خطر کرونا در بیماران سرطانی
خطر کرونا در بیماران سرطانی
خطر کرونا در بیماران سرطانی نسبت به سایر افراد بیشتر است. چون بیماران سرطانی مجبورند از خانه خارج شده و سیستم ایمنی اینها ضعیف تر است. از طرفی دیگر هم درمان سرطان ممکن است سیستم ایمنی بدن آن ها را ضعیف تر کند. بر همین اساس، کارشناسان می گویند: افراد مبتلا به سرطان با معضل افزایش خطر ابتلا به COVID-19 هنگام مراجعه به مراکز درمانی برای درمان روبرو هستند.
تحقیقات اخیر نشان می دهد: افراد مبتلا به سرطان نسبت به سایرین بیشتر در معرض خطر هستند. همچنین متخصصان خاطرنشان می کنند: درمان سرطان می تواند سیستم ایمنی بدن را ضعیف کرده و فرد را مستعد ابتلا به COVID-19 کند.
افرادی که برای بیماری خود تحت درمان سرطان هستند هنگام تصمیم گیری در مورد زمان، مکان و نحوه درمان بیماری خود در سن COVID-19 با یک معضل دشوار روبرو هستند. این در حالی است که بررسی ها نشان می دهد که خطر مرگ برای مبتلایان به سرطان 1.79 برابر بیشتر از افرادی است که هیچ بیماری زمینه ای ندارند.
سرطان ریه و COVID-19
بررسی ها نشان می دهد که افراد مبتلا به سرطان ریه که در طی 3 ماه از تشخیص COVID-19 تحت شیمی درمانی قرار گرفتند، در مقایسه با سایر روش های درمانی، خطر مرگ را افزایش می دهند. در تجزیه و تحلیل داده ها بر روی 400 بیمار سرطانی، محققان نتیجه گرفتند که فقط بیمارانی که تحت شیمی درمانی هستند، به تنهایی یا در ترکیب با سایر روش های درمانی، خطر مرگ و میر ناشی از ویروس را به میزان قابل توجهی (64 درصد) افزایش می دهند. دکتر لئورا هورن، محقق سرطان و مدیر برنامه انکولوژی توراسیک در مرکز پزشکی دانشگاه وندربیلت در این مورد می گوید که تحقیقات در مورد COVID-19 و مرگ سرطانی همچنان در حال تکامل است.
ضعف سیستم ایمنی بدن و خطر کرونا
دکتر متیو کوک، بنیانگذار BioReset Medical، یک کلینیک یکپارچه که متخصص پزشکی بازسازی و عملکردی است. وی در مورد ضعف سیستم ایمنی بدن در مبتلایان به انواع سرطان می گوید: تعامل بین COVID-19 و سرطان به طور حتم سیستم ایمنی بدن را درگیر می کند.
رویکرد پزشکی وی استفاده از غیرتهاجمی ترین، طبیعی ترین و یکپارچه ترین روش های ممکن برای دستیابی به سلامتی مطلوب است. وی می گوید: شیمی درمانی، پرتودرمانی، ایمونوتراپی و خود سرطان همگی می توانند تاثیر سیستم ایمنی بدن را مهار کنند. اما او معتقد است: با همکاری دیگر متخصصان انکولوژی به دنبال بهترین روند درمانی برای بیماران سرطانی خودمان هستیم. ما یک رویکرد نسبتاً سنتی داریم. ما در حال بررسی همه سیستم های بدن هستیم تا ببینیم آیا راهکاری برای رفع این مشکل وجود دارد.
به عنوان مثال، وی خاطرنشان کرد: دستگاه گوارش و سیستم ایمنی بدن ارتباط تنگاتنگی دارند. ما سعی می کنیم برنامه درمانی برای حمایت و تقویت سیستم ایمنی بدن در مبتلایان به سرطان پیدا کنیم. وی با اشاره به اینکه مبتلایان به سرطان در مورد ادامه روند درمانی و خطر ابتلا به کرونا ویروس نگران هستند، معتقد است: بیماران مبتلا به این شرایط فقط باید رویكرد بسیار دقیق داشته و مواجهه و خطر ابتلا به این بیماری را با رعایت پروتکل های بهداشتی محدود کنند. این بیماران باید با پیروی از دستورات پزشک و با توجه به شرایط زندگی خودشان، روند درمانی سرطان خود را ادامه دهند.
بیماران سرطانی و پزشکان در مورد خطرات و عوارض روندهای درمانی در سرطان ها اطلاعات لازم را دارند. این بیماران می دانند که شیمی درمانی منجر به ضعف سیستم ایمنی بدن آنها می شود. بر همین اساس این بیماران باید پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند.
مراقب بودن در حین روند های درمانی
Binzee Gonzalvo، با 47 سال سن، مدرس دانشگاه در توکیو که در حال حاضر تحت درمان لنفوم قرار دارد و تصمیم گرفته با وجود خطر ابتلا به کرونا ویروس به درمان خودش ادامه دهد.
او آمار جدید مرگ و میر ناشی از سرطان و COVID-19 را خوانده است. اما همچنان تصمیم گرفته است که روند درمانی خودش را جلو برود. او در مورد وضعیت مراقبت خود می گویرد من به استثنای روزهای درمان، تمام مدت در خانه در خانه مانده ام. وی اضافه می کند که از ماسکی استفاده می کند که برای کادر پزشکی استفاده می شود و شیلد های محافظتی را برای استفاده در هنگام مراجعه به مرکز سرطان خود خریداری کرده است.
مراقبت از بیماران در شیوع COVID-19
با ادامه روند شیوع بیماری کرونا ویروس، روند مراقبت از افراد مبتلا به سرطان همزمان با ادامه روند های درمانی سرطانف کمی دشوار است. برخی از این بیماران استرس، مشکلات مالی و مسائل روانی شده اند.
یک نظرسنجی توسط انجمن اقدام به سرطان انجمن سرطان آمریکا (ACS CAN) از بیماران سرطانی و بازماندگان نشان داد که: روند های درمانی 87 درصد از بیماران تحت تاثیر شیوع بیماری کرونا قرار گرفته است. از افرادی که در حال حاضر تحت درمان قرار گرفته اند 79 درصد تأخیر در درمان را گزارش کردند. 17 درصد بیماران تأخیر در درمان های سرطانی مانند شیمی درمانی، پرتودرمانی یا هورمون درمانی را گزارش داده اند.
بیشترین تأثیرات گزارش شده به صورت زیر بوده است:
- 15 درصد تاخیر در اقدامات جراحی
- 25 درصد تاخیر دسترسی به خدمات تصویربرداری
- 57 درصد تاخیر در ملاقات های حضوری با پزشکان خود
- حدود 20 درصد تأخیری به خدمات حمایتی، از جمله فیزیوتراپی یا مراجعه به روانشناس یا روانپزشک
تقریباً از هر 4 بیمار مورد بررسی قرار گرفته 1 نفر می گوید که شیوع بیماری کرونا، ادامه روند درمانی را برای او دشوارتر کرده است.
و از هر 5 نفر 1 نفر به شدت نگران است که شاید سرطان آنها به دلیل تأخیرها و وقفه های ناشی از شیوع COVID-19 در حال رشد یا بازگشت باشد. بر همین اساس برخی از محققان معتقدند وضعیت بیماران سرطانی در حال بدتر شدن است.
چند خبر خوب برای بیماران سرطانی
در میان ترس و اضطراب ناشی از COVID-19، خبرهای خوبی برای افرادی که تحت درمان سرطان هستند نیز وجود دارد. در کنفرانس سالانه ASCO، انواع جدیدی از اطلاعات در مورد درمان انواع مختلف سرطان مورد بررسی قرار گرفت. به عنوان مثال، سازمان غذا و دارو سریعاً، یک درمان خوراکی از برای افراد مبتلا به لنفوم غیر هوچکین فولیکولی NHL عود کرده یا مقاوم به درمان، معرفی کرد. NHL فولیکولار رایج ترین زیرگروه لنفوم درجه پایین است. NHL 30 درصد از کل لنفوم های غیر هوچکین را تشکیل می دهد.
اهمیت غربالگری سرطان پستان در شیوع کرونا ویروس
محققان معتقدند که غربالگری سرطان پستان در طی دوره شیوع بیماری کرونا ویروس مهم است.
انجمن تحقیقات سرطان آمریکا اختلالات در آزمایش های منظم غربالگری سرطان پستان، از جمله ماموگرافی، سونوگرافی و MRI در طول دوران کرونا را تاییده کرده است. این در حالی است که برخی از مراکز درمانی منابع کافی برای غربالگری سرطان در طول شیوع کرونا را ندارند. علاوه بر آن برخی از افراد از حضور در بیمارستان ها می ترسند. این در حالی است که به گفته کارشناسان، انجام آزمایش های سالانه برای جلوگیری از ت سرطان بسیار مهم است.
اکنون برخی از متخصصان نگران هستند که حتی پس از پایان همه گیری، موج جدیدی از تشخیص سرطان در میان جمعیت بروز پیدا کند. متخصصان به بیماران مبتلا به سرطان توصیه می کنند غربالگری و درمان های سرطان پستان در دروان بیماری کرونا بسیار مهم است.
یک نظرسنجی از محققان بیمارستان عمومی ماساچوست نشان داد که از بین کسانی که تشخیص سرطان پستان را تشخیص داده اند، حدود 22 درصد غربالگری خود را به دلیل کرونا به تاخیر انداخته اند. به نظر می رسد بدون تشخیص زودهنگام احتمال دارد تعداد بیماران مبتلا به سرطان بعد از دوران بیماری کرونا ویروس افزایش پیدا کند.
علائم سرطان پستان
محققان به زنان توصیه می کنند برای پیشگیری از بروز سرطان پستان، غربالگری های خود را در زمان تعیین شده انجام دهند. با این حال چند علائم هشدار دهنده وجود دارد که در صورت بروز آنها، هر چه سریع تر باید با یک متخصص حرفه ای مشورت شود. برخی از علائم هشدار دهنده احتمالی سرطان پستان عبارتند از:
- تغییر در اندازه یا شکل پستان
- تورفتگی یا قرمزی پوست پستان
- بثورات اطراف یا روی یکی از نوک پستان
- ترشح غیرطبیعی و یا خونین نوک پستان
- درد زیر بغل یا پستان که با عادت ماهیانه تغییر نمی کند.
- لایه لایه یا پوسته پوسته شدن پوست روی پستان یا نوک آن
بیشتر توده های پستان، سرطانی نیستند. اما زنان بهتر است با مشاهده هر توده در پستان به متخصص زنان و زایمان و یا جراح مراجعه کنند.
اهمیت غربالگری منظم پستان
کالج رادیولوژیست های آمریکا چندین دستورالعمل مختلف را برای غربالگری سرطان پستان به زنان توصیه می کند:
- غربالگری سالانه برای زنان در معرض خطر متوسط بالای در زنان 40-49 ساله
- غربالگری هر 2 سال یکبار در زنان با خطر متوسط در زنان 50 تا 74 سال
- غربالگری برای زنان سالمند بالاتر از 75 سال با امید به زندگی 10 سال یا بیشتر
پیشگیری سرطان پستان
هیچ راهی برای جلوگیری از سرطان پستان وجود ندارد. با این حال، رعایت برخی از نکات در مورد شیوه زندگی افراد می تواند خطر ابتلا به سرطان پستان را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. برخی از این راهکارها، عبارتند از:
- ورزش کافی
- اجتناب از مصرف الکل
- حفظ شاخص توده بدنی سالم
- رژیم غذایی سالم و حاوی مقدار زیادی میوه و سبزیجات تازه
در زنانی که رژیم غذایی مدیترانه ای به همراه روغن زیتون فوق العاده باکره و آجیل مخلوط می خورند ممکن است خطر ابتلا به سرطان پستان کاهش یابد. رژیم مدیترانه ای بیشتر روی غذاهای گیاهی مانند میوه و سبزیجات، غلات کامل، حبوبات و آجیل تمرکز دارد.
منابع:
[advisers limit=3 online =true skill=”15 34″]