لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

روز دانش آموز - پزشکت

جراحی لیپوما چیست؟

جراحی لیپوم || پزشکت
فهرست مطالب

جراحی لیپوما معمولاً ساده است و می تواند با لیپوساکشن یا برداشتن انجام شود. با این حال، برای دستیابی به بهترین نتیجه زیبایی ممکن، باید توسط جراحان تحت مراقبت شدید انجام شود. لیپوم ها توده های پوستی یا تومورهای چربی خوش خیم معمولی هستند که بین ماهیچه و پوست ایجاد می شوند. آنها سرطانی نیستند و احتمال ابتلا به بدخیمی در آنها بسیار کم است. با این وجود، آنها می توانند به یک توده بزرگ زیر پوست تبدیل شوند که می تواند آزاردهنده، دردناک یا از نظر زیبایی ناخوشایند باشد.

لیپوم چیست؟

لیپوم یک تومور چربی خوش خیم است که در سطح بدن، معمولا بین پوست و عضلات زیرین ایجاد می شود. Lipoma از بافت چربی بالغ (بافت چربی) تشکیل شده است که توسط عروق خونی و بافت فیبری احاطه شده است. به لیپوم ها توده های پوستی نیز گفته می شود. لیپوم ها معمولاً باعث نگرانی نیستند اما می توانند دردناک یا ناخوشایند باشند.

شایع ترین محل برای لیپوم ها، عبارتند از:

  • باسن و ران
  • بازوها و پاها
  • سینه و شکم
  • گردن و شانه ها
  • صورت و پوست سر

لیپوم ها معمولاً نرم، بدون درد و دارای رشد آهسته هستند که می توانید آنها را با انگشتان خود زیر پوست حرکت دهید. یک توده سخت، دردناک یا لاستیکی که زیر پوست رشد می کند ممکن است یک لیپوم ساده نباشد و باید در اسرع وقت به دنبال ارزیابی پزشکی باشد.

لیپوم || پزشکت

چرا لیپوم ها تشکیل می شوند؟

مکانیسم دقیق تشکیل لیپوم ها ناشناخته باقی مانده است. برخی از دانشمندان بر این باورند که لیپوم ها به عنوان رسوبات کوچکی از سلول های چربی شروع به رشد می کنند که سپس با گذشت زمان تکثیر و گسترش می یابند. برخی دیگر فکر می کنند که لیپوم ها به صورت خوشه هایی از سلول های چربی طبیعی رشد می کنند که به تدریج اندازه آنها افزایش می یابد. با این حال، برخی دیگر معتقدند که هیچ علت واحدی وجود ندارد، بلکه چندین عامل خطر در ایجاد لیپوم نقش دارند. از جمله:

  • چاقی
  • تروما
  • ژنتیک
  • هورمون ها
  • رژیم غذایی
  • افزایش وزن

انواع لیپوم ها کدامند؟

انواع مختلفی از لیپوم ها وجود دارند که همه آنها خوش خیم و با بجراحی قابل درمان هستند، از جمله:

  • فیبرولیپوما. مخلوطی از سلول های چربی و بافت فیبری هستند.
  • آنژیولیپوما. این تومورهای خوش خیم از بافت چربی و عروق خونی تشکیل می شوند
  • لیپوم سلول دوکی. این به شکل کشیده سلول های چربی در این نوع توده پوستی اشاره دارد.
  • میلولیپوم. این نوعی لیپوم است که حاوی سلول های بنیادی تولید کننده سلول های خونی است.
  • لیپوم های معمولی. اینها شایع ترین نوع لیپوم هستند که از سلول های چربی طبیعی تشکیل شده اند.
  • هیبرنوما. چربی تشکیل شده در این نوع لیپوم قهوه ای است. چربی قهوه ای به حفظ دمای بدن کمک می کند.
  • لیپوم های پلئومورفیک. این طبقه بندی بر اساس شکل سلول های چربی است. Pleomorphic به معنای ناهمگن- اندازه ها و اشکال مختلف است.

از بیرون، همه لیپوم ها یکسان به نظر می رسند و احساس می شوند. همه آنها توده های پوستی هستند که از زیر پوست برآمده می شوند. بنابراین تشخیص لیپوم و تعیین نوع آن معمولاً حین عمل یا زیر میکروسکوپ انجام می شود.

جراحی لیپوما چگونه انجام می شود؟

لیپوم یک تومور خوش خیم است و بعید است که به سرطان تبدیل شود یا عارضه ای ایجاد کند. با این وجود، روش حذف لیپوم می تواند گزینه ای برای موارد زیر باشد:

  • دلایل زیبایی. لیپوم‌های بزرگ‌تر و لیپوم‌های غول‌پیکر می‌توانند باعث بدشکلی شوند، به‌خصوص اگر توده‌های چربی در ناحیه‌ای از بدن مانند گردن، صورت یا بازو رشد کنند. جراحی لیپوم توسط جراح پلاستیک می تواند به کسانی که به دنبال بهترین نتایج زیبایی هستند کمک کند.
  • درد. با رشد بافت چربی، گاهی اوقات به بافت نرم اطراف فشار وارد می شود که منجر به درد و ناراحتی می شود. لیپوم دردناک نشانه ای برای جراحی برداشتن لیپوم است.
  • علائم مشکوک. تغییر سریع اندازه، شروع درد و علائم التهاب ممکن است درمان جراحی لیپوم را ضروری کند.

نوع جراحی برای برداشتن لیپوم معمولاً با توجه به اندازه و محل توده تعیین می شود.

جراحی زیبایی

روش برداشت لیپوم

این روش حذف لیپوم با جراحی انجام می شود. به این صورت که پزشک ابتدا برشی را بر روی پوست پوشاننده لیپومای ایجاد می کند. سپس بافت چربی (چربی) را از بافت زیر جلدی و ماهیچه های اطراف جدا و سعی می کند لیپوم را به صورت یک تکه (برداشتن بلوک) از بین ببرد.

پس از از بین بردن لیپوم، حفره باقیمانده بسته و بخیه می شود. اگر لیپوم بزرگ باشد و پوست اضافی باقی مانده باشد، پوست اضافی برای دستیابی به بهترین نتایج زیبایی بریده می شود.

روش برداشتن لیپوما را می توان با بیهوشی موضعی یا عمومی، بسته به اندازه و محل توده پوستی انجام داد. لیپوم های عمیق، لیپوم های بزرگتر یا آنهایی که در مکان های مشکل دار (مانند گردن یا صورت) قرار دارند معمولاً به واسطه بیهوشی عمومی برداشته می شوند. لیپوم های کوچکتر واقع در نواحی در دسترس (مانند ساعد) را می توان تنها با بی حسی موضعی برداشت.

میزان عود پس از برداشتن جراحی لیپوم حدود 1-2٪ تخمین زده می شود. اگر لیپوم عود کند، باید دوباره جراحی تکرار شود.

لیپوساکشن برای درمان لیپوم

لیپوساکشن برای درمان لیپوم در مقایسه با جراحی کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. روش لیپوساکشن شامل استفاده از پروب لیپوساکشن (یک کاتتر فلزی) برای مکیدن چربی لیپوم از زیر پوست است. برداشتن لیپوم ها با لیپوساکشن یک مزیت بزرگ دارد که آن هم جای زخم کمتر است. پروب لیپوساکشن از طریق یک زخم سوراخ کوچک وارد لیپوم می شود که یک زخم بسیار ریز بر جای می گذارد.

با این وجود، تصور می‌شود که ساکشن چربی نتایج کمتر ایده‌آل، برداشتن ناقص و نرخ عود بالاتر را در مقایسه با برداشتن کامل جراحی ارائه می‌دهد. به همین دلیل است که بسیاری از جراحان روش سنتی برداشتن لیپوم را ترجیح می دهند.

برخی از جراحان نیز ترجیح می دهند لیپوساکشن را با برداشتن لیپوما با جراحی ترکیب کنند. لیپوساکشن به جراح اجازه می دهد تا تومور را تخلیه کند. هنگامی که کوچکتر شد، ابزارهای جراحی را می توان از طریق برش لیپوساکشن بدون نیاز به بزرگتر کردن آن وارد بدن کرد تا هرگونه بافت چربی باقیمانده را برداشت.

چگونه برای جراحی لیپوم آماده شویم؟

تشخیص لیپوم معمولا بر اساس ظاهر و ویژگی های آن انجام می شود. معاینه فیزیکی انجام شده توسط پزشک معمولاً کافی است و نیازی به آزمایشات پزشکی بیشتری نیست. لیپوم های عمیق ممکن است برای تشخیص دشوارتر باشند، بنابراین تصویربرداری رادیولوژیکی (MRI یا سی تی اسکن) ممکن است برای این منظور تجویز شود.

هنگامی که لیپوم تشخیص داده شود، شما و پزشک در مورد گزینه های درمانی مشورت خواهید کرد و اینکه آیا لیپوماتیک یا جراحی اکسیزیون انتخاب بهتری برای شما است یا خیر.

روز جراحی لیپوم

روش برداشتن لیپوم معمولاً یک روش یک روزه است، به این معنی که معمولاً می توانید در همان روز پس از عمل مرخص شوید. در برخی موارد، اگر لیپوم در یک مکان حساس باشد، ممکن است شما یک شب برای نظارت بیشتر در بیمارستان بستری شوید. با این حال، اکثر بیماران چند ساعت پس از جراحی مرخص می شوند.

پزشک به شما اطلاع خواهد داد که آیا نیاز به قطع داروهای رقیق کننده خون قبل از جراحی دارید یا خیر. همچنین باید شب قبل از عمل از خودن و آشامیدن هر چیزی خودداری کنید.

بهبودی پس از جراحی لیپوما

بهبودی کامل و بهبود زخم پس از جراحی لیپوما حدود 3-4 هفته طول می کشد. با این حال، این بستگی به اندازه و محل لیپوم دارد. لیپوم های خوابیده عمیق، بزرگتر و لیپوم های موجود در مکان های آزاردهنده (مانند قسمت داخلی ران یا دست) ممکن است مدت بیشتری طول بکشد تا به درستی بهبود یابند.

معمولاً 1-2 روز پس از برداشتن لیپوم با جراحی می توانید سر کار بروید. سعی کنید در 2 هفته اول پس از جراحی لیپوم از ورزش اجتناب کنید تا از ضربه و مشکلات در بهبودی جلوگیری کنید (به خصوص اگر لیپوم در پا قرار داشته است).

جراحی لیپوما || پزشکت

عوارض احتمالی جراحی لیپوما 

روش برداشتن لیپوم یک روش بسیار کم خطر است و بیشتر کار در لایه های سطحی پوست انجام می شود. با این وجود، برخی از عوارض ممکن است پس از جراحی لیپوم رخ دهد، از جمله:

  • از بین رفتن زخم. در موارد نادر، بخیه ها ممکن است بشکنند و زخم باز شود. اگر لیپوم بزرگ باشد و پس از برداشتن یک شکاف بزرگ باقی مانده باشد، این اتفاق بیشتر می‌افتد.
  • عفونت زخم. عفونت های باکتریایی ممکن است پس از هر جراحی رخ دهند و معمولاً با آنتی بیوتیک درمان می شوند. علائم جراحی شامل قرمزی، درد، تورم و تخلیه چرک است.
  • سروما و هماتوم. اینها به ترتیب به معنای جمع آوری مایع و جمع آوری خون در داخل حفره لیپوم هستند. سروم ها و هماتوم ها پس از برداشتن لیپوما غیر معمول نیستند و معمولاً با جراحی درمان می شوند.
  • جای زخم. بسته به اندازه لیپوم ، ممکن است یک بافت زخم قابل مشاهده پس از جراحی ایجاد شود. از آنجایی که پزشک قصد دارد پس از جراحی بهترین نتایج زیبایی ممکن را ارائه دهد. او با استفاده از تکنیک های تخصصی جراحی پلاستیک سعی می کند جای زخم را پنهان کند و تا حد امکان آن را به حداقل برساند.

در هر صورت، جراحی لیپوماتیک همچنان یکی از ایمن ترین روش هاست و هیچ گونه عارضه جدی در پی ندارد.

سوالات متداول

جراحی لیپوم چقدر دردناک است؟ جراحی لیپوم خیلی دردناک نیست. در طول عمل برداشتن لیپوم، هیچ دردی احساس نخواهید کرد، زیرا تحت بیهوشی خواهید بود. پس از جراحی، درد خفیفی را تجربه خواهید کرد که می توان آن با مسکن ها کنترل کرد.

جراحی لیپوما چقدر طول می کشد؟ این بستگی به اندازه و محل لیپوم دارد. لیپوم های کوچک واقع در مکان های در دسترس (مانند ساعد) ممکن است به کمتر از 20 دقیقه برای برداشتن نیاز داشته باشند. لیپوم‌های بزرگ‌تر و لیپوم‌های عمیق‌تر ممکن است به ۲ ساعت یا بیشتر برای برداشتن نیاز داشته باشند، زیرا جراح باید بافت گسترده‌ای را برداشته و ناحیه را برای زیبایی بازسازی کند

بهبودی پس از برداشتن لیپوم چقدر طول می کشد؟ بهبودی پس از برداشتن لیپوما معمولاً سریع است. بنابراین می توانید ظرف 1-3 روز به سر کار خود بازگردید. جراحی برای لیپوم های بزرگتر و لیپوم های واقع در نواحی متحرک (مانند پا) ممکن است نیاز به استراحت طولانی تری در خانه داشته باشد. به طور کلی، زخم باید در 3-4 هفته بهبود یابد.

آیا لیپوم ها پس از برداشتن دوباره رشد می کنند؟ میزان عود لیپوم ها پس از برداشتن جراحی بین 1 تا 2 درصد است. این بدان معناست که از هر 100 بیمار که لیپوم آن ها برداشته می شود، 2 نفر در آینده دچار لیپوم می شوند.

آیا لیپوم می تواند سرطانی شود؟ لیپوم ها در موارد بسیار نادر می توانند سلول های سرطانی را در خود جای دهند و به سرطان تبدیل شوند که معمولاً لیپوسارکوم نامیده می شود. یک توده پوستی در حال رشد را نباید نادیده گرفت و نیاز به ارزیابی پزشکی در اسرع وقت دارد.

لیپوم با چه اندازه ای باید برداشته شود؟ هیچ اندازه خاصی برای برداشتن لیپوم ها وجود ندارد. اگر لیپوم شما را آزار می دهد و باعث درد و ناراحتی یا نگرانی های زیبایی می شود، می توان آن را از بین برد.

متن سربرگ خود را وارد کنید

پزشکت رو در اینستاگرام دنبال کنید

pezeshket@

پزشکت رو در تلگرام دنبال کنید

pezeshket@

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

نفخ و دل درد - پزشکت

نفخ شکم باعث درد شکم و تغییر در الگوی مدفوع می شه و بر کیفیت زندگی تأثیر منفی می گذاره. برای درمان علائمت با متخصص گوارش و داخی مشاوره تلفنی بگیر.

بیش-فعالی-کودک

بیش‌فعالی در کودکان می تونه باعث مشکلات تمرکز،کنترل حرکات و رفتارشون بشه. برای کنترل کودک بیش فعال بهتره با متخصص روانپزشک تلفنی مشاوره بگیری.

خشکی لب - پزشکت

خشکی لب می تونه در اثر کمبود آب، اگزما، آفتاب و غیره باشه. برای درمان علائمت با متخصص پوست و مو تلفنی و تصویری مشاوره بگیر.

اگه دستت زیاد عرق می کنه و کلافه ت کرده همین الان با متخصصان آنلاین 24 ساعته مشاوره تلفنی بگیر.

فشار خون - پزشکت

فشار خون بالا خطر سکته قلبی،بیماری‌ کلیوی و مشکلات قلبی-عروقی را افزایش میده. اگه فشارخون داری همین الان با متخصص قلب و عروق مشاوره تلفنی بگیر.

لک صورت - پزشکت

تغییرات هورمونی،آفتاب،محصولات آرایشی نامناسب و غیره می تونه باعث لک صورت بشه. برای تشخیص صحیح و درمان لک صورتت با متخصص پوست مشاوره تلفنی و تصویری بگیر.

در صورت تمایل به نصب اپلیکیشن و دریافت پشتیبانی رایگان فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره: soals

نیاز به راهنمایی دارید؟ شماره همراه خود را وارد کنید.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره:soals