لوگو پزشکت
زبان

العربی

رادیو پزشکت

فهرست مطالب

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:


انگشت چکشی شایع ترین تغییر شکل در انگشت دوم، سوم یا چهارم پا است. این اغلب در اثر پوشیدن کفش های باریک و بدون پشتیبانی قوس ایجاد می شود. این بیماری می تواند بسیار دردناک باشد، اما درمان های زیادی برای تسکین درد وجود دارد. این اختلال، انگشتی است که در مفصل میانی خود خم غیرطبیعی دارد و باعث می شود انگشت پا به سمت پایین خم تا شبیه چکش شود. این وضعیت دردناک به دلیل عدم تعادل در عضلات، تاندون ها یا رباط های اطراف ایجاد می شود که معمولاً انگشت شست پا را صاف نگه می دارد. این اختلال در شروع قابل انعطاف است. اگر این اختلال به سرعت درمان نشود، می تواند ثابت و برای اصلاح آنها نیاز به عمل جراحی باشد.

این اختلال در اثر عدم تعادل ماهیچه ای در انگشتان پا ایجاد می شود. علامت اولیه آن، انگشت شست خمیده که شبیه چکش است. بدون درمان سریع، این اختلال به تدریج بدتر می شوند. تمرینات ساده می تواند این اختلال را درمان کرده و از آن پیشگیری کند.

علل انگشت چکشی

پوشیدن کفش پاشنه بلند می تواند باعث ایجاد همترو شود. این اختلال از عدم تعادل در ماهیچه های اطراف مفصل شست پا ایجاد می شود. این ماهیچه ها، تاندون ها و رباط ها با هم کار کرده و انگشتان پا را خم و راست می کنند. اگر یکی از ماهیچه ها ضعیف شود، نمی تواند انگشت پا را خم یا راست کند. در صورتی که انگشت پا به اندازه کافی خم بماند، ماهیچه ها سفت و انگشت پا نمی تواند صاف شود. این ضعف ها و عدم تعادل های عضلانی توسط عوامل مختلفی ایجاد می شود. از آنجا که برخی از علل ایجاد این اختلال قابل اجتناب هستند، می توان خطر ایجاد این اختلال را به حداقل رساند.

دلایل ایجاد این اختلال شامل موارد زیر است:

  • سن. خطر انگشت چکشی با بالا رفتن سن افزایش می یابد.
  • جنسیت. زنان بیشتر از مردان به انگشت چکشی مبتلا می شوند.
  • طول انگشت. اگر انگشت دوم بزرگتر باشد، احتمال بروز انگشت چکشی وجود دارد.
  • ژنتیک. گاهی اوقات انگشت چکشی ارثی است و احتمال دارد در خانواده ها دیده شود.
  • جراحات. هنگامی که انگشت شست پا شکسته، لکه دار یا گیر کرده باشد، احتمال ایجاد انگشت چکشی در آن بیشتر است.
  • برخی بیماریها. افرادی که از بیماری هایی مانند آرتریت یا دیابت رنج می برند، بیشتر در معرض مشکلات پا، از جمله انگشت چکشی هستند.
  • برخی کفش ها. پوشیدن کفش های پاشنه بلند یا تنگ می تواند انگشتان پا را به حالت خمیده مجبور کند. این کفش ها وقتی مکرراً پوشیده می شوند، انگشتان پا نمی توانند صاف شوند.

با توجه به سبک کفش، زنان بیشتر از مردان دچار این اختلال می شوند. خطر ابتلا به این اختلال نیز با افزایش سن بیشتر می شود.

علائم و نحوه تشخیص انگشت چکشی

انگشت چکشی | پزشکت

علائم این اختلال قابل مشاهده و انگشت پا مانند چکش پیچ خورده است. انگشت شست آسیب دیده خم می شود و شبیه چکش است.

علائم دیگر انگشت چکشی عبارتند از:

  • ناتوانی در صاف کردن انگشت پا
  • التهاب، قرمزی یا احساس سوزش
  • میخچه و پینه در بالای مفصل میانی انگشت چکشی
  • در موارد شدید، احتمال دارد زخم باز روی انگشت پا ایجاد شود.
  • درد در انگشت آسیب دیده، به ویژه هنگام حرکت دادن آن یا پوشیدن کفش

یک پزشک به طور معمول در هنگام معاینه این اختلال را تشخیص می دهد. پزشک احتمال دارد به آرامی پا و انگشتان را حرکت دهد تا علائم ایجاد شود. این به پزشک کمک می کند تا وضعیت انگشت پا را به طور کامل ارزیابی کند. انگشت چکشی اغلب در معاینه پا بسیار واضح است. با این حال، پزشک می تواند برای بررسی بیشتر ساختار استخوانی پای آسیب دیده، اشعه ایکس پا را تجویز کند.

عوامل خطر و عوارض انگشت چکشی

این اختلال پیشرونده هستند و با گذشت زمان بدتر می شوند. در صورت عدم درمان فوری، مفصل انگشتان پا ثابت می شود و برای صاف شدن آن نیاز به جراحی دارد.

اگر یک فرد دارای این اختلال، کفش نامناسب بپوشد و هرچه مدت طولانی تری فرد مشکل خود را نادیده بگیرد، احتمال اینکه انگشت پا برای رهاسازی تاندون ها نیاز به جراحی داشته باشد، بیشتر است. این اختلال در حالی که یک فوریت پزشکی نیست، با گذشت زمان بدتر می شود. لازم است افراد پس از مشاهده علائم این اختلال یا سایر مشکلات پا فوراً با پزشک مشورت کنند.

افرادی که تحت درمان این اختلال قرار می گیرند باید در صورت مشاهده وضعیت بدتر شدن یا بهتر نشدن با درمان های تجویز شده، با پزشک مشورت کنند.

در شرایط بسیار نادر، یک بیمار با انگشت چکشی می تواند در بالای مفصل میانی انگشت آسیب دیده دچار زخم شده و این زخم ها عفونی شوند. در صورت وجود علائم عفونت، از جمله چرک، قرمزی در پوست اطراف زخم یا تب، باید با پزشک مشورت کرد.

درمان و پیشگیری از انگشت چکشی

انگشت چکشی | پزشکت

اگر انگشت چکشی به اندازه کافی زود تشخیص داده شود، می توان با تغییر سبک زندگی و تمرینات آن را مدیریت کرد.

درمان انگشت چکشی خفیف. اگر انگشت چکشی در حالی که انگشت هنوز شل است درمان شود، پزشک موارد زیر را توصیه می کند:

  • تمریناتی مانند برداشتن تیله با پنجه
  • داشتن کفش مناسب با کفش پاشنه بلند و جعبه جادار
  • انگشتان پا را چند بار در روز به صورت دستی بکشید.
  • برای از بین بردن برخی از علائم دردناک، از پد ذرت و بند پا استفاده کنید.
  • گاهی اوقات احتمال دارد پزشک از تزریق کورتیزون برای تسکین درد استفاده کند.
  • پزشک متخصص اطفال احتمال دارد بتواند برای کاهش درد و پیشگیری از بدتر شدن انگشت چکشی، کفش مناسب را تجویز کند.

مهم است تاول هایی که شاید روی پا ایجاد شده را نپوشانید زیرا این می تواند منجر به عفونت شود.

جراحی انگشت چکشی. اگر انگشت چکشی قابل حرکت نیست، پزشک احتمال دارد جراحی را برای انگشت پا توصیه کند.

هدف این جراحی تغییر وضعیت انگشت پا، تنظیم مجدد تاندون ها و برداشتن استخوان تغییر شکل یافته یا آسیب دیده است. اغلب، جراحی به صورت سرپایی انجام می شود، بنابراین فرد می تواند به طور معمول در همان روز عمل، به خانه برود.

روشهای جراحی احتمالی عبارتند از:

  • فالانژکتومی پایه. برای افرادی که سفتی شدید دارند. پایه استخوان زیر انگشت پا برداشته می شود.
  • استئوتومی ویل. استخوان متاتارس کوتاه و سخت افزار جراحی برای کمک به بهبود وارد می شود.
  • آرتروپلاستی. نیمی از مفصل زیر قسمت کج انگشت پا برداشته می شود تا به صاف شدن انگشت کمک کند.
  • Arthrodesis. مشابه موارد بالا، اما کل مفصل برداشته شده و یک سیم یا پین برای کمک به بهبودی وارد می شود.
  • انتقال تاندون. تاندون های زیر انگشت به سمت بالای انگشت باز می شوند تا به صاف شدن کمک کنند. این روش احتمال دارد همراه با سایر مداخلات جراحی انجام شود.

پیشگیری از انگشت چکشی

انگشت چکشی، مانند بسیاری دیگر از مشکلات پا، با پوشیدن کفش مناسب از آن پیشگیری می شود. کفش مناسب باید دارای موارد زیر باشد:

  • قابلیت تنظیم. بهترین کفش با بند قابل تنظیم است.
  • پشتیبانی مناسب قوس. پشتیبانی قوس از تعدادی بیماری های پا پیشگیری می کند.
  • کفش پاشنه بلند. کفش پاشنه بلندتر پا را مجبور به موقعیت های غیر طبیعی و اغلب انگشتان پا را خم می کند.
  • فضای کافی برای انگشتان پا.اندازه کفش باید مناسب و از کفش های نوک تیز خودداری شود. کفش ها باید برای طولانی ترین انگشتان پا در نظر گرفته شوند، که می تواند همیشه انگشت شست پا نباشد.

انگشت چکشی با تمرینات ساده و تعویض کفش قابل درمان و پیشگیری است. اما اگر انگشتان پا سفت شود، ممکن است برای تسکین انگشت چکشی به جراحی نیاز باشد. حتی پس از درمان، انگشت چکشی احتمال دارد برگردد. بهترین راه برای اطمینان از تکرار نشدن انگشت چکشی، انتخاب کفش مناسب است

چه کسی کاندیدای مناسبی برای جراحی است؟

جراحی نباید اولین گزینه برای درمان انگشت چکشی باشد. شاید بتوانید با پوشیدن کفش های بزرگتر یا استفاده از تسمه یا پد کفش، درد خود را کاهش داده یا از بین ببرید. تمرینات کششی و تقویت انگشتان پا، مانند کشیدن حوله با انگشتان پا، احتمال دارد در برخی موارد مفید باشد.

اگر این روش ها درد را تسکین نمی دهند، جراحی احتمال دارد گزینه مناسبی باشد. برخی از افراد با انگشت چکشی و همچنین مشکلات دیگر پا، مانند bunions ، مهمیز پاشنه، یا میخچه پزشک احتمال دارد درمان همه آنها را در یک عمل توصیه کند.

در صورت داشتن موارد زیر باید از جراحی انگشت چکشی خودداری کنید:

  • عفونت فعال
  • گردش ضعیف خون در پاها
  • بیماری های زمینه ای که جراحی را با خطر مواجه می کند.

هنگامی که سایر بیماری های زمینه ای بهبود می یابد، جراحی پا می تواند امکان پذیر باشد.

آنچه در طول جراحی انتظار می رود؟

جراحی این اختلال معمولاً به صورت سرپایی انجام می شود. این بدان معناست که می توانید همان روزی که عمل جراحی را انجام داده اید به خانه بروید. احتمال دارد بیهوشی عمومی دریافت کنید بنابراین برای کل عمل خواب هستید. پزشک شاید تصمیم بگیرد که جراحی را بدون بیهوشی عمومی انجام دهد و در عوض از داروهای بی حس کننده استفاده کند به طوری که هیچ کاری را که روی پا انجام می شود احساس نکنید. این گزینه ها را با پزشک خود در میان بگذارید.

نوع روش جراحی بستگی به شدت این اختلال دارد. اگر انگشتان پا هنوز تا حدودی منعطف است، شاید جراح بتواند انتقال تاندون را انجام دهد. این شامل هدایت تاندون ها از پایین انگشت پا به بالای محل خم شدن آن است. سپس تاندون های تغییر مسیر یافته می توانند به صاف شدن انگشت پا کمک کنند.

اگر این اختلال سفت شده باشد، جراح دو گزینه دارد: برداشتن مفصل یا فیوژن.

  • برداشتن مفصل. در برداشتن مفصل، برشی در قسمت بالای انگشت پا ایجاد می شود تا به رباط ها و تاندون های زیر برسد. رباط ها و تاندون ها احتمال دارد بریده شوند تا به صاف شدن انگشت پا کمک کنند. انتهای یک استخوان برداشته، تا انگشت پا به طور کامل کشیده شود. اغلب از سنجاق یا میله های فلزی کوچک برای صاف نگه داشتن انگشت پا در طول درمان استفاده می شود. پین ها معمولاً یک ماه یا بیشتر پس از جراحی برداشته می شوند.
  • با فیوژن، رباط ها و تاندون ها نیز بریده می شوند تا انگشت پا صاف شود. با این حال، در این روش، انتهای دو استخوان که مفصل آسیب دیده را تشکیل می دهند، بریده تا انگشت شست پا صاف شود. در حالی که انتهای استخوان التیام می یابد یا به هم می چسبد از پین یا پیچ استفاده می شود.

هزینه جراحی انگشت چکشی

انگشت چکشی معمولاً تحت پوشش بیمه یا مدیکر قرار می گیرد اگر شرایط از نظر پزشکی ضروری تشخیص داده شود. پزشک ممکن است جراحی را از نظر پزشکی ضروری تلقی کند اگر:

  • درد را تجربه می کنید.
  • انگشت چکشی بر تعادل تأثیر می گذارد.
  • انگشت چکشی بر سلامت کلی پا تأثیر می گذارد.

اصلاح انگشت چکشی به دلایل زیبایی به احتمال زیاد تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرد.

بهبود بعد از جراحی

بهبود کامل جراحی انگشت چکشی احتمال دارد چند هفته طول بکشد. برنامه زمان بندی بر اساس نوع عمل جراحی تعیین می شود. احتمال دارد یک کفش مخصوص برای راه رفتن و حفظ تعادل در دوران نقاهت تهیه کنید. همچنین شاید به عصا یا واکر نیاز داشته باشید.

شما باید سعی کنید بیشتر اوقات پا را در چند هفته اول بعد از عمل بالا نگه دارید. با این کار فشار انگشت پا برداشته می شود و اجازه می دهد تا بهبود یابد. می توانید انتظار التهاب در اطراف انگشت پا را داشته باشید. التهاب می تواند تا یک سال طول بکشد، اما درد باید بلافاصله پس از عمل کاهش یابد. اگر در انگشتان پای خود پیچ دارید، احتمال دارد چند هفته پس از عمل از بین بروند.

اگر عمل روی پای راست بود، باید چند هفته از رانندگی اجتناب کنید. حتماً از پزشک خود در مورد هرگونه محدودیت در رانندگی یا سایر فعالیت ها سوال کنید. همچنین نباید پای خود را زیر آب قرار دهید تا زمانی که پین ها یا پیچ ها برداشته شوند.

عوارض جراحی انگشت چکشی

همه جراحی ها دارای عوارض هستند، از جمله:

  • عفونت
  • آسیب عصبی
  • تشکیل لخته خون
  • واکنش به داروی بیهوشی

عوارض خاص جراحی انگشت چکشی شامل این احتمال است که انگشت پا در نهایت دوباره خم شود. با این حال، این غیر معمول است. همچنین به ندرت پیش می آید که استخوان ها پس از عمل همجوشی به درستی ترمیم نشوند.

پیش آگهی انگشت چکشی

در صورت بازگشت انگشت چکشی، که بعید است، شاید نیاز به جراحی دوم باشد. آنچه رایج است این که احتمال دارد فقط بتوانید انگشت پای خود را کمی خم کنید. برخی افراد اصلاً قادر به خم کردن انگشتان پا نیستند. این نباید بر راه رفتن یا تعادل تأثیر بگذارد.

احتمالاً باید از کفش های پاشنه بلند که به انگشتان پا فشار می آورند، اجتناب کنید. جراحی انگشت چکشی باید درد، ناراحتی و نگرانی های زیبایی را تسکین دهد.

حرف آخر

انگشت چکشی وضعیتی است که یکی از سه انگشت میانی را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث می شود انگشت شست در مفصل وسط خود به سمت بالا خم شود. برخی افراد می توانند علائم این بیماری را با تغییر شیوه زندگی کنترل کنند. اگر تغییر شیوه زندگی به کاهش درد کمک نمی کند، جراحی می تواند راه حلی برای این بیماری پا باشد.

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

0 / 5. تعداد رای ها: 0

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

نمایش کامنت‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز