لوگو پزشکت
زبان

العربی

رادیو پزشکت

حساسیت به بادمجان

حساسیت به بادمجان || پزشکت

فهرست مطالب

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:


حساسیت به بادمجان به ندرت رخ می دهد و تعداد بسیار کمی از افراد ممکن است به بادمجان حساسیت داشته باشند. اگرچه این آلرژی بسیار نادر است، اما می تواند منجر به ناراحتی و حتی واکنش های جدی کل بدن در موارد شدید شود.

بادمجان گیاهی است از خانواده شب بو که به خانواده Solanaceae نیز معروف است. اگرچه بادمجان از نظر گیاه شناسی یک میوه است، اما معمولاً در بسیاری از غذاها در سراسر جهان استفاده می شوند و اغلب به دلیل تطبیق پذیری آنها به ویژه به عنوان جایگزین گوشت مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از افرادی که به بادمجان حساسیت دارند ممکن است نسبت به تمام اعضای خانواده شب بو آلرژی یا عدم تحمل داشته باشند. اگر می خواهید درباره علائم و نشانه های آلرژی به بادمجان، نحوه درمان آن، غذاهایی که باید اجتناب کنید و چند پیشنهاد برای جایگزینی بادمجان اطلاعات بیشتری را کسب کنید بهتر است ادامه این مقاله از پزشکت را تا انتها بخوانید.

خارش پوست || پزشکتحساسیت به بادمجان چه علائمی دارد؟

علائم آلرژی به بادمجان شبیه به سایر آلرژی های غذایی است. اکثر آلرژی های غذایی در دوران کودکی شروع می شوند، اما ممکن است در اواخر زندگی نیز بروز کنند. تا 6 درصد از کودکان و 4 درصد از بزرگسالان حداقل یک آلرژی غذایی دارند. حتی اگر قبلاً آن را بدون مشکل خورده باشید، ممکن است به بادمجان حساسیت داشته باشید. واکنش آلرژیک به بادمجان شبیه واکنش های آلرژیک به سایر غذاها است. علائم شایع حساسیت به بادمجان عبارتند از:

  • بثورات پوستی
  • خارش و تورم گلو
  • خارش و قرمزی چشم
  • حالت تهوع و استفراغ

در موارد شدید، آلرژی غذایی می تواند باعث آنافیلاکسی شود، یک واکنش آلرژیک جدی و خطرناکی است که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد. علائم آنافیلاکسی عبارتند از:

  • ضایعات پوستی
  • تنگی نفس
  • خس خس سینه
  • افت فشار خون
  • التهاب لب ها، زبان یا گلو

چه عواملی خطر بروز حساسیت به بادمجان را افزایش می دهد؟

به طور کلی ژن ها عامل اصلی بروز حساسیت به و آلرژی هستند. جنسیت، نژاد و سن فرد نیز ممکن است در بروز و شیوع آلرژی موثر باشد. قرار گرفتن در معرض برخی آلرژن ها، عوامل اجتماعی و اقتصادی، بیماری های همراه (شرایط همزمان)، منطقه آب و هوایی و عادات غذایی نیز ممکن است بر احتمال بروز آلرژی تأثیر بگذارد. از طرفی هم خطر ابتلا به آلرژی به بادمجان ممکن است در شرایط زیر افزایش پیدا کند:

  • سابقه حساسیت و آلرژی به سایر اعضای خانواده شب بو مانند گوجه فرنگی، سیب زمینی و فلفل
  • حساسیت به سالیسیلات، جزء آسپرین که در بادمجان یافت می شود.
  • آلرژی به لاتکس، اگرچه نادر است (یک گزارش از آنافیلاکسی به بادمجان در یک بیمار مبتلا به آلرژی به لاتکس ثبت شده است).

سندرم آلرژی دهانی (OAS)، وضعیتی که با آلرژی غذایی متفاوت است. OAS با حساسیت شدید به برخی غذاها، عمدتا میوه ها و سبزیجات، پس از قرار گرفتن در معرض آلرژنی که به آن حساس هستید، مانند درختان، گل ها یا گرد و غبار مشخص می شود.

OAS معمولاً فقط قسمت های دهانی (از جمله لب ها، دهان، زبان و گلو) را تحت تاثیر قرار می دهد. برخی از موارد آلرژی به بادمجان به دلیل واکنش متقابل با گرده، لاتکس یا حتی سایر سبزیجات مانند سیب زمینی، با OAS مرتبط است.

تشخیص حساسیت به بادمجان

اگر متوجه شدید که بلافاصله پس از خوردن غذاهای با بادمجان، احساساتی مانند خارش، بثورات یا حالت تهوع را تجربه می کنید، ممکن است به آن حساسیت داشته باشید. اما ایجاد بثورات پوستی چند روز پس از خوردن بادمجان نشان دهنده حساسیت غذایی به بادمجان نیست.

اگر مشکوک به آلرژی بادمجان هستید، به یک متخصص آلرژی مراجعه کنید. او ممکن است آزمایشاتی را برای تایید آلرژی شما انجام دهد. تست های رایج آلرژی، عبارتند از:

  • تست خراش پوستی: در طول این آزمایش، پزشک قطره ای از ماده حساسیت زا را روی پوست شما می گذارد و آن را خراش می دهد. پس از چند دقیقه، اگر واکنشی مانند قرمزی، تورم یا خارش رخ دهد، احتمال بروز آلرژی وجود دارد.
  • آزمایش خون: آزمایش خون در تشخیص آلرژی به دنبال آنتی بادی به نام ایمونوگلوبولین E (IgE) است که بدن شما هنگام قرار گرفتن در معرض یک آلرژن تولید می کند.

درمان حساسیت به بادمجان

درمان استاندارد برای اکثر آلرژی های غذایی، اجتناب از آلرژن است. این بدان معنی است که شما نباید بادمجان یا غذاهای حاوی بادمجان مصرف کنید. در صورتی که به طور تصادفی بادمجان بخورید و دچار واکنش آلرژیک شوید، پزشک ممکن است داروهای خاصی را برای شما تجویز کند. برای یک واکنش آلرژیک جزئی، ممکن است از یک آنتی هیستامین مانند بنادریل (دیفن هیدرامین) یا کلاریتین (لوراتادین) استفاده شود.

در یک واکنش آلرژیک، بدن ترکیباتی به نام هیستامین آزاد می کند که باعث علائم خارش، عطسه و آبریزش چشم می شود. آنتی هیستامین ها گیرنده هیستامین ها را مسدود می کنند و این علائم را به حداقل می رسانند.

در موارد شدیدتر، EpiPen ممکن است برای پیشگیری و درمان آنافیلاکسی تجویز شود. EpiPens اشکال تزریقی اپی نفرین است که برای متوقف کردن واکنش کل بدن که ممکن است رخ دهد استفاده می شود. دانستن زمان و نحوه استفاده از EpiPen بسیار مهم است، زیرا در صورت استفاده مناسب می تواند جان انسان را نجات دهد.

در صورت ابتلا به هر گونه آلرژی غذایی، بسیار مهم است که EpiPen خود را همیشه همراه خود داشته باشید.

اگر متوجه شدید که به بادمجان حساسیت دارید، بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که از مصرف بادمجان خودداری کنید. بادمجان معمولا به عنوان جایگزین گوشت استفاده می شود، بنابراین هنگام سفارش اقلام گیاهی یا وگان در رستوران ها مراقب باشید. بادمجان در غذاهای سراسر جهان استفاده می شود، بنابراین غذاهایی که با بادمجان درست می شوند را بشناسید.

اگر به بادمجان حساسیت دارید، به این معنی نیست که شما به طور خودکار به سایر غذاهای خانواده شب بو آلرژی دارید، اما این احتمال وجود دارد که به سایر سبزیجات خانواده شب بوها هم حساسیت داشته باشید، از جمله:

  • گوجه فرنگی ها
  • سیب زمینی ها
  • فلفل تند
  • فلفل دلمه ای
  • بلوبری
  • فلفل هندی
  • فلفل چیلی
  • پودر فلفل قرمز
  • فلفل قرمز

خوشبختانه، زمانی که با غذاهای حاوی بادمجان آشنا شوید، اجتناب از مصرف آن نسبتا آسان است. سبزیجات دیگری مانند قارچ، بامیه، سبزیجات ریشه‌دار، هویج، گوجه‌فرنگی و فلفل را می‌توان به جای بادمجان در خورش‌ها و غذاهای دیگر استفاده کرد، اما اگر به سبزیجات خانواده شب بوها حساسیت دارید، نمی‌توانید برخی از آنها را بخورید. کدو سبز می تواند جایگزین بسیار خوبی برای بادمجان باشد.

حساسیت پوستی || پزشکتسوالات متداول

چرا بادمجان باعث خارش دهان می شود؟

اگر بادمجان باعث خارش دهان شما شود، ممکن است به بادمجان حساسیت داشته باشید.

خارش دهان می تواند به عنوان یک علامت OAS رخ دهد که معمولاً خود به خود برطرف می شود. نیازی به EpiPen نیست. علائم OAS را نیز می توان با خوردن غذاهای کنسرو شده یا پختن آنها قبل از مصرف کنترل کرد.

خارش دهان می‌تواند با واکنش‌های آلرژیک سیستمیک نیز رخ دهد. در این شرایط نیاز به یک برنامه درمانی متفاوت دارد. باید از غذایی که به آن حساسیت دارید، صرف نظر از اینکه چگونه تهیه شده است، به شدت اجتناب کنید و همیشه EpiPen خود را همراه داشته باشید.

اگر بلافاصله پس از خوردن غذا، دهان شما خارش می کند، با پزشک خود مشورت کنید و آزمایش آلرژی را برای تأیید علت علائم خود انجام دهید.

آیا بادمجان ها هیستامین بالایی دارند؟

بادمجان حاوی هیستامین، ماده شیمیایی مسئول علائم آلرژی مانند خارش چشم، عطسه و احتقان است. با این حال، هیستامین موجود در غذاها، از جمله بادمجان، متفاوت است و به طور کلی آنقدر نیست که در اکثر افراد باعث واکنش آلرژیک خود به خودی شود.

علائم عدم تحمل غذاهایی با سبزیجات شب بو چیست؟

عدم تحمل گل شب ممکن است علائمی مانند نفخ، گاز معده، سوزش سر دل، حالت تهوع و اسهال را پس از خوردن غذاهایی که از اعضای خانواده شب بو مانند بادمجان، سیب زمینی، گوجه فرنگی و فلفل هستند، ایجاد کند.

سخن آخر

آلرژی به بادمجان به ندرت رخ می دهد. همه آلرژی ها می توانند باعث ناراحتی و حتی واکنش های شدید شوند. اگر بلافاصله پس از خوردن بادمجان متوجه خارش، تورم، بثورات پوستی یا حالت تهوع شدید، ممکن است آلرژی داشته باشید. اگر علائم آنافیلاکسی مانند تنگی نفس، خس خس سینه یا تورم گلو را تجربه کردید، فوراً به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.

در بیشتر موارد، افرادی که به بادمجان حساسیت دارند، در عرض چند دقیقه پس از خوردن میوه، علائمی را تجربه خواهند کرد. گاهی اوقات ممکن است چند ساعت قبل از ظاهر شدن علائم قابل توجه بگذرد.

اگر این اولین بار است که بعد از خوردن بادمجان علائمی را تجربه می کنید، به پزشک مراجعه کنید. آنها می توانند آزمایش خون را برای تأیید آلرژی شما انجام دهند و راهنمایی هایی در مورد نحوه برخورد با تماس بعدی با بادمجان ارائه دهند.

آلرژی به بادمجان را می توان با آشنایی با غذاهای حاوی بادمجان و جایگزینی غذاهای دیگر مانند قارچ و کدو سبز به جای بادمجان کنترل کرد.

اگر فکر می کنید آلرژی غذایی دارید، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در مورد انجام آزمایش مشورت کنید تا بتوانید هنگام انتخاب مواد غذایی برای طبخ در خانه یا هنگام صرف غذا در بیرون از خانه مطمئن باشید.

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

3.5 / 5. تعداد رای ها: 2

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

نمایش کامنت‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز