لوگو پزشکت

مشاوره آنلاین پزشکی - پزشکت

فهرست مطالب

پولیپ مثانه

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:

-----------------------------------------

پولیپ مثانه، رشد کند و کوچک و غالباً گل کلم مانند هستند که از پوشش مثانه، بیرون می زند. پولیپ ها، گروهی از سلول های غیر طبیعی به شمار می روند که در امتداد غشاهای مخاطی در بدن ظاهر می شوند، هرچند که تقریباً در همه جای بدن ممکن است رخ دهند پولیپ ها می توانند در اندام های مختلف بدن شکل بگیرند و بی خطر و یا به طور بالقوه سرطانی باشند.

پولیپ در مثانه ممکن است علائمی ایجاد نکند و فرد می تواند برای جلوگیری از بروز عوارض احتمالی، اقدامات لازم را انجام دهد. برای جلوگیری از عوارض بالقوه جدی، تشخیص و درمان کامل در هر مورد لازم و ضروری است.

آیا پولیپ های مثانه سرطانی هستند؟

پولیپ های مثانه اغلب منجر به ادرار بیشتر از حد معمول در فرد می شود. سلول های پولیپ مثانه غیرطبیعی هستند. اما همیشه سرطانی نیستند.

پولیپ مثانه ممکن است خوش خیم باشد، به این معنی که سلول های غیرطبیعی بی ضرر هستند. رشد یا تومورهای خوش خیم متاستاز نمی کنند، به عبارت دیگر، به سایر بافت ها یا اندام های بدن انتشار نمی یابد. رشد خوش خیم مثانه معمولاً جدی و یا خطرناک نیست.

اماپولیپ های مثانه در برخی موارد می توانند سرطانی باشند. رشد سرطانی در مثانه ممکن است به سایر مناطق دستگاه ادراری یا بافت های مجاور انتشار یابد.

سرطان مثانه یکی از سرطان های شایع است. به همین دلیل، فرد مبتلا به پولیپ در مثانه باید مرتباً آنها را کنترل کند حتی اگر در ابتدا پزشکان تشخیص دهند که آنها خوش خیم هستند.

علائم پولیپ مثانه

پولیپ مثانه | پزشکت

بسیاری از افراد در مراحل اولیه پولیپ مثانه علائمی از خود بروز نمی دهند. افراد دیگر در اوایل علائم را مشاهده می کنند یا با پیشرفت پولیپ ها علائم با گذشت زمان بروز کنند.

علائم پولیپ مثانه می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • تکرر ادرار
  • درد در شکم
  • خون در ادرار
  • درد هنگام ادرار کردن
  • نیاز مداوم یا فوری به ادرار کردن

فردی با هر یک از این علائم باید آنها را جدی بگیرد، زیرا در برخی موارد ممکن است نشانه هایی از سرطان مثانه باشد. در هر مورد به یک تشخیص کامل نیاز است، زیرا علائم در سایر موارد، از جمله عفونت ادراری، سنگ ادرار یا التهاب پروستات شایع هستند.

مردان
سلامت بانوان

علل و عوامل خطر پولیپ مثانه

فرد می تواند با عدم استعمال سیگار خطر ابتلا به سرطان مثانه را کاهش دهد. پولیپ در مثانه گروه هایی از سلول های غیر طبیعی هستند. این سلول ها جهش یافته، خارج از کنترل رشد کرده و تجمع پیدا کرده و تومور را تشکیل می دهند. علت آنها معمولاً ناشناخته است.

پولیپ هایی که به سرعت ظاهر می شوند و شروع به پخش شدن به اندام های دیگر می کنند، به طور معمول سرطانی هستند. چندین عامل ممکن است منجر به رشد سرطانی پولیپ ها در مثانه شود.

علل و عوامل خطر سرطان مثانه، عبارتند از:
  • جنسیت. مردان بسیار بیشتر از زنان به سرطان مثانه مبتلا می شوند.
  • سن. براساس انجمن سرطان آمریكا، از هر 10 نفر 9 نفر مبتلا به سرطان مثانه 9 نفر بیش از 55 سال سن دارند.
  • قومیت. مردم قفقاز بیشتر از سایر اقوام به سرطان مثانه مبتلا می شوند، گرچه دانشمندان هنوز دلایل آن را تشخیص نداده اند.
  • تحریک. تحریک منظم مخاط مثانه، عفونت های مکرر، سنگ های ادرار یا قرار دادن کاتتر ممکن است منجر به سلول های غیرطبیعی و سرطانی شدن آنها شوند.
  • داروهای خاص. برخی از درمان های دارویی مانند داروی دیابت پیوگلیتازون (اکتوس) ممکن است فرد را در معرض خطر سرطان مثانه قرار دهد. کارشناسان هنوز در حال تحقیق در مورد این ارتباط هستند.
  • مصرف دخانیات. سیگار کشیدن فرد را در معرض ابتلا به انواع مختلف سرطان قرار می دهد و ممکن است در برخی منجر به سرطان مثانه شود. خون می تواند مواد شیمیایی مضر دود تنباکو را که پس از ورود به مثانه در ادرار توسط کلیه فیلتر می شود را جذب کند.
  • فاکتورهای محیطی. قرار گرفتن در معرض اشعه، مواد شیمیایی عامل سرطان در محل کار یا محیط و آرسنیک موجود در آب آشامیدنی ممکن است در مثانه در برخی افراد تجمع یابد. فردی که با رنگ، منسوجات، چرم یا ماشین آلات کار می کند نیز ممکن است در معرض خطر بیشتری نسبت به سایرین قرار داشته باشد.
  • جهش های ژنی. برخی از افراد ممکن است ژنهای خاصی را از والدین خود به ارث ببرند که خطر ابتلا به سرطان مثانه را افزایش می دهد، اما تشخیص این علت دشوار است. بعلاوه، به نظر نمی رسد که سرطان مثانه در خانواده ها وجود داشته باشد.
  • ویروس پاپیلومای انسانی (HPV). در برخی از افراد پرخطر، در صورت داشتن ویروس پاپیلومای انسانی، احتمال ابتلا به سرطان مثانه افزایش می یابد.

برای افراد ممکن است بیشتر این عوامل خطر را به طریقی تغییر دهند یا کنترل کنند. با این حال، عوامل خطر خاصی برای سرطان مثانه وجود دارد که فرد نمی تواند آنها را کنترل کند.

تشخیص پولیپ مثانه

پولیپ مثانه | پزشکت

تشخیص صحیح پولیپ مثانه امری حیاتی و ضروری است، زیرا اگر پولیپ سرطانی درمان نشود ممکن است به سرعت انتشار یابد.

پزشکان ممکن است در مورد علائم یا سابقه پزشکی شخصی فرد سوالاتی را بپرسد. اگر به نظر برسد که بیمار علائمی از پولیپ مثانه یا سرطان مثانه دارد، پزشک ممکن است وی را برای تشخیص عمیق تر به متخصصی به نام اورولوژیست ارجاع دهد.

متخصص اورولوژی اغلب آزمایشاتی را برای شناسایی پولیپ در سرطان مثانه یا مثانه توصیه می کند.

آنها گاهی اوقات از سیستوسکوپی برای بررسی دقیق پولیپ استفاده می کنند. سیستوسکوپی روشی است که پزشک یک لوله نازک با نور و دوربین را وارد مثانه می کند. آنها همچنین ممکن است یک ابزار کوچک مانند سوزن به لوله متصل کنند تا چند سلول از پولیپ برای نمونه برداری خارج شود. این سلول ها به آزمایشگاه فرستاده و از نظر وجود ناهنجاری یا بدخیمی بررسی شوند.

علاوه بر سیستوسکوپی و نمونه برداری، پزشکان ممکن است آزمایش های دیگری را تجویز کنند مانند:

سیتولوژی ادرار. این آزمایش زمانی است که پزشکان ادرار بیمار را از نظر وجود سرطان بررسی کردند.

نشانگر تومور ادرار. یک پزشک می تواند آزمایش های مختلفی را برای بررسی موارد شیمیایی خاصی است که سلول های سرطانی آنها را آزاد می کنند، تجویز کند.

کشت ادرار. کشت ادرار همه باکتری های مثانه را مورد ارزیابی قرار می دهد. برای رد کردن عفونت به عنوان علت علائم، اغلب آزمایشات ادرار انجام می شود.

سیستوسکوپی آزمایشات تصویربرداری مانند ام آر آی و سی تی اسکن به پزشکان کمک می کند تا از پولیپ ها تصاویری تهیه  و بررسی شود که آیا تومورها به مناطق دیگر بدن انتشار یافته اند یا خیر.

درمان پولیپ مثانه

پولیپ مثانه | پزشکت

یک پولیپ خوش خیم ممکن است نیازی به درمان نداشته باشد. اما پزشک معمولاً مواردی را که باعث ناراحتی می شوند از بین می برد.

درمان پولیپ مثانه می تواند متفاوت باشد و به نوع پولیپ تشخیص داده شده توسط پزشک بستگی دارد.

پولیپ خوش خیم که هیچ علامتی ایجاد نکند، ممکن است به هیچ وجه به درمان نیاز نداشته باشد. با این حال، پزشکان ممکن است بخواهند با گذشت زمان آن را کنترل کنند. آنها معمولاً برداشتن پولیپ های بزرگ یا ایجاد کننده علائم را انتخاب می کنند.

برداشتن پولیپ از راه ادرار یکی از راه های از بین بردن این رشد است. در طی این روش، پزشک سیستوسکوپ را از طریق مجرای ادرار یا لوله ای که به خارج از بدن منتهی می شود، وارد مثانه می کند. در این روش، لیزر یا بار الکتریکی باعث از بین رفتن بافت های غیر طبیعی می شود.

پولیپ های سرطانی یا رشد و نموهایی که به مناطق دیگر بدن انتشار یافته اند ممکن است نیاز به درمان گسترده تری نیاز داشته باشند. اقدامات، از جمله شیمی درمانی و ایمونوتراپی، ممکن است به برخی از افراد کمک کند.

اگر سرطان به بافت عضلانی عمیق مثانه انتشار یافته باشد، ممکن است جراحان مجبور شوند عضو را به طور کامل خارج کنند. به این عمل سیستکتومی رادیکال گفته می شود.

بسته به سایر اندام ها که تحت تأثیر قرار گرفته اند، ممکن است بیمار برای برداشتن تمام یا بخشی از این اندام ها به جراحی نیاز داشته باشد.

بسته به اینکه بیمار مرد باشد یا زن، جراحی اندام ها می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • مجرای ادرار
  • رحم
  • تخمدان
  • پروستات

پیش آگهی پولیپ مثانه

پولیپ مثانه | پزشکت

پیش آگهی بیماران مبتلا به پولیپ مثانه، به  سرطانی یا خوش خیم بودن پولیپ بستگی دارد. رشد غیر سرطانی که پزشکان می توانند به طور کامل آن را از مثانه بردارند، دیگر نباید علائمی ایجاد کند.

پیش آگهی پولیپ های سرطانی و سرطان مثانه بر اساس شدت و مرحله بیماری متفاوت است. اگر درمان پولیپ ها به سرعت و در مراحل اولیه صورت بگیرد، امید به زندگی بیمار  به طور معمول بیشتر خواهد بود، به همین دلیل تشخیص زودهنگام بیمار کاملا بسیار حیاتی است.

هر کسی که علائمی مانند خون در ادرار یا درد و مشکل ادرار را مشاهده می کند، باید برای تشخیص دقیق با پزشک تماس بگیرد.

امید به زندگی مبتلایان به سرطان مثانه به مرحله سرطان بستگی دارد. مرحله از نظر اندازه تومور و اینکه آیا به اندام های دیگر انتشار یافته است تعیین می شود. امید به زندگی بیماران در سرطان های مثانه در مراحل اولیه بیشتر از سرطان مرحله آخر است. متخصص اورولوژی به شما می گوید که چه انتظاری از مرحله سرطان می توانید داشته باشید.

منبع:

https://www.medicalnewstoday.com/articles/322033

 

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

5 / 5. تعداد رای ها: 1

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز