لوگو پزشکت

مشاوره آنلاین پزشکی - پزشکت

رادیو پزشکت

لووفلوکساسین برای چیست؟

لووفلوکساسین-پزشکت

فهرست مطالب

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:


لووفلوکساسین (Levofloxacin) یک داروی آنتی‌بیوتیک از خانواده کینولون‌ها است. این دارو برای درمان عفونت‌های باکتریایی در بدن استفاده می‌شود. لووفلوکساسین به عنوان یک آنتی‌بیوتیک گروه سیپروفلوکساسین (Ciprofloxacin) با طیف عملکردی گسترده است و درمان عفونت‌هایی از جمله عفونت‌های دستگاه تنفسی، عفونت‌های ادراری، عفونت‌های پوست و عفونت‌های استخوان و مفاصل را شامل می‌شود.

لووفلوکساسین یک داروی تجویزی است که به صورت قرص و محلول خوراکی، قطره چشمی و همچنین به شکل داخل وریدی (IV) وجود دارد که فقط توسط پزشک تجویز می شود. قرص خوراکی لووفلوکساسین فقط به عنوان یک داروی عمومی در دسترس است. داروهای ژنریک معمولاً قیمت کمتری نسبت به داروهای با نام تجاری دارند.

قرص خوراکی لووفلوکساسین می تواند باعث ایجاد احساس سرگیجه و سبکی سر شود. در هنگام مصرف این دارو نباید رانندگی کنید و یا کارهای دیگری که نیاز به هوشیاری یا هماهنگی دارند انجام دهید.

لووفلوکساسین برای برونشیت- پزشکت
لووفلوکساسین برای درمان عفونت های تنفسی مثل برونشیت تجویز می شود.

کاربرد دارو لووفلوکساسین

قرص خوراکی لووفلوکساسین برای درمان عفونت های باکتریایی در بزرگسالان استفاده می شود. این عفونت ها عبارتند از:

  1. عفونت‌های تنفسی: لووفلوکساسین برای درمان عفونت‌های تنفسی مانند برونشیت مزمن، عفونت‌های حاد ریه، عفونت‌های سینوسیت، پنومونی و عفونت‌های گوش و حلق مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  2. عفونت‌های ادراری: لووفلوکساسین برای درمان عفونت‌های ادراری مانند التهاب مثانه، پیلونفریت (عفونت کلیه) و عفونت‌های ادراری مرتبط با تنگی ادراری استفاده می‌شود.
  3. عفونت‌های پوستی و بافت نرم: لووفلوکساسین برای درمان عفونت‌های پوستی مانند زخم‌ها، عفونت‌های بافت نرم و عفونت‌های عمل جراحی پوستی استفاده می‌شود.
  4. عفونت‌های استخوان و مفاصل: لووفلوکساسین برای درمان عفونت‌های استخوان و مفاصل مانند عفونت‌های عمل جراحی استخوان و مفصل، عفونت‌های استخوان شکسته و عفونت‌های مفاصل استفاده می‌شود.
  5. عفونت‌های دستگاه گوارش: لووفلوکساسین ممکن است برای درمان عفونت‌های دستگاه گوارش مانند عفونت‌های روده، عفونت‌های معده و عفونت‌های صفرا استفاده شود.
  6. عفونت‌های خارجی: لووفلوکساسین ممکن است در برخی موارد خاص برای درمان عفونت‌های خارج از بدن مانند عفونت‌های تناسلی (مثل عفونت‌های ادراری در زنان) و عفونت‌های چشمی استفاده شود.

مهم است بدانید که لووفلوکساسین تنها برای درمان عفونت‌های باکتریایی مناسب است و بر روی عفونت‌های ویروسی یا قارچی تأثیری ندارد. همچنین، استفاده از لووفلوکساسین باید توسط پزشک تجویز شود و باید دستورات و نسخهٔ پزشک را به دقت دنبال کنید.

عوارض جانبی لووفلوکساسین

استفاده از Levofloxacin ممکن است با عوارض جانبی مختلف همراه باشد. برخی از عوارض جانبی شایع Levofloxacin عبارتند از:

  1. مشکلات گوارشی: شامل تهوع، استفراغ، اسهال یا یبوست، درد شکم و تغییر طعم دهان.
  2. اختلالات عصبی: مانند سردرد، سرگیجه، خواب آلودگی، بی قراری، اضطراب و تغییرات خواب.
  3. اختلالات مفصلی و عضلانی: ایجاد درد و کاهش توانایی حرکت در اثر آسیب تاندون ها.
  4. عوارض پوستی: شامل خارش، قرمزی، آبریزش، تورم و حساسیت پوستی.
  5. اختلالات دید: شامل تاری دید، تغییرات بینایی و حساسیت به نور.
  6. آسیب کبدی: شامل ادرار تیره رنگ، زرد شدندپوست و سفیدی چشم، کاهش اشتها، ضعف و خستگی.
  7. اختلالات کلیوی: شامل افزایش سطح کراتینین در خون.

برای اطلاعات بیشتر در مورد عوارض جانبی احتمالی لووفلوکساسین، با داروساز آنلاین در پزشکت مشورت کنید.

کاربرد دارو لووفلوکساسین-پزشکت
لووفلوکساسین برای درمان عفونت های باکتریایی تجویز می شود.

آیا لووفلوکساسین با داروهای دیگر تداخل دارد؟

بله، Levofloxacin می تواند با سایر داروها تداخل داشته باشد و تأثیر آن‌ها را تغییر دهد. این تداخلات ممکن است منجر به کاهش یا افزایش غیرمنتظره غلظت داروها در خون شوند و موجب عوارض جانبی یا کاهش اثربخشی درمانی شوند. نمونه هایی از این داروها عبارتند از:

  • مصرف همزمان لووفلوکساسین با سوکرالفات، دیدانوزین، مولتی ویتامین ها، آنتی اسیدها یا سایر داروها و مکمل های حاوی منیزیم، آلومینیوم، آهن یا روی می‌تواند جذب دارو را کاهش داده و اثربخشی آن را کاهش دهد. برای جلوگیری از تداخل، این دو دارو را به فاصله حداقل 2 ساعت از یکدیگر مصرف کنید.
  • مصرف داروهای وارفارین و دیگوکسین با لووفلوکساسین ممکن است باعث افزایش خطر خونریزی و عوارض جانبی مرتبط با آن شود.
  • انسولین و برخی داروهای خوراکی دیابت مانند ناتگلینید، پیوگلیتازون، رپاگلینید و روزیگلیتازون. ممکن است کاهش یا افزایش قابل توجهی در سطح قند خون داشته باشید. هنگام مصرف همزمان این داروها، سطح قند خون خود را به دقت کنترل کنید.
  • داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs): مانند ایبوپروفن و ناپروکسن احتمال دارد خطر تحریک سیستم عصبی مرکزی و تشنج را افزایش دهند. اگر سابقه تشنج را قبل از شروع مصرف لووفلوکساسین دارید، به پزشک خود اطلاع دهید.
  • مصرف همزمان لووفلوکساسین با تئوفیلین احتمال دارد علائمی مانند تشنج، فشار خون پایین و ضربان قلب نامنظم ایجاد کند.

قبل از مصرف لووفلوکساسین، حتماً پزشک و داروساز خود را در مورد تمام داروهای تجویزی، بدون نسخه و سایر داروهایی که مصرف می کنید مطلع کنید. همچنین در مورد ویتامین ها، گیاهان و مکمل هایی که استفاده می کنید به آنها بگویید.

هشدارهای مهم هنگام مصرف لووفلوکساسین 

مصرف لووفلوکساسین همراه با برخی هشدارها و محدودیت‌هایی همراه است. در زیر هشدارهای مهم مصرف لووفلوکساسین را ذکر می‌کنم:

  1. واکنش‌های آلرژیک: ممکن است به لووفلوکساسین حساسیت داشته باشید و واکنش‌های آلرژیکی مانند آبریزش، تورم صورت، خارش، آنفولکس، سرفه و تنگی نفس را تجربه کنید. در صورت بروز هرگونه واکنش آلرژیک، بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید و در صورت وخیم بودن واکنش، به مراکز اورژانس محلی مراجعه کنید.
  2. عوارض جانبی شدید: مصرف لووفلوکساسین ممکن است عوارض جانبی جدی از جمله ترشحات غیر عادی، درد یا التهاب تنگی عضلات، تورم یا قرمزی مفاصل، درد یا التهاب تاندون ها، ریتم نامنظم قلب، سرگیجه شدید و تاری دید را ایجاد کند.
  3. عوارض عصبی: لووفلوکساسین ممکن است عوارض عصبی مانند تشنج، روان پریشی و افزایش فشار داخل سر، لرزش، بی قراری، اضطراب، گیجی، هذیان و توهم باشد. علاوه بر این، می تواند باعث پارانویا، افسردگی، کابوس و مشکلات خواب شود.
  4. آسیب عروق خونی: این دارو می تواند باعث آنوریسم و برش آئورت از جمله پارگی یا ترکیدن آئورت شده که منجر به خونریزی شدید و مرگ شود. اگر سابقه آنوریسم آئورت دارید با پزشک خود مشورت کنید. اگر درد ناگهانی در معده، قفسه سینه یا کمر داشتید که شدید است و از بین نمی رود، فوراً با خدمات درمانی تماس بگیرید یا به نزدیکترین اورژانس بروید.
  5. آسیب به کبد: لووفلوکساسین ممکن است باعث آسیب به کبد شود. در صورت بروز علائم مشکوک مانند زردی پوست، تاری دید، زرد شدن پوست یا سفیدی چشم، ادرار تیره و مدفوع روشن رنگ، باید به پزشک خود اطلاع دهید.
  6. تأثیر بر روی روند رشد: لووفلوکساسین می‌تواند تأثیری بر روی رشد کودکان و نوجوانان داشته باشد. در صورت مصرف این دارو در این گروه سنی، توصیه می‌شود با پزشک کودکان آنلاین مشورت کنید.
  7. تأثیر بر روی عملکرد عضلات و اعصاب: لووفلوکساسین ممکن است تأثیری بر روی عملکرد عضلات و اعصاب داشته باشد. افزایش خطر پوکی استخوان و شکستگی استخوان‌ها نیز گزارش شده است. در صورت بروز درد، التهاب، تورم، ناراحتی یا ضعف عضلات، به پزشک خود اطلاع دهید.

برای مصرف لووفلوکساسین، توصیه می‌شود که با پزشک آنلاین خود مشورت کنید. پزشک شما می‌تواند بهترین راهنمایی را بر اساس وضعیت شما ارائه دهد و مزایا و معایب مصرف لووفلوکساسین را بررسی کند.

هشدار های مصرف لووفلوکساسین برای افراد خاص-پزشکت

هشدار برای افراد با شرایط خاص

لووفلوکساسین برای افراد دیابتی: افرادی که لووفلوکساسین را همراه با داروهای دیابت یا انسولین مصرف می کنند، احتمال دارد دچار قند خون پایین (هیپوگلیسمی) یا قند خون بالا (هیپرگلیسمی) شوند. مشکلات شدیدی مانند کما و مرگ در نتیجه هیپوگلیسمی گزارش شده است. قند خون خود را هر چند وقت یکبار که پزشک توصیه کرده است آزمایش کنید. اگر در حین مصرف این دارو سطح قند خونتان پایین است، مصرف آن را قطع کرده و بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید. شاید پزشک نیاز به تغییر آنتی بیوتیک داشته باشد.

افراد مبتلا به میاستنی گراویس: این دارو احتمال دارد ضعف عضلانی را بدتر کند. اگر سابقه این بیماری را دارید نباید از این دارو استفاده کنید.

لووفلوکساسین برای زنان باردار: اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید با پزشک زنان خود در پزشکت صحبت کنید. این دارو فقط در صورتی باید استفاده شود که منافع بالقوه خطر احتمالی را توجیه کند. اگر عفونت  در عرض یک هفته پس از اتمام این دارو بهبود نیافت، با پزشک خود تماس بگیرید.

لووفلوکساسین برای زنان شیرده: لووفلوکساسین وارد شیر مادر شده و احتمال دارد در کودکی که با شیر مادر تغذیه می شود عوارض جانبی ایجاد کند.اگر به کودک خود شیر می دهید با پزشک خود مشورت کنید.

لووفلوکساسین برای سالمندان: کلیه افراد مسن ممکن است مانند گذشته فعالیت نداشته باشند. این می تواند باعث شود بدن داروها را کندتر پردازش کند. در نتیجه مقدار بیشتری از دارو برای مدت طولانی تری در بدن باقی می ماند. این خطر عوارض جانبی را افزایش می دهد.

لووفلوکساسین برای کودکان: این دارو می تواند در کودکان مشکلاتی مانند درد مفاصل، آرتریت و آسیب تاندون ایجاد کند.

نحوه مصرف Levofloxacin

لووفلوکساسین می تواند به عنوان بخشی از درمان ترکیبی استفاده شود. این بدان معناست که شاید لازم باشد آن را با سایر داروها مصرف کنید.

اگر یک نوبت را فراموش کردید به محض یادآوری دوز خود را مصرف کنید. اما اگر فقط چند ساعت قبل از نوبت بعدی برنامه ریزی شده خود را به خاطر می آورید، فقط یک دوز مصرف کنید. هرگز سعی نکنید با مصرف دو دوز در یک نوبت به نتیجه برسیم. این می تواند منجر به عوارض جانبی خطرناک شود.

می توانید این دارو را همراه با غذا یا بدون غذا مصرف کنید. مصرف آن با غذا می تواند به کاهش ناراحتی معده کمک کند.

این دارو می تواند پوست را نسبت به نور آفتاب حساس تر کند. این خطر آفتاب سوختگی را افزایش می دهد. از نور خورشید دوری کنید. اگر مجبور به قرار گرفتن در معرض نور خورشید هستید، لباس محافظ و ضد آفتاب بپوشید.

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

0 / 5. تعداد رای ها: 0

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

نمایش کامنت‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز