لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

جستجو
Close this search box.
جستجو
Close this search box.
جستجو
Close this search box.

علت سرد شدن بینی چیست؟

سرد شدن بینی|| پزشکت
فهرست مطالب

علت سرد شدن بینی که به طور مداوم بروز می کند می تواند به عوامل مختلفی مربوط شود. با این حال، برخی از بیماری های زمینه ای ممکن است منجر به سردی مزمن بینی شوند. بینی به عنوان یک اندام انتهایی که بیشتر اوقات بدون پوشش باقی می‌ماند، مستعد ابتلا به سرما است و با دمای محیط تماس مستقیمی دارد. سردی بینی به طور معمول یک وضعیت طبیعی است و جای نگرانی ندارد. در این مقاله از پزشکت به علت سرد شدن بینی و همچنین روش درمان و پیشگیری از بروز آن اشاره می‌کنیم.

شایع ترین علل سرد شدن بینی

از جمله بیماری های زمینه ای که می‌توانند منجر به سرد شدن بینی شوند، شامل وجود اختلال در گردش خون، نوسانات هورمونی، قند خون بالا، استرس و آسیب است.

کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید زمانی رخ می‌دهد که تیروئید (یک غده پروانه‌ای شکل در گردن انسان) دچار کم کاری شده است و هورمون‌های بسیار کمی را تولید می‌کند. در شرایط ابتلا به کم کاری تیروئید، حساسیت به سرما، به ویژه در اندام‌ها، یک وضعیت شایع است. این اتفاق به این علت رخ می‌دهد که وجود مقادیر مناسبی از هورمون تیروئید به حفظ هموستاز بدن (داشتن شرایط داخلی ثابت) کمک می‌کند. هنگامی که تیروئید آنطور که باید عمل نمی‌کند، این مسئله می‌تواند توانایی بدن را برای تبدیل انرژی به گرما مختل کند. مطالعات نشان داده‌اند که زمانی که کم‌کاری تیروئید درمان می‌شود و هورمون‌های تیروئید به حالت متعادل بازمی‌گردند، گرمازایی ناشی از سرما (تولید گرما) به طور قابل‌توجهی بهبود می‌یابد.

به طور کلی افرادی که فکر می‌کنند سردی بینی آنها می‌تواند ناشی از کم کاری تیروئید باشد، باید با یک پزشک مشورت کنند. معاینه فیزیکی و انجام آزمایش خون می‌تواند مشخص کند که آیا این اختلال باعث سردی بینی شما شده است با خیر. درمان کم کاری تیروئید شامل مصرف داروهای حاوی هورمون تیروئید است.

مشکل در گردش خون

در شرایطی که کلسترول برخی از شریان‌های فرد را مسدود کند، این وضعیت می‌تواند منجر به بروز مشکل در گردش خون شود. در چنین شرایطی، مشکلات متعددی در قسمت‌های مختلف بدن بروز پیدا می‌کنند. چنانچه جریان خون کافی به بینی نرسد، این وضعیت می‌تواند منجر به بروز احساس سردی در بینی شود.بیماری رینود و سرد شدن بینی || پزشکت

 

پدیده رینود

پدیده رینود به عنوان یکی دیگر از علت سرد شدن بینی شناخته می شود. رینود وضعیتی است که در آن عروق خونی در پاسخ به سرما دچار اسپاسم می‌شوند. این اسپاسم به طور معمول باعث می‌شود که فرد در اندام‌هایی مانند انگشتان دست و پا احساس سردی کرده و آبی یا سفید شوند. در موارد نادر، این عارضه می‌تواند سایر قسمت‌های بدن از جمله بینی را نیز درگیر کند.

هیچ درمانی برای بیماری رینود و پدیده رینود وجود ندارد. با این حال، اتخاذ تغییرات ساده در سبک زندگی می‌تواند به پیشگیری از شروع حملات این بیماری کمک کند. از جمله این تغییرات، عبارت‌اند از:

  • پوشیدن لباس گرم در هوای سرد
  • گرم کردن وسیله نقلیه قبل از رانندگی در هوای سرد
  • قرار دادن گرمکن دست و پا در دستکش، چکمه، جوراب یا جیب
  • استفاده از دستکش هنگام بیرون آوردن غذا از یخچال یا فریزر (در صورتی که این کار باعث واکنش بدن شود).
  • مصرف داروهایی که جریان خون را در انگشتان دست و پا بهبود می‌بخشند‌‌. در برخی موارد می‌توان از روش جراحی نیز استفاده کرد.

علاوه براین، مصرف برخی از داروها، مانند مسدود کننده های بتا و برخی داروهای میگرن، می‌تواند باعث بروز این حملات شود. افراد در این مورد باید با پزشک معالج خود مشورت کنند.

قند خون بالا

هایپرگلیسمی (قند خون بالا) به این معنی است که قند زیادی در خون فرد وجود دارد. در صورت عدم تولید میزان کافی انسولین، این اتفاق ممکن است بروز پیدا کند. برخی از شرایط مزمن مانند دیابت می‌توانند باعث افزایش قند خون شوند. علاوه بر این، پرخوری، بیماری و استرس نیز می‌توانند باعث بروز این وضعیت شوند.

در صورتی که افزایش قند خون به علت دیابت ایجاد شده باشد، ممکن است متوجه سردی در اندام‌ها و بینی خود شوید. زیرا دیابت می‌تواند باعث بروز مشکل در گردش خون بیماران شود.

مشکلات قلبی

یکی از علائم نارسایی احتقانی قلب (عدم پمپاژ خون کافی توسط قلب) سردی پوست است. این وضعیت به این علت بروز پیدا می‌کند که جریان خون ناکافی به برخی از قسمت‌های بدن می‌رسد و باعث سردی آن نواحی می‌شود.

سرمازدگی

سرمازدگی، نوعی آسیب پوستی است که در اثر قرار گرفتن بیش از حد در معرض سرمای شدید رخ می‌دهد. قبل از بروز سرمازدگی در بینی، هوا به طور غیرقابل تحملی سرد می‌شود. سپس، پس از آسیب دیدن بافت، سرما به احساس سوزش همراه با افزایش درد و بی حسی تبدیل می‌شود.

استرس و فشار روانی

استرس می‌تواند منجر به بروز انواع بیماری های مختلف افراد شود. به طرز عجیبی، یکی از این موارد می‌تواند شامل سردی بینی باشد. دمای صورت ممکن است در اثر بروز استرس کاهش پیدا کند.

سرد شدن بینی چگونه درمان می شود؟

به طور کلی، درمان سردی بینی به علت ایجاد کننده آن بستگی دارد. برای مثال، فرض کنید که یک بیماری مزمن مانند استرس، بیماری قلبی، ضعف گردش خون، دیابت یا مشکلات تیروئید باعث سرد شدن بینی شما شده است. در این صورت، مدیریت و درمان بیماری و شرایط زمینه‌ای بهترین راه برای درمان سردی بینی است.

از سوی دیگر، در صورت وجود آسیب حاد مانند سرمازدگی، مراقبت فوری پزشکی ضروری است. اگر در اثر دماهای بسیار پایین و سرمای شدید، دچار سرماخوردگی شدید و بینی‌تان به شدت سرد شد، می‌توانید از چند روش برای بهبود وضعیت خود استفاده کنید. این موارد عبارت‌اند از:

  • از ماسک صورت استفاده کنید.
  • بینی خود را به خوبی بپوشانید.
  • از نوشیدنی‌ها و خوراکی‌های گرم استفاده کنید.

در صورتی که متوجه شدید بینی شما در شرایطی که افراد دیگر در آن راحت هستند، سرد است و دمای پایینی دارد یا اگر علائم دیگری از بیماری‌های مرتبط، به همراه سردی بینی بروز پیدا کرده است، بهتر است که برای رفع مشکل بروز پیدا کرده، هر چه سریعتر با یک پزشک مشورت کنید.

سرد شدن بینی چه عوارضی دارد؟

در صورتی که بینی شما به صورت مزمن سرد است، برای پیشگیری از بروز عوارض احتمالی، باید با پزشک معالج خود مشورت کنید. در شرایطی که سردی بینی نتیجه یک بیماری زمینه‌ای درمان نشده است، این شرایط می‌تواند منجر به بروز عوارض بیشتری شود. از جمله این موارد، عبارت‌اند از:

  • کم کاری تیروئید منجر به بروز مشکلات قلبی می‌شود.
  • ضعف در گردش خون منجر به بروز آسیب بافتی می‌شود.
  • نارسایی قلبی منجر به نارسایی اندام، سکته مغزی یا مرگ می‌شود.
  • سرمازدگی منجر به نکروز بافت آسیب دیده از سرما می‌شود (مرگ بافت).
  • استرس منجر به بروز مشکلات تنفسی، قلبی، غدد درون ریز، دستگاه گوارش و سیستم عصبی می‌شود.

استفاده از ماسک برای پیشگیری از سرد شدن بینی|| پزشکت

چگونه از سرد شدن بینی پیشگیری کنیم؟

اگر بینی شما بیش از حد معمول سرد می‌شود، می‌توانید از برخی اقدامات پیشگیرانه مانند استفاده از ماسک صورت یا بستن روسری روی بینی، استفاده کنید. علاوه بر این، بالا نگه داشتن دمای داخلی بدن به شما کمک می‌کند تا مشکل را رفع کنید. بینی را با وسیله مناسب بپوشانید و با مصرف مایعات گرم، دمای بدن خود را افزایش دهید.

در صورتی که به برخی از بیماری‌های زمینه‌ای مبتلا هستید، مدیریت اختلال می‌تواند به پیشگیری از بروز مجدد سردی بینی در شما کمک کند. سرد شدن بینی یک وضعیت شایع است و به طور معمول جای نگرانی ندارد. با این حال، گاهی اوقات سردی بینی نشانه ابتلا به یک بیماری زمینه‌ای مانند دیابت، مشکلات تیروئید، اختلالات قلبی یا استرس است.

علاوه براین، سردی بینی می‌تواند ناشی از آسیب‌هایی مانند سرمازدگی باشد. درمان و پیشگیری از بروز این مشکل شامل درمان علت زمینه‌ای ایجاد کننده آن است. با توجه به شرایط محیطی، تمامی افراد ممکن است که هر از چند گاهی دچار سردی بینی ‌شوند.

با این حال، در شرایطی که وقتی بینی دیگران در حالت طبیعی خود است، بینی شما دچار سرما می‌شود، شاید علت دیگری پشت بروز این وضعیت باشد. به طور مشابه، اگر علائم دیگری را همراه با سردی بینی خود تجربه کردید، باید با یک پزشک مشورت کنید تا مطمئن شوید که به اختلال جدی و بیماری زمینه‌ای مبتلا نیستید.

سریع ترین راه برای گرم کردن بینی چیست؟

اگر بینی شما سرد است، بهترین راه برای گرم کردن آن، رفع علت بروز این وضعیت است. به عنوان مثال، اگر در هوای سرد بیرون هستید، به یک محیط دارای سیستم گرمایشی بروید یا بینی خود را با روسری یا ماسک صورت بپوشانید. اگر سردی بینی شما در شرایط گرم نیز رخ می‌دهد یا با علائم دیگری همراه است، بهتر است با یک پزشک مشورت کنید.

پوشاندن بینی، احتمالا سریعترین راه برای گرم کردن آن باشد. استفاده از ماسک صورت یا روسری روی بینی و دهان، دو فایده برای شما دارد: به عنوان یک مانع در برابر هوای سرد عمل می‌کند و به نفس محبوس شده اجازه می‌دهد تا به عنوان یک منبع گرما برای بینی شما عمل کند. استفاده از کلاه و روسری می‌تواند صورت را گرم نگه دارد. افرادی که دماغشان سرد است، می‌توانند با انجام کارهای زیر، گرمای بدن خود را حفظ کنند:

  • پوشیدن لباس چند لایه برای حفظ گرمای بدن
  • استفاده از دستکش، کفش مناسب و جوراب گرم
  • استفاده از کلاه یا شال برای کاهش اتلاف حرارت از سر و گردن
  • پوشیدن روسری برای جلوگیری از قرار گرفتن بینی در معرض سرما

همه این روش ها به گرم نگه داشتن بدن کمک می‌کنند.

هیپوترمی و سردی بینی

افرادی که علائم هیپوترمی یا سرمازدگی را نشان می‌دهند باید فورا به دنبال کمک پزشکی باشند. اگر فردی علائم قابل مشاهده هیپوترمی را نشان داد، باید فوراً به اتاق یا پناهگاه گرم منتقل شود. هر لباسی که خیس است باید درآورده شود و فرد باید خشک نگه داشته و در یک پتوی گرم پیچیده شود.

برای کمک به افزایش دمای بدن آنها باید یک نوشیدنی گرم مصرف کنند، اما این نوشیدنی نباید حاوی الکل باشد. افرادی که علائم سرمازدگی یا یخ زدگی را نشان می‌دهند، نباید راه بروند. زیرا در صورت وارد شدن آسیب به بافت پا یا انگشتان پا ممکن است آسیب ببیند. بدن سرد آنها را نبايد مالش و ماساژ داد. علاوه براین از پدهاي گرما يا لامپهاي حرارتي نيز نبايد استفاده كرد. می‌توان به آنها کمک کرد تا نواحی آسیب دیده بدن خود را در آب گرم، اما نه داغ، غوطه ور کنند و به این طریق دمای آن افزایش یابد.

روز جهانی اهدا خون- پزشکت

همین حالا سوال خودتونو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

پزشکت رو در اینستاگرام دنبال کنید

pezeshket@

پزشکت رو در تلگرام دنبال کنید

pezeshket@

0

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

برای درک بهتر و بهبود کیفیت افراد مبتلا به اوتیسم در هر ساعت از شبانه روز مشاوره پزشکی و روانشناسی تلفنی بگیر.

درد زیر بغل ممکنه در اثر عواملی مثل التهاب زیر بغل، عفونت، تورم لنفاوی، اختلالات عضلانی و اسکلتی و حتی بیماری‌های قلبی و ریوی باشه. برای تشخیص صحیح و درمان علائمت با متخصص داخی مشاوره تلفنی بگیر.

برای کنترل قندخون و سبک زندگی سالم تر، 24 ساعته و تلفنی با بهترین متخصصان تغذیه کشور رژیم غذاییتو بگیر.

نقرس ناشی از تجمع اسید اوریک در مفاصله که با علائمی مثل درد شدید در مفاصل، تورم، قرمزی و حساسیت خودشو نشان میده. برای درمان علائمت با متخصص داخلی و روماتولوژی مشاوره تلفنی بگیر.

عشق یکطرفه می تونه یک تجربه دردناک و دشوار باشه. اگه تو رابطه یکطرفه گیر کردی و نیاز به کمک داری با روانشناس آنلاین 24ساعته مشاوره تلفنی بگیر.

هر جایی که هستی، بدون مراجعه به آزمایشگاه، چکاپ بارداری بده! حتی میتونی بدون مراجعه به مطب، آزمایشتو به پزشکت بدی تا راهنماییت کنه!