قرص خوراکی دکستروآمفتامین، فقط به عنوان یک داروی عمومی در دسترس است. این دارو نام تجاری دیگری ندارد. داروی دکستروآمفتامین به سه شکل وجود دارد: قرص خوراکی، کپسول خوراکی طولانی رهش و محلول خوراکی. قرص خوراکی دکستروآمفتامین برای درمان اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) و نارکولپسی استفاده میشود.
داروی دکستروآمفتامین دارای هشدار جعبهای سیاه است. در واقع این نوع هشدار، جدی ترین هشدار سازمان غذا و دارو (FDA) است. هشدارهای جعبهای سیاه به پزشکان و بیماران در مورد اثراتی که ممکن است خطرناک باشند، هشدار میدهد.
عوارض مصرف دکستروآمفتامین
به طور کلی، مصرف قرص خوراکی دکستروآمفتامین باعث بروز خواب آلودگی نمیشود. اما میتواند عوارض دیگری ایجاد کند. از جمله عوارض شایع ناشی از مصرف داروی دکستروآمفتامین، عبارتاند از:
- لرزش
- سردرد
- سرگیجه
- کاهش وزن
- کاهش اشتها
- خشکی دهان
- ناراحتی معده
- مشکلات خواب
- احساس اضطراب
- افزایش ضربان قلب
اگر این اثرات خفیف باشند، ممکن است ظرف چند روز یا چند هفته برطرف شوند. در صورتی که این علائم با گذشت زمان کاهش نیافتند و یا برطرف نشدند، با پزشک معالج خود مشورت کنید. در صورتی بروز عوارض جدی، سریعاً به دنبال کمک پزشکی باشید. عوارض جدی ناشی از مصرف دکستروآمفتامین، عبارتاند از:
واکنشهای آلرژیک.
علائم یک واکنش آلرژیک ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تاول
- خارش
- بثورات پوستی
- تورم صورت، لب یا زبان
مشکلات قلبی.
علائم مشکلات قلبی، ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- بروز مشکل در تنفس
- درد یا سفتی قفسه سینه
- افزایش فشار خون یا افزایش ضربان قلب و بی نظمی آن
مشکلات روانی.
علائم مشکلات روانی، ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- گیجی
- توهمات
- تشنج، به ویژه در افرادی که سابقه تشنج دارند.
مشکلات بینایی.
از جمله این مشکلات بینایی، عبارتاند از:
- تاری دید
- بروز سایر تغییرات در بینایی
مشکلات گردش خون.
از جمله این موارد، عبارتاند از:
- احساس بی حسی، درد یا سردی در انگشتان دست و پا
مشکلات حرکتی.
از جمله این موارد، عبارتاند از:
- انقباض عضلانی
- مشکل در راه رفتن،
- حرکات غیرقابل کنترل سر، دهان، گردن، بازو یا پا
- احساس سرگیجه، یا از دست دادن تعادل یا هماهنگی
- کندی رشد در کودکان (قد و وزن)
- نعوظ دردناک یا طولانی مدت
در صورت بروز این علائم، با پزشک معالج خود تماس بگیرید.
تداخل دارویی دکستروآمفتامین
قرص خوراکی دکستروآمفتامین می تواند با سایر داروها تداخل داشته باشد. به همین علت پیش از شروع درمان با دکستروآمفتامین، با پزشک معالج خود مشورت کنید. نمونههایی از داروهایی که میتوانند با دکستروآمفتامین تداخل داشته باشند، عبارتاند از:
دارو های افزایش دهنده اسیدیته ادرار، معده و روده
داروهای اسیدی میتوانند میزان جذب دکستروآمفتامین را کاهش دهند. این وضعيت میتواند اثربخشی داروی دکستروآمفتامین را کاهش دهد. نمونههایی از این داروها، عبارتاند از:
- رزرپین
- کلرید آمونیوم
- اسید گلوتامیک
دارو های دیگری نیز میتوانند با دکستروآمفتامین تداخل داشته باشند.
داروهای افزایش دهنده بی کربنات سدیم در ادرار، معده یا روده
داروهای قلیایی میتوانند میزان دکستروآمفتامین جذب شده توسط بدن را افزایش دهند. این وضعیت میتواند خطر عوارض دکستروآمفتامین را افزایش دهد. نمونههایی از این داروها، عبارتاند از:
- استازولامید
- دیورتیکهای تیازیدی
داروهای سروتونرژیک
مصرف داروهای سروتونرژیک همراه با دکستروآمفتامین ممکن است خطر ابتلا به سندرم سروتونین را افزایش دهد. این وضعیت میتواند کشنده باشد. به همین علت باید دوز دکستروآمفتامین کاهش پیدا کند. علائم سندرم سروتونین میتواند شامل بی قراری، تعریق، انقباضات عضلانی و گیجی باشد. نمونههایی از این داروها، عبارتاند از:
- لیتیوم
- تریپتانها
- تریپتوفان
- مخمر سنت جان
- بوسپیرون (داروی ضد اضطراب)
- داروهای افیونی مانند فنتانیل و ترامادول
- مهارکنندههای مونوآمین اکسیداز (MAOIs) مانند سلژیلین و فنلزین
- داروهای ضد افسردگی سه حلقهای (TCAs) مانند آمی تریپتیلین و کلومیپرامین
- مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) مانند فلوکستین و سرترالین
- مهارکنندههای بازجذب سروتونین- نوراپی نفرین (SNRIs) مانند دولوکستین و ونلافاکسین
علاوه بر این، مصرف همزمان TCA ها با دکستروآمفتامین ممکن است فشار خون و خطر بروز مشکلات قلبی را افزایش دهد. همچنین، MAOI ها میتوانند از پردازش و دفع طبیعی دکستروآمفتامین توسط بدن جلوگیری کنند. این مسئله ممکن است باعث افزایش غلظت دکستروآمفتامین در خون شود.
این وضعیت ممکن است خطر افزایش فشار خون به مقادیر بسیار بالا، درد قفسه سینه، سردرد شدید و افزایش دمای بدن را افزایش دهد. دکستروآمفتامین هرگز نباید ظرف 14 روز پس از استفاده از داروهای ضد افسردگی MAOI مصرف شود.
داروهای فشار خون
مصرف داروهای فشار خون همراه با دکستروآمفتامین میتواند اثرات درمانی آنها را خنثی کند. قبل از شروع مصرف داروی دکستروآمفتامین، در صورت مصرف هر گونه دارو برای درمان افزایش فشار خون، به پزشک معالج خود اطلاع دهید. نمونههایی از این داروها، عبارتاند از:
- مسدود کنندههای گیرنده آنژیوتانسین II مانند لوزارتان، والزارتان و ایربسارتان
- مهارکنندههای آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) مانند انالاپریل و لیزینوپریل
- دیورتیکها مانند هیدروکلروتیازید و فوروزماید
مصرف همزمان این دو نوع دارو باعث ایجاد مشکل میشود.
کلرپرومازین
داروی کلرپرومازین میتواند میزان عملکرد درمانی داروی دکستروآمفتامین را در بدن کاهش دهد.
داروهای ضد تشنج
مصرف برخی از داروهای تشنج همراه با دکستروآمفتامین ممکن است جذب آن داروها را به تاخیر بیندازد. این تأثیر ممکن است اثرات درمانی دکستروآمفتامین را کاهش دهد. نمونههایی از این داروهای ضد تشنج، عبارتاند از:
- فنی توئین
- فنوباربیتال
- هالوپریدول
- اتوسوکسیماید
مصرف داروی هالوپریدول همراه با داروی دکستروآمفتامین میتواند میزان اثرات درمانی داروی دکستروآمفتامین را کاهش دهد.
مپریدین
مصرف داروی مپریدین (یک داروی ضد درد) همراه با داروی دکستروآمفتامین میتواند اثرات تسکین دهندگی درد مپریدین را افزایش دهد.
هشدار سوء مصرف دکستروآمفتامین
داروی دکستروآمفتامین به گروهی از داروها تعلق دارد که به راحتی میتوان از آنها سوء استفاده کرد. اگر داروی دکستروآمفتامین را برای مدت طولانی مصرف کنید، ممکن است که به آن وابسته شوید. اگر سابقه سوء مصرف مواد مخدر یا روانگردان دارید، این دارو را مصرف نکنید.
هشدار خطر قلبی
مصرف داروی دکستروآمفتامین میتواند باعث بروز مرگ ناگهانی یا عوارض جدی قلبی عروقی، مانند سکته مغزی یا حمله قلبی شود. به همین علت، در صورتی که سابقه ابتلا به بیماریهای قلبی را دارید، با پزشک معالج خود پیش از شروع مصرف این دارد مشورت کنید.
مصرف این دارو میتواند باعث افزایش فشار خون و ضربان قلب شود. اگر فشار خون بالا، نارسایی قلبی یا سایر مشکلات قلبی و عروقی را تجربه میکنید، به پزشک معالج خود اطلاع دهید. بی نظمی ضربان قلب، حمله قلبی، سکته مغزی یا سابقه خانوادگی این مشکلات نیز باید به پزشک اطلاع داده شوند. قبل از شروع درمان با این دارو، ممکن است نیاز باشد که پزشک شما را از نظر ابتلا به این بیماری معاینه کند.
هشدار کاهش هوشیاری ذهنی
مصرف داروی دکستروآمفتامین باعث بروز اختلال تمرکز یا ایجاد احساس خستگی میشود. پس از مصرف دکستروآمفتامین، از رانندگی، استفاده از ماشین آلات سنگین یا انجام هر کار دیگری که نیاز به هوشیاری ذهنی دارد، خودداری کنید. پس از رفع اثرات این دارو، میتوانید کارهای خود را انجام دهید.
این دارو را فقط به اندازه دوز تجویز شده توسط پزشک مصرف کنید. اگر احساس میکنید که این دارو مانند گذشته بر شما اثر نمیگذارد یا اگر گمان میکنید که این دارو را باید بیش از آنچه پزشک تجویز کرده است مصرف کنید، با پزشک معالج خود صحبت کنید. بدون مشورت با پزشک، دوز بیشتری از این دارو را مصرف نکنید.
هشدار کاهش رشد در کودکان
مصرف داروی دکستروآمفتامین ممکن است به طور موقت رشد کودکان را با کاهش رو به رو کند. در طول مصرف این دارو، ممکن است که پزشک وضعیت رشد کودک را بررسی کند. علاوه براین شاید نیاز باشد که رژیم درمانی کودک شما تغییراتی پیدا کند.
داروی دکستروآمفتامین برای درمان اختلال خواب نارکولپسی و اختلال کم توجهی بیش فعالی (ADHD) استفاده میشود. داروی دکستروآمفتامین متعلق به دستهای از داروها به نام محرکهای سیستم عصبی مرکزی است. تا به امروز نحوه عمل داروی دکستروآمفتامین در درمان ADHD و نارکولپسی به طور کامل مشخص نشده است.
هشدار آلرژی
مصرف داروی دکستروآمفتامین میتواند یک واکنش آلرژیک شدید ایجاد کند. علائم این واکنش آلرژیک، میتواند شامل موارد زیر باشد:
- تاول
- خارش
- بثورات پوستی
- تورم صورت، لب یا زبان
در صورتی که نسبت به مصرف دکستروآمفتامین آلرژی داشتهاید، به هیچ عنوان مجدداً آن را مصرف نکنید. زیر مصرف دوباره آن میتواند باعث بروز واکنشهای کشنده شود.
هشدار تداخل غذایی
مصرف مایعات اسیدی مانند آب پرتقال و آب گریپ فروت میتواند سطح اسید را در ادرار، معده یا رودهها افزایش دهد. این وضعیت میتواند باعث شود که داروی دکستروآمفتامین کمتر از حالت عادی در بدن شما جذب شود. این مسئله ممکن است باعث شود که اثرات درمانی داروی دکستروآمفتامین کاهش پیدا کند.
ممکن است بتوانید یک ساعت قبل یا یک ساعت بعد از مصرف این دارو، از آب میوههای اسیدی استفاده کنید. در مورد تغییراتی که برای مصرف داروی دکستروآمفتامین باید در رژیم غذایی خود ایجاد کنید، با پزشک معالج خود مشورت کنید.
افراد مبتلا به بیماریهای روانی
مصرف داروی دکستروآمفتامین میتواند علائم روان پریشی یا اختلال دوقطبی را افزایش دهد. اگر سابقه بیماری روانی دارید، پزشک ممکن است قبل و در طول درمان با این دارو شما را تحت نظر داشته باشد.
هشدار برای افراد مبتلا به تشنج
مصرف این دارو ممکن است باعث شود که شما راحت تر از قبل دچار تشنج شوید. اگر به اختلال تشنج مبتلا هستید یا سابقه تشنج دارید، به پزشک معالج خود اطلاع دهید.
هشدار برای افراد مبتلا به مشکلات تیروئید
اگر به پرکاری تیروئید مبتلا هستید، از مصرف این دارو خودداری کنید. زیرا مصرف این دارو خطر ابتلا به آسیب قلبی و سایر عوارض ا افزایش میدهد.
افراد مبتلا به گلوکوم
اگر به گلوکوم مبتلا هستید، داروی دکستروآمفتامین را مصرف نکنید. زیرا مصرف این دارو میتواند فشار چشم را افزایش دهد و شرایط بیماری گلوکوم را بدتر کند.
افراد با سابقه سوء مصرف مواد
در صورتی که سابقه سوء مصرف مواد دارید، از مصرف این دارو خودداری کنید. خطر مصرف نادرست این دارو جدی است. علاوه براین، مصرف طولانی مدت داروی دکستروآمفتامین میتواند باعث ایجاد وابستگی شود. به همین علت دوز و تعداد قرصهای تجویزی برای بیماران باید فقط به اندازه مورد نیاز برای درمان آنها باشد.
هشدار برای کودکان
در کودکان زیر 3 سال مبتلا به ADHD نباید از این دارو استفاده شود. علاوه براین در سایر کودکان، مصرف این دارو باید تحت نظارت والدین انجام شود. این کار برای اطمینان از درستی دوز مصرفی است. بروز نارکولپسی در کودکان زیر 12 سال، در حالی که یک وضعیت نادر است، ممکن است رخ می دهد.
در صورت انجام هر گونه عملی که در آن داروی آرامبخش تجویز خواهد بود، ممکن است لازم باشد که مصرف دکستروآمفتامین را متوقف کنید. این موارو شامل ام آر آی و سی تی اسکن نیز میشود.
مصرف دکستروآمفتامین در بارداری
این دارو جزو داروهای حاملگی دسته C است. ۲ نکته درباره این دسته از داروها وجود دارد:
- تحقیقات انجام شده بر روی حیوانات حاکی از اثرات نامطلوب دارو برای جنین در هنگام مصرف دارو توسط مادر باردار است.
- مطالعات کافی بر روی انسان انجام نشده است تا مطمئن شویم که دارو چگونه میتواند بر جنین تأثیر گذار باشد.
اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید به پزشک معالج خود اطلاع دهید. مصرف این دارو فقط باید توسط پزشک و در شرایطی که مزایای مصرف آن بیش از عدم مصرف آن است، تجویز شود. اگر در حین مصرف این دارو باردار شدید، فورا با پزشک معالج خود تماس بگیرید.
به طور کلی، این دارو میتواند وارد شیر مادر شود. برای جلوگیری از ایجاد هر گونه آسیبی که ممکن است برای کودک شما رخ دهد، توصیه میشود که از این دارو در دوران شیردهی استفاده نکنید.
چگونه مصرف دکستروآمفتامین را قطع کنیم؟
مصرف این دارو را به صورت ناگهانی قطع نکنید. انجام این کار میتواند منجر به بروز عوارض جدی شود. در صورت نیاز برای قطع مصرف، پزشک معالج شما دوز داروی مصرفی را به تدریج و به آرامی قطع میکند. همچنین این دارو باید طبق دستور پزشک مصرف شود.
داروی دکستروآمفتامین ممکن است برای درمان کوتاه مدت یا طولانی مدت استفاده شود. مدت زمانی که باید این دارو را مصرف کنید، بستگی به این مسئله دارد که وضعیت سلامتی شما پس از شروع مصرف این دارو به کجا رسیده است. اگر داروی دکستروآمفتامین را طبق دستور پزشک مصرف نکنید، با خطراتی همراه خواهد بود.
اگر مصرف دارو را قطع کنید یا اصلا آن را مصرف نکنید، علائم نارکولپسی یا ADHD شما درمان نمیشوند. چنانچه مصرف برخی از دوزها را فراموش کردید یا دارو را طبق برنامه مصرف نکردید، ممکن است دارو به خوبی اثرات درمانی خود را ایجاد نکند یا به طور کامل بی اثر شود. دوز درمانی این دارو باید همواره در بدن وجود داشته باشد.
اگر دکستروآمفتامین را بیش از حد مصرف کنید، ممکن است غلظت خطرناکی از دارو در بدن ایجاد شود. علائم مصرف بیش از حد این دارو میتواند شامل موارد زیر باشد:
- افزایش یا بی نظمی ضربان قلب
- توهمات
- لرزش
- تشنج
اگر این دارو را برای درمان نارکولپسی مصرف میکنید، باید در طول روز احساس هوشیاری بیشتری داشته باشید و خواب آلودگی را کمتر تجربه کنید. اگر آن را برای درمان ADHD مصرف میکنید، باید بتوانید بهتر از قبل تمرکز کنید. با این حال در صورتی که با شروع مصرف این دارو، علائم شما کاهش پیدا نکردهاند، بهتر است با پزشک معالج خود مشورت کنید.
آیا جایگزینی برای دکستروآمفتامین وجود دارد؟
داروهای دیگری نیز برای درمان ADHD و نارکولپسی وجود دارد. برخی از آنها ممکن است برای شما مناسب تر از دیگر داروها باشد. با پزشک خود در مورد سایر گزینههای دارویی که ممکن است برای شما مفید باشد، صحبت کنید.
شروع درمان با دکستروآمفتامین
اگر به هر داروی محرک حساسیت دارید، نباید از داروی دکستروآمفتامین استفاده کنید. همچنین اگر موارد زیر را تجربه میکنید، تا قبل از مشورت با یک پزشک متخصص، از داروی دکستروآمفتامین استفاده نکنید:
- گلوکوم
- پرکاری تیروئید
- فشار خون بالا، متوسط تا شدید
- سابقه اعتیاد به مواد مخدر یا الکل
- ابتلا به بیماری قلبی یا بیماری عروق کرونر (سفتی شریانها)
- اضطراب شدید، تنش یا بی قراری (مصرف داروی محرک میتواند این علائم را بدتر کند)
اگر در 14 روز گذشته از داروهای مهارکننده MAO استفاده کردهاید، از داروی دکستروآمفتامین استفاده نکنید. زیرا ممکن است یک وضعیت تداخل دارویی خطرناک رخ دهد. مهارکنندههای MAO شامل ایزوکاربوکسازید، لینزولید، تزریقی متیلن بلو، فنلزین، رازاگیلین، سلژیلین، ترانیل سیپرومین و غیره هستند.
برخی از داروها می توانند با دکستروآمفتامین تداخل داشته باشند و باعث بروز یک بیماری جدی به نام سندرم سروتونین شوند. مطمئن شوید که به پزشکتان اطلاع دادهاید که از داروهای افیونی، محصولات گیاهی یا داروهای افسردگی، بیماریهای روانی، بیماری پارکینسون، سردردهای میگرنی، عفونتهای جدی یا داروهای پیشگیری از تهوع و استفراغ نیز استفاده میکنید.
قبل از ایجاد هرگونه تغییر در نحوه و زمان مصرف داروهای خود با پزشک معالج خود مشورت کنید. به طور کلی، مصرف داروهای محرک باعث بروز سکته مغزی، حمله قلبی و مرگ ناگهانی در افراد خاصی شده است. اگر موارد زیر درباره شما صادق هستند، با پزشک معالج خود مشورت کنید:
- فشار خون بالا
- ابتلا به مشکلات قلبی یا نقص مادرزادی قلب
- سابقه خانوادگی بیماری قلبی یا مرگ ناگهانی
برای اطمینان از بی خطر بودن مصرف این دارو برای شما، اگر شما یا هرکسی از خانواده تان تا به حال به موارد زیر مبتلا بودهاید، به پزشک معالج خود اطلاع دهید:
- افسردگی
- روان پریشی
- بیماری روانی
- اختلال دوقطبی
- تشنج یا صرع
- افکار یا اعمال خودکشی
- مشکلات گردش خون در دستها یا پاها
- آزمایش امواج مغزی غیر طبیعی یا EEG
- تیکهای حرکتی (انقباضات عضلانی) یا سندرم تورت
توصیههای دارویی دکستروآمفتامین
اگر داروی دکستروآمفتامین برای درمان بیماری شما تجویز شده است، نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- این دارو را دور از نور نگه دارید.
- میتوانید قرص خوراکی را برش دهید یا خرد کنید.
- این دارو را در نواحی مرطوب مانند حمام نگهداری نکنید.
- این دارو را نزدیک زمان خواب مصرف نکنید. زیرا ممکن است مانع از خوابیدن شما شود.
- این دارو را در دمای بین 68 تا 77 درجه فارنهایت (20 تا 25 درجه سانتی گراد) نگهداری شود.
- این دارو می تواند مورد سوء استفاده قرار گیرد، بنابراین باید آن را در قسمت امنی از خانه نگهداری کنید.
مصرف این دارو میتواند باعث کاهش اشتها شود. به این ترتیب شما یا فرزندتان باید سعی کنید در حین مصرف این دارو، وعدههای غذایی خود را مجدداً تنظیم کنید. این کار میتواند به حفظ وزن شما کمک کند. همچنین با توجه به اینکه کودکان در سنین رشد خود هستند، در طول مصرف این دارو، پزشک باید وضعیت رشد کودک شما را تحت نظر داشته باشد.
داروی دکستروآمفتامین را اول صبح با یا بدون مصرف غذا استفاده کنید. به طور کلی، داروی دکستروآمفتامین اگر همراه با آب میوههای خاص یا ویتامین C مصرف شود، به خوبی اثرات درمانی خود را ایجاد نمیکند. اگر میخواهید در یک روز این دارو و این مواد خوراکی را استفاده کنید، به اندازه کافی بین آنها فاصله بیندازید.
کاهش عوارض ناشی از مصرف دکستروآمفتامین
از دست دادن اشتها یکی از عوارض شایع ناشی از مصرف داروی دکستروآمفتامین است. به همین علت، کاهش وزن ناشی از مصرف این دارد نیز شایع است. اگر شما یا فرزندتان با کاهش اشتها یا کاهش وزن رو به رو شدهاید و این وضعیت باعث نگرانی شما شده است، با پزشک معالج خود تماس بگیرید.
شاید نیاز باشد برای رفع عوارض مرتبط با کاهش اشتها، تغییراتی در رژیم غذایی خود ایجاد کنید. به عنوان مثال ممکن است نیاز باشد در کنار کاهش حجم غذایی مصرفی در هر وعده، تعداد وعدههای غذایی خود را در طول یک شبانه روز افزایش دهید.
تا زمانی که به طور کامل متوجه اثرات این دارو نشدهاید و شرایط خود را تحت کنترل در نیاوردهاید، از انجام کارهایی که نیاز به تمرکز ذهنی دارند، خودداری کنید. به این نکته توجه داشته باشید که مصرف داروی دکستروآمفتامین میتواند باعث بروز تاری دید شود. بنابراین ممکن است در انجام امور حساس، مانند رانندگی، باعث بروز مشکل شود.
داروی دکستروآمفتامین با بسیاری از داروها تداخل دارد. به همین علت پیش از شروع مصرف داروی دکستروآمفتامین، باید درباره تمام مکملها، ویتامینها، داروهای گیاهی و سایر محصولاتی که در حال حاضر مصرف میکنید، به پزشک معالج خود اطلاع دهید تا از بروز مشکلات و عوارض نامطلوب پیشگیری شود.
اگر از کپسولهای طولانی رهش دکستروآمفتامین استفاده میکنید، این دارو را برش ندهید، له نکنید یا نجوید. زیرا در این شرایط عملکردی که دارو قرار است در بدن شما داشته باشد، از بین میرود. هر کپسول طولانی رهش به طور خاص ساخته شده است تا دوز اولیه بلافاصله آزاد و داروی باقیمانده به آرامی در طول روز آزاد شود.
اگر از محلول مایع داروی دکستروآمفتامین استفاده میکنید، دوز مصرفی خود را به دقت اندازه گیری کنید. زیرا در شکل دارویی مایع، مانند قرصهای خوراکی، دوزهای مصرفی از یکدیگر جدا نشدهاند. بنابراین احتمال مصرف دوز اشتباهی بیشتر است. میتوانید از پیمانههای مخصوص برای اندازه گیری دوز صحیحی از داروی دکستروآمفتامین استفاده کنید.
آخرین دیدگاهها