لوگو پزشکت
زبان

العربی

رادیو پزشکت

تفاوت کوکائین و شیشه

تفاوت کوکائین و شیشه || پزشکت

فهرست مطالب

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:


اکثر افراد تصور می کنند که کوکائین با شیشه دو ماده مخدر متفاوت از همدیگر هستند. چون یکی به شکل پور سفیدی و دیگری ماده ای تیره و چسبناک است. اما واقعیت این است که کوکائین و شیشه تا حد زیادی شبیه به هم هستند و مواد شیمیایی به حساب می آیند.

با این حال، برخی تفاوت شیشه و کوکائین کاملا مشخص و مشهود هستند و تأثیرات مختلفی را بر روی بدن و حتی سلامتی فرد مصرف‌کننده دارد. مانند بسیاری از موضوعات مرتبط با مواد مخدر، اطلاعات مربوط به تفاوت کوکائین و شیشه از منابع مختلفی وجود دارند که ممکن است در برخی شرایط این اطلاعات متناقض باشند. به نحوی که شیشه به دلیل قدرت بالای آن که در نتیجه روش تولید ایجاد می شود، اعتیادآورتر از کوکائین پودری در نظر گرفته می شود. اما اگر می خواهید رایج ترین فرق کوکائین و شیشه را بدانید بهتر است این مقاله از پزشکت را تا انتها بخوانید.

کوکائین چیست؟

کوکائین یک داروی محرک قوی است که از برگ های گیاه کوکا تهیه می شود که عمدتاً در آمریکای جنوبی یافت می شود. معمولاً به دلیل اثرات محرک شدید و احساس سرخوشی آن به صورت تفریحی استفاده می شود. این دارو به دو شکل کوکائین پودری که با نام‌های «کک» یا «برف» نیز شناخته می‌شود و شیشه وجود دارد. پودر کوکائین شکل نمک هیدروکلراید است و می تواند به روش های مختلفی مانند استنشاق، تزریق یا حل شدن در آب و نوشیدن آن مصرف شود.

شیشه چیست؟

شیشه نام رایج و شکل جامد و فرآوری شده کوکائین است. طریقه مصرف آن با کوکائین کاملا فرق می کند. شیشه در لوله شیشه ای یا لوله آب دود می شود. شیشه در برخی کشورها “راک” یا “کراک” نامیده می شود. روش ساخت شیشه از کوکائین ساده و راحت تر است. هیدروکلراید کوکائین در آب و آمونیاک (NH3) حل می شود. بعد از تبخیر شدن محلول، کریستال های تشکیل و خشک می شوند.

شیشه یک ماده مخدر کاملاً متفاوت از کوکائین پودری است که با حل کردن پودر کوکائین در حلالی مانند بی کربنات سدیم (جوش شیرین)، آب یا کربنات سدیم ایجاد می شود.

کوکائین و شیشه || پزشکت

فرق  شیشه و کوکائین از نظر اثرات احتمالی

مصرف و پودر کوکائین می تواند منجر به بروز اثرات زیادی شود. مهمترین اثرات مصرف آنها می تواند شامل سرخوشی، هوشیاری، خلق و خوی بالا و افزایش انرژی باشد. اثرات شیشه  بلافاصله بروز پیدا می کند و بین 15 تا 30 دقیقه طول می کشد. اصلی ترین فرق شیشه  و پودر کوکائین در سرعت جذب هر یک از آنها در جریان خون است.

به طور کلی فرم پودریآن با آب مخلوط و به صورت خوراکی مصرف می شود و در نتیجه سرعت جذب کمتری دارد. اما نوع مصرف استنشاقی آن می تواند سریعا اثرات خودش را نشان دهد. افرادی که به تازگی مصرف شیشه را شروع کرده اند، اغلب اثرات روانی قوی تری را نسبت به کسانی که کوکائین مصرف کرده اند، تجربه می کنند. کاربران اغلب احساس تحریک پذیری، بی قراری و اضطراب را گزارش می کنند. این علائم معمولاً در اثر آزاد شدن ناگهانی و شدید دوپامین در مغز ایجاد می شوند.

چرا شیشه از کوکائین خطرناک تر است؟

شکل کریستالی کوکائین قدرت بالاتری نسبت به فرم پودری دارد. مقدار پودر کوکائین مورد نیاز برای تولید یک گرم شیشه تنها 8 درصد مقداری است که برای تولید یک گرم پودر لازم است. این نشان می دهد همان مقدار شیشه نسبت به مقدار کوکائین پودری، اثرات بسیار شدیدتر و قوی‌تری تولید می‌کند.

یکی از خطرات اصلی شیشه نحوه مصرف آن است. چون شیشه از طریق ریه ها استنشاق می شود، از طریق آلوئول ها (کیسه های هوایی) در ریه ها وارد جریان خون خواهد شد. تنها 6 تا 8 ثانیه طول می کشد تا آن از ریه ها به جریان خون برسد. هنگامی که کوکائین به صورت پودر مصرف می شود، قبل از اینکه به خون برسد، توسط آنزیم های موجود در دستگاه گوارش متابولیزه خواهد شد.

کوکائین چه تفاوتی با شیشه دارد؟

فرآیند ساخت شیشه از کوکائین مشابه فرآیند ساخت شیشه از جوش شیرین است. تنها تفاوت این دو با همدیگر مواد پایه آنهاست. هیدروکلراید کوکائین در آب و آمونیاک (NH3) حل می شود و به آن اجازه داده می شود تا تبخیر گردد و کریستال تشکیل دهد. کریستال ها جمع آوری شده و به شکل جامد خشک می شوند. در شکل جامد، آنها را هیدروکلراید کوکائین می نامند.

قسمت هیدروکلراید آن مانند جوش شیرین است. هیدروکلراید کوکائین در حلالی مانند بی کربنات سدیم (جوش شیرین)، آب یا کربنات سدیم حل می شود. سپس کوکائین با تبخیر حلال از ” کربنات سدیم” استخراج می شود.

آیا شیشه اعتیادآورتر از کوکائین است؟

شیشه به دلیل عوامل مختلفی اعتیادآورتر از کوکائین پودری است. چون در هنگام ساخت و تولید آن فرم “کرک” برای حذف نمک هیدروکلراید تجزیه می شود. برای همین مصرف آن با سرخوشی بیشتر و سریع تر همراه است و باعث می شود که فرد زودتر به آن معتاد شود. علاوه بر این، شیشه معمولاً قوی‌تر از کوکائین پودری بوده و احتمال اعتیاد به آن بیشتر است. بنابراین، برای مردم مهم است که از خطرات مرتبط با استفاده از شیشه را بشناسند و نسبت به آن آگاه باشند.

تفاوت شیشه و کوکائین از نظر عوارض دراز مدت آن

عوارض شیشه و کوکائین در دراز مدت می تواند تا حدود زیادی یکسان و شبیه به هم باشند. با این حال، برخی از آنها منجر به بروز عوارض متفاوت تری می شوند. به نحوی که دوی این داروها ممکن است منجر به بروز مشکلات قلبی از جمله حمله قلبی و سکته مغزی و همچنین مشکلات تنفسی مانند آسیب ریه شوند. علاوه بر این، هر دو می توانند منجر به اعتیاد و مشکلات سلامت روان به عنوان مثال، افسردگی و اضطراب شوند.

اصلی ترین فرق شیشه و کوکائین است که که شیشه قوی تر بوده و معمولاً دود می شود، که می تواند به سرعت و شدیدتر به اعتیاد منجر شود. علاوه بر این، استفاده از شیشه معمولاً با خطر بالاتر رفتار خشونت آمیز و افزایش خطر ابتلا به بیماری های مسری، به عنوان مثال، HIV، به دلیل استفاده مشترک از سوزن ها یا سایر موارد مرتبط با مواد مخدر مرتبط است.

افرادی که گرفتار چرخه سوء مصرف مواد می شوند، اغلب پوسیدگی دندان، تحریکات پوستی و سوء تغذیه را تجربه می کنند. با این حال، بسیاری از اینها اثرات غیر مستقیم شیشه است. مصرف کنندگان شیشه ممکن است روان پریشی محرک را به شکل دیدن یا احساس حشرات روی پوست خود تجربه کنند و باعث می شود مصرف کنندگام به طور اجباری روی پوست خود خراش دهند و منجر به ضایعات و اسکار شوند. محرک‌های شدید ممکن است باعث ساییدن دندان‌ها شوند که مینای دندان را از بین می‌برد و منجر به پوسیدگی دندان خواهد شد.

شیشه و کوکائین || پزشکت

تفاوت شیشه و کوکائین از نظر نحوه درمان

اگر چه مصرف کوکائین و شیشه می توانند باعث باعث بروز مشکلات مزمن مصرف مواد شوند، اما اعتیاد را می توان در هر شرایطی به طور موثر درمان کرد. اعتیاد یک بیماری است که بر نحوه تعامل سیستم پاداش مغز شما با مواد مخدر تأثیر می گذارد. مصرف هر دوی آنها باعث افزایش غیرطبیعی سطح دوپامین در مغز می شود. هر دو کوکائین و مت آمفتامین بر سطح دوپامین در مغز و سیستم عصبی تأثیر می گذارند. با این حال، در مورد نحوه عملکرد آنها در مغز تفاوت جزئی وجود دارد. کوکائین از بازجذب دوپامین در مغز جلوگیری می کند. بازجذب فرآیندی است که در آن مقادیر بیش از حد یک انتقال دهنده عصبی از سیستم شما حذف می شود تا از تجمع آن جلوگیری شود. کوکائین این فرآیند را مسدود می کند و باعث ایجاد علائم تحریک کننده می شود.

اعتیاد را می توان با داروها و روش های درمانی درمان کرد. مصرف برخی از دارو ها برای ترک اعتیاد ممکن است با بروز عوارض جدی همراه نباشد، اما می توانند علائم ناراحت کننده ای مانند پرخوابی، خستگی، بی حالی، افسردگی و افکار خودکشی ایجاد کنند. اما اگر روند درمان خود را زیر نظر یک روانپزشک ماهر و با تجربه انجام دهید به طور حتم می توانید از بروز این علائم و عوارض احتمالی آن پیشگیری کنید.

درمان می‌تواند شامل چندین گزینه درمانی مختلف، از جمله بسیاری از روان‌درمانی‌ها باشد. گروه شناختی رفتاری، گروه درمانی، درمان تک به تک و گزینه های دیگر ممکن است برای ترک اعتیاد به شیشه یا کوکائین مفید باشد. درمان اعتیاد یک فرآیند شخصی سازی شده است. هنگامی که وارد یک برنامه درمان اعتیاد می شوید، باید با کمک درمانگر خود یک برنامه درمانی شخصی ایجاد کنید.

تفاوت کوکائین و شیشه از نظر نیمه عمر

نیمه عمر یک دارو مدت زمانی است که بدن شما طول می کشد تا آن را به نصف غلظت اولیه خود در خون کاهش دهد. بنابراین نیمه عمر اغلب برای اندازه گیری زمان لازم برای پردازش یک ماده مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین نشان می دهد که چقدر طول می کشد تا دارو قدرت خودش را به طور کامل از دست بدهد.

نیمه عمر کوکائین نسبتا کوتاه است. فقط حدود یک ساعت طول می کشد تا به نصف غلظت آن در خون شما کاهش یابد. اما شیشه نیمه عمر بسیار طولانی تری دارد و به اندازه 10 تا 12 ساعت پس از آخرین دوز مصرفی است. با این حال، این بدان معنا نیست که اثرات سرخوشی شیشه برای مدت طولانی ادامه پیدا کند.

سخن آخر

شیشه و کوکائین دو نوع از یک ماده شیمیایی هستند. شیشه از هیدروکلراید کوکائین تولید می شود که در یک حلال حل شده و سپس به صورت یک ماده جامد پخته می شود. کوکائین در آب و آمونیاک حل و با گذشت زمان تبخیر می شود و کریستال تشکیل دهد.

کریستال ها جمع آوری شده و به شکل جامد خشک می شوند. خطر اضافه شیشه روش مصرف است. از طریق ریه ها استنشاق می شود و از طریق آلوئول ها (کیسه های هوایی) در ریه ها وارد جریان خون می شود. فرآیند ساخت شیشه از کوکائین مشابه فرآیند ساخت شیشه  از جوش شیرین است. تنها تفاوت آنها مواد پایه برای تشکیل آنها است.

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

5 / 5. تعداد رای ها: 1

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

نمایش کامنت‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز