لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

روز دانش آموز - پزشکت

درمان خانگی درماتیت سبورئیک

درمان خانگی درماتیت سبورئیک || پزشکت
فهرست مطالب
اگر از شوره‌های مقاوم به درمان و درماتیت سبورئیک رنج می‌برید، شامپو ضد شوره ما به شما در کنترل و بهبود علائم بالینی کمک می‌کند.

درماتیت سبورئیک به عنوان یک بیماری التهابی پوستی اغلب پوست سر را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث ایجاد پوسته پوسته شدن و قرمزی پوست سر می شود. این لکه ها ممکن است روی صورت و قسمت بالایی بدن نیز ظاهر شوند. چون این مناطق دارای غدد چربی زیادی هستند که روغن تولید می کنند. درماتیت سبورئیک مسری نیست. اما یک بیماری مزمن محسوب می شود که نیاز به درمان طولانی مدت و دوره ای دارد. اگر چه گزینه های درمانی مختلفی برای آن وجود دارند اما برخی از آنها می توانند حاوی مواد شیمیایی قوی باشند. این در حالی است که گزینه های درمان خانگی برای درماتیت سبورئیک در دسترس هستند که می توانید از آنها در کنار سایر گزینه های درمانی دیگر استفاده کنید. برای همین ما سعی کرده ایم در این مقاله از پزشکت درمان های خانگی درماتیت سبورئیک را بررسی کنیم.

درمان گیاهی درماتیت سبورئیک

درماتیت سبورئیک بسته به نوع پوست و حساسیت می تواند علل زیادی داشته باشد. برای همین هیچ درمان مشخصی و قابل توجهی وجود ندارد. اما برخی از مکمل های طبیعی برای درماتیت سبورئیک، عبارتند از:

روغن ماهی

مکمل‌های روغن ماهی می‌توانند علائم درماتیت که آلرژی‌ها را تحریک می‌کنند، را تا حدود زیادی سرکوب کنند، همچنین مصرف روغن ماهی مزایای تغذیه‌ای دیگری هم دارد. اسیدهای چرب امگا 3 موجود در آن می تواند به تقویت کلی سیستم ایمنی و سلامت قلب و عروق کمک کند.

برای آلوئه ورا برای درماتیت سبورئیک || پزشکت

آلوئه ورا

آلوئه ورا گیاهی با خواص ضد التهابی است. منبع معتبر تحقیقات نشان داده است که عصاره آن در درمان درماتیت سبورئیک موثر است و می تواند علائم آن را تا حدود زیادی تسکین دهد.

پروبیوتیک ها

پروبیوتیک ها ممکن است در درمان انواع مختلف درماتیت، به ویژه در کودکان موثر باشد. اما تحقیقات کمی برای ارتباط پروبیوتیک ها با نتایج موثر درماتیت سبورئیک وجود دارد. با این حال، پروبیوتیک ها می توانند سیستم گوارشی را تقویت کنند و در نهایت مشکلات التهابی را در سراسر بدن شما کاهش دهد.

روغن درخت چای

اثرات درمانی روغن درخت چای برای چندین بیماری پوستی مورد مطالعه قرار گرفته است. خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد التهابی روغن درخت چای، آن را به یک گزینه درمانی ایده آل برای درماتیت سبورئیک تبدیل کرده است. برای درمان خانگی درماتیت سبورئیک می توانید از شامپوها، نرم کننده ها و سایر محصولاتی که حاوی روغن درخت چای هستند، استفاده کنید چون آنها ممکن است به تسکین خارش کمک کنند.

سرکه سیب

استفاده از سرکه سیب برای درمان خانگی درماتیت سبورئیک، پوسته های روی پوست سر شما را شل می کند. همچنین ممکن است التهاب ناشی از آن را کاهش دهد. برای استفاده از سرکه سیب بهتر است موهای خود را با شامپو بشویید. سپس محلول رقیق شده سرکه سیب را روی ناحیه مورد نظر بمالید. اجازه دهید سرکه و آب چند دقیقه روی پوست سرتان بماند و خوب آبکشی کنید.

روغن زیتون

گزینه دیگر برای درمان خانگی درماتیت سبورئیک این است که پوست سر خود را با روغن زیتون مالش دهید. برای اینکار بهتر است روغن را به پوست سر بمالید و اجازه دهید روغن حدود یک ساعت روی آن بماند. سپس آنها را برس بزنید تا پوسته های پوست سرتان پاک شود. طبق معمول موهای خود را بشویید و شامپو بزنید.

روغن نارگیل

روغن نارگیل واقعی حاوی اسیدهای چرب با زنجیره متوسط ​​از جمله اسید لوریک و اسید کاپریک است، دارای خواص ضد ویروسی، ضد میکروبی و ضد قارچی قوی است. نشان داده شده است که روغن نارگیل روی پوست به کاهش مخمر، میکروب‌ها و قارچ‌های اضافی که می‌توانند منجر به تحریک، چربی بیش از حد یا خشکی پوست شوند، کمک می‌کند. حتی می توانید از روغن نارگیل روی پوست همراه با روغن‌های ضروری تسکین‌دهنده مانند روغن چوب سدر، علف لیمو، رزماری، درخت چای و اسطوخودوس استفاده کنید.

رژیم غذایی

درماتیت سبورئیک ارتباط مستقیمی با هیچ رژیم غذایی خاصی ندارد. اما این بدان معنا نیست که رژیم غذایی شما هیچ تاثیری بر شعله ور شدن و تشدید علائم تان نداشته باشد. بدون شک رژیم غذایی شما بر روی تقویت سیستم ایمنی بدن تاثیر زیادی دارد و می تواند التهاب را تا حدود زیادی کاهش دهد و منجر به تسکین علائم شود. برای مبارزه با التهاب و کاهش آن بهتر از رژیم غذایی خود را با ترکیبات زیر غنی کنید:

  • بادام ها
  • روغن زیتون
  • گوجه فرنگی ها
  • سیب زمینی های شیرین
  • مقدار زیادی سبزیجات سبز و برگ دار
  • غذاهای سرشار از ویتامین C مانند مرکبات و فلفل دلمه ای
  • غذاهای حاوی مقدار زیادی ویتامین E مانند جوانه گندم و آووکادو
  • میوه هایی که حاوی آنتی اکسیدان هستند، مانند گیلاس، توت فرنگی و زغال اخته

تغییر سبک زندگی برای درماتیت سبورئیک

علاوه بر گزینه های درمانی گفته شده برای درمان درماتیت سبورئیک، برخی گزینه های تغییر سبک زندگی وجود دارند که می توانید از آنها برای تسکین علائم خود استفاده کنید. آنها عبارتند از:

تقویت عملکرد ایمنی

همانطور که در بالا توضیح داده شد، عملکرد پایین سیستم ایمنی و سطوح التهاب بالا (گاهی در ترکیب با عدم تعادل هورمونی) ریشه اکثر بیماری های پوستی است. تحریکات پوستی اغلب ناشی از استرس مزمن، افسردگی، اضطراب و خستگی است یا حداقل بدتر می شود. برای بهبود ایمنی کلی، این نکات را دنبال کنید:

  • هر شب هفت تا هشت ساعت بخوابید.
  • برای کنترل استرس به طور منظم ورزش کنید.
  • مصرف مکمل هایی مانند اسیدهای چرب امگا 3 و پروبیوتیک ها را در نظر بگیرید.
  • هر روز حداقل مدتی را در طبیعت یا آفتاب بگذرانید.
  • به سرگرمی ها و روابط خود ادامه دهید تا احساس ارتباط و آرامش بیشتری داشته باشید.
  • داروهای کاهش دهنده استرس طبیعی مانند مدیتیشن، یوگا، دعا، خواندن، نوشتن یا داوطلبانه را امتحان کنید.
  • غذاهای ضد التهابی بیشتری مصرف کنید، از جمله سیر، سرکه سیب، موز، آووکادو، دانه کتان، زنجبیل و روغن نارگیل.

کاهش مصرف غذاهای التهاب زا و آلرژی زا

برای کمک به کاهش التهاب تا حد ممکن، بهتر است از مصرف غذاهای فرآوری شده در رژیم غذایی تان خودداری کنید. روی مصرف غذاهای کامل تمرکز کنید. مصرف غذاهای بسته بندی شده و فرآوری شده را به حداقل برسانید که باعث بدتر شدن واکنش های خود ایمنی و آلرژی می شوند، از جمله:

  • شکر و نوشیدنی های شیرین
  • غذاهای سرخ شده و چربی های ترانس
  • روغن های فرآوری شده مانند ذرت، سویا، کانولا، گلرنگ و روغن آفتابگردان
  • اگر مستعد ابتلا به آلرژی هستید، غذاهایی مانند محصولات غلات تصفیه شده با گندم، لبنیات معمولی، صدف و بادام زمینی.

نوشیدن آب برای درماتیت سبورئیک || پزشکت

 

آب کافی بنوشید.

مطمئن شوید که با نوشیدن آب فراوان در طول روز، رطوبت کافی برای مرطوب نگه داشتن پوست خود را تامین کنید. از مصرف بیش از حد مواد غذایی شور، الکل، کافئین یا نوشیدنی های شیرین که باعث تشدید و خشکی پوست می شود، خودداری کنید. در عوض، جایگزین هایی مانند آب نارگیل، چای سبز و اسموتی ها یا آبمیوه های خانگی را برای افزایش مصرف مایعات امتحان کنید.

مصرف مکمل روی

کمبود روی می تواند منجر به تشدید علائم درماتیت سبورئیک شود. بثورات پوستی و تحریک پوست دو علامت رایج کمبود روی هستند. به همین دلیل، روی در برخی از عوامل موضعی مورد استفاده برای درمان درماتیت سبورئیک گنجانده شده است. با این حال، در حال حاضر توجه بیشتری به ارزش مکمل های داخلی روی می شود. برای کسانی که این وضعیت مربوط به کمبود روی را تجربه می کنند، مکمل روی می تواند به رفع برخی از مشکلات پوستی کمک کند.

پرهیز از محصولات زیبایی تحریک کننده

استفاده منظم از محصولات حاوی مواد شیمیایی روی پوست احتمالا علائم درماتیت را بدتر می کند. تا حد امکان از محصولات طبیعی و ارگانیک برای پوست خود استفاده کنید. به خصوص مراقب باشید که اگر شوره سر دارید از شامپوهای تجاری حاوی مواد شیمیایی اجتناب کنید. اکثر محصولات زیبایی حاوی مواد شیمیایی خشک کننده یا مضر هستند. به دنبال آنهایی باشید که فاقد موادی مانند پارابن، سدیم لورت یا لوریل سولفات هستند. در عوض، برای تمیز کردن، تقویت و آبرسانی پوست بدون تحریک، به محصولات مراقبت از پوست طبیعی مانند سرکه سیب، درخت چای، فندق جادوگر ، کره شی و ژل آلوئه ورا استفاده کنید.

علاوه بر آن بهتر است از تماس با سایر مواردی که باعث بروز درماتیت تماسی می شوندخودداری کنید، از جمله:

  • لاتکس (اگر آلرژی دارید)
  • پیچک سمی یا بلوط سمی
  • صابون‌های معطر، شوینده‌ها، شامپوها، عطرها و لوسیون‌ها که ممکن است روی لباس‌ها یا پارچه‌های خانگی شما باشد.
  • محصولات طبیعی خاصی که ممکن است باعث ایجاد آلرژی شوند، مانند روغن‌های ضروری خاص یا ترکیبات فعال.

درماتیت سبورئیک در مقابل پسوریازیس پوست سر

درماتیت سبورئیک می تواند با سایر اختلالات پوستی همراه باشد که همین وضعیت می تواند تشخیص و حتی درمان را سخت تر کند. با این حال، خبر خوب این است که بسیاری از درمان‌های مشابهی که برای درماتیت استفاده می‌شود (مانند کاهش مصرف مواد حساسیت‌زا، اجتناب از محصولات شیمیایی مراقبت از پوست و بهبود عملکرد ایمنی) برای درمان بیماری‌های پوستی مانند اگزما و پسوریازیس نیز کاربرد دارند.

اما مهمترین تفاوت آنها این است که ضایعات درماتیت سبورئیک اولیه به نظر می رسد “اسفنجی شکل” است، به این معنی که منافذ به نظر بزرگ و مانند یک اسفنج باز می شوند. درماتیت سبورئیک همچنین می تواند باعث چرب به نظر رسیدن پوست شود، در حالی که پسوریازیس معمولا باعث خشکی بیشتر و پوسته پوسته شدن قرمز می شود.

بیماران مبتلا به پسوریازیس که پوسته پوسته شدن صورت یا پوست سر دارند نیز می توانند به دنبال نشانه هایی از ضایعات در آرنج یا زانو باشند. پسوریازیس همچنین باعث سوراخ شدن ناخن می شود، در حالی که درماتیت به طور معمول تاثیری بر روی ناخن ها ندارد.

مشاوره رایگان پزشکی

(پرسش و پاسخ)

خریـــد آنلایــن دارو

از داروخانه

رزرو مشاوره با متخصصــان

صفحه پزشکت در اینستاگرام

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید؟

جهت دریافت مشاوره رایگان شماره خود را برای کارشناسان پشتیبانی ثبت کنید.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید؟