شکستگی انگشت پا یعنی پس از آسیب به پا یا انگشتان پا، یک یا چند استخوان انگشت پا شکسته شود. برای انگشتان آسیب دیده که احساس سوزن سوزن شدن، بی حسی و سرد شدن دارند و یا کبود هستند، خونریزی از زخم باز رخ میدهد یا درد زیادی را تجربه میکنند. اگر این موارد به داروهای مسکن پاسخ نمیدهد، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
علاوه بر آن، اگر در تشخیص شکستگی انگشت پا شک دارید، میتوانید علائم خود را از طریق گفتگوی آنلاین با دکتر در میان بگذارید تا پزشک در تشخیص این شکستگی به شما کمک کند.
شایع ترین علل شکستگی انگشت پا چیست؟
انگشتان شکسته معمولاً در اثر ضربه، صدمه به پا یا انگشت پا ایجاد میشوند (به استخوانهای پا فالانژ گفته میشود). آسیبهایی مانند ضربه زدن به انگشتان پا یا افتادن یک جسم سنگین روی انگشتان پا ممکن است باعث شکستگی شود. این اختلال ممکن است در اثر استرس یا حرکات طولانی مدت مانند برخی فعالیتهای ورزشی ایجاد شود. به این نوع شکستگی، شکستگی استرسی میگویند.
علائم شکستگی انگشت پا چیست؟
ممکن است تا زمانی که پزشک دستور رادیوگرافی ندهد، شکستگی انگشت پا تشخیص داده نشود. علائم این اختلال شبیه علائم پیچخوردگی انگشتان پا است. انگشتان رگ به رگ شده ممکن است بیشتر متحرک باشند و تغییر شکل ندهند و به اندازه این اختلال آسیب نبینند.
علائم شکستگی انگشت شست پا یا دیگر انگشتان شامل موارد زیر هستند:
- ورم
- قرمزی
- آسیب ناخن پا
- خونریزی در صورت وجود زخم باز
- آسیب به بستر ناخن (هماتوم زیر جلدی)
- سوزن سوزن شدن در ناحیه آسیبدیده
- پوشیدن کفش ممکن است دردناک باشد.
- وجود خون زیر ناخن پا یا شکسته شدن ناخن پا
- کبودی یا تغییر رنگ پوست اطراف انگشت پا
- مشکل و درد هنگام راه رفتن، به ویژه اگر انگشت شست پا شکسته باشد.
- انگشت شست پا ممکن است غیرطبیعی به نظر برسد و حتی اگر استخوان شکسته در جای خود قرار نگیرد، خم یا تغییر شکل پیدا کند.
اگر همراه با این علائم، احساس میکنید که انگشتان پای شما هم صدا میدهند، با خواندن این مقاله میتوانید دلایل شنیدن این صداها را نیز پیدا کنید: شنیدن صدا از انگشتان پا
عوارض اولیه شکستگی انگشت پا
بسته به نحوه بروز آسیب، شکستگی متاتارس، پیچ خوردگی مچ پا، شکستگی مچ پا یا دررفتگی انگشت پا ممکن است با شکستگی انگشت همراه باشد. عوارض شکستگی میتوانند بلافاصله پس از آسیب (چند دقیقه تا چند روز) یا بسیار دیرتر (هفته ها تا سالها) رخ دهند.
دیگر عوارض شکستگی شست پا به شرح زیر هستند:
- آسیب ناخن: ممکن است مقداری خون در زیر ناخن پا جمع شود که هماتوم زیر زبانی نامیده میشود. اگر حجم خون زیاد است، احتمالاً نیاز به تخلیه داشته باشد. برای تخلیه هماتوم زیر زبانی پزشک یک سوراخ کوچک در ناخن پا ایجاد میکند تا خون از آن خارج شود. اگر هماتوم بسیار بزرگ یا دردناک باشد، ممکن است نیاز باشد کل ناخن پا برداشته شود.
- شکستگی باز: به ندرت استخوان شکسته در شکستگی انگشتان پا ممکن است از طریق پوست بیرون زده باشد. به این حالت شکستگی باز یا ترکیبی میگویند. برای جلوگیری از عفونت استخوان، تمیز کردن دقیق زخم و احتمالاً داروهای آنتی بیوتیک لازم است. گاهی نیز ممکن است نیاز به جراحی باشد.
عوارض ثانویه در شکستن انگشت پا
بعد از التیام شکستگی انگشت پا، ممکن است فرد همچنان دچار آرتروز، درد یا بدفرم شدن پا شود. گاهی اوقات استخوان شکسته به طور کامل بهبود نمییابد (که به آن nonunion گفته میشود) یا به طور نامناسب (که malunion نامیده میشود) بهبود می یابد. به ندرت ممکن است جراحی برای رفع این مشکل ضروری باشد.

بیش از ۱۰۵ پزشک آنلاین و آماده پاسخگویی
مشاوره آنلاین با بهترین پزشکان و متخصصان ارتوپدی
گزینه درمانی برای انگشت کوچک پا (پینکی) چیست؟
علائم شکستگی انگشت کوچک پا مانند بقیه انگشتان پا است. در حالی که یک پنجه شکسته انگشت کوچک ممکن است دردناک باشد، معمولاً توانایی راه رفتن فرد را محدود نمیکند.
درمان شکستگی انگشت کوچک پا معمولاً شامل متصل کردن به دیگر انگشتان میشود. این بدان معناست که انگشت آسیبدیده برای حمایت به انگشت کناری آن چسبانده می شود. انگشت بدون آسیب مانند آتل عمل میکند.
برای جلوگیری از زخم یا تاول، یک تکه کوچک پنبه یا گاز را بین انگشت کوچک و دیگر انگشتان پا در کنار آن قرار دهید و سپس انگشتان پا را به هم بچسبانید.
نوار را میتوان برای استحمام برداشته و سپس دوباره روی آن قرار داد. برای بهبودی انگشتان پا ممکن است تا چهار هفته به نوار نیاز داشته باشید. اگر شکستگی انگشت پا جابهجا شود (دو سر استخوان شکسته در جای خود نباشد) یا بچرخد (انگشت پا در جهت نادرست قرار دارد)، ممکن است پزشک مجبور باشد آن را به جای خود برگرداند.
گاهی اوقات ممکن است برای بیحسی انگشت پا قبل از اینکه دوباره در جای خود قرار گیرد، تزریق دارو لازم باشد. معمولاً برای شکستگی ساده انگشت پا نیازی به گچ نیست. اگر انگشت پا شکسته شود، شکستگی مفصل را درگیر کند یا تعداد زیادی شکستگی انگشت پا به طور همزمان رخ دهد، ممکن است به گچ (یا جراحی) نیاز باشد.
در صورت شکستگی استخوان پا یا ساق پا علاوه بر شکستگی انگشت، ممکن است نیاز به گچ باشد. در برخی موارد پزشک ممکن است کفش خاصی برای شما تجویز کند. این کفش به شما امکان میدهد که روی پای آسیب دیده خود راه بروید در حالی که از انگشت شست خود محافظت میکنید تا بهبود یابد.
چگونه می توان تشخیص داد که انگشت شست پا شکسته است؟
پزشک سؤالاتی را برای تعیین نحوه مجروح شدن انگشت پا میپرسد و انگشت شست آسیبدیده را بررسی میکند. برای اطمینان از درمان و بهبود مناسب، بهتر است بلافاصله پس از آسیب به دنبال تشخیص پزشکی باشید.
پزشک ممکن است از اشعه ایکس برای تعیین شکستگی انگشت شست استفاده کند. برای تشخیص شکستگی انگشت پا همیشه اشعه ایکس ضروری نیست؛ به ویژه اگر شکستگی در یکی از انگشتان کوچکتر باشد.
درمان شکستگی انگشت پا بستگی به محل و شدت شکستگی انگشت دارد. ممکن است لازم باشد انگشت شست آسیب دیده را گچ بگیرند یا از آتل انگشت شست پا شکسته استفاده کنند. و در صورت وجود زخم باز، واکسن کزاز تزریق کرده یا آنتی بیوتیک مصرف کنید. اگر مشکل شکستگی جزئی در استخوان یکی از انگشتان کوچک است، احتمالاً پزشک انگشت شکسته را برای حفاظت به انگشت کناری آن بچسباند.
بهبودی انگشتان شکسته چه مدت طول می کشد؟
زمان بهبودی انگشتان شکسته معمولاً حدود شش هفته است. طول درمان شکستگی انگشت کوچک پا نیز به همین صورت است. اگر بیش از شش هفته طول بکشد، ممکن است به اشعه ایکس دیگری نیاز باشد یا اینکه توسط پزشک بررسی شود تا نحوه بهبود استخوان را بررسی کند.
شکستگیهای ساده معمولاً بدون هیچ مشکلی به خوبی بهبود مییابند. شکستگیهای بدخیم در خطر ابتلا به آرتریت، درد و بدفرم شدن هستند. با پزشک خود مشورت کنید تا از بهبود صحیح آن اطمینان حاصل کنید.
درمان خانگی برای شکستگی انگشت
پس از تشخیص شکستگی انگشت پا توسط پزشک، داروهای خانگی برای مراقبت از شکستگی انگشتان پا وجود دارند که میتواند به کاهش درد و التهاب کمک کنند.
بالا بردن پای آسیب دیده
تورمی که بعد از شکستگی انگشت پا ایجاد میشود، درد را بدتر میکند. برای کاهش تورم (و درد)، پا را تا آنجا که ممکن است بالاتر از سطح قلب نگه دارید. پای خود را مخصوصاً هنگام خواب روی بالش بالا بیاورید. نشستن روی صندلی راحتی نیز به راحتی پا کمک میکند.
یخ گذاشتن روی انگشت شست آسیب دیده
یخ را در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید و آن را هر یک تا دو ساعت به مدت 15 تا 20 دقیقه در یک تا دو روز اول به محل آسیب بمالید. از نخودفرنگی یا ذرت منجمد میتوان به جای یخ استفاده کرد؛ زیرا راحتتر از تکههای یخ روی انگشت آسیبدیده قرار میگیرند. یک حوله بین پوست و کیسه یخ، نخود فرنگی یخ زده یا ذرت قرار دهید تا از پوست در برابر سوزش فریزر محافظت شود.
استراحت
از راه رفتن روی پای آسیبدیده، ورزشهای سنگین و ایستادن طولانی مدت خودداری کنید. داشتن عصا یا پوشیدن کفش سفت و محکم مخصوص هنگام راه رفتن (برای جلوگیری از افزایش وزن روی شکستگی) در حین بهبودی ممکن است لازم باشد.
داروهای ضد درد برای شکستگی انگشت پا
برای شکستگی انگشت پا معمولاً فقط نیاز به استامینوفن بدون نسخه (OTC) یا داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی مانند داروهای ضد درد ایبوپروفن (موترین) دارید. برای شکستگی شدید پزشک ممکن است داروهای ضد درد قویتری تجویز کند. قبل از مصرف هرگونه داروی جدید با پزشک مشورت کنید.
چه زمانی برای شکستگی انگشتان پا به دکتر مراجعه کنیم؟
انگشت شست آسیب دیده باید هر روز معاینه شود. در صورت بروز هر یک از موارد زیر به اورژانس مراجعه کنید یا با پزشک تماس بگیرید:
- پوست آبی یا خاکستری رنگ
- گچ یا آتل آسیب دیده یا شکسته شده است.
- انگشتان پا سرد، بیحس یا سوزن سوزن میشوند.
- زخم، قرمزی یا زخم باز در ناحیه انگشتان آسیبدیده
- درد شدیدتر یا جدید که با داروهای ضد درد تسکین نمییابد.
- زخمهای باز، خونریزی یا عفونت در نزدیکی شکستگی انگشت پا
کدام تخصص پزشکان شکستگی انگشتان پا را درمان می کند؟
در ابتدا ممکن است به یک نفر برای انجام دادن مراقبتهای اولیه (مانند پزشک خانواده یا متخصص اطفال کودک) مراجعه کنید. به احتمال زیاد برای پیگیری بیشتر به ارتوپد یا جراح ارتوپدی، متخصص در اختلالات سیستم اسکلتی عضلانی، یا متخصص اطفال برای درمان شکستگی انگشت مراجعه خواهید کرد.
در صورت تشخیص شکستگی انگشت پا در بخش اورژانس بیمارستان توسط متخصص طب اورژانس تحت درمان قرار خواهید گرفت. رادیولوژیستها اشعه ایکس یا MRI را بررسی میکنند؛ اگرچه معمولاً به پزشک مراقبتهای اولیه یا متخصص طب اورژانس گزارش میدهند و شما مستقیماً با آنها مشورت نمیکنید.
سلامت خود را با پزشکت احیا کنید!
تمام حوزههای تخصصی پزشکت فعال هستند تا با ارائه مشاوره پزشکی به صورت آنلاین، دغدغههای شما را برطرف کنند. اگر نیاز به مشاوره فوری دارید، میتوانید از طریق یک تلفن همراه و ثبتنام در این وبسایت، نوبت پزشک عمومی یا متخصص مورد نظر خود را در سریعترین حالت ممکن دریافت کنید.
12 پاسخ
سلام خسته نباشی انگشت شصت پام ترک خورده بعد دکتر رفتیم از انگشت تا بالای مچ پام گچ گرفته خوب میشه انگشت پام
سلام بله بعد ۶هفته
سلام اما من انگشت پام که شکست بود گچ گرفتن و دکتر گفت بعد 3 هفته خوب میشه بیا بازش کنم؟؟؟
سلام خیر ۳هفته دیگه باید حداقل صبر کنید
سلام من پنجاه روز شکستگی شست پا داشتم ک داخل گچ بودتا ساق پام الان ک گچو باز کردم پام از ساق انگار بیحس. و هیچ تکونی نمیخوره.. کبود روی پام و شست پام هنوز ورم دارم.. ورم پشت پام و قسمتهای انگشتهای دیگ کمتره.. فقط وحشتناک لاغرشده پام و از مچ کج شده و هیچ تکونی نداره پام..و چون حالم بدشدوضعف کردم دوباره گچو بصورت اتل پوشیدم. چ اقداماتی لازمه ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
با سلام و احترام. دوست عزیز شما می توانید سوال خود را با پزشک متخصص ارتوپد مطرح نمایید تا راهنمایی های لازم را انجام دهند. با تشکر
سلام انگشت شصت پام خیلی سفت و درد میکنه و خیلی سوز میزنه اصلا نمیتونم تکانش بدم .ایا شکسته؟
پام نه ورم کرده نه و سیاه شده.
سلام بررسی از نظر نقرس و شکستگی لازم هست
سلام ۴ ماه پیش شست پام شکست و ۲ هفته آتل بود ولی هنوز درد میکنه و وقتی خم و راست میشه راحت نیستم و بعد از فعالیت های بدنی شست و قسمت رویی پا در میگیره خیلی به مدت یک روز
با سلام و احترام. دوست عزیز شما میتوانید با استفاده از لینک https://web.pezeshket.com/public/advisers?skill=26&custom=site-comment
از متخصص ارتوپد جهت بررسی و درمان مشاوره دریافت نمایید با تشکر
سلام ایامالش دادن پابااب ولرم برای شست پا خوب است و اینکه پای من هنوزبغداز4هفته ورم دارد
سلام انگشت کوچیکه پای من شکست بعد از ۳ هفته از اتل در اوردش دکتر الان بعد از گذشت ۴۰ روز از شکستی هنوز وقتی راه میرم بعد از مدتی درد میکنه برای چیه برا اینه که هنوز خوب نشده یا اینکه مدتیه ثابت و بی تحرک مونده ؟؟؟