لوگو پزشکت
زبان

العربی

رادیو پزشکت

علت درد قوس پا و درمان آن

درد قوس پا || پزشکت

فهرست مطالب

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:


درد قوس پا اصطلاحی است که برای توصیف علائمی که در زیر قوس پا رخ می دهد استفاده می شود. درد قوس پا ممکن است با بروز برخی علائم دیگر هم همراه باشد. به طور مثال معمولاً دچار التهاب بافت‌های نرم در قسمت میانی پا می‌شود. قوس کف پا توسط نوار بافتی محکمی تشکیل شده که استخوان پاشنه را به انگشتان پا متصل می کند که فاسیای کف پا نامیده می شود.

این نوار بافت در عملکرد صحیح و مناسب پا و انتقال وزن از پاشنه به انگشتان پا مهم است. هر گونه تحریک و التهاب در بافت قوس پا ممکن است راه رفتن را برای شما دشوار کند و منجر به بروز درد شود. اما علت اصلی درد قوس پا چیست و چگونه می توان آن را درمان کرد؟ ما در این مقاله از پزشکت سعی کرده ایم همه اطلاعات مربوط به درد قوس پا را مورد بررسی قرار دهیم.

شایع ترین علل درد قوس کف پا

شایع ترین علت درد قوس کف پا، فاسیای کف پا است. علائم فاشیای کف پا شامل درد در اوایل صبح و درد با پیاده روی طولانی یا ایستادن طولانی مدت است. درد قوس در اوایل صبح به دلیل انقباض و سفت شدن فاسیای کف پا هنگام خواب در طول شب شیوع بیشتری دارد. هنگام بیدار شدن از خواب و راه رفتن در صبح، فاسیا همچنان سفت است و در صورت کشیده شدن احتمال دارد تحریک و در نهایت منجر به بروز درد شود. هنگام راه رفتن یا ایستادن برای مدت طولانی، فاسیای کف پا ملتهب و دردناک می شود.

درمان فاشیای کف پا با برخی تمرینات کششی ساده، داروهای ضد التهابی و درج کفش‌های شما به بهترین وجه انجام می‌شود. پس اگر فکر می کنید درد قوس پای شما ناشی از فاشیای کف پا است برای درمان موثر و مناسب به پزشک مراجعه کنید.

درد قوس کف پا || پزشکت

 

شکستگی های استرسی

استخوان هایی که در قسمت میانی پا قرار دارند (شامل استخوان ناو، مکعبی و میخی) و استخوان های متاتارس همگی در اثر استفاده بیش از حد آسیب می بینند. هر گونه شکستگی استرس در این ناحیه می تواند منجر به بروز آسیب احتمالی به استخوان شود.

شکستگی‌های استرسی در اثر استفاده بیش از حد و مکرر بروز پیدا می کند که در نهایت منجر به ایجاد ترک در استخوان می‌شوند. شکستگی های استرسی معمولا باعث دردی می شوند که ممکن است با افزایش فعالیت بدتر هم شوند. در صورت بروز این وضعیت، استخوان نیاز به استراحت دارد. در برخی شرایط، استفاده از کفش مناسب می تواند علائم را تسکین دهد اما در موارد شدیدتر ممکن است بیمار نیاز به عصا داشته باشد.

اختلال عملکرد تاندون تیبیا خلفی

تاندون تیبیال خلفی یکی از عضلات ساق پا را به قسمت داخلی پا متصل می کند. اختلال عملکرد تاندون تیبیا خلفی (PTTD) زمانی رخ می دهد که این تاندون آسیب دیده یا ملتهب شود. اگر تاندون تیبیال خلفی نتواند قوس را تحمل کند، ممکن است منجر به بروز درد زیاد شود. درد PTTD معمولا در قسمت داخلی مچ پا و پشت ساق پا رخ می دهد. درد معمولاً هنگام دویدن یا راه رفتن سریع رخ می دهد و با توقف و استراحت کردن از بین می رود. مچ بند یا درج های مخصوص طراحی شده در این وضعیت می تواند به اصلاح PTTD کمک کند.

کف پای صاف

صافی کف پا ممکن است در کودکان یا بزرگسالان رخ دهد. در بسیاری از موارد، صافی کف پا مشکلی ایجاد نمی کند، اما همچنین می تواند باعث شود که فرد در قوس، سایر نواحی پا، ساق پا، مچ پا و کمر درد داشته باشد. ممکن است فرد تا زمانی که علائم ظاهر نشود متوجه صافی کف پای خود نشود. پزشک ممکن است استفاده از کفش‌ها یا درج‌های حمایتی را برای کمک به حمایت بیشتر برای قوس توصیه کند.

رگ به رگ شدن رباط

در هر پا 26 استخوان وجود دارد که همه آنها توسط یک شبکه پیچیده از رباط ها به هم متصل شده اند. این رباط‌ها بسیار حساس هستند و در اثر چرخش یا فرود نامناسب هنگام راه رفتن یا دویدن ممکن است آسیب ببینند. آسیب های رباط معمولاً پس از یک حرکت غیرعادی پا رخ می دهد و باعث درد فوری می شود. همزمان با بروز درد احتمال التهاب و تورم هم وجود دارد.

اکثر پیچ خوردگی های رباط با استراحت بهبود می یابند. گاهی اوقات بی حرکت کردن پا می تواند در درمان این وضعیت موثر باشد. در برخی شرایط نادر، ممکن است برای درمان به جراحی نیاز باشد. یکی از نمونه ها آسیب لیسفرانک در قسمت میانی پا است.

تاندونیت

التهاب تاندون هایی که از امتداد پا عبور می کنند نیز می تواند باعث درد در قوس کف پا شود.  آسیب دیدگی دو تاندون می تواند باعث درد در قوس کف پا شوند، آنها شامل تاندون های تیبیالیس خلفی و پرونئال هستند.

این تاندون‌ها از ساق پا شروع می‌شوند، در پشت مچ پا قرار می‌گیرند و سپس به قسمت زیرین پا می‌رسند. هر دو تاندون در کنترل حرکات پا و مچ پا مهم هستند.

چه عواملی خطر درد در قوس کف پا را افزایش می دهند؟

درد در قوس پا می تواند به دلیل انواع بیماری ها باشد. با این حال، ورزشکاران یا افرادی که زمان زیادی را روی پاهای خود می گذرانند ممکن است به دلیل استفاده بیش از حد، تنش و صدمات در معرض خطر بیشتری از درد پا باشند.

سایر عوامل خطر برای درد در قوس پا عبارتند از:

  • زگیل کف پا
  • کفش خیلی تنگ
  • پوست سفت یا ترک خورده در کف پا

همچنین عدم درمان درد کف پا می تواند منجر به بروز برخی عوارض احتمالی شود. عوارض احتمالی PTTD شامل بدتر شدن مفاصل اطراف است که می تواند باعث بدشکلی در پا شود. اگر درد قوس کمر ناشی از آسیب ورزشی یا استفاده بیش از حد باشد، استراحت نکردن و عدم بهبودی آن ممکن است منجر به افزایش درد در سایر قسمت‌های پا یا ساق شود.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

درد قوس کف پا در اغلب موارد نیازی به درمان ندارد، اما در برخی شرایط زیر بهتر است برای بررسی وضعیت خود با پزشک تماس بگیرید:

  • ناتوانی در تحمل وزن روی اندام
  • بدتر شدن علائمی که به درمان ساده پاسخ نمی دهند.
  • بروز علائم عفونت (تب، لرز، قرمزی اطراف قوس)

تشخیص درد قوس معمولاً با معاینه دقیق پا انجام می شود. اما در مواردی هم ممکن است پزشک آزمایش های ویژه ای را برای ارزیابی بیشتر تجویز کند. اشعه ایکس می تواند روش مفیدی برای بررسی هم ترازی استخوان های پا باشد. آزمایش هایی از جمله توموگرافی کامپیوتری (CT) و تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) ممکن است برای بررسی های بیشتر انجام شود.

ماساژ برای درد قوس پا || پزشکت

درمان درد قوس کف پا

درمان درد قوس کمر به طور کلی شامل کاهش فشار از ناحیه تحریک شده در پایین پا و تلاش برای کنترل تورم و التهاب است. برخی از مراحل ساده ای که می توانید با آنها روند درمان خود را شروع کنید، عبارتند  از:

استراحت: استراحت دادن به اندام آسیب دیده برای کاهش التهاب در قوس پا بسیار مهم است. حتی شاید مجبور شوید تا فعالیت های خود را کاهش دهید و یا از عصا استفاده کنید.

استفاده از یخ: قرار دادن یخ در ناحیه آسیب دیده می تواند راهی مفید برای کنترل التهاب و همچنین کاهش درد باشد. بسیاری از مردم ماساژ یخ را روشی موثر برای اعمال سرماخوردگی در این ناحیه می دانند.

داروهای ضد التهابی: داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی داروهای موثری برای تسکین ناراحتی مرتبط با التهاب هستند. قبل از شروع هر داروی جدیدی حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

اصلاحات کفش: استفاده از کفش هایی که دارای قوس بیشتر، بالشتک بهتر یا سایر تغییرات هستند اغلب می تواند مفید باشد.

خوشبختانه اکثر افراد مبتلا به قوس درد می توانند با چند مرحله ساده علائم خودشان را تسکین دهند. در شرایطی که هیچ یک از این راهکارها برای شما موثر نبود، بهتر است برای تشخیص علت اصلی وضعیت خود با پزشک مشورت کنید. علاوه بر آن، بهتر است در کنار گزینه های درمانی خود مراقب بازگشت علائم و عود مجدد آن باشید.

سوالات متداول

آیا حرکات کششی می تواند درد قوس پای شما را تسکین دهد؟ بله. اگر درد ناشی از سفتی در بافتی باشد که استخوان پاشنه را به انگشتان پا متصل می‌کند، تمرینات کششی می توانند در تسکین درد آن موثر باشند حرکتی که این ناحیه را هدف قرار می دهد شامل پیچاندن انگشتان پا و پاشنه به سمت مرکز پا و چرخاندن قوس روی یک توپ است. کشش هایی که تاندون آشیل را هدف قرار می دهند نیز ممکن است موثر باشند.

آیا کف پای صاف می تواند باعث درد قوس شود؟ در برخی موارد، بله. در حالی که اکثر افراد مبتلا به کف پای صاف هیچ علامتی ندارند، ممکن است درد و مشکلاتی در ایستادن یا تحمل وزن را تجربه کنند. درد اغلب در وسط پا بروز می کند، اما سفتی می تواند باعث درد قوس پا نیز شود.

چرا هنگام راه رفتن قوس  کف پای من درد می گیرد؟ عوامل متعددی از جمله آسیب به استخوان یا رباط ها یا التهاب تاندون ها می توانند باعث این نوع درد شوند. اینها ممکن است ناشی از ورزش یا استفاده بیش از حد باشد. قوس بلند غیرمعمول (پای کاووس) نیز می تواند هنگام راه رفتن باعث درد شود.

سخن آخر

درد در قوس کف پا یک مشکل رایج به خصوص در بین ورزشکاران است. شایع ترین علل آسیب مستقیم و مشکلات ساختاری است. اغلب، استراحت دادن به پا و انجام حرکات کششی سبک برای کاهش درد کافی است.

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

0 / 5. تعداد رای ها: 0

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

نمایش کامنت‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز