سینوزیت و کرونا می توانند علائم مشابهی داشته باشند زیرا هر دو دستگاه تنفسی را درگیر می کنند. با این حال، این دو بیماری، علل یکسانی ندارند.در طول همه گیری کرونا، عموم مردم بیشتر از علائم COVID-19 آگاه شده اند. در صورت ابتلا به کووید، در صورت ابتلا به عفونت یا بیماری دیگری، می توانید علائم تب، سردرد و سرفه و سایر علائم تنفسی را نیز داشته باشید. برخی از علائم در یک بیماری نسبت به حالت دیگر شایع تر است. به عنوان مثال، تنگی نفس و دشواری در تنفس بیشتر با COVID-19 محتمل است، در حالی که درد صورت بیشتر مختص عفونت سینوسی است.
علائم سینوزیت و کرونا
لیست علائم زیر فقط یک نقطه شروع است و همه علائم احتمالی COVID-19 یا عفونت سینوسی را شامل نمی شود. در صورت بروز علائم تنفسی که به نظر نمی رسد بهتر شوند، مراجعه به پزشک مهم است. علاوه بر این، اگر علائمی دارید که به هر نحوی با COVID-19 مرتبط است، باید دستورالعمل های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) را در مورد آزمایش و قرنطینه دنبال کنید و به پزشک مراجعه کنید.
علائم عفونت سینوس
عفونت سینوسی می تواند طیف وسیعی از علائم را داشته باشد، هرچند که بیشتر دستگاه تنفسی را درگیر می کند. علائم و نشانه های احتمالی عفونت سینوسی عبارتند از:
- تب
- سرفه
- سردرد
- گلو درد
- بوی بد دهان
- تورم دور چشم (ممکن است صبح بدتر شود).
- آبریزش بینی یا علائم سرماخوردگی که بیش از هفت تا 10 روز طول می کشد.
- درد صورت (درد یا فشار در گونه ها، بینی، گوش ها و پیشانی یا بین چشم ها)
علائم کووید 19
علائم و نشانه های کرونا اغلب سیستم تنفسی را درگیر می کند، اما می تواند در سایر قسمت های بدن نیز رخ دهد. در حالی که طیف وسیعی از علائم COVID وجود دارد، برخی از رایج ترین آنها عبارتند از:
- سرفه
- اسهال
- سردرد
- گلو درد
- خستگی
- تب یا لرز
- تهوع یا استفراغ
- احتقان یا آبریزش بینی
- درد عضلات یا بدن درد
- تنگی نفس یا مشکل در تنفس
- از دست دادن طعم یا بوی جدید
علائم متعددی از COVID با علائم عفونت سینوسی همپوشانی دارد، به این معنی که به تنهایی نمی توانید نوع بیماری خود را تشخیص دهید. اگر علائم تنفسی دارید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. پزشکان می توانند آزمایشاتی را برای تعیین اینکه آیا شما مبتلا به COVID، عفونت سینوس یا بیماری دیگری هستید، انجام دهند.
علل سینوزیت و کرونا
در حالی که عفونت های کووید و سینوس دارای برخی علائم هستند، اما علایم کاملاً متفاوتی ایجاد می کنند.
علت عفونت سینوسی التهاب سینوس ها است. عفونت های سینوسی اغلب پس از سرماخوردگی یا شعله ور شدن آلرژی یا در رابطه با بیماری بینی ایجاد می شوند. به عنوان مثال، ویروسی که باعث سرماخوردگی می شود، به مخاط سینوس شما حمله کرده و باعث التهاب سینوس شما می شود. با تولید مخاط بیشتر، تجمع رخ می دهد و محلی برای رشد باکتری ها فراهم می کند که منجر به عفونت می شود.
علل کووید -19
COVID-19 ناشی از ویروس SARS-CoV-2 است. ویروس از فردی به فرد دیگر منتقل می شود و می تواند باعث بیماری خفیف تا شدید شود. بهترین راه برای محافظت از خود در برابر COVID واکسیناسیون و انجام اقدامات حفاظتی مانند پوشیدن ماسک صورت، فاصله گذاری اجتماعی و شستن دست ها است.
تشخیص سینوزیت و کرونا
اگر علائم تنفسی دارید، پزشک می تواند از چندین آزمایش برای پیدا کردن علت آنها (به عنوان مثال، اگر شما مبتلا به عفونت سینوسی، COVID یا بیماری دیگری هستید) استفاده کند.
تشخیص عفونت سینوس
عفونت سینوسی بر اساس علائم و معاینه بینی و صورت شما تشخیص داده می شود. پزشک شما ممکن است مخاط شما را بررسی کند یا یک آزمایش تصویربرداری برای تأیید تشخیص بیماری انجام دهد.
تشخیص COVID-19
تشخیص COVID-19 تنها از طریق آزمایشی انجام می شود که به طور خاص ویروس SARS-CoV-2 را در بدن شما جستجو می کند. تشخیص را نمی توان فقط با پرسیدن علائم خود یا انجام معاینه انجام داد، زیرا علائم نیز می توانند ناشی از شرایط دیگر باشند. علاوه بر این، برخی از افرادی که مبتلا به COVID هستند هیچ علامتی ندارند.
چندین نوع آزمایش COVID در دسترس است. پزشک شما بر اساس عواملی مانند علائم شما و اینکه آیا می دانید که در معرض فرد مبتلا به ویروس قرار گرفته اید یا خیر، تصمیم می گیرد. ممکن است بتوانید یک آزمایش بدون نسخه در درمانگاه انجام دهید یا یک آزمایش را در بیمارستان که به آزمایشگاه ارسال می شود انجام دهید. نتیجه شما به شما اطلاع داده می شود، که یا COVID مثبت خواهد بود یا منفی. اگر آزمایش شما منفی است اما هنوز علائم دارید، پزشک شما ممکن است بخواهد تا چند روز دیگر آزمایش مجدد شما انجام شود.
درمان سینوزیت و کرونا
درمان سینوزیت و کرونا بسیار متفاوت است. برای اطمینان از دریافت درمان مناسب، تشخیص دقیق توسط پزشک لازم است.
روش های مختلفی برای درمان عفونت سینوس وجود دارد. درمان مناسب برای شما بستگی به علت ایجاد عفونت دارد. به عنوان مثال، اگر عفونت سینوسی دارید که ناشی از آلرژی است، پزشک ممکن است داروی آلرژی را تجویز کند. برخی از درمان های رایج عفونت سینوسی عبارتند از:
- داروهای آلرژی
- اسپری بینی شور
- داروهای ضد احتقان
- آبیاری بینی
- مسکن های بدون نسخه برای تسکین درد و تب
طبق CDC، معمولاً برای عفونت های سینوسی ویروسی نیازی به آنتی بیوتیک نیست. پزشک شما ممکن است از رویکردی “منتظر مراقب” استفاده کند تا ببیند آیا سیستم ایمنی بدن شما می تواند با عفونت مبارزه کند یا خیر. آنها همچنین ممکن است “تأخیر در تجویز” را انتخاب کنند، جایی که برای شما آنتی بیوتیک تجویز می کنند، اما پیشنهاد می کنند چند روز قبل از مصرف صبر کنید تا ببینید آیا عفونت به خودی خود برطرف می شود یا خیر. پزشکان سعی می کنند آنتی بیوتیک ها را تجویز نکنند مگر اینکه قطعاً ضروری باشند زیرا تجویز بیش از حد آنتی بیوتیک ها به افزایش باکتری های مقاوم در برابر این داروها کمک می کند.
درمان کووید 19
طبق CDC، تنها داروی تایید شده برای درمان COVID-19، رمدسیویر است. با این حال، سازمان غذا و دارو (FDA) می تواند مجوزهای استفاده اضطراری را صادر کند تا به پزشک اجازه دهد در صورت برآورده شدن برخی الزامات قانونی، از محصولاتی استفاده کنند که هنوز برای درمان COVID-19 تأیید نشده اند. بهترین راه درمان COVID-19 بستگی به میزان بیمار بودن فرد دارد. به عنوان مثال، اگر فردی مبتلا به یک مورد خفیف باشد، می تواند علائم خود را در خانه درمان کند. افراد مبتلا به بیماری شدید کووید معمولاً باید در بیمارستان باشند و برخی دیگر در بخش مراقبت های ویژه (ICU) بستری می شوند. راه های مقابله با عفونت خفیف COVID در خانه عبارتند از:
- استراحت كردن
- مصرف دارو (ایبوپروفن یا استامینوفن) برای کاهش تب
- هیدراته ماندن (نوشیدن مقدار زیادی آب یا دریافت مایعات داخل وریدی، در صورت لزوم)
اگر با کووید در بیمارستان بستری هستید، ممکن است به شما موارد زیر داده شود:
- داروهای ضد ویروسی
- درمان هایی برای کاهش واکنش ایمنی بیش فعال و یا حمایت از عملکرد ایمنی بدن
- داروها برای درمان عوارض (به عنوان مثال، رقیق کننده خون برای درمان لخته شدن خون)
پیشگیری سینوزیت و کرونا
موارد خاصی وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از عفونت سینوس ها و محافظت از خود در برابر ویروس COVID-19 انجام دهید. برخی از مراحل که می توانید انجام دهید به کاهش خطر ابتلا به هر یک از بیماری ها کمک می کند، اما هر کدام همچنین اقدامات احتیاطی خاصی را انجام می دهند که به کاهش خطر شما کمک می کند.
جلوگیری از عفونت سینوس
عفونت سینوسی اغلب به دنبال عفونت هایی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا رخ می دهد. بنابراین، پیشگیری از عفونت سینوسی اغلب به معنای تلاش برای اجتناب از بیماریهایی است که معمولاً قبل از آن ایجاد می شود. برای مثال، مطمئن شوید که دستان خود را اغلب می شویید و سعی کنید در فصل سرماخوردگی و آنفولانزا به صورت، بینی یا چشم های خود دست نزنید. همچنین مهم است که از بودن در کنار افرادی که بیمار هستند اجتناب کنید. تزریق واکسن آنفولانزا به شما در برابر ویروس آنفولانزا که باعث التهاب در سینوس ها می شود و منجر به عفونت سینوس می شود، کمک می کند. در صورت داشتن حساسیت، پی بردن به عوامل محرک و تلاش برای اجتناب از آنها به جلوگیری از شعله ور شدن علائمی که می تواند منجر به عفونت سینوسی شود، کمک می کند.
جلوگیری از COVID-19
COVID-19 یک عفونت ویروسی است، به این معنی که بسیاری از اقدامات مشابه برای محافظت از خود در برابر سرماخوردگی یا آنفولانزا (مانند شستن دست ها و اجتناب از افراد بیمار) می تواند خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهد. ویروس. همچنین اقدامات احتیاطی دیگری وجود دارد که شما باید نه تنها برای محافظت از خود در برابر COVID، بلکه برای اطمینان از عدم انتقال ویروس به افراد دیگر نیز اقدام کنید. اقدامات احتیاطی COVID شامل موارد زیر است:
- واکسن زدن
- دستان خود را مرتب و به درستی بشویید.
- در محیط های عمومی از ماسک استفاده کنید.
- از شلوغی و فضاهای داخلی با تهویه نامناسب خودداری کنید.
- سطوح قابل لمس را در خانه و/یا محل کار خود روزانه تمیز و ضدعفونی کنید.
- بین خود و افرادی که با شما زندگی نمی کنند فاصله اجتماعی (6 فوت فاصله) برقرار کنید.
عفونت سینوسی چیست؟
عفونت سینوسی (سینوزیت) زمانی رخ می دهد که مخاط سینوس شما ملتهب می شود. این می تواند بعد از سرماخوردگی یا حساسیت رخ دهد. التهاب منجر به جمع شدن مخاط می شود که باعث احتقان و گاهی درد یا فشار در پیشانی، بینی یا گوش ها، گونه ها یا بین چشم ها می شود.
چگونه می توانید تشخیص دهید که عفونت سینوسی یا COVID-19 دارید؟
شما فقط بر اساس علائم خود نمی توانید تشخیص دهید که مبتلا به COVID یا عفونت سینوس هستید. برخی از علائم COVID با علائم عفونت سینوسی همپوشانی دارد، اما علائمی نیز وجود دارد که مختص یک یا دیگری است. در حالی که علائم عفونت سینوسی بیشتر سیستم تنفسی شما را درگیر می کند، COVID می تواند طیف وسیعی از علائم را ایجاد کند که بر سایر قسمت های بدن شما (مانند دستگاه گوارش) تأثیر می گذارد. همچنین مهم است که توجه داشته باشید که می توانید به بیماری کووید مبتلا شده و هیچ علامتی نداشته باشید.
تفاوت اصلی بین عفونت سینوسی و COVID-19 چیست؟
تفاوت اصلی بین COVID و عفونت سینوسی علت ایجاد آنها است. عفونت سینوسی در اثر التهاب سینوس ها ایجاد می شود و اغلب به دنبال سرماخوردگی یا افزایش حساسیت رخ می دهد. COVID-19 فقط توسط ویروس SARS-CoV-2 ایجاد می شود.
سخن آخر
COVID-19 و عفونت های سینوسی هر دو سیستم تنفسی را درگیر می کنند. این دو بیماری می توانند علائمی داشته باشند که با هم تداخل داشته باشند، اما برخی از علائم بیشتر در یکی رخ می دهد و در دیگری مشاهده نمی شود. عفونت های سینوسی و COVID ناشی از عوامل یکسانی نیستند COVID. ناشی از ویروس SARS-CoV-2 است. عفونت سینوسی می تواند پس از یک بیماری ویروسی اتفاق بیفتد، اما همچنین می تواند ناشی از آلرژی باشد.
درمان های هر بیماری نیز متفاوت است، به همین دلیل مراجعه به پزشک و تشخیص دقیق بسیار مهم است. ممکن است برای عفونت سینوسی نیاز به آنتی بیوتیک داشته باشید که به خودی خود با داروهای خانگی یا داروهای بدون نسخه بهبود نیابد. اگر مبتلا به بیماری خفیف کووید هستید، ممکن است بتوانید در خانه استراحت کنید و تا زمان بهبودی از افراد دیگر دوری کنید. با این حال، در صورت ابتلا به بیماری شدید، ممکن است نیاز به مراقبت های پزشکی در بیمارستان داشته باشید.
اگر علائم تنفسی دارید، ممکن است استرس مبتلا شدن به COVID را داشته باشید. در حالی که ممکن است شما به ویروس مبتلا شده باشید، علائم شما همچنین می تواند ناشی از بیماری دیگری مانند سرماخوردگی یا عفونت سینوسی باشد. تنها راهی که می توانید به طور قطعی نوع بیماری خود را بدانید مراجعه به پزشک است. آنها می توانند در مورد علائم شما با شما صحبت کنند، شما را از نظر عوامل خطر COVID بررسی کنند، آزمایش های تشخیصی را انجام دهند تا مشخص شود چه چیزی باعث بیماری شما می شود و مطمئن شوید که درمان مناسب را دریافت کرده اید.
آخرین دیدگاهها