بررسی های جدید نشان می دهد که سالاد های بسته بندی شده ممکن است به نوعی انگل به نام انگل سیکلوسپورا آلوده باشند که این انگل می تواند خطر ابتلا به سیکلوسپوریازیس را افزایش دهد، بنابراین باید سالاد های بسته بندی نخورید.
علائم ابتلا به سیکلوسپوریازیس حدود 7 روز پس از مصرف انگل ظاهر می شود و شامل اسهال شدید، کاهش اشتها، کاهش وزن، گرفتگی و نفخ شکم می باشد. برهمین اساس بهتر است از خوردن سالاد های بسته بندی جدا پرهیز کنید و اگر در یخچال خودتان این سالاد را نگه داری می کنید همین حالا آن را دور بریزید.
سالاد بسته بندی که بیشتر حاوی هویج، کلم قرمز و کاهو است به طور آماده در برخی از اغذیه فروشی ها و رستوران ها و حتی فروشگاه های مواد غذایی برای مصرف عموم عرضه می شوند. بررسی ها نشان می دهد که این سالاد ها معمولاً از میوه های آلوده یا سبزیجاتی که به درستی شسته نشده تهیه می شوند که ممکن است به نوعی انگل آلوده باشند.
سیکلوسپوریازیس
عفونت سیکلوسپورا (سیکلوسپوریازیس) باعث اسهال آبکی و گاهی شدید و در نهایت منجر به کم آبی بدن می شود. انگل تک سلولی که باعث عفونت سیکلوسپورا می شود، هنگام مصرف مواد غذایی یا آب آلوده می تواند وارد بدن شود. مصرف محصولات آماده، علت بسیاری از موارد عفونت به سیکلوسپورا می باشد. از آنجا که اسهال شدید می تواند یک علامت مشابه در بسیاری از بیماری های گوارشی باشد تشخیص عفونت سیکلوسپورا دشوار است، مگر اینکه پزشک آزمایش تخصصی مدفوع را تجویز کند. درمان عفونت سیکلوسپورا آنتی بیوتیک است. رعایت نکات بهداشتی در هنگام تهیه مواد غذایی ممکن است به جلوگیری از بیماری کمک کند.
شیوع سیکلوسپوریازیس
سیکلوسپورازیس یک عفونت روده نسبتاً شایع است. حدود 10 درصد از این بیماری ها ناشی از مصرف سبزیجات آلوده بوده که ممکن است این سبزیجات با آب های آلوده به انگل آبیاری شوند. بروز سیکلوسپوریازیس در تابستان شیوع بیشتری دارد.
علائم سیکلوسپوریازیس
برخی از افراد آلوده به انگل میکروسکوپی که باعث عفونت سیکلوسپورا می شوند هیچ علائم خاصی ندارند؛ اما در بیشتر افراد معمولاً طی دو تا 11 روز بعد از خوردن غذای آلوده یا نوشیدن آب آلوده علائم بروز می کنند که ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تب
- نفخ، باد شکم
- گرفتگی معده
- تهوع و استفراغ
- دردهای عضلانی
- اسهال مکرر، آبکی
- احساس عمومی ناخوشی (ضعف)
- دوره های اسهال متناوب با یبوست
- از دست دادن اشتها و کاهش وزن
- خستگی، این علائم ممکن است مدت طولانی پس از بهتر شدن عفونت ادامه یابد.
اسهال ممکن است در طی چند روز به خودی خود برطرف، یا ممکن است برای چند هفته ادامه یابد. در صورت عدم درمان عفونت می تواند ماه ها ادامه داشته باشد؛ اما به طور کلی «این عفونت با اسهال آبکی همراه با تب و گرفتگی شکم همراه است.»
زمان ضرورت مراجعه به پزشک در سیکلوسپوریازیس
اگر مبتلا به اسهال مداوم هستید که چندین روز ادامه دارد یا عود کرده به پزشک مراجعه کنید. علاوه بر آن در صورت بروز علائم کم آبی سریعا با پزشک تماس بگیرید. علائم هشدار دهنده کم آبی بدن، عبارتند از:
- چشم های گود رفته
- خشکی دهان و زبان
- کاهش میزان تولید ادرار
در صورت بروز هر یک از این علائم سریعا به پزشک مراجعه کنید زیرا ممکن است به مصرف آنتی بیوتیک نیاز داشته باشید.
عوارض سیکلوسپوریازیس
این عفونت معمولاً خطرناک نیست و در اکثر بزرگسالان به تنهایی و بدون درمان برطرف می شود. از طرفی هم مدت زمان بیماری متغیر است و می تواند از 2 تا 7 هفته ادامه داشته باشد. اما ممکن است منجر به بروز کم آبی بدن شود و سیستم ایمنی بدن را به خطر بیاندازد. سیکلوسپورا معمولاً یک بیماری خفیف است، اما مانند بسیاری از عفونت های دیگر، اغلب در افرادی که ضعیف و پرخطر که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، شدیدتر و دشوار است.
این بیماری با دیدن انگل در مدفوع با میکروسکوپ یا با آزمایش مولکولی تشخیص داده می شود و بدون درمان، سیکلوسپوریازیس می تواند برای هفته ها یا ماه ها پایدار بماند و باعث بروز شعله ور شدن علائم اسهال و خستگی شود. سيكلوزپوريازیس در درجه اول از راه مدفوع آلوده انتشار مي يابد اما به آسانی به شخص دیگر انتقال پیدا نمی کند.
طولانی شدن اسهال ناشی از عفونت سیکلوسپورا و عدم درمان به موقع می تواند باعث کم آبی شدید بدن شود. کم آبی شدید در برخی شرایط نیاز به بستری شدن فرد در بیمارستان برای دریافت مایعات داخل وریدی دارد. برخی افراد مانند مبتلایان به بیماری های جدی با سیستم ایمنی ضعیف بدن، نوزادان و خردسالان و سالمندان در معرض ابتلا به بروز عوارض جانبی ناشی از سیکلوسپوریازیس هستند.
تشخیص سیکلوسپوریازیس
از آنجا که علل احتمالی اسهال و سایر علائم دستگاه گوارش بسیار متنوع هستند، تشخیص عفونت سیکلوسپورا برای شناسایی انگل نیاز به آزمایش مدفوع دارد. هیچ آزمایش خون برای تشخیص عفونت سیکلوسپورا وجود ندارد.
پیشگیری سیکلوسپوریازیس
برای پیشگیری از ابتلا به انگل سیکلوسپورا و خطر بروز بیماری سیکلوسپوریازیس بهتر است راهکارهای زیر را در نظر بگیرید:
- سالاد های بسته بندی نخورید.
- قبل از تهیه غذا و سالاد حتما دستان خود را بشویید.
- قبل از غذا، پخت و پز، برش یا آماده کردن میوه و سبزیجات آن ها را به طور کامل بشویید.
- تخته و وسایل برش مورد استفاده برای تهیه سالاد و سبزیجات باید شسته و ضدعفونی شوند.
آمادگی برای مراجعه به پزشک
اگر یک مورد خفیف از عفونت سیکلوسپورا دارید، ممکن است نیازی به درمان پزشکی نباشد زیرا به خودی خود برطرف خواهد شد. اما اگر بیماری بیش از چند روز ادامه داشت یا فکر می کنید به کم آبی مبتلا شده اید بهتر است به پزشک مراجعه کنید. برای آمادگی بیشتر هنگام مراجعه به پزشک بهتر است تاریخچه از علائم بیماری های گوارشی که در این مدت تجربه کرده اید را یادداشت کنید. چنانچه در این مدت هر گونه مسافرتی رفته اید که ممکن است غذاهای آماده یا آلوده را مصرف کرده اید به پزشک خود اطلاع دهید. لیستی از اطلاعات اصلی پزشکی خود، از جمله سایر شرایطی که تحت درمان قرار می گیرید و هرگونه داروی، ویتامین یا مکمل هایی که در حال حاضر مصرف می کنید را بنویسید.
در مورد عفونت سیکلوسپورا، برخی از سؤالات اساسی که باید از پزشک خود بپرسید، عبارتند از:
- آیا نیاز به مصرف دارو دارم؟
- آیا به آزمایش مدفوع نیاز دارم؟
- بهترین روش درمانی چیست؟
- محتمل ترین علایم من چیست؟
- برای کاهش علائم چه کاری می توانم در خانه انجام دهم؟
پزشک ممکن است برای تشخیص بهتر سوالات زیادی از شما بپرسد، از جمله:
- آیا تب دارید؟
- از چه زمانی علائم شما شروع شد؟
- چند بار استفراغ یا اسهال داشته اید؟
- آیا علائم شما مداوم بوده و یا گاه به گاه بروز می کنند؟
- چه چیزی باعث بهتر و یا بدتر شدن علائم شما می شود؟
- آیا استفراغ یا اسهال حاوی صفرا، مخاط یا خون بوده است؟
خلاصه
سالاد های آماده، نوعی سالاد بسته بندی شده هستند که بیشتر از هویج، کلم قرمز و کاهو تشکیل شده اند و می توانند به نوعی انگل آلوده باشند. انگل می تواند باعث عفونت سیکلوسپوریازیس شود علائم شایع شامل اسهال شدید، خستگی و درد عضلانی است. اکثر بزرگسالان بدون درمان بهبود می یابند، اما افراد دارای علائم شدید باید با پزشک مراجعه کنند.
آخرین دیدگاهها