممکن است تا ۶ سالگی طول بکشد.

شیشه شیر کودک خود را با شیر خشک، شیر یا شیر مادر پر کنید. از پرکردن شیشه با مایعاتی مانند آب قند، آبمیوه و نوشیدنی های غیر الکلی جداً خودداری کنید.

پستانک را آغشته به شکر یا عسل نکنید.

در سال اول تولد کودک خود را تشویق به استفاده از فنجان و لیوان مخصوص به خود کنید.

کودکان را تشویق به داشتن عادت های سالم غذایی کنید.

زمانی که اولین دندان های کودک شما نمایان می شود به دندان پزشک مراجعه کنید.

مکیدن شست و استفاده از پستانک

مکیدن شست یک عمل طبیعی است که این عمل یعنی مکیدن انگشت های شست، دیگر انگشت ها  و یا هر نوع شی است که کودک با مکیدن آن احساس شادی و آرامش می کند.

مکیدن شست باعث به وجود آمدن احساس آرامش در کودک در هنگام خواب می شود.

مکیدن شست می‌تواند در دندان های کودک تاثیر بگذارد.

مکیدن شست می تواد مشکلات بسیاری را برای دندان های دائمی ایجاد کند و این موضوع باعث بهم ریختگی در دندان های دائمی کودک می شود. استفاده از پستانک تاثیر مشابهی مانند مکیدن شست و انگشت ها دارد. اما کنار گذاشتن این عادت به مراتب آسان تر است.

چه زمانی کودک به مکیدن شست پایان می دهد؟

کودکان معمولاً از سن ۲ تا ۴ سالگی یا زمانی که دندان‌های دائمی آن ها در حال درآمدن هستند مکیدن انگشت خود را کنار می گذارد. با این حال در صورت هر نوع تغییر در دندان های شیری کودک یا هرگونه نگرانی نسبت به مکیدن شست با دندان پزشک خود مشورت کنید.

درمان عادت مکیدن

تشویق کودک زمانی که انگشت شست خود را نمی مکد.

کودکان هنگامی که احساس نا امنی کند و یا زمانی که به دنبال آرامش می گردد، شروع به مکیدن انگشت خود می کند. از این رو ایجاد محیطی امن و آرام به ترک این عمل کمک بسیاری خواهد کرد. دندان پزشک شما می تواند کودک شما را تشویق به ترک این عمل کند و یا با  بیان این که در صورت ادامه دادن  این عادت چه مشکلاتی برای دندان های آن ها به وجود خواهد آمد، کمک به ترک عادت ذکر شده کند.

اگر راه کارهای بالا کار ساز نبود و با باندپیچی کردن انگشت فرزندتان یادآوری کنید که نباید انگشت شست خود را بمکد.

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

0 / 5. تعداد رای ها: 0

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

نمایش کامنت‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز