لوگو پزشکت
زبان

العربی

رادیو پزشکت

درمان خانگی تخمدان پلی کیستیک

تخمدان پلی‌ کیستیک|| پزشکت

فهرست مطالب

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:


از نظر آماری، شایع ترین بیماری غدد درون ریز زنان، سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS است. این بیماری می تواند بر سلامت جسمی و روانی زنان تأثیر منفی بگذارد و علائم زیادی را به همراه داشته باشد. خوشبختانه، برخی درمان‌ خانگی برای تخمدان پلی‌ کیستیک وجود دارد که می‌تواند در مدیریت این وضعیت در زمانی که منتظر درمان پزشکی هستید یا اگر می‌خواهید به طور طبیعی مسائل را مدیریت کنید، موثر باشند.

همچنین می توانید به طور متناوب از برخی درمان خانگی تخمدان پلی‌ کیستیک با درمان های تجویز شده استفاده کنید تا بهترین ها را از هر دو دنیا به دست آورید. در این مقاله از پزشکت، به بررسی برخی از درمان‌های خانگی و اقدامات پیشگیرانه که می‌توانید انجام دهید، خواهیم پرداخت.

درمان های خانگی تخمدان پلی‌ کیستیک

ویتامین دی || پزشکتدرمان تخمدان پلی‌ کیستیک با ویتامین ها

ویتامین D برای عملکرد بهینه سیستم تولید مثل در زنان ضروری است. این نوع ویتامین نقش کلیدی در فرآیندهای مختلف تخمدان ایفا می کند و همچنین بر هموستاز گلوکز تأثیر می گذارد. حدود 65 تا 85 درصد از زنان مبتلا به PCOS دچار کمبود ویتامین D هستند. مکمل ویتامین D (منیزیم و کلسیم) می تواند فرآیندهای متابولیک و تولید مثلی را تنظیم و به برقراری مجدد نظم قاعدگی و تخمک گذاری کمک کند.

برای آگاهی از سطح ویتامین D در بدن خود آزمایش دهید و اگر سطح سرمی این ویتامین کم است، فورا مصرف مکمل ها را شروع کنید. پزشکان معمولا ویتامین D3 را روزانه 10000 واحد بین المللی به همراه ویتامین K2 100 میکروگرم در روز توصیه می کنند. لطفاً قبل از شروع هر گونه رژیم ویتامین با پزشک مشورت کنید.

همچنین می توانید به جای مکمل ها، مصرف غذاهای غنی از ویتامین D را افزایش دهید. ماهی سالمون، شاه ماهی، ماهی خال مخالی، ساردین، گوشت قرمز، جگر، زرده تخم مرغ و غلات صبحانه غنی شده نمونه هایی از غذاهای غنی از ویتامین D  هستند که می توانید آن ها را مصرف کنید.

مواد معدنی

منیزیم برای کنترل قند خون و غلبه بر مقاومت به انسولین ضروری است. اما لازم است از مصرف زیاد کلسیم خودداری کنید چرا که می تواند اثرات منیزیم را خنثی کند. مقدار مصرف منیزیم 600 میلی گرم در روز می باشد. اما اغلب می توانید تمام کلسیم را از رژیم غذایی خود دریافت کنید، به خصوص اگر لبنیات مصرف می کنید. بهترین منابع غذایی لبنیات، کلم پیچ، بامیه و ساردین هستند. برای منیزیم، آجیل، اسفناج و نان سبوس دار مصرف کنید.

سرکه سیب

ACV در صورت مصرف منظم اثر ضد گلیسمی دارد. همچنین با تنظیم سطح انسولین در بدن می تواند به کنترل علائم PCOS کمک کند. 2 قاشق چایخوری سرکه سیب را در یک لیوان آب گرم مخلوط کرده و محلول را بنوشید. هر چند وقت یکبار باید این کار را انجام دهید تا از فواید آن بهره ببرید.

درمان تخمدان پلی‌ کیستیک با روغن نارگیل

روغن نارگیل حاوی اسیدهای چرب با زنجیره متوسط و آنتی اکسیدان هایی است که به تنظیم سطح قند خون و ترشح انسولین کمک می کند. همچنین با کاهش سطح کلسترول بد خون، سلامت قلب و عروق را ارتقا می دهد. می توانید روغن نارگیل را همانطور که هست مصرف یا به آب میوه ها اضافه کنید. بهتر است روغن نارگیل را هر روز ترجیحا قبل از صبحانه میل کنید.

زردچوبه

زردچوبه حاوی یک جزء فعال به نام کورکومین است. در مطالعات موش این ترکیب به بهبود حساسیت به انسولین کمک و به عنوان یک عامل ضد التهابی عمل کرد است. بنابراین، ممکن است به مدیریت علائم PCOS کمک کند. 1 فنجان شیر نارگیل را به مدت 5 دقیقه گرم کنید و کنار بگذارید تا خنک شود. یک قاشق چایخوری پودر زردچوبه را به شیر اضافه و خوب هم بزنید سپس محلول را میل کنید.

این محلول را 2 بار در روز بنوشید و برای تاثیر گذاری بهتر این کار را هر چند وقت یکبار تکرار کنید. دقت کنید که زردچوبه می تواند باعث تهوع، سوء هاضمه یا اسهال شود. آن را همراه با داروهای دیابت یا اگر باردار هستید، شیر می دهید یا مبتلا به GERD هستید مصرف نکنید.

سلامت بانوان

روغن گل مغربی

گل مغربی برای PCOS مفید است زیرا به کاهش سطح کلسترول بالا در بدن، بهبود عملکرد متابولیک و نیز  بهبود مقاومت به انسولین در زنان مبتلا به PCOS با کمبود ویتامین D کمک می کند. بنابراین می توانید روزانه یک قرص مصرف کنید. اگر مصرف مکمل را از روز اول چرخه شروع کنید و تا زمان تخمک گذاری ادامه دهید، این درمان بهترین نتیجه را دارد. بهتر است قبل از مصرف این مکمل ها با پزشک مشورت کنید.

درمان تخمدان پلی‌ کیستیک با چای سبز

آنتی اکسیدان های قوی موجود در چای سبز به نام کاتچین می تواند به کاهش سطح هورمون هایی که باعث کیست تخمدان و علائم مرتبط با آن می شوند و همچنین به کنترل سطح انسولین کمک کنند. نوشیدن هر روز چای سبز ممکن است بر افزایش وزن که معمولاً در سندرم تخمدان پلی‌ کیستیک دیده می شود نیز تأثیر بگذارد و کمک کند تا از افزایش وزن بیش از حد جلوگیری کند.

چای سبز تازه را با قرار دادن گیاه در آب داغ به مدت 4 تا 5 دقیقه دم کنید. سپس محلول را صاف و به آن عسل اضافه کنید. چای را در حالی که گرم است بنوشید. روزانه ۲ تا ۳ فنجان چای سبز میل کنید.

ژل رویال

ژل رویال حاوی غلظت بالایی از مواد مغذی، ویتامین ها و مواد معدنی است. آزمایش‌ها نشان داده‌اند که ژل رویال اثرات استروژنی دارد و به تنظیم ناهنجاری‌های چرخه قاعدگی کمک می‌کند. استفاده از این مکمل گیاهی می تواند عملکرد بهینه تخمدان ها را تسهیل کند. این مایع عسل مانند را به تنهایی یا با صبحانه مخلوط و روزانه میل کنید.

آب آلوئه ورا || پزشکتدرمان تخمدان پلی‌ کیستیک با آب آلوئه ورا

بررسی ها نشان داده که ترکیبات آلوئه ورا باعث کاهش سطح کلسترول خون و در نهایت منجر به بازیابی وضعیت استروئیدی تخمدان در مطالعات موش می شود. این به طور مثبت بر عملکرد تخمدان تأثیر می گذارد و به تسکین علائم PCOS کمک می کند. یک لیوان آب آلوئه ورا را صبح قبل از صبحانه بنوشید. می توانید این آب میوه را روزانه مصرف کنید.

آب آملا

آملا یک ماده سم زدایی و کاهش دهنده کلسترول فوق العاده است که اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی را نشان می دهد. از این رو، می تواند به بازگرداندن تعادل هورمونی در بدن و کاهش علائم PCOS کمک کند. 2/1 فنجان آب آمله را با 1 فنجان آب رقیق کرده و بنوشید. این کار را هر روز یک بار تکرار کنید.

جیرا واتر

جیرا یا زیره، سطح قند خون را کاهش می دهد. همچنین می تواند به کاهش وزن و درمان علائم PCOS کمک کند. 2/1 قاشق چایخوری پودر زیره را در یک فنجان آب گرم مخلوط کرده و بنوشید. این کار را دو بار در روز تکرار کنید.

درمان تخمدان پلی‌ کیستیک با دانه های چیا

دانه های چیا منابع غنی فیبر غذایی، چربی های سالم، پروتئین و مواد معدنی هستند. آنها همچنین حاوی آلفا-لینولنیک اسید (ALA) یک اسید چرب امگا 3 هستند که می تواند به کاهش خطر بیماری قلبی و کنترل سطح کلسترول و فشار خون کمک کند. می توانید این دانه ها را به اسموتی، کلوچه یا ماست خود اضافه کنید و هر روز آنها را میل کنید.

دانه های شنبلیله

شنبلیله یک داروی قوی برای کاهش اثرات PCOS است. مطالعات نشان داده اند که عصاره شنبلیله اندازه کیست را کاهش می دهد و از سرگیری چرخه های قاعدگی طبیعی را در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌ کیستیک تسهیل می کند.

3 قاشق چایخوری دانه شنبلیله را یک شب یا حداقل 6 تا 8 ساعت در یک فنجان آب گرم خیس کنید. سپس یک قاشق چایخوری از دانه های خیس شده را با مقداری عسل مخلوط کنید و بنوشید. این محلول را هر روز صبح و 5-10 دقیقه قبل از ناهار و شام میل کنید.

دانه های کنجد

دانه کنجد حاوی مواد مغذی مفید برای زنان مبتلا به PCOS است. تحقیقات نشان داده است که دانه‌های کنجد برای درمان الیگومنوره، وضعیتی که با جریان قاعدگی نادر مشخص می‌شود، مفید است. الیگومنوره اغلب با PCOS همراه است. 1 قاشق چایخوری دانه کنجد سیاه را در یک لیوان آب بجوشانید تا آب آن به نصف کاهش یابد. این مخلوط را از صافی رد کرده و برای مزه دار کردن آن مقداری نعناع به محلول اضافه کنید. برای تاثیر گذاری بهتر روزانه 1 تا 2 فنجان از این جوشانده گیاهی را  میل کنید.

درمان تخمدان پلی‌ کیستیک با دانه های رازیانه

مطالعات انجام شده نشان داده اند که دانه های رازیانه در درمان PCOS موثر بوده زیرا دارای خواص ضد هیرسوتیسم هستند که به کاهش سطح آندروژن (هورمون های مردانه) در مطالعات انسانی و حیوانی کمک می کند. 2 قاشق چایخوری دانه رازیانه را یک شب در یک لیوان آب خیس کنید. صبح یک لیوان دیگر آب به آن اضافه کنید و محلول را به مدت 5-6 دقیقه بجوشانید.

پس از جوشاندن آب را صاف کرده و در حالی که گرم است بنوشید. می توانید دانه های رازیانه و شنبلیله را با هم خیس کنید و بجوشانید تا از فواید ترکیبی این دانه ها بهره مند شوید. آب دم کرده رازیانه را هر روز صبح با معده خالی میل کنید.

دانه کدو تنبل

تخم کدو دارای خواص کاهش قند خون است که به مدیریت سطح قند خون کمک می کند. این دانه ها همچنین حاوی بتا سیتوسترول هستند که می تواند سطح آندروژن ها را کاهش دهد. علاوه بر این تخم کدو در کاهش علائم PCOS، مانند هیرسوتیسم، آکنه و افزایش وزن موثر است.

درمان تخمدان پلی‌ کیستیک با نخل اره ای

سطوح اضافی تستوسترون که در PCOS مشاهده می شود توسط این گیاه کاهش می یابد. همچنین این گیاه از تبدیل تستوسترون به دی هیدروتستوسترون که منجر به رشد بیش از حد مو می شود جلوگیری می کند. بسته به غلظت عصاره، حدود 150 تا 200 میلی گرم معادل آن را پس از مشورت با پزشک مصرف کنید. لازم به ذکر است که زنان شیرده یا باردار نباید از این گیاه استفاده کنند.

 دارچین و عسل

مطالعات نشان داده اند که دارچین می تواند چرخه قاعدگی را بهبود بخشد و ممکن است یک گزینه درمانی موثر برای PCOS باشد. 1 قاشق چایخوری پودر دارچین را با 1 قاشق غذاخوری عسل ترکیب کنید سپس مخلوط به دست آمده را میل کنید. برای تاثیر گذار بهتر می توانید روزانه یکبار این مخلوط را میل کنید.

درمان تخمدان پلی‌ کیستیک با ریشه شیرین بیان

مطالعات حیوانی نشان می دهد که عصاره شیرین بیان می تواند یک درمان بالقوه برای PCOS با تنظیم تعادل هورمونی و فولیکول های تخمدان نامنظم باشد. 1 فنجان آب داغ را روی 1 قاشق غذاخوری ریشه شیرین بیان بریزید و اجازه دهید چند دقیقه بماند. این دمنوش گیاهی را صاف کرده و هر روز یک فنجان از آن را بنوشید.

چستبری

Chasteberry که با نام علمی Vitex agnus-castus شناخته می شود چ، برای درمان علائم PCOS مفید است. مطالعات نشان می دهد که می تواند به عادی سازی چرخه قاعدگی و کاهش سطح تستوسترون در زنان مبتلا به PCOS کمک کند. مکمل های Chasteberry را طبق توصیه پزشک مصرف کنید. میزان آن به دوز مکمل هایی که مصرف می کنید بستگی دارد. معمولا یک کپسول در روز توصیه می شود.

در حالی که درمان های خانگی می تواند یک گزینه عالی برای درمان علائم PCOS باشد، درمان پزشکی نیز مهم است. در مورد برنامه های خود برای آزمایش داروهای خانگی با پزشک مشورت کنید تا بهترین ترکیب ممکن از درمان ها را برای شما تجویز کند.

همچنین، PCOS اغلب با سبک زندگی و رژیم غذایی نادرست همراه است. بنابراین، باید یک رژیم غذایی بدون مخمر را دنبال کنید. به مدت یک ماه از مصرف شکر، گلوتن و لبنیات اجتناب کنید و ببینید آیا علائم شما بهبود می یابد یا خیر. مخمر پس از مصرف آنتی بیوتیک ها، استروئیدها یا رژیم غذایی با قند بالا در روده ها رشد می کند. محصولات نهایی مخمر می توانند تولید هورمون را مسدود کرده و منجر به PCOS شوند. علاوه برا استفاده از درمان های خانگی، باید اقدامات پیشگیرانه خاصی را برای جلوگیری از PCOS دنبال کنید.

اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از PCOS چیست؟

برخی از اقدامات پیشگیرانه ای که به واسطه آن ها می توان از سندروم تخمدان پلی‌ کیستیک جلوگیری کرد، عبارتند از:

غذای سالم || پزشکتاز مصرف غذاهای فرآوری شده اجتناب کنید.

برای مقابله با سندرم تخمدان پلی‌ کیستیک، مهم است که از خوردن غذاهای فرآوری شده و تنقلات خودداری کنید. مواد شیمیایی مورد استفاده برای تولید غذاهای فرآوری شده می تواند علائم را بدتر کند.

جذب کروم را افزایش دهید.

کروم به مقدار کم در بدن انسان وجود دارد و توانایی جذب انسولین را افزایش می دهد. اگرچه PCOS شما را در برابر انسولین مقاوم می کند اما با مصرف غذاها یا مکمل های حاوی کروم می توانید با این وضعیت مقابله کنید. کلم بروکلی و لوبیا سبز غذاهای غنی از کروم هستند. قبل از مصرف مکمل های کروم حتما با پزشک مشورت کنید.

ورزش کنید.

 فعالیت های ساده کالری سوز مانند پیاده روی، شنا یا دوچرخه سواری در پیشگیری از PCOS مفید هستند. این فعالیت ها می توانند در کاهش وزن اضافی موثر واقع شوند. آنها همچنین حساسیت به انسولین را بهبود می بخشند. به خاطر داشته باشید که به فعالیت هایی متوسل نشوید که باعث فشار بیش از حد و یا خستگی شما شوند.

سیگار را ترک کنید.

سیگار می تواند سطح آندروژن را در بدن افزایش دهد و بر سلامت قلبی عروقی و تنفسی تأثیر بگذارد. برای اطمینان از بهبود سلامت کلی خود از سیگار کشیدن خودداری کنید.

با یوگا استراحت کنید.

بسیاری از زنان به یوگا متوسل می شوند، زیرا یوگا اثرات درمانی بر ذهن و بدن دارد. با این حال، تمرین وضعیت‌های خاص یوگا می‌تواند برای مقابله با اختلالات ناشی از هورمون، از جمله PCOS، مفید باشد. یوگا می تواند غدد استرس و هورمونی بدن را کاهش دهد و به شما کمک کند تا آرام و بدون استرس بمانید.

مراقب کبد خود باشید.

حفظ سلامت کبد ضروری است. اگر عملکرد خوبی نداشته باشد، هورمون های اضافی در بدن شروع به تجمع می کنند. مصرف غذاهای مفید برای کبد، مانند سبزیجات برگ سبز، سیر، زردچوبه، چغندر، سیب زمینی شیرین، لیمو، سیب و پیاز را افزایش دهید.

مصرف مواد مغذی خاص از طریق مکمل ها را افزایش دهید.

همانطور که قبلا ذکر شد، مواد مغذی مانند منیزیم و ویتامین های B نقش حیاتی در مقابله با PCOS دارند. کمبود منیزیم با مقاومت به انسولین مرتبط است. ویتامین B برای تنظیم عدم تعادل هورمونی و سوزاندن چربی ها مورد نیاز است. اگر در رژیم غذایی خود دچار کمبود این نوع مواد هستید، پس از مشورت با پزشک، آنها را به صورت مکمل مصرف کنید.

غذاهای ضد التهابی مصرف کنید.

برای کمک به کاهش علائم PCOS، غذاهای ضد التهابی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. یک رژیم ضد التهابی شامل گوجه فرنگی، روغن زیتون، سبزیجات برگ سبز، توت فرنگی و زغال اخته می باشد.

به اندازه کافی بخوابید.

سعی کنید 8 ساعت بخوابید. این می تواند کمک کند تا از شر استرس خلاص شوید. خواب آشفته منجر به عدم تعادل هورمونی می شود که ممکن است منجر به PCOS شود. بنابراین، یک روال ثابت برای زمان خواب ایجاد کنید. هدف از این اقدامات حفظ عملکرد سالم تمام اندام های بدن است. اندام های سالم منجر به عملکرد بهینه سیستم غدد درون ریز و عدم تعادل هورمونی می شوند.

کربوهیدرات با کیفیت بالا را انتخاب کنید.

برای مقابله با PCOS باید غذاهای مملو از کربوهیدرات های با کیفیت بالا بخورید. کربوهیدرات های کم کیفیت موجود در غذاهای شیرین، کلوچه ها، آب نبات ها و آرد سفید تصفیه شده می توانند سطح قند خون را افزایش دهند.

 مصرف پروتئین خود را افزایش دهید.

برای مقابله با PCOS غذاهای حاوی پروتئین بدون چربی مصرف کنید. این می تواند به کنترل سطح قند خون کمک کند. گوشت بوقلمون، ماهی، گوشت گاو و تخم مرغ منابع غنی از پروتئین هستند.

غذاهای حاوی چربی های مفید بخورید.

اگر به دلیل شروع سندرم تخمدان پلی‌ کیستیک وزن اضافه کرده اید این به این معنی نیست که باید همه منابع غذایی چرب را از وعده های غذایی خود حذف کنید. واقعیت این است که بدون مصرف چربی های مفید، بدن نمی تواند هورمون ها را در مقادیر دلخواه تولید کند. می توانید کره یا روغن زیتون را در وعده های غذایی خود قرار دهید.

 میوه و سبزیجات مصرف کنید.

با 4 تا 5 وعده میوه و سبزیجات به رژیم غذایی خود اضافه کنید. اینها ویتامین ها و مواد معدنی ضروری را که برای فرآیندهای متابولیک مختلف مورد نیاز هستند، تامین می کنند.

سوالات متداول

اثرات طولانی مدت PCOS درمان نشده چیست؟

  • ناهنجاری در چرخه قاعدگی می تواند بر باروری تأثیر بگذارد.
  • چند مورد سرطان آندومتر نیز در زنان مبتلا به PCOS گزارش شده است.
  • فشار خون بالا، مقاومت به انسولین، چاقی و دیابت که می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش دهد.

PCOS چگونه بر بارداری تأثیر می گذارد؟ سندرم تخمدان پلی‌ کیستیک به معنای عملکرد کمتر بهینه اندام های تولید مثل است. بارداری در چنین شرایطی دشوار تلقی می شود. و حتی اگر زن باردار شود، احتمال عوارض بارداری مانند سقط جنین، پره اکلامپسی، دیابت بارداری و زایمان زودرس بسیار شایع هستند. اگر قصد بارداری دارید با پزشک مشورت و توصیه های او را به دقت دنبال کنید.

آیا سندرم تخمدان پلی‌ کیستیک خطرناک است؟ کیست هایی که در PCOS مشاهده می شوند دقیقاً مضر نیستند اما دیده شده است که در برخی از زنان باعث درد شدید می شوند. سندرم تخمدان پلی‌ کیستیک در درازمدت و در صورت عدم درمان خطرات سلامتی مانند بیماری قلبی و دیابت را به همراه دارد.

چگونه می توان فهمید که PCOS دارید؟ مراقب هر گونه بی نظمی در پریود، رشد غیر طبیعی مو، درد در قسمت پایین شکم و سایر علائم PCOS باشید. یک سونوگرافی ساده می تواند وجود کیست ها را تایید کند.

سخن آخر

سندرم تخمدان پلی‌ کیستیک یک وضعیت همراه با عدم تعادل هورمونی است که در آن کیسه‌ها یا کیست‌های پر از مایع در تخمدان‌ها ایجاد می‌شوند و از عملکرد طبیعی آنها جلوگیری می‌کنند. تسلط استروژن و مقاومت به انسولین، که معمولاً به دلیل رشد بیش از حد مخمر و کمبود منیزیم ایجاد می شود، به عنوان علل اصلی این وضعیت در نظر گرفته می شود.

درمان های خانگی مختلف برای سندرم تخمدان پلی‌ کیستیک بر تسکین علائم و تلاش برای بازگرداندن تعادل هورمونی تمرکز دارد. با این حال، آنها نباید به عنوان جایگزینی برای برنامه های درمانی تجویز شده استفاده شوند. پیروی از برخی دستورالعمل‌ها مانند افزایش مصرف منیزیم، داشتن خواب مناسب، اجتناب از غذاهای التهاب‌زا، کاهش استرس و ورزش منظم ممکن است خطر ابتلا به PCOS را کاهش دهد.

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

0 / 5. تعداد رای ها: 0

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

نمایش کامنت‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز