آنفولانزای پریود یا دوره ای، اصطلاح پزشکی نیست. بلکه به مجموعه ای از علائم شبیه آنفولانزا اشاره دارد که برخی زنان، قبل از دوره قاعدگی آنها را تجربه می کنند. بعضی از زنان، در روزهای قبل از پریود، علائم جسمی و عاطفی شبیه به علائم آنفولانزا دارند.
آنفولانزای دوره ای شامل علائم بسیاری است که پزشکان معمولاً آنها را تحت اصطلاح سندرم قبل از قاعدگی (PMS) نامیده اند. آنفولانزای دوره ای یا پریود هنوز توسط متخصصین درک نشده است و علت اصلی دقیق آن مشخص نیست.
در این مقاله، علائم و علل احتمالی آنفولانزای پریود همچنین روش های درمانی آن را بررسی می کنیم.
علل آنفولانزای پریود
قبل از پریود، پروستاگلاندین ها، که اسیدهای چرب هورمونی هستند، تولید می شوند تا به رحم شما کمک کنند تا پوشش داخلی خود را تخریب کند. پروستاگلاندین های اضافی به جریان خون شما راه پیدا می کنند، که می تواند باعث ایجاد علائم پریود مانند گرفتگی عضلات، مدفوع و یبوست شود.
تغییرات چرخه ای در هورمون های جنسی، می تواند باعث شود احساس خستگی در شما شود، همراه با این که علائم دوره مانند گرفتگی عضلات، حساسیت به پستان و تغییرات خلقی ایجاد می شود. حتی در این وضعیت ممکن است برخی تغییرات شیمیایی در مغز مانند نوسانات سروتونین و سایر مواد شیمیایی مرتبط، حالات خلقی ایجاد شود. اینها شامل خستگی، اختلالات خواب، ولع خوردن به غذا و افسردگی است.
افراد معمولاً علائم آنفلوانزای دوره ای را پس از تخمک گذاری، هنگامی که سطح استروژن کاهش و سطح پروژسترون افزایش می یابد، گزارش می کنند.
محققان علت خاص علائم قبل از قاعدگی را شناسایی نکرده اند. با این حال، ممکن است این وضعیت ناشی از موارد زیر باشد:
- حساسیت به موادی که با تجزیه پروژسترون بوجود می آیند.
- تغییر در سطح یک انتقال دهنده عصبی خاص به نام سروتونین.
- پروژسترون موثر بر پیام رسانهای شیمیایی در مغز، معروف به انتقال دهنده های عصبی.
احتمال ابتلا به آنفولانزای پریود در افراد جوانتر نسبت به سالمندان بیشتر است. آنفولانزای دوره ای باید پس از یائسگی پایان یابد.
مطالعه بیشتر: چگونه از نفخ پریود خلاص شویم؟
علائم آنفولانزای پریود
آنفولانزای دوره ای، آنفلوانزا نیست ولی معمولاً به آنفلولانزا معروف است. این اصطلاحی است که مردم برای توصیف علائمی که درست قبل از پریود رخ می دهند، استفاده می کنند. علائم آنفولانزای پریود مانند علائم آنفولانزا است.
علائم آنفولانزای پریود عبارتند از:
- اسهال
- یبوست
- سردرد
- خستگی
- سرگیجه
- نفخ شکم
- كمر درد
- تب یا لرز
- درد مفصل
- حالت تهوع
- مشکل در تمرکز
- گرفتگی عضلات
- دردهای عضلانی
یکی از مهمترین ویژگی های علائم آنفولانزای دوره ای چرخه ای بودن آنها است. این علائم هر ماه در همان زمان، درست قبل از پریود شدن فرد، خود را نشان دهند.
مطالعه بیشتر: درد پریود دارم اما پریود نمی شوم؟
آنفولانزای پریود چه مدت طول می کشد؟
علائم آنفلوانزای پریود به طور کلی بیش از 2 هفته طول نمی کشد. این علائم به طور معمول پس از تخمک گذاری، در 2 هفته آخر چرخه قاعدگی 28 روزه شروع می شود. علائم آنفولانزای دوره ای معمولاً پیش از شروع پریود شروع می شود و با پایان یافتن آن از بین می رود. در زمان یائسگی که قاعدگی متوقف می شود، آنفولانزای دوره ای برای همیشه از بین می رود.
درمان خانگی آنفولانزای پریود
اقدامات خودمراقبتی می تواند مقداری از درد آنفولانزای دوره ای را تسکین دهد. خواب کافی ، اولین قدم مهم است. بزرگسالان هر شب به 7 ساعت خواب یا بیشتر نیاز دارند. مصرف مسکن های بدون نسخه (OTC)، مانند ایبوپروفن یا آسپرین، ممکن است دردها را تسکین دهد. تغییرات رژیم غذایی همچنین ممکن است به افراد کمک کند تا ناراحتی قبل از قاعدگی را کاهش دهند. اینها ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- کاهش چربی، شکر و نمک
- اجتناب از الکل، کافئین و تنباکو
- خوردن غذاهای غنی از کلسیم، مانند ماست و سبزیجات برگ سبز
- مصرف غذاهای غلات سبوس دار مانند نان سبوس دار، برنج قهوه ای و لوبیا
- تغییر دادن به وعده های غذایی کوچکتر و مکرر برای ثابت نگه داشتن سطح قند خون
- خوردن غذاهای حاوی مقدار زیادی اسیدهای چرب اشباع نشده چندگانه، مانند ماهی، آجیل و دانه های کتان
مطالعه بیشتر: بهترین چای برای دردهای قاعدگی
علاوه بر آن خانم هایی که این وضعیت را تجربه می کنند می توانند راهکارهای زیر را در نظر بگیرند:
از پد حرارتی استفاده کنید. کیسه آب گرم می تواند به از بین بردن درد عضلانی کمک کند. به اندازه لازم در طول روز، یک پد گرم کننده را به مدت 15 دقیقه در پایین شکم خود قرار دهید.
آب کافی بنوشید. نوشیدن آب کافی همیشه مهم است. نوشیدن آب کافی می تواند سردرد را حفظ کرده و از خوردن اجباری قبل از پریود پیشگیری کند .
داروی ضد اسهال مصرف کنید. داروهای OTC برای اسهال، از جمله لوپرامید (Imodium) یا بیسموت ساب سالسیلات (Pepto-Bismol)، می توانند اسهال را متوقف کنند. پپتو بیسمول همچنین می تواند به سایر مشکلات شکمی مانند حالت تهوع و ناراحتی معده کمک کند.
توجه داشته باشید که برخی از داروهای گیاهی می توانند به بهبودی این وضعیت کمک کنند. این گیاهان عبارتند از:
- کوه سیاه
- روغن گل مغربی
همچنین ماساژ، مراقبه، تمرین یوگا، تنفس عمیق نیز از اقداماتی هستند که می توانند به کاهش علائم آنفولانزای دوره ای کمک کنند.
درمان آنفولانزای پریود
اگرچه بسیاری از افراد در دوره ای از زندگی خود دچار آنفلوآنزای پریود یا سندرم پیش از قاعدگی می شوند، اما این بیماری برخی از افراد را با شدت بیشتری تحت تأثیر قرار می دهد. گزینه های درمانی برای موارد شدید آنفولانزای پریود، عبارتند از:
- داروهای مدر برای احتباس آب
- داروهای مسکن برای تجویز درد عضلات و مفاصل
- داروهای هورمونی که با تأثیر بر سطح هورمون ها علائم را بهبود می بخشند.
- داروهای ضد افسردگی برای شرایط روانی که ممکن است آنفولانزای دوره ای ایجاد کند.
پیشگیری از آنفولانزای پریود
30 دقیقه ورزش هوازی در روز می تواند به تسکین علائم آنفولانزای پریود کمک کند. ورزش هوازی شامل فعالیت هایی است که ضربان قلب را افزایش می دهد و باعث تنفس سریع می شود. دوچرخه سواری، شنا، دویدن و پیاده روی سریع همه فعالیت های هوازی هستند.
در اینجا برخی از مواردی وجود دارد که می توانید برای بهبود درد عادت ماهانه و پیشگیری از علائم آنفلولانزای دوره قاعدگی در چرخه بعدی انجام دهید.
به طور منظم تمرین کنید. ثابت شده است که ورزش بسیاری از ناراحتی های مربوط به پریود از جمله گرفتگی عضلات، افسردگی و کمبود انرژی را بهبود می بخشد.
غذاهای سالم بخورید. تغذیه سالم همیشه فکر خوبی است، اما با انتخاب سالم تر در دو هفته منتهی به پریود می توانید علائم PMS را کاهش دهید. مصرف الکل، شکر، نمک و کافئین خود را کاهش دهید.
سیگار را ترک کنید. پژوهش ها نشان می دهد که سیگار کشیدن علائم PMS را بدتر می کند. یک مطالعه در سال 2018 همچنین سیگار کشیدن را به قاعدگی نامنظم و یائسگی زودرس مرتبط دانست. اگر در حال حاضر سیگار می کشید، با یک پزشک در مورد برنامه ترک سیگار صحبت کنید تا به شما در ترک سیگار کمک کند.
به اندازه کافی بخوابید. هر شب حداقل هفت ساعت بخوابید. کمبود خواب با افسردگی، اضطراب و تغییرات خلقی ارتباط دارد. کم خوابی همچنین می تواند باعث هوس غذایی و خوردن اجباری شود و باعث سردرد شود.
کلسیم بیشتری دریافت کنید. کلسیم ممکن است به کاهش شدت علائم PMS کمک کند. می توانید از مکمل کلسیم استفاده کنید یا غذاهای غنی از کلسیم به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
ویتامین B-6 مصرف کنید. ویتامین B-6 می تواند به کاهش برخی از علائم مربوط به دوره قاعدگی، از جمله حالت خلقی، نفخ و تحریک پذیری کمک کند. می توانید از طریق غذاهایی مانند مرغ، ماهی، میوه و سیب زمینی مکمل B-6 مصرف کنید یا B-6 دریافت کنید .
چه موقع باید به پزشک مراجعه کنیم؟
آنفولانزای دوره ای ممکن است باعث ناراحتی فرد شود و او را نگران کند که ممکن است به آنفولانزا مبتلا شود. با این حال، بیشتر افراد نیازی به مراجعه به پزشک یا استفاده از داروهای تجویز شده ندارند. در صورت ایجاد اختلال در توانایی انجام فعالیت های روزمره، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. آنها می توانند نشانه ای از یک بیماری زمینه ای باشند که نیاز به درمان دارد.
علائم دوره ای که نباید نادیده بگیرید، عبارتند از:
- دوره های سنگین
- دوره های دردناک
- کاهش وزن بدون دلیل
- درد در هنگام رابطه جنسی
- قاعدگی های از دست رفته یا نامنظم
سخن آخر
آنفولانزای دوره ای یا پریود گروهی از علائم را توصیف می کند که برخی از افراد دقیقاً قبل از پریود خود تجربه می کنند. این مرتبط با تغییر در سطح هورمون ها در طول چرخه قاعدگی فرد است. برخی از علائم، مانند بدن درد و خستگی، باعث می شود افراد آن را با آنفولانزا اشتباه بگیرند. اگرچه آنفولانزای پریود مسری نیست، اما باعث ناراحتی می شود. علائم اولیه بارداری و سندرم پیش از قاعدگی باعث بسیاری از علائم مشابه مانند حالت تهوع، نفخ، خستگی و تورم و حساسیت پستان می شود.
1 دیدگاه
سلام آنفولانزای پریود بیشتر در چه کسانی رخ میده؟