لوگو پزشکت
زبان

العربی

رادیو پزشکت

کد تخفیف روز روانشناس - پزشکت

درد کمر که به بازو کشیده می شود؟

درد کمر که به بازو کشیده می شود || پزشکت

فهرست مطالب

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:


اکثر افراد درد کمر که به بازو کشیده می شود را مربوط به درد های عضلانی می شناسند و برای همین زیاد درد پشت که در بازو احساس می شود را جدی نمی گیرند.  اما به طور کلی درد کمر که به بازو کشیده می شود اغلب ناشی از فتق دیسک در قسمت فوقانی کمر یا سندرم درد میوفاشیال است. یک عصب تحت فشار در قسمت بالای کمر نیز می تواند باعث دردی شود که در قسمت پایین بازو احساس می شود. اگر شما هم در اغلب موارد از درد پشت کمر که به بازو کشیده می شود رنج می برید، بهتر است برای تشخیص علت احتمالی وضعیت خود این مقاله از پزشکت را تا انتها بخوانید.

شایع ترین علل درد کمر که به بازو کشیده می شود؟

درد کمر یا پشت که در بازو هم احساس می شود می تواند دلایل زیادی داشته باشد که مهمترین آنها عبارتند از:

سندرم خروجی قفسه سینه

قسمت «خروجی قفسه سینه» فضایی در دو طرف قاعده گردن است که در آن اعصاب، سرخرگ ها و وریدها در زیر استخوان ترقوه حرکت می کنند. در صورتی که اینها آسیب ببینند و یا دچار آسیب دیدگی شوند، این بیماری سندرم خروجی قفسه سینه یا TOS می نامند. شایع ترین علل بروز سندرم خروجی قفسه سینه تروما، مانند تصادف یا سقوط و تکرار یا استفاده بیش از حد از بازو و آسیب های ورزشی هستند. علائم بروز این سندرم براساس ساختارهای آن ممکن است متفاوت باشند، به طور مثال:

  • TOS نوروژنیک بر اعصاب تأثیر می گذارد و شایع ترین شکل بروز آن است که باعث ایجاد علائمی مانند بی حسی، گزگز، درد و ضعف در بازوها، دست ها و انگشتان می شود.
  • TOS عروقی بر شریان ها و سیاهرگ ها تأثیر می گذارد و علائمی مشابه TOS نوروژنیک و همچنین دست ها و بازوهای سرد و رنگ پریده با نبض ضعیف را ایجاد می کند.

تشخیص بروز این وضعیت از طریق شرح حال بیمار، معاینه فیزیکی، تصویربرداری مانند اشعه ایکس یا اولتراسوند، و گاهی اوقات مطالعه هدایت عصبی و جریان خون انجام می شود. درمان سندرم خروجی قفسه سینه شامل فیزیوتراپی، مسکن‌ها و گاهی جراحی است.

گرفتگی عصب گردن || پزشکت

گرفتگی عصب گردن

به عصبی که در گردن دچار فشردگی می شود، رادیکولوپاتی گردنی نیز می گویند. یعنی یک عصب در گردن، در نقطه ای که از نخاع منشعب می شود و توسط استخوان ها، ماهیچه ها یا سایر بافت های اطراف دچار فشردگی می شود.

رادیکولوپاتی گردنی به عنوان یکی از علل درد کمر که به بازو می رسد، می تواند در اثر بروز یک آسیب تروماتیک، مانند ورزش یا تصادف اتومبیل، به خصوص اگر آسیب منجر به فتق دیسک شود، رخ دهد. همچنین ممکن است از فرسودگی و پارگی طبیعی پیری ناشی شود.

علائم رادیکولوپاتی گردنی ممکن است شامل درد شدید و سوزش همراه با بی حسی و سوزن سوزن شدن از گردن تا شانه و همچنین ضعف و بی حسی در بازو و دست شود.

تشخیص از طریق شرح حال بیمار، معاینه فیزیکی و آزمایشات عصبی ساده برای بررسی رفلکس ها انجام می شود. ممکن است تصویربرداری مانند اشعه ایکس، سی تی اسکن یا MRI و همچنین الکترومیوگرافی برای اندازه گیری تکانه های عصبی در عضلات انجام شود. یک عصب فشرده در گردن اغلب با چند روز یا چند هفته استراحت بهبود می یابد. فیزیوتراپی، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی و تزریق استروئید به ستون فقرات همگی می توانند بسیار مفید باشند.

سندرم درد میوفاشیال

در صورت بروز سندرم درد میوفاشیال یا همان درد مزمن میوفاشیال (CMP) فشار روی نقاط خاصی از عضلات باعث درد ارجاعی می‌شود. به این معنی که درد در جایی از بدن بروز می کند و در جای دیگری از بدن احساس می‌شود. به نظر می رسد علت اصلی آسیب عضلانی ناشی از استفاده بیش از حد از عضلات دست، چه در اثر ورزش یا یک شغل که نیاز به حرکت تکراری دارد، می باشد. تنش، استرس و وضعیت نامناسب نیز می تواند باعث سفت شدن ماهیچه ها شود که نوعی استفاده بیش از حد است. این استفاده بیش از حد باعث ایجاد بافت اسکار یا چسبندگی در عضلات می شود. این نقاط به عنوان نقاط ماشه ای شناخته می شوند، زیرا در هر محرکی باعث ایجاد درد می شوند.

علائم سندرم درد میوفاشیال به عنوان درد کمر که به بازو کشیده می شود شامل درد عضلانی عمیق و دردناک است که با استراحت یا ماساژ از بین نمی رود. اما این درد ممکن است در برخی شرایط هم واقع بدتر شود. اغلب به دلیل درد، بیمار در خوابیدن با مشکل مواجه می شود.

علت اصلی سندرم درد میوفاشیال باید توسط یک پزشک بررسی شود. زیرا در صورت عدم درمان و تشخیص به موقع می تواند به یک وضعیت مشابه اما شدیدتر به نام فیبرومیالژیا تبدیل شود. تشخیص از طریق معاینه فیزیکی و اعمال فشار خفیف برای یافتن نقاط ماشه ای انجام می شود. درمان سندرم درد میوفاشیال شامل فیزیوتراپی، داروهای ضد درد و تزریق نقطه ماشه ای است. در برخی موارد، طب سوزنی و داروهای ضد افسردگی مفید هستند.

فتق (لغزش) دیسک در قسمت فوقانی پشت

فتق ، پارگی یا “لغزش” دیسک زمانی رخ می دهد که  دیسک مهره ای – یکی از بالشتک های نرم بافتی که بین هر یک از استخوان های مهره قرار دارد – از حالت فشرده خارج شود. مواد بالشتکی آن به حلقه‌ای از بافت فیبری که معمولاً حاوی آن است و احتمالاً از طریق آن وارد می شود. این باعث درد، بی حسی و ضعف در پاها می شود. افزایش سن و روند طبیعی پیری باعث می شود که دیسک‌ها رطوبت خود را از دست دهند و نازک‌تر شوند و در مقابل «لغزش» آسیب‌پذیرتر شوند.

مردان بین 30 تا 50 سال بیشتر دچار بروز این وضعیت می شوند. برخی عوامل مانند سیگار کشیدن، چاقی، ورزش نکردن و بلند کردن نامناسب نیز می توانند خطر بروز این وضعیت را افزایش دهند. علائم فتق (لغزش) دیسک در قسمت فوقانی پشت شامل درد، ضعف، بی حسی و گزگز در پشت، ساق پا و پا است.

تشخیص این نوع از فتق از طریق شرح حال بیمار، معاینه عصبی و اسکن MRI انجام می شود. درمان با استراحت، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، فیزیوتراپی و گاهی اوقات تزریق استروئید اپیدورال به پشت برای کاهش درد و التهاب شروع می شود.

جراحی برای برداشتن قسمت فتق دیسک نیز می تواند مفید باشد. در اکثر موارد کمر درد با فتق (لغزش) دیسک در قسمت بالای کمر رخ می دهد که ممکن است به بازو برسد. اما علائم اصلی و کلی تر  آن می تواند شامل گردن درد، ضعف بازو، کمردردی که هنگام نشستن بدتر می شود، درد بالای ستون فقرات باشد.

فیبرومیالژیا || پزشکت

فیبرومیالژیا

فیبرومیالژیا مجموعه ای از علائم مزمنی هستند که در اغلب موارد ممکن است با بروز خستگی مداوم، حساسیت منتشر به لمس، درد اسکلتی عضلانی و معمولاً درجاتی از افسردگی همراه باشد.

علت اصلی بروز این وضعیت به طور کامل مشخص نیست. اما در اکثر موارد فیبرومیالژیا معمولاً پس از یک رویداد استرس زا فیزیکی یا احساسی مانند تصادف اتومبیل یا طلاق رخ می دهد. البته تا حدودی هم ممکن است تا حدودی ژنتیکی باشد که در آن فرد احساس طبیعی را به عنوان درد تجربه می کند.

تقریبا 90 درصد از مبتلایان به فیبرومیالژیا زنان هستند. ابتلا به برخی از بیماری های روماتیسمی، مانند آرتریت روماتوئید یا لوپوس ممکن است خطر ابتلا به فیبرومیالژیا را تا حدود زیادی افزایش دهد.

خواب ضعیف همراه با تفکر مه آلود، سردرد، دوره های قاعدگی دردناک و افزایش حساسیت به گرما، سرما، نورهای روشن و صداهای بلند می تواند از علائم ابتلا به فیبرومیالژیا باشند.

هیچ آزمایش استانداردی برای تشخیص بیماری فیبرومیالژیا وجود ندارد. تشخیص معمولاً زمانی انجام می‌شود که علائم فوق به مدت سه ماه یا بیشتر بدون هیچ علت مشخصی ادامه داشته باشند و هیچ علت دیگری نداشته باشند. فیبرومیالژیا به خودی خود از بین نمی رود اما بدتر هم نمی شود.

درمان این وضعیت می تواند شامل کاهش علائم و بهبود کیفیت زندگی بیمار از طریق داروهای ضد درد، ورزش، بهبود رژیم غذایی و کمک به مدیریت موقعیت های استرس زا باشد.

پلکسوپاتی بازویی (مشکل عصب شانه)

آسیب عصب شانه، که پلکسوپاتی بازویی نیز می نامند، زمانی است که آسیب به شبکه ای از اعصاب در جلوی شانه به نام شبکه بازویی رخ می دهد. علت اصلی بروز این وضعیت می تواند ناشی از آسیب، التهاب، پرتودرمانی یا سایر بیماری های زمینه ای باشد. علائم پلکسوپاتی بازویی شامل درد شدید در شانه، بازو یا دست و یا بی حسی یا ضعف در شانه یا بازو است.

سخن آخر

درد پشت که در بازو ها هم احساس می شود ممکن با سایر علائم احتمالی همراه باشند. برخی از مبتلایان گزارش می دهند که علائم زیر را همزمان با درد کمر و بازو تجربه می کنند:

  • 15% درد در یک شانه
  • 13٪ شانه درد که به بازو کشیده می شود.
  • 5% درد در یک تیغه شانه

اما در اکثر مواقع علت اصلی درد بازو که از کمر ناشی می شود به صورت زیر تشخیص می دهند:

  • 33% فتق (لغزش) دیسک در قسمت بالایی پشت
  • 33% سندرم درد میوفاشیال
  • 33٪ عصب در گردن فشرده شده

اگر به دنبال درمان و علت اصلی درد کمری که با بازو کشیده می شود هستید بهتر است به یک متخصص پزشکی مراجعه کنید. در این شرایط. پزشک می تواند مشکلات عصب شانه را با بررسی علائم و سابقه پزشکی شما ارزیابی کند. همچنین ممکن است از شما خواسته شود که EMG را انجام دهید. EMG آزمایشی است که ارتباط بین عضلات و اعصاب را بررسی می کند. پس از تشخیص، برخی از گزینه‌های درمان شامل داروهای ضد درد یا بلوک عصبی، فیزیوتراپی و بریس‌ها یا آتل‌ها هستند. اما در برخی شرایط، درمان درد بازو ناشی از درد کمر هم ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد. با توجه به شدت درد، زمان بهبودی می تواند از هفته ها تا سال ها متغیر باشد.

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

0 / 5. تعداد رای ها: 0

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

نمایش کامنت‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز