تغییرات فصلی از راه های مختلف بر بدن انسان تأثیر می گذارد. افرادی هستند که از اختلال عاطفی فصلی (SAD) رنج می برند، اختلال عاطفی فصلی نوعی افسردگی است که در زمستان رخ می دهد. برخی دیگر فقط در بهار یا پاییز آلرژی دارند. همچنین افرادی هستند که فقط در فصول خاص یا الگوهای آب و هوایی دچار حملات میگرن فصلی می شوند.
“میگرن فصلی” یک اصطلاح رسمی نیست که توسط انجمن بین المللی سردرد مورد استفاده قرار گیرد، اما روشی رایج است که برخی افراد برای توصیف حملات خود از آن استفاده می کنند. محرک های میگرن مربوط به آب و هوا عبارتند از:
- باد
- رعد و برق
- تغییرات ناگهانی دما
- دمای بسیار گرم یا سرد
- آفتاب روشن یا خیره کننده
- رطوبت بسیار زیاد یا بسیار کم
حملات میگرنی همچنین احتمال دارد در اثر استرس یا کم خوابی ناشی از فعالیت های فصلی ایجاد شود.
علت ایجاد میگرن فصلی چیست؟
برخی از افراد نسبت به تغییرات فشار بارومتری یا جوی حساس هستند. فشار بارومتری نیرویی است که هوا بر سطوح اطراف خود وارد می کند. این فشار با حرکت آب و هوا در یک منطقه تغییر می کند، مانند زمانی که از خورشید به باران منتقل می شود.
تغییر فشار هوا باعث تغییر فشار در سینوس ها که حفره های هوا در سر انسان است، می شوند. تغییرات آب و هوایی همچنین منجر به تغییر در مواد شیمیایی مغز مانند سروتونین که می تواند باعث ایجاد میگرن شود.
سایر افراد در هنگام تغییر دما دچار میگرن می شوند، به ویژه اگر این تغییر چشمگیر باشد، مانند زمانی که یک رعد و برق در دمای بیرون 20 درجه کاهش می یابد.
بهار می تواند برای افراد مبتلا به میگرن مشکلاتی ایجاد کند، به خصوص اگر آنها نیز آلرژی داشته باشند. تابستان، با آفتاب و گرمای درخشان، شانس بیشتری برای کم آبی بدن ایجاد می کند، که برای برخی از افراد مبتلا به میگرن محرک است.
تغییر در میزان نور روز، چه روزهای طولانی تابستان و چه روزهای کوتاه زمستان، می تواند الگوهای خواب را مختل کند. کم خوابی یا خواب زیاد محرک های شایع میگرن هستند.
تشخیص و درمان میگرن فصلی
درک عوامل محرک میگرن فصلی به شما و پزشک در مدیریت بهتر میگرن کمک می کند. یک دفتر یادداشت میگرنی می تواند در ردیابی عوامل ایجاد کننده حملات، همراه با رژیم غذایی، ورزش و عادات خواب موثر باشد. همه این اطلاعات می تواند به پزشک کمک کند تا راه هایی را برای پیشگیری از بسیاری محرک های میگرن توصیه کند.
از برخی تغییرات فصلی می توان اجتناب کرد. به عنوان مثال، می توانید در روزهای بسیار سرد و خشک زمستانی در خانه بمانید یا در تابستان از نور شدید خودداری کنید. با این حال، احتمالاً نمی توانید از طوفانی که در منطقه حرکت می کند اجتناب کنید. اگر میگرن فصلی دارید، باید در اسرع وقت از داروی میگرن حاد و طبق تجویز داروهای پیشگیرانه خود استفاده کنید.
ارتباط بین آلرژی فصلی و میگرن
بسیاری از بررسی ها نشان داده اند که میگرن در افرادی که تب یونجه و آسم دارند بیشتر شایع است. در حقیقت، از هر 3 فرد مبتلا به میگرن 1 نفر نیز تب یونجه دارند. افرادی که هم میگرن دارند و هم تب یونجه یا آسم بیشتر در معرض ابتلا به میگرن مزمن هستند. اگر حساسیت فصلی دارید، باید طبق دستور پزشک از داروهای آلرژی استفاده کنید و آب زیادی بنوشید تا از تحریک میگرن پیشگیری شود.
آیا تغییرات آب و هوا و تغییر بین فصول می تواند باعث حملات میگرنی شود؟
تعیین عوامل محرک میگرن فصلی دشوار است، به ویژه اگر فکر می کنید چیزی مانند تغییر آب و هوا بر حملات میگرن تأثیر می گذارد.
سینتیا آرماند پزشک نیویورک، نحوه تأثیر فصل های مختلف بر افراد مبتلا به میگرن را مطالعه می کند. تغییرات آب و هوا و فصل ها می تواند محرک میگرن باشد.
توجه به این نکته ضروری است که “میگرن فصلی” یک اصطلاح یا تشخیص رسمی نیست. اما برخی عوامل محرک محیطی می توانند تحت تأثیر فصل ها قرار بگیرند. به عنوان مثال، ماه های تابستان به طور کلی گرم تر هستند و احتمال دارد بیشتر عرق کنید. این می تواند منجر به دهیدراتاسیون شما شود، که یک محرک رایج میگرن است.
عوامل محرک میگرن فصلی یا مرتبط با آب و هوا
“مواد یا شرایط” خاصی وجود دارد که می تواند باعث حمله میگرن شود، از جمله برخی تغییرات ظریف که با تغییر بین فصل ها همراه است. این محرک ها روی همه تأثیر نمی گذارد، اما پیش بینی ورود آنها می تواند یک ابزار مفید برای افرادی باشد که سعی می کنند میگرن خود را مدیریت کنند.
تغییر فشار بارومتری که فشار جوی نیز نامیده می شود، محرک بالقوه ای برای افراد مبتلا به میگرن است. فشار بارومتری با تغییر فصل تغییر می کند و این تغییرات می تواند باعث حمله شود.
سرما از توده های هوایی تشکیل شده است که ما آنها را سینوس می نامیم. معمولاً آن محفظه های هوا با فشار اتمسفر در تعادل هستند. هنگامی که تغییری در فشار اتمسفر ایجاد می شود، تغییری در سر ایجاد می کند. مانند یک تغییر، بین آنچه در سر خود تجربه می کنید و آنچه در هوا می گذرد. این تغییر ناگهانی می تواند باعث ایجاد میگرن شود.
یک بررسی کوچک ژاپنی نشان داد که آیا کاهش فشار، که قبل از طوفان رخ می دهد، باعث ایجاد سردرد می شود یا خیر. مشخص شد که 75 درصد از افراد مبتلا به میگرن حملات میگرنی را با کاهش فشار تجربه کرده اند، در حالی که تنها 20 درصد از افرادی که دچار سردرد تنشی می شوند، دچار این حمله شده اند. به طور مشابه، تغییر درجه حرارت، از تابستان گرم تا پاییز سرد یا افزایش دمای زمستان سرد به بهار معتدل، نیز می تواند محرکی برای افراد مبتلا به میگرن باشد.
سایر عوامل محرک فصلی یا مرتبط با آب و هوا عبارتند از:
- سرما یا گرمای شدید
- هوای بادگیر یا طوفانی
- رطوبت یا هوای خشک
- نور شدید خورشید یا تابش نور خورشید
محرک های میگرن بهاری
بهار می تواند زمان سختی برای افراد مبتلا به آلرژی فصلی باشد. حملات میگرنی ناشی از آلرژی نیستند، اما معمولا میگرن به عنوان سردرد سینوسی اشتباه تشخیص داده می شود. حملات میگرنی اغلب شامل علائم سینوس مانند آبریزش بینی و چشم است، اما تب و ترشحات، علائمی هستند که به جای میگرن به مشکلات سینوسی اشاره می کنند. اگر تغییرات فشارسنجی در بهار محرک است، باید آب و هوا را زیر نظر داشته باشید تا بتوانید برای درمان حمله آماده باشید.
محرک های میگرن تابستانی
این فصل گرم و مرطوب است و مردم تمایل بیشتری به عرق کردن دارند که می تواند منجر به کم آبی بدن شود. افراد مبتلا به میگرن برای پیشگیری از حمله باید آب بدن خود را حفظ کنند. تابستان بیشتر نور خورشید و روزهای طولانی تری وجود دارد که می تواند الگوی خواب افراد را تغییر دهد. یک چرخه خواب ناسازگار می تواند باعث ایجاد میگرن شود، بنابراین سعی کنید خواب خود را ردیابی کرده و مطمئن شوید که به اندازه کافی استراحت می کنید. تابش نور خورشید نیز می تواند باعث حمله شود، بنابراین پوشیدن کلاه یا عینک آفتابی می تواند باعث از بین رفتن آن شود. به محض فرا رسیدن تابستان، برای هیدراته ماندن بیشتر از حد معمول آب بنوشید. اگر با گرده درختان، علف ها و علف های هرز مشکل دارید، باید به مصرف داروهای آلرژی ادامه دهید.
عوامل تحریک کننده میگرن در پاییز
این زمان از سال است که درجه حرارت سردتر می شود. به این معنی که نوسانات دما در ابتدای فصل وجود خواهد داشت. رطوبت هوا کاهش می یابد و فشار بارومتریک روزها تغییر می کند. اما جنبه دیگری از سقوط وجود دارد که احتمال دارد انتظار آن را نداشته باشید. روزها کوتاهتر، که می تواند برنامه خواب شما را تغییر داده و باعث حملات میگرنی شود. در طول پاییز، تمام تلاش خود را کنید تا از ابتلا به سرماخوردگی هایی که اغلب با کاهش دما در گردش هستند، پیشگیری کنید. برای گرم نگه داشتن بدن از لباس های مناسب آب و هوا، به ویژه کلاه استفاده کنید و از قرار گرفتن در معرض هر کسی که در حال حاضر با سرماخوردگی روبرو است اجتناب کنید. اگر علائم هشدار دهنده بیماری را احساس می کنید، فوراً مراقبت کنید تا از تشدید علائم خود پیشگیری کنید.
محرک های میگرن زمستانی
زمستان معمولاً با دمای سرد، هوای خشک و طوفان برفی همراه است. هوای سرد و خشک می تواند منجر به کم آبی بدن شود. به ویژه اگر گرمایش را در خانه خود افزایش دهید. طوفان های برفی که در زمستان رخ می دهد نیز با تغییر فشار بارومتریک، یکی دیگر از عوامل محرک میگرن است.
در زمستان، افراد مبتلا به میگرن باید میزان آب آشامیدنی خود را افزایش دهند. زیرا گرمایش داخلی باعث خشک شدن هوای اطراف می شود. یک مرطوب کننده می تواند برای حفظ رطوبت اضافی در محیط مفید باشد.
اجتناب از عوامل محرک فصلی
در حالی که می توانید از بعضی محرک ها اجتناب کنید یا در مکان های شلوغ از هدفون های حذف کننده سر و صدا استفاده کنید. اما دقیقاً نمی توانید از آب و هوا دوری کنید. اما بسیاری از اقدامات پیشگیرانه مشابه که در طول سال برای کاهش حملات میگرنی توصیه می شود، در برابر عوامل محرک فصلی نیز موثر است.
مهمترین آن می تواند رعایت یک برنامه ثابت باشد. دکتر آرماند می گوید: افراد مبتلا به میگرن باید رژیم غذایی، ورزش و چرخه خواب خود را پیگیری کنند. مراقبت از این جنبه های زندگی می تواند به شما در محافظت بهتر در برابر عوامل محرک فصلی و مرتبط با آب و هوا در هنگام وقوع کمک کند.