لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

روز دانش آموز - پزشکت

عمل جراحی بینی

عمل جراحی بینی | پزشکت
فهرست مطالب

عمل جراحی بینی که بیشتر آن را با نام عمل رینوپلاستی نیز می شناسند نوعی از جراحی است. حتی با دست کاری استخوان و غضروف های اضافه بینی، شکل بینی را به کلی تغییر می دهد.

رینوپلاستی یکی از رایج ترین انواع جراحی پلاستیک است. حتی در ایران نیز طرفداران زیادی دارد.

دلایل انجام عمل جراحی بینی

عمل جراحی بینی | پزشکت

بیشتر مردم در معقولانه ترین حالت عمل رینوپلاستی را زمانی انجام می دهند که بینی شان بعد از حادثه ای آسیب دیده و مشکلات تنفسی داشته یا به طور مادر زادی از بدو تولد دچار انحراف بینی بوده اند. البته یکی دیگر از علت های انجام این عمل که در ایران نیز آمار بالایی دارد. نارضایتی از شکل ظاهری و اندازه بینی است. از پزشک جراح نمی توان توقع معجزه داشت.

تغییراتی که پزشک جراح با عمل بینی می تواند برای تان انجام دهد شامل موارد زیر است:

  • تغییر سایز بینی
  • تغییر در زاویه بینی
  • صاف کردن پل بینی
  • تغییر فرم نوک بینی
  • باریک کردن سوراخ های بینی

اگر تصمیمتان را برای انجام عمل جراحی بینی گرفته اید و تنها علت انجام این عمل بهبود ظاهری و کوچک و خوش فرم کردن بینی است. باید تا زمان رشد کامل استخوان بینی تان صبر کنید. این سن برای دخترها سن 15 سال است. اما رشد استخوان در بینی پسرها ممکن است چند سالی بیشتر طول بکشد. در صورتیکه علت اصلی انجام عمل؛ انحراف و مشکل تنفسی است، در صورت لزوم میتوانید قبل از سن 15سال نیز این عمل را انجام دهید.

خطرات انجام عمل جراحی بینی

عمل جراحی بینی | پزشکت

بدون شک می دانید که عمل جراحی ای وجود ندارد که هیچ عوارضی نداشته باشد.

به عنوان مثال عوارض عمل بینی می تواند شامل عفونت، خونریزی و واکنش نشان دادن نسبت به بیهوشی می باشد.

البته بعد از عمل جراحی بینی ممکن است مشکلات زیر شدت گرفته و عود کند:

  • جای زخم
  • خون ریزی بینی
  • ایجاد اشکال در تقارن بینی
  • بی حسی ناحیه ای در بینی
  • مشکلات تنفسی و بد نفس کشیدن ها

در مواردی که شخص بعد از انجام عمل جراحی رضایت کافی نداشته باشد و از فرم بینی اش راضی نباشد، نمی تواند بلافاصله اقدام به عمل جراحی بینی کند.

برای انجام این کار باید تا بهبودی کامل صبر کند که این روند ممکن است حتی تا یک سال هم طول بکشد.

آمادگی برای انجام جراحی بینی

عمل جراحی بینی | پزشکت

در ابتدایی ترین مرحله باید به سراغ پزشک جراح پلاستیک بروید. با او در مورد شرایط خود صحبت کنید و ببینید آیا گزینه خوبی برای انجام عمل جراحی بینی هستید یا نه. زیرا نوع بینی افراد متفاوت بوده و نتیجه ی عمل نیز بر همین اساس متفاوت خواهد بود. بهتر است در اولین جلسه صحبت با جراح پلاستیک خود در مورد هدف تان از جراحی و توقعی که از انجام عمل بینی دارید نیز صحبت کنید. پزشک در این مرحله در مورد سابقه پزشکی تان بپرسید. در مورد بیماری های خاص و داروهایی که در حال حاضر مصرف می کنید صحبت خواهد کرد.

به عنوان مثال اگر فرد مبتلا به بیماری هموفیلی (اختلالی که در آن فرد خون ریزی بیش از حد خواهد داشت) باشد، پزشک او را از انجام عمل جراحی بینی منع نموده و پیشنهاد می کند تا از انجام این عمل منصرف شود. در مرحله بعدی پزشک آزمایش کوچکی انجام می دهد تا با دقت بیشتری پوست داخل و خارج بینی را بررسی کند. این کار به او کمک می کند تا از تغییرات احتمالی ای که می تواند روی فرم و شکل بینی تان صورت گیرد، اطمینان پیدا کند. سپس برای تان آزمایش خون یا تست های آزمایشگاهی خاصی را تجویز خواهد کرد.

شاید پزشکتان پیش از انجام عمل جراحی در مورد عمل های دیگری که می خواهید هم زمان با این عمل انجام دهید نیز سؤالاتی بپرسد. مثل اینکه آیا می خواهید عمل زاویه دهی فک یا بالا کشیدن لب ها را همزمان با عمل بینی انجام دهید یا خیر. این موارد کاملاً انتخابی بوده و با توجه به تصمیم بیمار تغییر خواهد کرد.

در این جلسه مشاوره بعد از گفتگو در مورد نحوه عمل، از زوایای مختلف از بینی تصویر برداری می شود تا در نتیجه قرار دادن عکس های قبل و بعد از عمل نتیجه را ملموس تر درک کنید.

عمل جراحی بینی | پزشکت

معمولاً هزینه عمل جراحی بینی بالا بوده و در صورتی که عمل تان با هدف جراحی زیبایی بینی بوده باشد. تحت پوشش خدمات درمانی و بیمه ها قرار نخواهد گرفت. اما اگر با هدف بهبود مشکلات تنفسی عمل بینی کرده باشید، بیمه هزینه این عمل را تحت پوشش قرار خواهد داد.

 نباید به مدت 2 هفته قبل و بعد از عمل از قرصهای مسکن مثل ایبوپروفن یا آسپرین استفاده کنید. این قرصها فرآیند انعقاد خون را کند تر کرده و باعث می شود تا خون ریزی بیشتری داشته باشید. حتماً پیش از رزرو اتاق عمل و تعیین روز جراحی با پزشک جراح در مورد داروهایی که مصرف می کنید صحبت کنید تا در صورت لزوم برای قطع داروها راهنمایی های لازم را برایتان بگوید.

نکته دیگر اینکه بهبودی فرد بعد از عمل جراحی برای افراد سیگاری طولانی تر خواهد بود. زیرا مصرف سیگار و نیکوتین فرآیند ریکاوری شخص را طولانی تر کنید.

رویه عمل جراحی رینوپلاستی

عمل جراحی بینی یا رینوپلاستی می تواند داخل مطب دکتر، بیمارستان یاحتی مرکز جراحی های سرپایی نیز انجام شود.

پزشک تان با توجه به شرایط شما ممکن است از بیهوشی موضعی یا عمومی استفاده کند.

اگر عمل جراحی تان ساده باشد بدون شک بیهوشی موضعی ای که بینی و صورت تان را بی حس کند، کافی خواهد بود. ولی در صورتی که عمل جراحی پیچیده و زمان بر باشد، نیاز به بیهوشی عمومی خواهد بود. معمولاً برای جراحی کودکان نیز از بیهوشی عمومی استفاده می کنند.

به محض اینکه شما بی حس یا بیهوش شوید:

پزشک جراح عمل جراحی را شروع کرده و برشی بین یا در داخل سوراخ های بینی تان ایجاد خواهد کرد تا پوست از استخوان و غضروف جدا شده و بتواند تغییرات مورد نظرتان را بر روی استخوان و غضروف بینی تان اعمال کند. در صورتی که بینی جدید تان نیز به غضروف بیشتری داشته باشد، پزشک تکه ای غضروف از گوش یا از انتهای بینی برداشته و از آن برای فرم دهی بهتر بینی استفاده خواهد کرد. اگر این میزان کفایت نکرد، پزشک ممکن است از یک ایمپلنت یا پیوند استخوان نیز برای عمل بینی کمک بگیرد. عمل جراحی بینی معمولاً بین 1 تا 2 ساعت زمان می برد. اگر عمل جراحی پیچیده تر یا شامل چندین عمل مجزا باشد، شاید بیشتر از این هم زمان نیاز داشته باشد.

بهبودی بعد از عمل بینی

عمل جراحی بینی | پزشکت

بعد از عمل جراحی، احتمالاً پزشک یک آتل پلاستیکی یا فلزی روی بینی تان قرار دهد. آتل به بینی تان کمک می کند تا شکل و فرم جدید اش را تا زمان بهبودی تان حفظ کند. گاهی برای اطمینان از ثابت ماندن بینی، پزشک آتل یا پک بینی را داخل سوراخ های بینی قرارمیدهد تا تیغه بینی ثابت بماند. اگر همه چیز به خوبی پیشرفت و بیمار مشکلی نداشت او را روز بعد مرخص می کنند. بعد از مرخص شدن امکان رانندگی نخواهید داشت زیرا هنوز اثر بیهوشی بر روی شما باقی مانده و باید بیشتر استراحت کنید.

برای کاهش خون ریزی و تورم باید بعد از عمل جراحی سر خود را بالاتر از سینه قرار دهید.

 معمولاً از بیشتر افراد بعد از عمل بینی خواسته می شود تا از تعویض لباس یا خارج کردن آتل ها خودداری کنند تا بینی فرم خودش را بگیرد و مشکلی برای ظاهر بینی پیش نیاید.

مشکلات حافظه یا کند شدن عکس العمل ها بلافاصله بعد از عمل جراحی کاملاً طبیعی بوده و درنتیجه انجام داروها و بیهوشی است.

بهتر است در صورت امکان حتماً یکی از دوستان یا بستگان تان در شب اول بعد از عمل از شما مراقبت کند.

تا چند روز بعد از عمل نیز ممکن است خون ریزی داشته باشید یا احساس خشکی کنید.

بعد از بازگشت به منزل به احتمال زیاد پزشک برای جمع کردن خون ریزی و خلط برایتان از پد یا گاز زیر بینی استفاده کرده است که با توجه به تجویز دکتر باید آن را تعویض کنید.

 مراقبت های بعد از جراحی بینی

عمل جراحی بینی | پزشکت

  • شنا کردن
  • فین کردن
  • جویدن زیاد
  • سفت مسواک زدن
  • استفاده از عینک روی بینی
  • در آوردن لباس از قسمت سر
  • دویدن یا داشتن فعالیت بدنی شدید
  • خندیدن، لبخند زدن یا تغییر فرم صورت

اگر در این مدت مراقب تابش نور خورشید باشید، بودن زیرآفتاب ممکن است رنگ پوست اطراف بینی تان را تغییردهد.

بعد از مدت 1 هفته می توانید سر کار یا مدرسه بروید. بعد از مدت یک هفته ممکن است همچنان اطراف چشم هایتان بی حس، متورم و کبود باشد. این عوارض طبیعی بوده و ممکن است بهبودی این کبودی ها تا 6 ماه هم به طول بیانجامد. بهتر است در این مدت برای بهبود سریع تر کبودی و تورم ها از کمپرس یخ استفاده کنید.

 

متن سربرگ خود را وارد کنید

پزشکت رو در اینستاگرام دنبال کنید

pezeshket@

پزشکت رو در تلگرام دنبال کنید

pezeshket@

مقالات مرتبط

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

نفخ و دل درد - پزشکت

نفخ شکم باعث درد شکم و تغییر در الگوی مدفوع می شه و بر کیفیت زندگی تأثیر منفی می گذاره. برای درمان علائمت با متخصص گوارش و داخی مشاوره تلفنی بگیر.

بیش-فعالی-کودک

بیش‌فعالی در کودکان می تونه باعث مشکلات تمرکز،کنترل حرکات و رفتارشون بشه. برای کنترل کودک بیش فعال بهتره با متخصص روانپزشک تلفنی مشاوره بگیری.

خشکی لب - پزشکت

خشکی لب می تونه در اثر کمبود آب، اگزما، آفتاب و غیره باشه. برای درمان علائمت با متخصص پوست و مو تلفنی و تصویری مشاوره بگیر.

اگه دستت زیاد عرق می کنه و کلافه ت کرده همین الان با متخصصان آنلاین 24 ساعته مشاوره تلفنی بگیر.

فشار خون - پزشکت

فشار خون بالا خطر سکته قلبی،بیماری‌ کلیوی و مشکلات قلبی-عروقی را افزایش میده. اگه فشارخون داری همین الان با متخصص قلب و عروق مشاوره تلفنی بگیر.

لک صورت - پزشکت

تغییرات هورمونی،آفتاب،محصولات آرایشی نامناسب و غیره می تونه باعث لک صورت بشه. برای تشخیص صحیح و درمان لک صورتت با متخصص پوست مشاوره تلفنی و تصویری بگیر.

در صورت تمایل به نصب اپلیکیشن و دریافت پشتیبانی رایگان فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره: soals

نیاز به راهنمایی دارید؟ شماره همراه خود را وارد کنید.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره:soals