لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

روز دانش آموز - پزشکت

علت ذرات سفید رنگ در ادرار

ذرات سفید ادرار || پزشکت
فهرست مطالب
محلول خوراکی عصاره اورتیکا با خاصیت دفع سنگ کلیه، کاهش التهاب و عفونت مجرای ادراری، به حفظ سلامت دستگاه ادراری شما کمک می‌کند.

به طور طبیعی ادرار باید زرد کمرنگ و عاری از هرگونه ذرات و لکه خاصی باشد. اما برخی از شرایط و بیماری ها مانند بارداری، عفونت ها و سنگ های کلیه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانند باعث ایجاد ذرات سفید در ادرار یا کدر شدن آن شوند. بارداری و عفونت های مجاری ادراری (UTIs) از شایع ترین علل تغییر رنگ در ادرار هستند، اما بسیاری از بیماری های دیگر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانند منجر به بروز این وضعیت شوند. اما اگر کنجکاو هستید که علت وجود ذرات سفید در ادرار چیست و چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید بهتر است ادامه این مقاله از پزشکت را تا انتها بخوانید. اما به طور کلی، علل احتمالی ذرات سفید یا رسوب در ادرار، عبارتند از:

بارداری

در دوران بارداری ، تغییرات هورمونی مختلفی رخ می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهند که این تغییرات ممکن است منجر به ترشحات واژن و بروز سایر علائم احتمالی شوند. ترشحات می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند با دفع ادرار در بدن ترکیب و به صورت ذرات سفید رنگ در ادرار ظاهر شود. این وضعیت زیاد نگران کننده و جدی نیست. زنان در دوران بارداری که ترشحات واژن یا ادرار تیره همراه با سایر علائم مانند خارش یا سوزش ادرار دارند، باید با پزشک مشورت کند، زیرا ممکن است به عفونت مبتلا باشند.

عفونت ادراری|| پزشکت

عفونت های دستگاه ادراری (UTIs)

UTI یکی از علل شایع ذرات سفید در ادرار است. عفونت ادراری زمانی رخ می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد که باکتری ها وارد مجرای ادرار شده و به مثانه، کلیه ها یا حالب راه پیدا می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند و در آنجا تکثیر شده و باعث عفونت می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شوند. به ندرت، ورود ویروس ها، انگل ها یا قارچ ها به دستگاه ادراری ممکن است باعث عفونت ادراری شوند. بررسی ها نشان می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد که عفونت ادراری می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند باعث ترشح در مردان و زنان و ظاهر شدن ذرات سفید در ادرار شود. سایر علائم UTI عبارتند از:

  • ادرار بدبو
  • تب یا لرز
  • درد در شکم یا لگن
  • نیاز فوری به ادرار کردن
  • درد هنگام ادرار کردن
  • مشکل در ادرار کردن
  • ادرار کدر یا تغییر رنگ

درمان UTI  های باکتریایی معمولاً به تجویز آنتی بیوتیک نیاز دارند. اگر عفونت ادراری درمان نشود، ممکن است به سایر نقاط بدن سرایت کرده و عوارض جدی ایجاد کند. هرکسی که فکر می‌کند عفونت ادراری دارد باید برای تشخیص و درمان با اورولوژیست مشورت کند.

تخمک گذاری

برخی از زنان در طول تخمک گذاری، مخاط اضافی دهانه رحم تولید می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند. این مخاط ممکن است دارای بافت شیری یا کرمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و شبیه یک ماده سفید رشته ای در ادرار باشد. در حالی که ترشح مقداری از این مخاط در ادرار کاملا طبیعی است، در صورت ترشحات دارای بوی بد یا رنگی، زنان باید با متخصص زنان مشورت کنند.

انزال رتروگراد

انزال رتروگراد زمانی اتفاق می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌افتد که عضله یا اسفنکتری که مانع از ورود مایع منی به مثانه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود به درستی عمل نکند و منقبض نشود. در این شرایط فرد ممکن است بدون انزال به ارگاسم برسد، زیرا منی به جای انزال وارد مثانه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود و در هنگام ادرار حتی احتمال دارد بیمار متوجه تکه های منی رشته ای و سفید شناور در ادرار شود. انزال رتروگراد زیاد نگران کننده نیست، اما در صورت تلاش زوجین برای باردار شدن ممکن است فرد به درمان های ناباروری نیاز داشته باشد.

واژینوز باکتریایی

واژینوز باکتریایی التهاب واژن است که در اثر عدم تعادل باکتری ایجاد می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. این وضعیت می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند علائم مختلفی از جمله بوی بد یا بوی ماهی و احساس سوزش در هنگام ادرار ایجاد کند. برخی از افراد همچنین متوجه ترشحات رقیق و سفید مایل به خاکستری می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شوند که ممکن است با ادرار مخلوط شده و باعث ظاهر شدن ذرات سفید شود. درمان واژینوز باکتریایی متفاوت است، اما ممکن است شامل آنتی بیوتیک های خوراکی یا شیاف باشد.

عفونت های قارچی

عفونت قارچی همچنین می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند باعث بروز ذرات سفید در ادرار شود. قارچ کاندیدا آلبیکنس به طور طبیعی در افراد سالم یافت می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود، اما در شرایط خاص، می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند به سرعت در واژن رشد کرده و باعث عفونت شود. عفونت های مخمری اغلب باعث ترشح غلیظ و ضخیم می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شوند که ممکن است از نظر ظاهری شبیه پنیر کوتاژ باشد. این ترشحات می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند با ادرار مخلوط شده و منجر به ظاهر شدن تکه های سفید شود. علاوه بر این، عفونت قارچی ممکن است علائم دیگری ایجاد کند، مانند:

  • خارش یا درد
  • درد هنگام رابطه جنسی
  • قرمزی و تورم در اطراف واژن
  • سوزش یا درد در هنگام ادرار کردن

پزشکان اغلب درمان‌های ضد قارچی با نسخه یا بدون نسخه (OTC) را برای درمان عفونت‌های قارچی توصیه می‌کنند.

پروستاتیت || پزشکت

پروستاتیت

پروستاتیت به التهاب غده پروستات اشاره دارد و می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند در اثر عفونت باکتریایی در نزدیکی غده ایجاد شود. افراد مبتلا به پروستات ممکن است علائم دیگری نیز داشته باشند، از جمله:

  • لرز یا تب
  • انزال دردناک
  • اختلال در نعوظ
  • درد در قسمت پایین کمر
  • مشکل در ادرار کردن یا ادرار دردناک
  • ضربان یا درد در بیضه ها، پرینه یا رکتوم

اکثر موارد پروستاتیت باکتریایی نیاز به مصرف و تجویز آنتی بیوتیک دارند.

عفونت های مقاربتی (STIs)

بیماری های مقاربتی از طریق تماس جنسی دهانی، مقعدی یا واژینال و بسیاری از آنها منتقل می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. حتی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند باعث برخی تغییرات در ادرار شود. بیماری های مقاربتی که ممکن است باعث ترشحات تناسلی هم در زنان و هم مردان شود، عبارتند از:

  • تریکومونیازیس
  • کلامیدیا
  • سوزاک

این ترشح ممکن است به صورت ذرات سفید رنگ در ادرار ظاهر شود یا خود ادرار را سفید یا کدر کند. هرکسی که فکر می‌کند ممکن است مبتلا به STI باشد، باید برای تشخیص و درمان با پزشک تماس بگیرد. آنها همچنین باید از برقراری رابطه جنسی خودداری کنند یا از کاندوم یا سایر روش های مانع برای پیشگیری از انتقال بیماری مقاربتی استفاده کنند .

سنگ کلیه

سنگ کلیه زمانی ایجاد می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود که سطح برخی از مواد مانند اسید اوریک یا اگزالات کلسیم در بدن بیش از حد بالا رود. در این شرایط سطح اضافی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند در مجاری ادراری جمع شده و ممکن است به سنگ کلیه تبدیل شود. اگر سنگ کلیه به اندازه کافی کوچک باشد، بدن می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند آنها را بدون اینکه شخص متوجه شود از طریق ادرار دفع کند. آنها ممکن است به صورت ذرات کوچک سفید ظاهر شوند. سنگ کلیه همچنین احتمال دارد باعث درد قابل توجهی در شکم و سایر علائم شود، از جمله:

  • مشکل در ادرار کردن
  • ادرار بدبو، کدر یا خون در ادرار
  • سوزش و درد در هنگام ادرار
  • احساس نیاز به ادرار کردن مداوم
  • دردی که از قسمت تحتانی شکم، لگن و کشاله ران منتشر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود.

بسیاری از سنگ های کلیه را می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توان با کمک داروهای مسکن OTC دفع کرد. پزشکان همچنین می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانند داروهایی به نام مسدود کننده های آلفا را تجویز کنند که ممکن است به شکستن سنگ ها به قطعات کوچکتر کمک کند. در موارد نادر، افراد ممکن است به اقدامات پزشکی برای شکستن و برداشتن سنگ کلیه نیاز داشته باشند.

علائم ذرات سفید در ادرار

ظاهر ذرات سفید در ادرار بسته به علت اصلی اصلی آن ممکن است تغییر کند. علائم ممکن است به طرق مختلف ظاهر شوند، از جمله:

  • پوسته های سفید در ادرار
  • ماده ریسمانی و کدر در ادرار
  • رسوب خاکستری شناور در ادرار
  • ادرار کدر یا شیری

اگر این وضعیت به یک بیماری زمینه ای مربوط باشد، حتما بیمار در کنار تغییرات در ادرار خود علائم دیگری را هم تجربه خواهد کرد. برهمین اساس فرد در صورت بروز هر گونه علائم احتمالی باید به پزشک مراجعه کند.

چه زمانی با پزشکت مشورت کنیم؟

برخی از علل ذرات سفید در ادرار، مانند بارداری و تخمک گذاری، طبیعی تلقی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شوند و نیازی به درمان ندارند. اگر فردی متوجه سایر علائم مانند خارش یا درد شود، بهتر است برای تشخیص علت اصلی با پزشک صحبت کند. علائم همراه ممکن است نشان دهنده و یا علائم یک بیماری یا عفونت زمینه ای باشد که نیاز به درمان فوری دارد.

هر کسی که ذرات سفید مکرر در ادرار دارد یا در مورد علت آن مطمئن نیست باید با پزشک صحبت کند. تشخیص و درمان مناسب بهترین راه برای پیشگیری از بروز عوارض احتمالی است.

ترشحات تناسلی، اغلب علت ذرات سفید رنگ در ادرار است. تجویز گزینه های درمانی به تشخیص علت اصلی آن بستگی دارد. بسیاری از موارد به راحتی با کمک پزشک قابل درمان هستند. برخی از علل، مانند بیماری های مقاربتی یا سنگ کلیه، ممکن است نیاز به توجه بیشتری داشته باشند. به هر حال، پیش آگهی بروز لکه ها و ذرات سفید در ادرار بسیار خوب است و در صورت مراجعه زودهنگام به پزشک می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند آن را درمان کرد.

سوالات متداول

برخی از دلایل لکه های سفید یا ادرار کدر چیست؟ بارداری، عفونت های ادراری، عفونت های مقاربتی و برخی از انواع بیماری ها یا عفونت های زمینه ای می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانند باعث ایجاد لکه های سفید یا ظاهری کدر در ادرار شوند. هر گونه تغییر در ظاهر یا بوی ادرار یا هر گونه درد یا ناراحتی باید با پزشک مشورت شود.

آیا وجود ذرات سفید در ادرار یک بیماری جدی است؟ در حالی که دیدن هر چیز غیرعادی در ادرار باید توسط پزشک بررسی شود، بیشتر علل ذرات یا لکه های سفید در ادرار جدی و خطرناک نیستند.

کدر بودن ادرار فرد نشان دهنده چیست؟ شرایطی که می‌توانند باعث ایجاد ذرات سفید در ادرار شوند، مانند عفونت، واژینوز باکتریایی، پروستاتیت یا عفونت‌های مخمری نیز ممکن است باعث کدر شدن ادرار شوند. یک فرد باید برای رفع علائم جدید یا بدتر با پزشک صحبت کند.

پزشکت رو در اینستاگرام دنبال کنید

pezeshket@

پزشکت رو در تلگرام دنبال کنید

pezeshket@

مقالات مرتبط

2 دیدگاه

  1. سلام من از دیروز صبح هم داخل ادرار و هم مدفوع ذرات خیلی ریز سفید میبینم .
    علایم دیگه ای ندارم زیاد . خیلی کم سوزش دارم.خستگی هم دارم . زمان تخمک گذاریم هم هست ممکنه از اون باشه ؟
    ممکنه قارچ باکتری یا انگل باشه ؟

    1. سلام دوست عزیز، ذرات سفید ممکن است ناشی از عفونت قارچی، باکتریایی یا تغییرات تخمک‌گذاری باشد؛ توصیه می کنم برای تشخیص دقیق تر با پزشک متخصص زنان یا اورولوژی مشورت کنید تا بهترین راهکار درمانی پیشنهاد شود. برای گفتگوی تلفنی با متخصصان اورولوژی و زنان روی لینک کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

در صورت تمایل به نصب اپلیکیشن و دریافت پشتیبانی رایگان فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره: soals

نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید؟

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره

فرم زیر را تکمیل کنید تا کارشناسان ما جهت ارائه مشاوره رایگان و راهنمایی بیشتر با شما تماس بگیرند.