لوگو پزشکت
زبان

العربی

رادیو پزشکت

کرم ضد قارچ لوزو

لوزو || پزشکت

فهرست مطالب

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:


لوزو (لولیکونازول) یک داروی تجویزی موضعی است که برای درمان عفونت های قارچی مختلف روی پوست، مانند خارش جوک، کرم حلقوی و پای ورزشکار در بزرگسالان و کودکان 2 سال و بالاتر استفاده می شود. Luzu با نسخه به عنوان یک کرم موضعی در دسترس است و به دسته ای از داروها به نام ضد قارچ های آزول تعلق دارد.

ضد قارچ‌های آزول داروهایی هستند که برای مهار رشد طیف وسیعی از قارچ‌ها، از جمله عفونت‌های قارچی ناخن و کاندیدیازیس واژن (عفونت‌های مخمری) استفاده می‌شوند. Luzu با مسدود کردن آنزیم‌های خاص و جلوگیری از ایجاد غشای سلولی قارچ از بین بردن آنها را آسان‌تر می کند.

در حال حاضر، هیچ نسخه درمانی معادل Luzu، حاوی ماده فعال لولیکونازول، در ایالات متحده موجود نیست. با این حال، Luzu، دارویی با نام تجاری، به صورت کرم سفید رنگ 1% در یک لوله 60 گرمی موجود است.

کاربرد داروی لوزو

سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) لوزو را برای درمان موضعی کچلی بین انگشتی (پای ورزشکار)، (خارش جوک) و ( کرم حلقوی ) تایید کرده است. این دارو برای استفاده در بزرگسالان و کودکان 2 سال و بالاتر تایید شده است. کچلی پدیس یا پای ورزشکار، عفونت قارچی پا است که بیشتر در بین انگشتان پا ظاهر می شود. پای ورزشکار شایع ترین عفونت کچلی (عفونت قارچی پوست) است.

در مقایسه، tinea cruris یا jock itch به عنوان نوعی کرم حلقوی (عفونت قارچی لایه‌های بیرونی پوست، مو یا ناخن) تعریف می‌شود که روی کشاله ران ظاهر و باعث ایجاد بثورات دردناک و خارش‌دار می‌شود. خارش جوک در مردان نسبت به زنان شایع تر است.

در نهایت، tinea corporis (کرم حلقه ای)، به قارچی اشاره دارد که پوسته های دایره ای و تکه تکه ایجاد می کند. این نوع قارچ از طریق تماس پوست به پوست با حیوان یا فرد آلوده منتقل می شود.

لوزو برای پای ورزشکار|| پزشکت

نحوه استفاده کرم لوزو 

این دارو را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنید. تمام دستورالعمل های روی برچسب داروی خود را دنبال کنید. از این دارو بیشتر یا کمتر از مقدار تجویز شده استفاده نکنید.

اگر پای ورزشکار بین انگشتان پا رخ داده است، یک لایه نازک از نواحی آسیب دیده پوست را یک بار در روز به مدت دو هفته دارو بمالید. اما اگر خارش جوک یا کرم حلقوی دارید، روزی یک بار به مدت یک هفته روی نواحی آسیب دیده پوست در همه طرف دارو بمالید.

پس از استفاده از لولیکونازول دست های خود را بشویید پس از چند روز استفاده از Luzu، انتظار بهبود علائم را داشته باشید. لازم است این کرم را برای مدت زمان توصیه شده (دو هفته برای پای ورزشکاران، یک هفته برای خارش یا کرم حلقوی) استفاده کنید، حتی اگر علائم شما محو شده باشد.

Luzu را در دمای اتاق (بین 20 تا 25 درجه سانتیگراد)، دور از گرما، نور مستقیم و رطوبت نگهداری کنید. آن را در حمام نگهداری نکنید. این دارو را در ظرف برچسب دار اصلی و دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگهداری کنید.

عوارض مصرف لوزو

لوزو همانند سایر دارو های دیگر با احتمال بروز برخی عوارض همراه است که از شایع ترین آن ها می توان به تحریک عمومی پوست اشاره کرد.

مصرف این دارو همچنین می تواند منجر به بروز عوارض جدی از جمله موارد زیر شود:

  • سلولیت (عفونت باکتریایی غیر مسری پوست)
  • درماتیت تماسی (پوست تحریک شده در نتیجه تماس با یک ماده خارجی)

Luzu ممکن است عوارض دیگری نیز ایجاد کند. در صورت بروز هرگونه مشکل غیرعادی در حین مصرف این دارو به پزشک مراجعه کنید.

مقدار دوز مصرفی لوزو 

دوز این دارو برای بیماران مختلف متفاوت خواهد بود. دستورات پزشک یا دستورالعمل های روی برچسب را دنبال کنید. اطلاعات زیر فقط شامل دوزهای متوسط این دارو است. اگر دوز شما متفاوت است، آن را تغییر ندهید، مگر اینکه پزشک به شما بگوید که این کار را انجام دهید.

مقدار دارویی که مصرف می کنید به قدرت دارو بستگی دارد. همچنین، تعداد دوزهایی که هر روز مصرف می‌کنید، زمان مجاز بین دوزها، و مدت زمانی که دارو را مصرف می‌کنید به بیماری زمینه ای که برای آن از دارو استفاده می‌کنید بستگی دارد.

مقدار دوز مصرفی (پماد) برای درمان کچلی پدیس بین انگشتی، عبارت است از:

  • کودکان کمتر از 12 سال. مصرف و دوز باید توسط پزشک تعیین شود.
  • بزرگسالان و کودکان 12 تا 17 ساله. یک بار در روز به مدت 2 هفته کرم را روی ناحیه (های) آسیب دیده اطراف آن بمالید.

مقدار دوز مصرفی لوزو برای درمان tinea corporis و tinea cruris، عبارت است از:

tinea corporis

  • کودکان کمتر از 2 سال. مصرف و دوز باید توسط پزشک تعیین شود.
  • بزرگسالان و کودکان 2 تا 17 سال. روزی یک بار به مدت 1 هفته کرم را روی ناحیه (های) آسیب دیده و اطراف آن بمالید.

tinea cruris

  • کودکان کمتر از 12 سال. مصرف و دوز باید توسط پزشک تعیین شود.
  • بزرگسالان و کودکان 12 تا 17 ساله. یک بار در روز به مدت 1 هفته روی ناحیه آسیب دیده و حدود 1 اینچ از ناحیه (های) اطراف آن بمالید.

دوز فراموش شده دارو

اگر مصرف یک دوز از این دارو را فراموش کردید، به محض یادآوری آن را مصرف کنید. اگر تقریباً زمان نوبت بعدی فرا رسیده باشد، می توانید نوبت فراموش شده را نادیده بگیرید. دارو را در زمان برنامه ریزی شده بعدی خود از سر بگیرید. برای جبران دوز فراموش شده، دوز اضافی مصرف نکنید.

اگر فردی مقدار بیش از حد لوزو مصرف کند، احتمال بروز عوارض منفی وجود دارد. به طور خاص، دوبرابر کردن دوزها یا استفاده بیشتر از مقدار تجویز شده اولیه در یک دوز منفرد، می‌تواند منجر به واکنش‌هایی، مانند قرمزی یا تورم در محل مصرف شود.

مصرف لولیکونازول در بارداری یا شیردهی

Luzu ممکن است در دوران بارداری استفاده شود. استفاده از این دارو هیچ خطری برای نوزاد متولد نشده بر اساس جذب سیستمیک کم ندارد. اگر در حین استفاده از این دارو باردار شدید یا قصد بارداری دارید، به پزشک اطلاع دهید.

از استفاده بر روی نوک پستان در دوران شیردهی خودداری کنید. اما می توانید از کرم در نواحی دیگر بدن استفاده کنید، زیرا خطری برای نوزاد متولد نشده بر اساس حداقل ورود به شیر مادر وجود ندارد. اگر در حال شیر دادن به نوزاد هستید با پزشک مشورت کنید.

توصیه های دارویی لوزو 

بسیار مهم است که پزشک پیشرفت شما را در ویزیت های منظم بررسی کند، تا مطمئن شود این دارو به درستی عمل می کند یا خیر. علاوه بر این لارم است اگر مشکل پوستی شما در عرض 2 هفته از مصرف دارو یا بیشتر بهبود پیدا نکرد، با پزشک مشورت کنید.

از این دارو برای مشکلات پوستی که توسط پزشک بررسی نشده است استفاده نکنید. اگر علائمی همچون بثورات پوستی، سوزش، تورم، قرمزی یا تحریک روی پوست داشتید، فوراً به پزشک مراجعه کنید. اگر به میگلیتول یا هر یک از مواد غیرفعال موجود در این دارو حساسیت دارید، نباید این دارو را مصرف کنید.

چه داروهایی با لولیکونازول تداخل دارند؟

هنگام مصرف لولیکونازول مراقب دارو های دیگری که مصرف می کنید باشید، زیرا برخی از دارو ها می توانند بر عملکرد لوزو در بدن تأثیر بگذارند، مانند:

  • فنی توئین یا فسفنی توئین. این ترکیب می تواند سطح فنی توئین و در نهایت خطر سمیت را افزایش دهد.
  • فلیبانسرین. این ترکیب ممکن است با افزایش سطح فلیبانسرین، خطر افت فشار خون (فشار خون پایین) و غش را افزایش دهد.
  • Carisoprodol. این ترکیب ممکن است سطح کاریزوپرودول را افزایش، سیستم عصبی مرکزی و تنفس را کند و در نهایت حرکت را کاهش دهد.
  • Camzyos (mavacamten). این ترکیب ممکن است با افزایش سطح ماواکامتن، منجر به افزایش خطر نارسایی قلبی شود. اگر مجبور به مصرف هر دو دارو هستید، پزشک ممکن است دوز ماواکامتن را تنظیم کند.
  • سلکسا (سیتالوپرام). این ترکیب ممکن است سطح سیتالوپرام را در بدن افزایش دهد که می تواند خطرات جدی را برای قلب ایجاد کند. در صورت ترکیب این دارو با لوزو، پزشک ممکن است دوز سیتالوپرام را تنظیم کند.
  • مهارکننده‌های ژانوس کیناز، مانند اینربیک (فدراتینیب). از ترکیب این دارو با لوزو خودداری کنید. لوزو با جلوگیری از دفع فدراتینیب از بدن منجر به افزایش سطح فدراتینیب و در نهایت عفونت های جدی یا سایر عوارض می شود.
  • والیوم (دیازپام). این ترکیب ممکن است سطح دیازپام را افزایش دهد، سیستم عصبی مرکزی و تنفس را کند کند، حرکت را کاهش دهد یا بر عملکرد قلب تأثیر بگذارد. اگر باید اینها را با هم مصرف کنید، پزشک باید تنفس شما را مدام کنترل کند.
  • متادون. این ترکیب ممکن است سطح متادون را افزایش دهد، سیستم عصبی مرکزی و تنفس را کند کند، حرکت را کاهش دهد یا بر عملکرد قلب تأثیر بگذارد. بنابراین در صورت اجبار به ترکیب این دارو ها پزشک ممکن است یک داروی جایگزین انتخاب کند یا دوز متادون را کاهش دهد.

از آنجایی که لولیکونازول بر روی پوست استفاده می شود، احتمال تداخل آن با سایر داروهایی که استفاده می کنید وجود ندارد. با این حال به پزشک در مورد تمام داروهایی که استفاده می کنید، از جمله داروهای نسخه ای و بدون نسخه (OTC) ویتامین ها و محصولات گیاهی اطلاع دهید.

لولیکونازول|| پزشکت

چه داروهایی مشابه لوزو هستند؟

برخی دارو های مشابه به لولیکونازول وجود دارند که عبارتند از:

تیناکتین (پماد موضعی تولنفتات)

Tolnaftate یک کرم ضد قارچ برای درمان کچلی پا (پای ورزشکاران) و کچلی در افراد 2 سال و بالاتر است. این کرم محدودتر از Luzu است زیرا کچلی کروز (خارش جوک) را درمان نمی کند. در برابر قارچ های مختلف فعال است. بر خلاف Luzu که نیاز به نسخه دارد، OTC در دسترس است.

لوتریسون (بتامتازون،کلوتریمازول)

لوتریسون یک داروی ترکیبی حاوی یک استروئید و یک ضد قارچ است. این دارو کچلی پا (پای ورزشکار)، خارش جوک و کرم حلقوی را درمان می کند. اما محدودتر از لولیکونازول است زیرا فقط برای افراد 17 سال به بالا قابل استفاده است. کلوتریمازول به همان روش لوزو عمل می کند، در حالی که بتامتازون برای کاهش التهاب موثر است. بنابراین، ممکن است برای عفونت های قارچی پوست همراه با تورم یا خارش بهتر از لوزو باشد. لوتریسون همچنین در دوران بارداری و شیردهی نسبت به لوزو ایمنی کمتری دارد.

لوپراکس (سیکلوپیروکس)

سیکلوپیروکس از رشد قارچ روی پوست جلوگیری می کند. همچنین نسبت به Luzu کارایی بیشتری دارد. این دارو به صورت کرم، ژل، لوسیون و لاک ناخن موجود است. و برای درمان کچلی پا (پای ورزشکار)، خارش جوک، کرم حلقوی و عفونت های مخمری استاده می شود. با این حال، محدودتر از Luzu است زیرا فقط برای افراد 10 سال به بالا قابل استفاده است. همچنین دارای اثرات ضد باکتری و ضد التهابی است.

سوالات متداول

لولیکونازول برای چه مواردی استفاده می شود؟

Luzu روی پوست برای درمان عفونت های قارچی مانند پای ورزشکاران بین انگشتان پا، خارش جوک و کرم حلقوی استفاده می شود.

لولیکونازول چگونه عمل می کند؟

لولیکونازول یک ضد قارچ متعلق به کلاس آزول است. این کرم آنزیم مورد نیاز برای ساخت ارگوسترول، جزء اصلی غشای سلولی قارچ را مهار و به نوبه خود نفوذ و کشتن قارچ ها را آسان تر می کند.

چگونه می توانم هنگام مصرف لولیکونازول سالم بمانم؟

عفونت قارچی پوست می تواند باعث خارش شود. شناسایی و درمان اکثر این نوع عفونت ها آسان است. آنها به ندرت شدید هستند. لوزو یک گزینه درمانی برای مقابله با عفونت های قارچی پوست است.

از Luzu طبق دستور پزشک استفاده کنید. بدون مشورت با پزشک خود، دوز یا برنامه دارویی خود را تغییر ندهید. از این دارو برای درمان بیماری که پزشک آن را بررسی نکرده است استفاده نکنید. این کرم را حتی در صورت داشتن علائم مشابه برای افراد دیگر تجویز نکنید. زیرا این امر ممکن است به آنها آسیب برساند. اگر بثورات شما کاهش پیدا نکردند، به پزشک خود اطلاع دهید.

این دارو را قورت ندهید. این دارو فقط روی پوست استفاده می شود. از وارد شدن این دارو به چشم یا واژن خودداری کنید. اگر در یادآوری مصرف این دارو مشکل دارید، زنگ ساعت را روی تلفن یا تقویم خود تنظیم کنید.

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

0 / 5. تعداد رای ها: 0

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

نمایش کامنت‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز