لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

روز دانش آموز - پزشکت

رنگ درمانی چیست؟

رنگ درمانی و هر آنچه که باید در مورد آن بدانید؟ || پزشکت
فهرست مطالب

رنگ درمانی یک روش درمانی جایگزین است که از رنگ ها و فرکانس آنها برای التیام مشکلات جسمی و عاطفی در بدن انسان استفاده می کند. این درمان با نام های کروموپاتی، کروموتراپی یا درمان رنگ نیز شناخته می شود. کروموتراپی نوعی درمان است که از رنگ و نور برای درمان برخی از بیماری های روحی و جسمی استفاده می کند.

ما این شکل از درمان را از مصریان باستان ردیابی کرده ایم. آنها از اتاق های پر از آفتاب با شیشه های رنگی برای اهداف درمانی استفاده می کردند. اگرچه رنگ درمانی در طول سال ها محبوبیت زیادی به دست آورده است، اما هنوز در طب غربی به طور گسترده ای پذیرفته نشده است. بسیاری از کارشناسان پزشکی آن را نسبتاً تجربی می دانند.

اساس رنگ درمانی این است که رنگ های مختلف واکنش های متفاوتی را از هر فردی برمی انگیزد. مردم رنگ های خاصی را درمانی یا محرک می دانند. کارشناسانی که به این نظریه اعتقاد دارند معتقدند که رنگ می‌تواند به روش های مختلف بر ما تأثیر مثبت بگذارد و به شرایط بسیاری کمک کند.

همه ما در مقطعی پیش فرض رنگ درمانی را تجربه کرده ایم. برای برخی از افراد، دیدن رنگ سبز در طبیعت باعث تقویت فوری خلق و خو می شود. برخی افراد با پوشیدن یک لباس زرد مورد علاقه، احساس بهتری دارند. عمل رنگ درمانی را می توان در اصل هندی نیز جستجو کرد. طبق فلسفه هندی، هفت رنگ اصلی در چرخه رنگ، چاکراهای بدن ما را تقویت می کند.

کارکرد رنگ های اصلی در رنگ درمانی چیست؟

رنگ درمانی و هر آنچه که باید در مورد آن بدانید؟ || پزشکت

سبز

سبز متعادل ترین رنگ در بین تمام رنگ ها است. معمولا سبز ایمن ترین رنگ شناخته شده است و رنگ درمانی با آن شروع می شود. وقتی احساس غمگینی، ناامیدی یا افسردگی می کنید، رنگ سبز می تواند خلق و خوی شما را بهبود بخشد. با این حال، داشتن رنگ سبز خالص بسیار مهم است. زیرا سبز روشن می تواند باعث اضطراب شما شود.

آبی

آبی، رنگی است که باید با دقت بیشتری از آن استفاده کرد. زیرا در صورت احساس ضعف می تواند انرژی شما را از بین ببرد. آبی به شما کمک می کند تا احساسات خود را بیان کنید. این رنگ با حقیقت درونی شما مرتبط است. آبی رنگ سردی است که می تواند به شما کمک کند تا آرام تر شوید.

زرد

زرد را می توان در رنگ درمانی برای ایجاد انرژی و تشویق به عمل استفاده کرد. این رنگ می تواند شما را شاد و پرانرژی تر کند. رنگ زرد می تواند هوش و خرد شما را آشکار کند. زردهای بیش از حد یا خیلی روشن با خیانت، ظلم و فریب همراه است.

نارنجی

نارنجی به معنای فراوانی، لذت، رفاه و تمایلات جنسی است. پرتقال ممکن است برای تحریک اندام های مختلف بدن انسان برای شفا فیزیکی استفاده شود. رنگ نارنجی شما را احیا می کند و انرژی ذهنی بیشتری به شما می دهد. همچنین این رنگ می تواند احساس ارتباط بین ذهن و بدن شما را افزایش دهد. با این حال، اگر مستعد اضطراب هستید از این رنگ اجتناب کنید.

قرمز

رنگ قرمز حتی بیشتر از نارنجی محرک است. بر مسائل عاطفی مانند استقلال مالی و بقای فیزیکی تأثیر می گذارد. این رنگ بیشتر برای شفای فیزیکی استفاده می شود. زیرا اثرات عاطفی آن می تواند شدید باشد. از تابش نور قرمز به سر اجتناب کنید، زیرا این می تواند باعث تحریک شدید شود. قرمز و همچنین مادون قرمز برای افرادی که دارای شرایط روحی شدید هستند استفاده نمی شود.

بنفش

بنفش به شدت با زیبایی، معنویت و سعادت مرتبط است. در رنگ درمانی، بنفش اغلب بر روی پیشانی و گردن استفاده می شود تا احساس آرامش را در بدن انسان ایجاد کند. با این حال، برای استفاده در هر قسمت از بدن توصیه می شود.

تکنیک اصلی برای کروموتراپی کدامند؟

رنگ درمانی و هر آنچه که باید در مورد آن بدانید؟ || پزشکت

دو تکنیک اصلی کروموتراپی وجود دارد. این کار را می توان از طریق بینایی انجام داد. یعنی با نگاه کردن به یک رنگ خاص به این امید که بدن شما پاسخ مورد نظر را ایجاد کند. با انعکاس مستقیم رنگ های خاص در قسمت هایی از بدن به این امید که بتواند به درمان یک بیماری خاص کمک کند.

رنگ می تواند از طریق چشم یا پوست وارد بدن ما شود. هر رنگی که می توانیم ببینیم طول موج و فرکانس منحصر به فرد خود را دارد. هر فرکانس منحصر به فرد تأثیر متفاوتی روی افراد دارد و برای اهداف متفاوتی استفاده می شود. رنگ‌های گرم معمولاً برای جلوه‌های تحریک‌کننده استفاده می‌شوند. اما رنگ‌های سرد برای اثرات آرام‌بخش استفاده می‌شوند.

کاربرد کروموتراپی چیست؟

کروموتراپی کاربردهای زیادی دارد. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد می تواند به برخی از شرایط زیر کمک کند:

  • فشار
  • افسردگی
  • اضطراب
  • پرخاشگری
  • فشار خون بالا
  • اختلالات خواب
  • سرطان های خاص
  • عفونت های پوستی

کروموتراپی شکلی از درمان طب جایگزین است. هنوز تحقیقات بیشتری در مورد اثربخشی آن در درمان شرایط فوق باید انجام شود. در حال حاضر هیچ تحقیقی وجود ندارد که نشان دهد رنگ درمانی می تواند تنها به عنوان یک درمان موثر برای هر یک از این شرایط مورد استفاده قرار گیرد.

مزایای کروموتراپی چیست؟

در طول دهه ها ثابت شده است که کروموتراپی دارای مزایای متعددی از جسمی تا ذهنی است. برخی از مزایایی که ممکن است از رنگ درمانی دریافت شود، عبارتند از:

کاهش استرس. رنگ‌های خاصی مانند آبی و سبز می‌توانند اثرات تسکین‌دهنده‌ای روی افرادی که استرس دارند یا مضطرب هستند داشته باشند.

کاهش اختلال عاطفی فصلی. افراد عمدتاً در هوای سردتر به دلیل کمبود نور خورشید و گذراندن دوره های طولانی در داخل خانه از اختلال عاطفی فصلی رنج می برند. رنگ های گرم مانند زرد و نارنجی می تواند به کاهش علائم این بیماری کمک کند.

افزایش انرژی. ثابت شده است که رنگ هایی مانند قرمز و زرد انرژی شما را افزایش می دهند و انگیزه بیشتری در شما ایجاد می کنند.

اثربخشی رنگ درمانی چگونه است؟

رنگ درمانی و هر آنچه که باید در مورد آن بدانید؟ || پزشکت

مطالعات در مورد اثربخشی کروموتراپی به عنوان یک گزینه درمانی، محققان دریافتند که کروموتراپی اثرات مثبتی بر شرایطی مانند موارد زیر دارد:

  • سرطان
  • افسردگی
  • فشار خون بالا
  • عفونت های پوستی

برای درک نحوه عملکرد رنگ درمانی و اثربخشی این شکل از درمان، باید تحقیقات بیشتری انجام شود. مهم است بدانید که این روش درمانی برای بسیاری از اختلالات و شرایط نیست. اگر علائم شرایط ناتوان کننده مانند افسردگی شدید یا بی خوابی را تجربه می کنید، با پزشک مشورت کنید.

در حالی که فرض رنگ درمانی این است که رنگ های خاص احساسات خاصی را از اکثر مردم برمی انگیزند، این همیشه کار نمی کند. انسان ها منحصر به فرد هستند. تاثیر رنگ های خاص بر افراد احتمال دارد از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. رنگ‌هایی که بیشتر مردم ممکن است آرام‌بخش یا تسکین‌دهنده بدانند شاید برای دیگران اضطراب‌آور یا افسرده‌کننده باشد.

رنگ درمانی از چه زمانی شروع شد؟

کروموتراپی حداقل از زمان مصر باستان وجود داشته است. مصریان به قدرت نور اعتقاد داشتند. آنها از رنگ های مختلف نور برای ترویج شفا در بدن انسان استفاده می کردند. رنگ درمانی و ارتباط آن با بدن انسان در برخی فرهنگ ها همچنان اهمیت دارد. حتی در جوامع غربی که تمایل دارند طب مدرن و نهادینه شده را ترجیح دهند، درمانگران طبیعی به استفاده از رنگ ها برای کمک به مردم برای بهبود سلامت جسمی و عاطفی خود ادامه داده اند.

اگرچه طب غربی رنگ درمانی را چندان قبول نمی کند، اما محققان غربی در حال بررسی خواص علمی نور رنگی و فرکانس های نور درون آن هستند. رنگ درمانی هنوز جایگاهی در پزشکی غربی به دست نیاورده است.

روش های جایگزین برای رنگ درمانی چیست؟

رنگ درمانی و هر آنچه که باید در مورد آن بدانید؟ || پزشکت

روش درمانی جایگزین رنگ درمانی بر ارسال فرکانس های نور رنگ به بدن متکی است. نور وارد چشم می شود تا وارد بدن انسان شود یا از تجهیزات رنگ درمانی استفاده شود.

یکی از راه‌های استفاده از نور درمانی، مشاهده ساده رنگ است. شما برای چند دقیقه به رنگ نگاه می کنید و با ورود نور به چشم، اثرات درمانی را دریافت می کنید. این تمام چیزی است که برای تحویل وجود دارد. چیزی که باید به آن دقت کنید رنگ هایی است که انتخاب می کنید. سبز به عنوان امن ترین رنگ در نظر گرفته می شود. قرمز و نارنجی شاید باعث هیجان و تحریک بیش از حد شما شود.

رنگ درمانی نیز فردی است. آنچه به شما کمک می کند احتمالا احساس بدتری را در شخص دیگری ایجاد می کند. برای مثال، اگر اضطراب زیادی دارید و نیاز به آرامش دارید، نور آبی ممکن است رنگ خوبی برای استفاده باشد. اگر فرد دیگری افسرده باشد، آبی رنگی نیست که باید در رنگ درمانی استفاده کند. نور قرمز به طور کلی با احساسات منفی مرتبط است. اما فردی که برای پردازش خشم کار می کند احتمال دارد آن را به طور مفید بیابد.

تجهیزات رنگ درمانی چگونه عمل می کنند؟

تجهیزات کروموتراپی انواع مختلفی دارد. برخی از آنها را می توان به راحتی ساخت. این در حالی است که برخی دیگر را می توان برای استفاده سفارش داد. این تجهیزات از پرتاب نور مرئی رنگی از طیف مرئی استفاده می کند. گاهی اوقات، رنگ روی صفحه نمایش داده می شود و شما به آن نگاه می کنید. نور از لامپ های خاص با قدرت بیش از 500 وات می آید. با استفاده از تجهیزات رنگ درمانی، نور رنگی را می توان با استفاده از تجهیزات مدرن و گاهاً با تکنولوژی بالا به پوست شما تابید که به شما امکان می دهد رنگ و شدت رنگ را دقیقاً مشخص کنید.

تاثیرات روانی رنگ های مختلف چگونه است؟

رنگ ها بر فرآیندهای ذهنی ما تأثیر می گذارند. همچنین آنها می توانند خلق و خوی ما را تغییر دهند. نور رنگارنگ از طریق چشم ما وارد می شود و ممکن است اثر روانی خاصی را در بدن انسان ایجاد کند. هر رنگ تأثیر متفاوتی دارد. بنابراین از رنگ های مختلف برای شرایط مختلف روحی و مشکلات خلقی استفاده می شود.

چالش های رنگ درمانی

به عنوان یک علم، کروماتراپی در مراحل اولیه خود است، اگر حتی در تفکر مدرن متولد شده باشد. برخی تحقیقات در حال انجام است و برخی تکمیل شده است. تاکنون، مطالعات هیچ مدرک قابل اعتمادی در مورد اینکه آیا و چگونه رنگ ها بر بدن فیزیکی تأثیر می گذارند، نشان نداده اند. هیچ ارتباط مستقیمی بین رنگ های خاص و سلامتی وجود ندارد. رنگ ها نحوه درک و رفتار ما را تغییر می دهند، اما اینکه چگونه بر ما تأثیر می گذارد مشخص نیست. به نظر می رسد تفکر کنونی در مورد رنگ، ساده سازی بیش از حد یک نوع تأثیر بسیار پیچیده تر است. احتمالاً ارتباطی بین رنگ و حالت وجود دارد، اما یک رنگ خاص مستقیماً با یک حالت خاص مرتبط نیست.

در برخی از کشورها، رنگ درمانی به عنوان یک درمان شفابخش شناخته شده است. حتی رنگ درمانی توسط قانون تنظیم می شود. در کشورهای دیگر رنگ درمانی را کلاهبرداری و اتلاف وقت و هزینه می دانند. با ادامه تحقیقات، رنگ درمانی ممکن است بحث انگیزتر یا کمتر شود.

مشاوره رایگان پزشکی

(پرسش و پاسخ)

خریـــد آنلایــن دارو

از داروخانه

رزرو مشاوره با متخصصــان

صفحه پزشکت در اینستاگرام

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید؟

جهت دریافت مشاوره رایگان شماره خود را برای کارشناسان پشتیبانی ثبت کنید.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید؟