بیماری صرع در مردان نیز میتواند رخ دهد. صرع یک اختلال نورولوژیک است که تحت تأثیر عوامل ژنتیکی و محیطی قرار میگیرد. علل و عوامل مختلفی میتوانند به بروز صرع در مردان منجر شوند. در زیر برخی از نکات مرتبط با بیماری صرع در مردان را بررسی میکنیم:
شیوع: بیماری صرع در مردان و زنان با فراوانی مشابهی رخ میدهد. اما برخی تحقیقات نشان دادهاند که بیماری صرع در مردان به طور کلی شایعتر است.
نوع صرع: نوع صرع در مردان ممکن است متفاوت باشد. برخی نوعهای صرع احتمال بروز آنها در مردان بیشتر است، مانند نوع صرع تمپورال (Temporal lobe epilepsy) که بیشتر در زمینه عملکرد حافظه و حس شنوایی تأثیر دارد.
عوامل مختلف: علاوه بر عوامل ژنتیکی، عوامل محیطی نیز میتوانند بر بروز صرع در مردان تأثیرگذار باشند. مثلاً ضربههای سر در ورزشهای خطرناک، عوامل مسمومیتی، عوارض جراحی و دیگر عوامل مشابه ممکن است باعث بروز صرع در مردان شوند.
تأثیر بر باروری: برخی داروهای ضدصرع ممکن است بر باروری مردان تأثیر بگذارند. در صورت مصرف داروهای ضدصرع، مشاوره با پزشک در مورد تأثیرات آنها بر روی باروری و بارداری الزامی است.
اگر شما یا همسرتان مبتلا به صرع می باشد، مهم است که با پزشک مربوطه مشورت کنید. پزشک شما میتواند تشخیص دقیقی در مورد نوع صرع ارائه دهد و برنامه درمانی مناسب را برای کنترل حملات صرع تهیه کند. همچنین، اگر قصد بارداری دارید یا در حال بارداری هستید، باید در مورد تأثیر داروهای ضدصرع بر باروری و بارداری با پزشک خود صحبت کنید.
چگونه صرع بر میل جنسی تأثیر می گذارد؟
بیماری صرع و داروهای ضدصرع میتوانند به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر میل جنسی (لذت جنسی و علاقه به فعالیت جنسی) تأثیر بگذارند. این تأثیرات ممکن است به شرایط فردی و نوع بیماری صرع بستگی داشته باشند. عوامل زیر می توانند بر میل جنسی در افراد مبتلا به صرع تأثیر بگذارند:
- تاثیر داروهای ضد صرع (AEDs)
برخی داروهای ضدصرع میتوانند تأثیری بر میل جنسی داشته باشند. برخی از داروها ممکن است عوارض جانبی مانند کاهش میل جنسی، اختلالات در انتخاب جنسی، کاهش عملکرد جنسی، اختلال در انعطافپذیری جنسی یا اختلالات هورمونی داشته باشند.
برخی از داروهای صرع مشکلات جنسی را به عنوان یک عارضه جانبی احتمالی ذکر می کنند. این داروها گاباپنتین، پره گابالین، فنوباربیتال، فنی توئین، توپیرامات، کاربامازپین، کلوبازام و کلونازپام هستند.
برخی دیگر از داروها مشکلات جنسی را به عنوان یک عارضه جانبی فهرست نمی کنند. اما آنها می توانند سطح تستوسترون را در بدن کاهش دهند. این می تواند بر علاقه یا توانایی برای داشتن رابطه جنسی تأثیر بگذارد. داروهایی که می توانند باعث کاهش سطح تستوسترون شوند عبارتند از:
- پریمیدون
- فنی توئین
- فنوباربیتال
- کاربامازپین
همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می دهد اکسکاربازپین، زمانی که در دوزهای بالاتر از 900 میلی گرم در روز مصرف شود، می تواند این اثر را داشته باشد.
بسیاری از مردان از این داروهای صرع استفاده می کنند، اما فقط برخی از آنها مشکلات جنسی دارند. اگر فکر می کنید داروی صرع می تواند بر زندگی جنسی تأثیر بگذارد، با متخصص صرع مشورت کنید.
مطالعه بیشتر: عوارض جانبی داروهای ضد تشنج
- تغییرات در مغز ناشی از تشنج
میل جنسی نیاز به عملکرد مناسب مناطق خاصی از قشر مغز، به ویژه لوب های پیشانی و تمپورال دارد. افراد مبتلا به تشنج به نظر می رسد که بیشتر در معرض مشکلات میل جنسی هستند، به ویژه زمانی که تشنج از لوب تمپورال منشا می گیرد. علاوه بر این، بررسی ها نشان میدهد که آسیب به لوب گیجگاهی، که در افراد مبتلا به صرع جزئی شایع است، بر توانایی تشخیص نشانههای ظریفی که برای ایجاد صمیمیت ضروری است، تأثیر میگذارد.
- احساسات منفی
میل جنسی می تواند توسط عوامل روانی مانند افسردگی و اضطراب مختل شود. اگرچه داده های محدودی در مورد افسردگی در میان افراد مبتلا به صرع وجود دارد، اما آمار نشان می دهد که میزان خودکشی در افراد مبتلا به صرع 5 برابر بیشتر از جمعیت عمومی است که به شدت نشان می دهد میزان افسردگی نیز بالاتر است.
ترس از اینکه فعالیت جنسی باعث تشنج شود، به ویژه برای کسانی که تشنج آنها به دلیل تهویه هوا یا فشار بدنی ایجاد می شود، احتمال دارد تأثیر منفی بر میل جنسی داشته باشد.
بسیاری از مردان مبتلا به صرع زندگی جنسی طبیعی و فرزندان سالمی دارند. اما صرع گاهی اوقات می تواند مشکلات جنسی و باروری ایجاد کند.
هر مردی ممکن است گهگاهی با رابطه جنسی مشکل داشته باشد، اما مشکلات در مردان مبتلا به صرع بیشتر از مردان بدون صرع است. شایع ترین مشکلات ، داشتن علاقه کم یا عدم علاقه به رابطه جنسی و مشکلات در ایجاد یا حفظ نعوظ است.
- تأثیر مستقیم بیماری صرع
برخی افراد ممکن است ناخواسته شاهد تغییرات در میل جنسی خود باشند. در برخی موارد، تشنجها به ویژه تشنج هایی که در بخشی از مغز به نام لوب تمپورال شروع می شوند، میتوانند باعث ایجاد تغییرات در هورمونها و سیستم عصبی شود که ممکن است به میل جنسی تأثیر بگذارد.
برخی از مردان نگران این هستند که در حین رابطه جنسی دچار تشنج شوند. رابطه جنسی به احتمال زیاد باعث تشنج نمی شود و اکثر مردان مبتلا به صرع در طول رابطه جنسی دچار تشنج نمی شوند. اما اگر این چیزی است که در مورد آن نگران هستید، این نگرانی می تواند بر زندگی جنسی تأثیر بگذارد.
مطالعه بیشتر:تشنج میوکلونیک
- استرس و اضطراب
بیماری صرع و تشنجها میتوانند باعث ایجاد استرس و اضطراب در فرد شوند. استرس و اضطراب میتوانند به طور مستقیم بر میل جنسی تأثیر بگذارند و منجر به کاهش علاقه جنسی و کارکرد جنسی شوند.
افراد مبتلا به صرع بیشتر در معرض افسردگی و اضطراب هستند. اگر احساس افسردگی یا اضطراب می کنید، این می تواند باعث شود که علاقه کمتری به رابطه جنسی داشته باشید.
- تستوسترون
بدن هورمون تستوسترون را تولید می کند. تستوسترون مسئول بسیاری از مواردی است که بر زندگی جنسی تأثیر می گذارد. اینها شامل علاقه به رابطه جنسی، توانایی برای داشتن رابطه جنسی و باروری است. اگر سطح تستوسترون پایینی دارید، ممکن است در زندگی جنسی خود با مشکل مواجه شوید.
سوالی داری؟ کلیک کن.
ویزیت آنلاین با بهترین متخصصان مردان و صرع
AED ها چه تاثیری بر تمایلات جنسی دارند؟
همانطور که صرع همه ما را متفاوت درگیر می کند، مردان را نیز به شیوه هایی متفاوت از تجربه زنان، تحت تاثیر قرار می دهد. همچنین می تواند در طول زندگی فرد، از کودکی تا بزرگسالی تغییر کند. این مقاله طراحی شده تا کمک کند تشخیص دهید صرع در مردان چگونه می تواند بر زندگی و راه های مدیریت تأثیر بگذارد.
صرع با تغییرات هورمونی همراه است. به عنوان مثال، کارشناسان تخمین می زنند که تقریباً 40 درصد از مردان مبتلا به صرع (MWE) دارای سطوح پایین تستوسترون هستند، هورمونی که رشد اندام های جنسی مردانه، ویژگی های جنسی و اسپرم را تحریک می کند. هم خود صرع و هم داروهای ضد صرع (AEDs) که برای کنترل تشنج استفاده می شوند احتمال دارد مسئول این تغییرات هورمونی باشند.
تشنج های مداوم در بزرگسالان می تواند با تغییرات هورمونی و عصبی مرتبط باشد که به اختلال عملکرد جنسی کمک می کند.تشنج ترشح هورمون های هیپوتالاموس و هیپوفیز را تغییر می دهد.
استفاده از AED ها احتمال دارد منجر به یک یا چند مورد از اثرات نامطلوب زیر بر روی رابطه جنسی شود:
- کاهش حجم بیضه: برخی از AEDها با کاهش حجم بیضه مرتبط هستند.
- کاهش میل جنسی: برخی از AED ها باعث افزایش هورمون هایی می شوند که برانگیختگی و رفتار جنسی را سرکوب می کنند.
- ناهنجاری های اسپرم: برخی از AED ها با ناهنجاری های اسپرم، از جمله حجم کم مایع منی، تعداد کم اسپرم و تحرک غیر طبیعی آن مرتبط هستند. مانند: کاربامازپین، اکسکاربازپین و والپروات.
- اختلال عملکرد تولیدمثلی: AED ها احتمال دارد باعث تغییرات در آندروژن ها (موادی که ویژگی های مردانه را تولید و فعالیت اندام های جنسی مردانه را تحریک می کنند)، در نتیجه به اختلال عملکرد تولید مثل کمک می کنند.
آیا همه AED ها تأثیر یکسانی روی هورمون ها دارند؟
برخی از آنها اما نه همه، AEDها با اثرات نامطلوب هورمونی مرتبط هستند. بررسی ها نشان می دهد که AED های فنی توئین، کاربامازپین و فنوباربیتال با کاهش سطح هورمون تستوسترون آزاد که به نوبه خود میل جنسی را کاهش می دهد، تأثیر نامطلوبی بر سطح هورمون ها می گذارند.
برخی از اخبار خوب در مورد AED ها و اثرات هورمونی وجود دارد: بررسی ها نشان می دهد که لاموتریژین AED می تواند تأثیر منفی بر عملکرد جنسی نداشته باشد. در واقع، در یک مطالعه نشان داده شد که لاموتریژین تأثیر مطلوبی بر اختلالات جنسی در MWE که تشنجهای نسبی داشتند و سایر که برای AED مصرف میکردند، داشت.
درمان مشکلات جنسی در مردان مبتلا به صرع
اگر در مورد میل جنسی یا توانایی خود برای داشتن رابطه جنسی نگرانی دارید، تنها نیستید. واقعا ارزش مشورت با پزشک عمومی را دارد. آنها به دنبال راه هایی برای کمک خواهند بود. برای اکثر مردانی که مشکلات جنسی دارند، می توان درمان پیدا کرد.
مشاوره روانشناسی یا مشاوره جنسی:
مشاوره با یک روانشناس یا متخصص جنسی میتواند به شما کمک کند تا بهبودی در مشکلات جنسی خود بیابید. آنها میتوانند به شما راهنمایی کنند در مورد راهکارهای مدیریت استرس، اضطراب و مشکلات روانشناختی دیگر که ممکن است بر میل جنسی تأثیر بگذارند.
تغییر داروها:
اگر فکر میکنید داروهای ضدصرع که مصرف میکنید ممکن است عوارض جنسی داشته باشند، بهتر است با پزشک خود در این مورد صحبت کنید. پزشک ممکن است بتواند داروهای دیگری را تجویز کند که کمترین تأثیر روی میل جنسی داشته باشند.
تحرک و ورزش:
فعالیت ورزشی منظم میتواند به بهبود عملکرد جنسی کمک کند. ورزشهای متنوعی مانند ممارست ورزشهای هوازی، یوگا و تمرینات قویسازی عضلات کمک میکنند.
مطالعه بیشتر: بهترین ورزش برای تقویت میل جنسی
مدیریت استرس:
استرس و اضطراب میتوانند به مشکلات جنسی مرتبط با بیماری صرع کمک کنند. تمرین روشهای مدیریت استرس مانند تنفس عمیق، مدیتیشن، یوگا یا تکنیکهای آرامش میتواند بهبودی در مشکلات جنسی را ایجاد کند.
حمایت از روابط شخصی:
حمایت از روابط شخصی و ارتباط با شریک جنسی میتواند بهبودی در مشکلات جنسی پیشرفته را داشته باشد. به اشتراک گذاشتن نگرانیها، صحبت کردن درباره نیازها و ترغیب به همکاری و تفهیم میتوانند رابطه جنسی را بهبود بخشند.
مهم است که با پزشک خود در مورد مشکلات جنسی خود صحبت کنید تا بتوانید بهترین راهکارها را برای شرایط خاص خود تعیین کنید. پزشک شما با بررسی و ارزیابی شما میتواند راهنماییهای مناسبی را ارائه دهد و درمان مناسب را تعیین کند.
احتمال اینکه فرزندم به صرع مبتلا شوند چقدر است؟
به عنوان یک مرد مبتلا به صرع، فرزندان شما در معرض خطر کمی بالاتر از جمعیت عمومی برای ابتلا به این اختلال هستند.
بررسی های اخیر نشان می دهد که فرزندان مردان مبتلا به صرع (MWE) در مقایسه با جمعیت عمومی که خطر ابتلا به صرع 1 درصد تخمین زده می شود، 2.4 درصد در معرض خطر ابتلا به آن هستند.
اگر پدر و مادر هر دو مبتلا به صرع باشند، خطر ابتلای فرزندان آنها به صرع افزایش می یابد، اگرچه تخمین ها بسیار متفاوت است. برخی از آمارها می گویند که خطر ابتلا به صرع زمانی که هر دو والدین آن را دارند حدود 5 درصد است، در حالی که برخی دیگر آن را نزدیک به 15 یا 20 درصد می دانند.
برخی از بررسی ها نشان می دهد که فرزندان MWE ممکن است در معرض خطر بالاتر از حد معمول برای بیماری ها مانند نوروفیبروماتوز، توبروس اسکلروزیس و صرع های ژنتیکی تعیین شده مانند صرع میوکلونیک نوجوانان باشند.
چه ملاحظات خاصی را به عنوان والدین باید در نظر داشته باشم؟
اگر صرع به خوبی کنترل شده باشد، با محدودیت های بسیار کمی در مراقبت از کودک مبتلا به صرع روبرو هستید. با این حال، اگر صرع باعث اختلال در هوشیاری و کنترل محدود حرکات شود، باید در هنگام مراقبت از نوزاد یا کودک خردسال اقدامات احتیاطی خاصی انجام دهید.
ایمن نگه داشتن نوزادان
محرومیت از خواب و والدین جدید اغلب دست به دست هم می دهند. استرس ناشی از کم خوابی می تواند تشنج را تشدید کند. کمبود خواب نیز احتمال دارد منجر به از دست دادن داروها شود. از این مشکلات بالقوه آگاه باشید و برنامه ای برای کاهش تأثیر آنها ایجاد کنید.
نکاتی که باید هنگام مراقبت از نوزاد استفاده کنید:
- از نوشیدنی های گرم در اطراف نوزاد خودداری کنید.
- در حالی که تنها هستید از حمام کردن نوزاد در وان خودداری کنید.
- از حمل نوزاد در خانه، به خصوص از پله ها بالا و پایین رفتن، خودداری کنید.
- هنگام شیر دادن به نوزاد روی زمین بنشینید. اگر در حین تشنج تمایل دارید به همان سمت بیفتید، خود را طوری قرار دهید که از افتادن روی نوزاد پیشگیری کنید. لباس بپوشید، لباس را عوض کنید و با کودک روی زمین بازی کنید.
وقتی فرزندان بزرگتر می شوند، تشنج ها با بزرگتر شدن، از دید فرزندانتان بی توجه نمی ماند، بنابراین مهم است که آشکارا در مورد صرع خود با آنها صحبت کنید. آنها با دانستن اینکه تشنج به شما آسیبی نمی رساند، آرام می شوند. در واقع، اگر بتوانید به آنها بیاموزید که در صورت بیهوش ماندن پس از تشنج چگونه کمک بگیرند، می توانند احساس قدرت کنند.
هنگامی که در مورد صرع با فرزندان خود مشورت می کنید:
- آرام و مثبت باشید.
- آن را ساده نگه دارید. از کلماتی استفاده کنید که فرزندانتان آن را بفهمند.
- توضیح دهید که آسیب نخواهید دید اما احتمال دارد در طول تشنج به کمک نیاز داشته باشید.
- وقتی فرزندان به اندازه کافی بزرگ شدند، به آنها یاد دهید که در هنگام تشنج چگونه واکنش نشان دهند. به آنها یاد دهید که با خدمات درمانی تماس بگیرند – در صورتی که بعد از تشنج بیهوش شدید.
سخن آخر
شاید داروی صرع مصرف کنید که می تواند میزان تولید اسپرم را کاهش دهد یا بر کیفیت آن تأثیر بگذارد. کاربامازپین، فنی توئین و سدیم والپروات همگی ممکن است این اثر را داشته باشند. شواهد کمی وجود دارد مبنی بر اینکه لوتیراستام می تواند بر تعداد و کیفیت اسپرم تولید شده نیز تأثیر بگذارد.
داروهای صرع احتمال دارد باعث شوند که سطح تستوسترون کمتر از حد معمول باشد. این می تواند شما را کمتر بارور کند.
اگر در حال تلاش برای بچه دار شدن هستید و همسرتان مدت زیادی طول می کشد تا باردار شود، با پزشک خانواده خود صحبت کنید. آنها می توانند علل شایع مشکلات باروری را بررسی و درمان هایی را پیشنهاد کنند که ممکن است کمک کنده باشد.
اگر پزشک خانواده فکر می کند که صرع یا داروهای صرع یک علت احتمالی در مشکلات جنسی است، معمولاً شما را به یک متخصص صرع ارجاع می دهد. متخصص ممکن است تغییراتی در داروی صرع ایجاد کند تا ببیند آیا این کمک می کند یا خیر.
آخرین دیدگاهها