لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

روز دانش آموز - پزشکت

گزگز گوش نشان دهنده چیست؟

گز گز گوش چیست || پزشکت
فهرست مطالب

بدون شک احساس گزگز گوش می تواند تا حدود زیادی خسته کننده و دردناک باشد و حتی ممکن است نشان دهنده یک بیماری زمینه ای جدی تر هم باشد که برای تشخیص علت اصلی آن باید با یک متخصص پزشکی یا متخصص گوش و حلق و بینی باتجربه مشورت کنید. اما گزگز گوش می تواند علل زیادی داشته باشد به همین دلیل ما سعی کرده ایم در این مقاله از پزشکت شایع ترین عللی که ممکن است باعث احساس گزگز گوش شوند را مورد بررسی قرار دهیم. پس اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که با مشکل گزگز گوش دست و پنجه نرم می کنید بهتر است برای تشخیص علل احتمالی وضعیت خود این مقاله را تا انتها بخوانید.

علت احساس سوزن سوزن شدن در گوش به چه معناست؟

احساس گزگز در گوش احتمالاً بیشتر به عنوان « سوزن و سوزن شدن گوش » شناخته می شود. احساس سوزن و سوزن در گوش که با نام خاص «پارستزی» شناخته می‌شود، می‌تواند علائم یک بیماری زمینه ای جدی تر باشد. به‌خصوص زمانی که این احساس سوزن سوزن شدن با بی‌حسی گوش به طور همزمان بروز پیدا کند. هر دوی این علائم می‌تواند نشانه‌ای از سندرم گوش زمینه‌ای باشد که نیاز به تشخیص زودهنگام و درمان فوری دارد. همچنین مهم است که توجه داشته باشید که این علامت با سایر علائم رایجی که توسط متخصص گوش، حلق و بینی (ENT) مورد توجه قرار می‌گیرد، مانند زنگ زدن در گوش فرق دارد.

گزگز گوش || پزشکت

علت گزگز گوش چیست؟

پارستزی یا گزگز گوش می تواند ناشی از بیماری های زمینه ای متعددی باشد که نیاز به مشاوره، تشخیص یا درمان دارند، شایع ترین علل آنها عبارتند از:

فعل و انفعالات پزشکی

گزگز گوش ممکن است به دلیل بیماری های جدی مانند مولتیپل اسکلروزیس ایجاد شود. حتی این احساس می تواند از عوارض جانبی برخی داروها نیز باشد. در این موارد، گزگز معمولاً زیاد جدی و خطرناک نیست و در واقع با آسیب یا فشار داخل گوش ارتباطی ندارد. اما همچنان می‌تواند نگران‌کننده باشد. افرادی که فکر می کنند ممکن است در نتیجه مصرف یک داروی جدید دچار این وضعیت شدند، بهتر است برای تعویض دارو با پزشک خود مشورت کنند. سوزن سوزن شدن یا صدای زنگ در گوش اگر به مدت طولانی ادامه یابد، می تواند برای فرد مبتلا آزاردهنده باشد و حتی خواب را مختل کند که به طور ناخواسته بر زندگی روزمره یا عملکرد شغلی تأثیر می گذارد.

سرماخوردگی

سرماخوردگی و آلرژی‌های تنفسی نیز می‌توانند به دلایل مشابهی، به‌ویژه زمانی که مایع در سینوس‌ها تجمع پیدا می‌کند، یکی از علل گزگز گوش باشند. سینوس ها شبکه ای از کیسه های کوچک در سرتاسر صورت هستند و برخی از آنها درست در بالا و پشت پرده گوش قرار دارند. هنگامی که اینها ملتهب یا تحت فشار قرار می گیرند، احتمالاً افراد آن را در گوش خود احساس می کنند. حتی تحریک در بینی نیز می تواند باعث سوزن سوزن شدن گوش ها شود. گوش ها، بینی و گلو بسیار نزدیک به هم مرتبط هستند و فشار و درد در یک مکان اغلب در مکان دیگر احساس می شود.

آسیب عصبی

آسیب عصبی یکی دیگر از علل شایع گزگز گوش است. به طور کلی، صورت مرکز  و جایگاه بسیاری از ساختارهای عصبی مختلف است، به همین دلیل است که به لمس و تغییر شرایط محیطی حساس است. برای همین در معرض خطر هر گونه تروما یا آسیب قرار دارد. یکی از رایج‌ترین نشانه‌های آسیب عصبی، گزگز است که با احساس زنگ مداوم همراه است که به نام وزوز گوش شناخته می‌شود . گرفتگی عصب یا عصب قطع شده گاهی اوقات برای ترمیم نیاز به جراحی دارند.

مشکلات دندانی

مشکلات دندانی ممکن است باعث گزگز گوش شود. برخی مشکلات یا عفونت‌های دهان نیز می‌تواند منجر به درد در ناحیه گوش شود. گوش‌ها و فک‌ها در مجاورت یکدیگر قرار دارند و درد چیزی مانند دندان‌های نهفته یا برخی بیماری‌های لثه می‌تواند باعث سوزن سوزن شدن و گزگز گوش در هر دو مکان شود. با این حال، در این موارد، افراد بسته به محل مشکل در دهان، به احتمال زیاد این حس را در هر بار تنها در یک گوش تجربه می کنند.

گزگز گوش و اختلال عملکرد شیپور استاش|| پزشکت

اختلال عملکرد شیپور استاش

شیپور استاش، حفره کوچکی است که گلو را به گوش داخلی متصل می کند. هر گونه انسداد این حفره در نتیجه عفونت سینوسی، سرماخوردگی یا آلرژی می تواند منجر به گزگز گوش شود.

گوش شناگر

تقریبا می توان گفت وضعیت گوش شناگر را همه افراد تجربه کرده اند. گوش شناگر با گیر افتادن آب در گوش ارتباط دارد. هنگامی که این آب برای مدت طولانی در دام می ماند، باکتری ها یا موجودات قارچی می توانند شروع به رشد کنند و باعث ایجاد عفونت در مجرای گوش خارجی شوند. این وضعیت می تواند منجر به علائم مختلفی از جمله کاهش شنوایی، درد، قرمزی و گزگز شود.

دیابت ملیتوس

عدم مدیریت دیابت نوع 1 یا نوع 2 در بیماران گاهی اوقات می تواند منجر به بروز نوروپاتی محیطی شود. نوروپاتی محیطی به آسیب اعصاب محیطی سیستم عصبی شما اشاره دارد و اغلب اندام های بدن از جمله انگشتان دست، انگشتان پا، صورت و گوش ها را تحت تاثیر قرار می دهد. این نوع آسیب عصبی می تواند منجر به گزگز و بی حسی در نواحی آسیب دیده حتی گزگز گوش شود.

عفونت گوش میانی

عفونت گوش میانی اغلب در کودکان رخ می دهد، اما گاهی اوقات می تواند در بزرگسالان منجر به بروز برخی عوارض احتمالی شود. ممکن است عفونت گوش توسط باکتری یا ویروسی در گوش میانی ایجاد شود که اغلب ناشی از بیماری های تنفسی است که باعث احتقان و تورم گوش، بینی و گلو می شود. در بزرگسالان، این وضعیت می تواند باعث گوش درد، تخلیه مایعات، مشکلات شنوایی و گزگز شود.

حفره های داخل گوش بسیار کوچک هستند و تغییرات فشار می تواند مایع محبوس شده را فشرده کند که می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در ارتعاشات کوچکی شود که فرد ممکن است آنها را بشنوند. گزگز معمولاً یک واکنش نسبتاً معمولی به تغییرات فشار است و معمولاً با از بین رفتن عفونت از بین می‌رود.

جرم گوش و سایر انسدادها

تجمع جرم گوش یا سرومن در مجرای گوش خارجی می تواند باعث کاهش شنوایی، زنگ زدن در گوش، درد، خارش، غلغلک و گزگز گوش شود. خوشبختانه، تحت کنترل نگه داشتن تجمع جرم گوش نسبتا آسان است و نیازی به مشاوره، تشخیص یا درمان  پزشکی ندارد.

اما در موارد نادر، برخی عوامل دیگر هم ممکن است باعث انسداد گوش شوند. عوامل کوچکی مانند آب نبات، سنگ یا اسباب بازی ممکن است در گوش کودکان گیر کند. حتی گاهی موجوداتی مانند پروانه، سوسک یا عنکبوت می توانند به کانال گوش بزرگسالان و کودکان راه پیدا کنند. انسداد گوش در این شرایط می تواند باعث سوزن سوزن شدن و گزگز گوش و سایر علائم انسداد آن می شود.

معاینه و درمان گزگز گوش || پزشکت

گزگز گوش را چگونه درمان کنیم؟

در موارد نادرتر، گزگز گوش می‌تواند نشانه بیماری‌های بزرگ‌تری مانند مولتیپل اسکلروزیس، دیابت، فشار خون بالا، نوروپاتی دیابتی یا تومورهای سر و گردن باشد. همه اینها بسیار جدی هستند و معمولاً نیاز به درمان فوری دارند. این مشکل همچنین می تواند نشان دهنده یک انفارکتوس میوکارد باشد که یک حمله قلبی است. با این حال، در برخی موارد، این احساس ممکن است به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت در معرض موسیقی بلند یا کاهش شنوایی پیشرونده باشد. اگرچه این موارد به اندازه برخی بیماری‌های دژنراتیو دیگر جدی و خطرناک نیستند اما بهتر است برای پیشگیری از بروز سایر عوارض احتمالی با یک متخصص گوش و حلق و بینی مشورت کنید.

روش های درمانی گزگز گوش

درمان بیماری های زمینه ای که ممکن است منجر به گزگز گوش شوند، زمانی که توسط متخصص گوش و حلق و بینی انجام شود، نسبتاً ساده و امکان پذیر است. پزشکان اغلب چند روز منتظر می مانند تا ببینند آیا مشکل به خودی خود برطرف می شود یا خیر و اگر نه، معمولاً با انجام یک تشخیص کامل شروع می کنند. حتی ممکن است پزشک معالج آزمایش هایی مانند اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT) یا تست شنوایی را برای تشخیص احتمالی گزگز گوش تجویز کند. اسکن تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) نیز ممکن است مفید باشد. اگر پزشک متوجه شود که مشکل دندان یا فک باعث ایجاد این علامت شده، ممکن است بیمار را برای ارزیابی بیشتر به یک جراح دهان یا دندانپزشک ارجاع دهد.

در صورت عفونت، پزشک معمولاً برای مقابله با این مشکل، یک دوره درمانی آنتی بیوتیک تجویز می کند.

در صورتی که با نوعی انسداد مواجه هستید، پزشک اقدامات لازم را برای رفع انسداد سال انجام می دهد تا انسداد برطرف شود. روند رفع انسداد گوش اغلب شامل استفاده از یک ابزار کوچک و منحنی به نام «کورت» می‌شود، اما می‌تواند شامل مکش یا برداشتن آب برای شستشوی مواد ناخواسته نیز باشد.

سخن آخر

سوزن سوزن شدن گوش می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود که در برخی شرایط ممکن است جدی هم باشد. اما این وضعیت معمولاً نشانه عفونت گوش یا نوعی آسیب عصبی در صورت یا سر است. مشکلات دندان‌ها و فک‌ها مانند مشکلات خاص گلو نیز می‌تواند منجر به بروز گزگز گوش شوند.

اعصابی که گوش، بینی و گلو را به هم وصل می‌کنند از جهات مختلف با هم همپوشانی دارند. به این معنی که هر گونه احساساتی که در یکی از این سه مکان بروز پیدا کند ممکن است در جای دیگری هم احساس شود. از طرفی هم برخی از تداخلات دارویی نیز می تواند باعث سوزن سوزن شدن و بی حسی گوش  شود. هر کسی که نگران سوزن سوزن شدنی است که احساس می‌کند، یا احساس سوزن سوزن شدن را برای بیش از یک یا دو روز تجربه می‌کند، احتمالاً باید یک معاینه پزشکی برای ریشه‌یابی مشکل به پزشک مراجعه کند.

متن سربرگ خود را وارد کنید

پزشکت رو در اینستاگرام دنبال کنید

pezeshket@

پزشکت رو در تلگرام دنبال کنید

pezeshket@

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

نفخ و دل درد - پزشکت

نفخ شکم باعث درد شکم و تغییر در الگوی مدفوع می شه و بر کیفیت زندگی تأثیر منفی می گذاره. برای درمان علائمت با متخصص گوارش و داخی مشاوره تلفنی بگیر.

بیش-فعالی-کودک

بیش‌فعالی در کودکان می تونه باعث مشکلات تمرکز،کنترل حرکات و رفتارشون بشه. برای کنترل کودک بیش فعال بهتره با متخصص روانپزشک تلفنی مشاوره بگیری.

خشکی لب - پزشکت

خشکی لب می تونه در اثر کمبود آب، اگزما، آفتاب و غیره باشه. برای درمان علائمت با متخصص پوست و مو تلفنی و تصویری مشاوره بگیر.

اگه دستت زیاد عرق می کنه و کلافه ت کرده همین الان با متخصصان آنلاین 24 ساعته مشاوره تلفنی بگیر.

فشار خون - پزشکت

فشار خون بالا خطر سکته قلبی،بیماری‌ کلیوی و مشکلات قلبی-عروقی را افزایش میده. اگه فشارخون داری همین الان با متخصص قلب و عروق مشاوره تلفنی بگیر.

لک صورت - پزشکت

تغییرات هورمونی،آفتاب،محصولات آرایشی نامناسب و غیره می تونه باعث لک صورت بشه. برای تشخیص صحیح و درمان لک صورتت با متخصص پوست مشاوره تلفنی و تصویری بگیر.

در صورت تمایل به نصب اپلیکیشن و دریافت پشتیبانی رایگان فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره: soals

نیاز به راهنمایی دارید؟ شماره همراه خود را وارد کنید.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره:soals