لوگو پزشکت
زبان

العربی

رادیو پزشکت

مزایا و عوارض چای لیمو

مزایا و عوارض چای لیمو | پزشکت

فهرست مطالب

مزایا و عوارض چای لیمو

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:


قبل از دانستن مزایا و عوارض چای لیمو باید بدانیم که چای لیمو یک نوشیدنی با طراوت است که به راحتی می توانید آن را در خانه درست کنید. این چیزی نیست جز شکلی از چای سیاه یا مشروب چای سبز که آب لیمو به آن اضافه شده است. افزودن آب لیمو نه تنها رنگ آن را برجسته تر می کند بلکه طعم آن را نیز بهبود می بخشد. اما برای طعم عالی، باید مقدار مناسبی آب لیمو به آن اضافه کنید.

فواید چای لیمو، دارای خواص آنتی اکسیدانی است.

ویتامین C موجود در لیمو دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی است. در برابر چندین عفونت عمل می کند و بدن شما را از استرس اکسیداتیو محیطی محافظت می کند. همچنین سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و التهاب را کاهش می دهد. مرکباتی مانند لیمو حاوی فلاونوئیدهایی هستند که با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند. خواص ضد التهابی مرکبات می تواند خطر ابتلا به بیماری های دژنراتیو را کاهش دهد. گفته می شود چای لیمو دارای فعالیت ضد باکتریایی است که می تواند علیه باکتری های خاصی مانند استرپتوکوک موتانس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس عمل کند . همچنین، چای لیمو موثرتر از چای سبز و سیاه است.

ممکن است فعالیت ضد سرطانی داشته باشد.

مرکبات حاوی چندین ترکیب مانند فلاونوئیدها و لیمونوئیدها هستند که دارای خواص ضد سرطانی هستند. این ترکیبات به کاهش خطر سرطان معده، سرطان سینه و سرطان روده کمک می کنند. آنتی اکسیدان های موجود در لیمو از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کند. کوئرستین، فلاونوئید موجود در لیمو، خواص ضد سرطانی دارد. این فلاونوئید می تواند رشد سلول های سرطانی انسان را در مراحل مختلف چرخه سلولی مسدود کند.

چای لیمو سلامت قلب را بهبود می بخشد.

لیمو، منبع عالی ویتامین C، می تواند سلامت قلب را بهبود بخشد. ویتامین C می تواند ضایعات آترواسکلروتیک (ساخت چربی و کلسترول در داخل و روی دیواره شریان) را مهار کند. سایر فلاونوئیدهای موجود در لیمو مانند هسپریدین و دیوسمین ممکن است به بهبود سلامت قلب و عروق کمک کنند. مصرف چای لیمو همچنین ممکن است فشار خون را کاهش دهد و سلامت قلب را تقویت کند.

مزایا چای لیمو، کمک به هضم غذا

مزایا و عوارض چای لیمو | پزشکت

چای لیمو از طریق اثر آرام بخش هضم سالم را تسهیل می کند. شناخته شده است که سموم و مواد زائد را از بین می برد و بدن شما را قادر می سازد تا ترکیبات مفید موجود در غذا را بیشتر جذب کند. لیمو با آب گرم ممکن است به پاکسازی دستگاه گوارش با دفع سموم و بهبود هضم کمک کند.

چای لیمو می تواند سلامت روان را تقویت کند.

مرکبات ممکن است به کاهش خطر بیماری های روانی کمک کند. چنین میوه هایی ممکن است در درمان اختلالات اضطرابی و آلزایمر کمک کنند. عطر جوان کننده چای لیمو همچنین ممکن است خلق و خوی فرد را تقویت کرده و به طور بالقوه اضطراب را کاهش دهد.

ممکن است سطح قند خون را تنظیم کند.

فلاونوئیدهای موجود در لیمو مانند هسپریدین و اریوسیترین، استرس اکسیداتیو را در موش‌های دیابتی سرکوب می‌کنند. این فلاونوئیدها ممکن است سطح قند خون را کاهش داده و خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهند. همچنین، اسید سیتریک موجود در آب لیمو ممکن است به جلوگیری از برخی عوارض مرتبط با دیابت نوع 2 کمک کند.

ممکن است گلودرد یا سرفه را آرام کند.

چای لیمو به تسکین علائم سرماخوردگی و آنفولانزا کمک می کند. لیمو شما را از گلودرد و سرماخوردگی تسکین می دهد. این مایع به رقیق شدن مخاط در گلو کمک می کند. آب لیمو و عسل مخلوط شده در آب گرم می تواند گلوی شما را آرام کند. نوشیدن لیمو همراه با عسل همچنین ممکن است به کاهش سرفه و بهبود کیفیت خواب شما کمک کند.

فواید چای لیمو، تورم بعد از عمل را درمان کند.

مزایا و عوارض چای لیمو | پزشکت

تورم یا ادم جراحی یک بیماری شایع پس از عمل است و در اثر تزریق، سلول‌های مرده چربی و خون مایع ایجاد می‌شود. مایعات در بین بافت های بدن جمع می شوند و باعث درد و ناراحتی می شوند. چای لیمو اغلب توسط پزشکان برای کاهش و تسکین وضعیت ادم توصیه می شود. جدای از این، چای لیمو ممکن است اثرات سمی بیهوشی را نیز از بین ببرد و درد در طول دوره قاعدگی را کاهش دهد. با این حال، تحقیقات در این زمینه محدود است. اطلاعات بیشتر تضمین شده است.

ممکن است بدن را سم زدایی کند.

چای لیمو به عنوان یک سم زدایی عالی عمل می کند و سموم را از بدن دفع می کند . سمومی که در غیر این صورت در کبد انباشته می شوند ممکن است باعث عفونت های مختلفی شوند. اسید سیتریک موجود در چای لیمو می تواند آسیب کبدی را کاهش دهد.

چای لیمو می تواند سلامت پوست را افزایش دهد.

گفته می شود ویتامین C موجود در لیمو دارای خواص ضد پیری است. محافظت در برابر آسیب های ناشی از نور UV را ارائه می دهد. همچنین تولید کلاژن را تحریک می کند و تشکیل چین و چروک را کاهش می دهد.

سایر فواید چای لیمو برای سلامتی

ویتامین C موجود در لیمو باعث بهبود سلامت سیستم ایمنی بدن می شود. آنتی اکسیدان های موجود در چای لیمو که با عطر نیروبخش آن ترکیب می شود ممکن است سردرد را تسکین دهد. اسید سیتریک موجود در لیمو ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه کمک کند. اینها فواید بالقوه نوشیدن چای لیمو هستند. اما چگونه می توان چای لیمو درست کرد؟

چگونه چای لیمو درست کنیم؟

مزایا و عوارض چای لیمو | پزشکت

با افزودن مواد به نسبت مناسب می توانید چای لیمو را به راحتی تهیه کنید. در زیر روش ساده تهیه چای لیمو آورده شده است. یک فنجان آب برای گرم شدن را روی اجاق بگذارید. با به جوش آمدن آب، شعله را خاموش کنید. ½ قاشق چای خوری یا ¾ قاشق چای خوری برگ چای را اضافه کنید (بسته به اینکه می خواهید یک نسخه قوی تر یا سبک تر از چای را داشته باشید). همچنین می توانید از چای سبز به همان نسبت استفاده کنید. حدود 2 تا 3 دقیقه بگذارید تا دم بکشد. یک چهارم آب لیمو را به مشروب چای اضافه کنید. شکر یا عسل را برای طعم دادن اضافه کنید. چای لیمو شما آماده است.

می توانید با افزودن زنجبیل تازه، این چای را خوش طعم تر کنید. همچنین می توانید برای افزایش فواید سلامتی، مقداری برگ نعناع اضافه کنید. افزودن مقداری سنگ نمک نیز ممکن است طعم آن را تقویت کند. همچنین می توانید قبل از خواب چای لیموی تازه تهیه شده را با زنجبیل بنوشید. ممکن است متابولیسم و ​​ایمنی شما را بهبود بخشد. به این ترتیب می توانید این نوشیدنی تند را به راحتی در خانه تهیه کنید. اما آیا می توانید این چای را هر روز مصرف کنید؟

خطرات مرتبط با چای لیمو

شما می توانید هر روز چای لیمو بنوشید. اما به یاد داشته باشید که مصرف بیش از حد ممکن است عوارض جانبی ایجاد کند، از جمله:

فرسایش دندان: نوشیدنی‌های اسیدی معمولاً خطر فرسایش دندان را افزایش می‌دهند. در غلظت های بالا، چای لیمو ممکن است به مرور زمان مینای دندان را فرسایش دهد.

سوزش سر دل: مرکبات می توانند علائم بیماری ریفلاکس معده (GERD) را تشدید کنند. از این رو، مصرف بیش از حد این نوشیدنی تند ممکن است معده شما را تحریک کرده و باعث رفلاکس اسید شود.

آفت: مصرف بیش از حد چای لیمو ممکن است غشاهای مخاطی را تحریک کند و به طور بالقوه منجر به آفت شود. در موارد شدید، لیمو ممکن است باعث کم آبی بدن شود و زخم‌های شانکر را بدتر کند. با این حال، تحقیقات در این زمینه محدود است.

اقدامات احتیاطی که در مصرف چای لیمو باید انجام شود؟

مزایا و عوارض چای لیمو | پزشکت

هنگام مصرف چای لیمو باید اقدامات احتیاطی خاصی را رعایت کنید. لیمو ماهیتی اسیدی دارد و مصرف آن برای همه توصیه نمی شود. با وجود فواید مختلف، چای لیمو برای همه مناسب نیست. اقدامات احتیاطی خاصی باید انجام شود.

  • چای لیمو به طور کلی برای کودکان مناسب نیست.
  • بهتر است در دوران بارداری و شیردهی از مصرف آن خودداری شود.
  • کسانی که فشار خون بالا دارند باید از مصرف منظم چای لیمو خودداری کنند.
  • افراد مبتلا به اسهال یا سندرم روده تحریک پذیر نباید چای لیمو مصرف کنند. به جای آن می توانید چای سیاه ساده مصرف کنید.
  • توصیه می شود قبل از مصرف چای لیمو همراه با هر داروی دیگری از توصیه های پزشکی استفاده کنید.
سخن آخر

اگر می خواهید طعم و عطری با طراوت همراه با فواید سلامتی داشته باشید، چای لیمو بهترین گزینه برای شماست. خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد سرطانی دارد. اما به خاطر داشته باشید که مصرف زیاد چای لیمو می تواند عوارض جانبی ایجاد کند. هر روز یک تا دو فنجان چای بنوشید و از نتایج آن راضی خواهید بود.

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

5 / 5. تعداد رای ها: 1

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

نمایش کامنت‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز