لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

روز دانش آموز - پزشکت

چگونه با ترس از مرده مقابله کنیم؟

چگونه با ترس از مرده مقابله کنیم؟ || پزشکت
فهرست مطالب

ترس از مرده و یا Necrophobia نوع خاصی از فوبیا است که شامل ترس از مرده و چیزهایی است که با مرگ مرتبط است. فرد مبتلا به این نوع فوبیا ممکن است از اجساد مرده و همچنین چیزهایی مانند تابوت، سنگ قبر و قبرستان بترسد.

کلمه necrophobia از واژه یونانی nekros (“جسد”) و phobos (“ترس”) گرفته شده است. در حالی که نکروفوبیا یک اختلال متمایز شناخته شده توسط راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5) نیست، فردی که این ترس را دارد ممکن است با یک فوبیا خاص تشخیص داده شود. فوبیای خاص به عنوان ترس غیرمنطقی و بیش از حد از یک شی یا موقعیت خاص تعریف می شود.

هیچ آماری در مورد شیوع نکروفوبیا وجود ندارد، اما فوبیاهای خاص کاملاً رایج هستند. طبق گزارش موسسه ملی سلامت روان، حدود 9.1 درصد از بزرگسالان در ایالات متحده در سال گذشته به نوعی از فوبیا خاص مبتلا بودند.

علائم و نشانه های نکروفوبیا

چگونه با ترس از مرده مقابله کنیم؟ || پزشکت

علائم نکروفوبیا مشابه علائم سایر انواع فوبیای خاص است. در حالی که کسانی که مبتلا به نکروفوبیا هستند، با دیدن اجساد یا سایر موارد مرتبط با مرگ، ترس شدیدی را تجربه می کنند.

افراد مبتلا به نکروفوبیا ممکن است موارد زیر را تجربه کنند:

  • تعریق
  • لرزیدن
  • ناراحتی
  • تکان دادن
  • سرگیجه
  • تنگی نفس
  • ضربان قلب تند
  • حالت تهوع
  • خشکی دهان
  • ترس از مرگ
  • یه حس ترس
  • تنفس سریع و پی در پی
  • احساس غیر واقعی بودن
  • اشتغال به کارهای مربوط به مرگ یا چیزهای مرده

در برخی موارد، این واکنش ترس می تواند آنقدر شدید شود که افراد دچار حمله پانیک شوند. حمله پانیک یک واکنش ترس ناگهانی است که با علائمی مانند تپش قلب، تنگی نفس، لرزش، احساس خفگی، احساس سوزن سوزن شدن، احساس غیر واقعی بودن یا جدا شدن، لرز و ترس از دست دادن کنترل یا مرگ مشخص می شود.

حملات پانیک اغلب بسیار ناخوشایند هستند، بنابراین افراد ممکن است از هر موقعیتی که ممکن است با منبع ترسی که باعث حمله می شود مواجه شوند، اجتناب کنند. به عنوان مثال، یک فرد مبتلا به نکروفوبیا ممکن است از رفتن به یک مسیر خاص اجتناب کند تا مجبور نباشد از کنار یک قبرستان یا تشییع جنازه عبور کند.

 ترس از مرده چگونه تشخیص داده می شود؟

چگونه با ترس از مرده مقابله کنیم؟ || پزشکت

مهم است که به یاد داشته باشید که یک فوبی خاص مانند نکروفوبیا با یک ترس عادی یکسان نیست. بسیاری از مردم میزان نسبتاً طبیعی ترس یا اضطراب مربوط به مرگ، مردن و چیزهای مرده را دارند. ترس معمولی از چیزهای مرده ممکن است شامل احساس کمی دلتنگی یا ناراحتی زمانی باشد که در اطراف چیزی مرتبط با مرگ هستید. اما اگر با دیدن یک حیوان مرده در کنار جاده، یک واکنش ترس جدی دارید، ممکن است به نکروفوبیا مبتلا شوید.

اگر مشکوک هستید که ممکن است به نکروفوبیا مبتلا باشید، باید با یک پزشک یا متخصص سلامت روان صحبت کنید. بسیاری از متخصصان و پزشکان سلامت روان از معیارهای مشخص شده در DSM-5 هنگام تشخیص اختلالات روانی استفاده می کنند.

برای تشخیص فوبیای خاص، باید موارد زیر را تجربه کنید:
  • ترس یا اضطراب قابل توجه مربوط به شی ترس
  • ناراحتی شما تاثیر بسزایی در زندگی شما دارد.
  • جسم بلافاصله و به طور مداوم واکنش ترس را تحریک می کند.
  • علائم شما باید به مدت شش ماه یا بیشتر وجود داشته باشد.
  • علائم شما نباید با اختلال دیگری مانند اختلال اضطراب بهتر توضیح داده شود.
  • ترس و اضطراب با خطر واقعی که جسم ترس ارائه می دهد نامتناسب است.
  • شما برای اجتناب از شیء ترس از راه خود خارج می شوید. اگر مجبور شوید ترس را تحمل کنید، ناراحتی شدید ایجاد می کند.

یک پزشک یا متخصص سلامت روان با پرسیدن سوالاتی در مورد نوع علائمی که دارید، مدت زمانی که آنها را داشته اید و شدت آنها را می پرسد، شروع می کند. پزشک شما همچنین ممکن است از شما در مورد چیزهای دیگری در زندگی شما سؤال کند، مانند رویدادهای اخیر که ممکن است در ایجاد علائم شما نقش داشته باشد. همچنین باید پزشک خود را در مورد هر دارو یا مکملی که ممکن است مصرف می کنید مطلع کنید.

چه چیزی باعث می شود از مرده بترسیم؟

چگونه با ترس از مرده مقابله کنیم؟ || پزشکت

محققان در مورد علل دقیق فوبیاهای خاص مانند نکروفوبیا کاملاً مطمئن نیستند. با این حال، آنها معتقدند که ژنتیک، رویدادهای زندگی و حتی فرهنگ می توانند در ایجاد این ترس ها نقش داشته باشند.

به عنوان مثال، برخی از فرهنگ ها معتقدند که ارواح ممکن است برگردند و افراد زنده را آزار دهند. چنین باورهایی ممکن است در ایجاد نکروفوبیا نقش داشته باشند. در موارد دیگر، قرار گرفتن در معرض یک رویداد آسیب زا، مانند مرگ یکی از عزیزان، ممکن است به وسواس یا ترس از چیزهای مرده و مرگ کمک کند.

موقعیت هایی که ممکن است به نکروفوبیا مرتبط باشد شامل مشاهده مرگ، شرکت در مراسم تشییع جنازه، تماس با حیوان یا بدن انسان مرده، شرکت در مراسم تشییع جنازه یا حتی دیدن اجساد مرده که در رسانه های عمومی به تصویر کشیده شده است.

انجمن اختلالات اضطرابی آمریکا پیشنهاد می کند که فوبیای خاص احتمالاً نتیجه ترکیبی از عوامل ژنتیکی، بیولوژیکی، روانی و محیطی است.

محققان همچنین دریافته‌اند که حشرات و حیوانات آبزی رفتارهای بد هراسی از خود نشان می‌دهند، مانند اجتناب از اعضای مرده گونه خود، احتمالاً به عنوان وسیله‌ای برای جلوگیری از بیماری.

Necrophobia چگونه درمان می شود؟

هیچ درمانی به طور خاص برای نکروفوبیا طراحی نشده است، اما درمان‌هایی که معمولاً برای انواع دیگر فوبیاهای خاص استفاده می‌شوند احتمالاً مؤثر هستند. برخی از رایج ترین گزینه های درمانی برای این نوع فوبیا شامل درمان شناختی-رفتاری (CBT)، مواجهه درمانی، داروها، و تکنیک های آرامش است.

CBT به افکار و رفتارهای غیرمنطقی می پردازد که پاسخ ترس را حفظ می کنند. از طریق CBT، فرد می تواند یاد بگیرد که افکار منفی خودکار را که منجر به واکنش فوبیا می شود، شناسایی کند. با تغییر نحوه تفکر خود در مورد موقعیت، می توانید احساسات و رفتارهای ترسناک را با واکنش های سازگارتر، آرام تر و واقع بینانه تر جایگزین کنید.

نشان داده شده است که درمان با مواجهه درون تنی، که ممکن است شامل قرار گرفتن در معرض تدریجی یا سیل (قرار گرفتن در معرض بزرگترین ترس) باشد، در درمان فوبیای خاص موثر است.

در برخی موارد، پزشکان و روانپزشکان ممکن است داروهای ضد افسردگی یا داروهای ضد اضطراب را برای کمک به درمان برخی از علائم مرتبط با واکنش های فیزیکی و احساسی که افراد تجربه می کنند، تجویز کنند. در بسیاری از موارد، ترکیبی از روان درمانی و دارو ممکن است استفاده شود.

سایر تکنیک‌هایی که ممکن است برای درمان فوبیا استفاده شوند عبارتند از بازسازی شناختی، قرار گرفتن در معرض سیستماتیک، آموزش تمرکز حواس و درمان مجازی (که شامل قرار گرفتن در معرض جسم ترس از طریق صفحه رایانه یا دستگاه واقعیت مجازی است).

ترس از مرده چه عوارضی دارد؟

چگونه با ترس از مرده مقابله کنیم؟ || پزشکت

فوبیای خاص مانند نکروفوبیا می تواند تأثیر جدی بر توانایی فرد برای عملکرد و مقابله داشته باشد. واکنش ترس ممکن است عملکرد فرد را در محیط هایی مانند مدرسه و کار دشوار کند.

عوارض بالقوه نکروفوبیا، عبارتند از:

  • انزوا: از آنجا که این وضعیت اغلب منجر به اجتناب از هر موقعیتی می شود که ممکن است فرد را با ترس خود در تماس قرار دهد، می تواند منجر به انزوای اجتماعی شود. در برخی موارد، افراد ممکن است خود را از دیگران جدا کنند.
  • سایر اختلالات: برای افراد مبتلا به فوبیای خاص غیرمعمول نیست که بیماری های همراه از جمله اختلالات افسردگی یا اضطراب داشته باشند.
  • مصرف مواد: گاهی اوقات ممکن است افراد برای کاهش احساس ترس خود سعی کنند با الکل یا سایر مواد خود درمانی کنند.

پیش آگهی افراد مبتلا به فوبیای خاص مانند نکروفوبیا با درمان های رفتاری، حمایت و داروها خوب است. در حالی که هیچ راهی برای از بین بردن همه عوامل خطر نکروفوبیا وجود ندارد، درمان زودهنگام برای جلوگیری از تأثیر جدی این بیماری بر زندگی و عملکرد فرد مهم است.

چگونه با ترس از مرده مقابله کنیم؟

همچنین کارهایی وجود دارد که می توانید انجام دهید که ممکن است به شما کمک کند ترس از چیزهای مرده را راحت تر کنار بیاورید. برخی از مراحلی که می توانید انجام دهید عبارتند از:

  • تکنیک های تمدد اعصاب را تمرین کنید. یادگیری نحوه کنترل واکنش ترس می تواند به شما کمک کند هنگام مواجهه با منبع ترس خود آرام بمانید. استراتژی هایی مانند مدیتیشن، ذهن آگاهی، آرامش پیشرونده عضلانی و تنفس عمیق ممکن است برای آرام کردن واکنش های بدن شما مفید باشد.
  • از عوامل محرک اجتناب کنید. اگرچه ممکن است وسوسه انگیز باشد که فقط از منبع ترس خود دوری کنید، انجام این کار می تواند منجر به عوارضی مانند انزوا و اختلالات زندگی شود. در عوض، روی مقابله با ترس‌های خود کار کنید، حتی اگر به معنای مقابله با برخی ناراحتی‌ها باشد.
  • از عوامل حواس پرتی استفاده کنید. اگر با ترس خود مواجه می شوید، به دنبال راه هایی باشید که حواس خود را از موضوع و پاسخ بدن خود به ترس منحرف کنید. تمرکز ذهن خود بر روی چیزی، انجام یک بازی با تلفن یا پیاده روی سریع در اطراف بلوک ممکن است به شما کمک کند تا ذهن خود را از ترس خود دور کنید.

Necrophobia می تواند منجر به علائم جدی شود که به طور بالقوه می تواند در بسیاری از جنبه های زندگی روزمره شما تداخل ایجاد کند. با درمان مناسب، می توانید با احساسات ترس خود کنار بیایید یا حتی بر آن غلبه کنید.

متن سربرگ خود را وارد کنید

پزشکت رو در اینستاگرام دنبال کنید

pezeshket@

پزشکت رو در تلگرام دنبال کنید

pezeshket@

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

نفخ و دل درد - پزشکت

نفخ شکم باعث درد شکم و تغییر در الگوی مدفوع می شه و بر کیفیت زندگی تأثیر منفی می گذاره. برای درمان علائمت با متخصص گوارش و داخی مشاوره تلفنی بگیر.

بیش-فعالی-کودک

بیش‌فعالی در کودکان می تونه باعث مشکلات تمرکز،کنترل حرکات و رفتارشون بشه. برای کنترل کودک بیش فعال بهتره با متخصص روانپزشک تلفنی مشاوره بگیری.

خشکی لب - پزشکت

خشکی لب می تونه در اثر کمبود آب، اگزما، آفتاب و غیره باشه. برای درمان علائمت با متخصص پوست و مو تلفنی و تصویری مشاوره بگیر.

اگه دستت زیاد عرق می کنه و کلافه ت کرده همین الان با متخصصان آنلاین 24 ساعته مشاوره تلفنی بگیر.

فشار خون - پزشکت

فشار خون بالا خطر سکته قلبی،بیماری‌ کلیوی و مشکلات قلبی-عروقی را افزایش میده. اگه فشارخون داری همین الان با متخصص قلب و عروق مشاوره تلفنی بگیر.

لک صورت - پزشکت

تغییرات هورمونی،آفتاب،محصولات آرایشی نامناسب و غیره می تونه باعث لک صورت بشه. برای تشخیص صحیح و درمان لک صورتت با متخصص پوست مشاوره تلفنی و تصویری بگیر.

در صورت تمایل به نصب اپلیکیشن و دریافت پشتیبانی رایگان فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره: soals

نیاز به راهنمایی دارید؟ شماره همراه خود را وارد کنید.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره:soals