لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

شایع ترین علائم کم کاری تیروئید

علائم کم کاری تیروئید || پزشکت
فهرست مطالب

از شایع ترین علائم کم کاری تیروئید می توان به احساس خستگی و افزایش وزن اشاره کرد. این در حالی است که کم کاری تیروئید با علائم دیگری هم همراه است. به طور کلی، ابتلا به اختلالات تیروئید شایع است. در واقع، حدود 12 درصد از افراد در طول زندگی خود عملکرد غیرطبیعی تیروئید را تجربه خواهند کرد. زنان هشت برابر بیشتر از مردان در معرض ابتلا به اختلال تیروئید هستند. همچنین، مشکلات تیروئید با افزایش سن افزایش می‌یابد و ممکن است بزرگسالان را به شیوه متفاوتی از کودکان تحت تاثیر قرار دهد.

هورمون تیروئید مسئول تنظیم انرژی، رشد و متابولیسم بدن است. زمانی که سطح این هورمون خیلی بالا یا پایین باشد، ممکن است مشکلاتی در سلامتی فرد ایجاد شود. کم کاری تیروئید یا کاهش سطح هورمون تیروئید، متابولیسم را کند می‌کند و میزان رشد یا ترمیم بسیاری از قسمت‌های بدن را کاهش می‌دهد.

تیروئید یک غده کوچک پروانه‌ای شکل است که در جلوی نای قرار دارد. اگر انگشتان خود را روی دو طرف سیب آدم قرار دهید و آب دهان خود را ببلعید، غده تیروئید خود را در زیر انگشتان خود احساس خواهید کرد. این غده هورمون تیروئید را ترشح می‌کند. هورمون تیروئید رشد و متابولیسم هر قسمت از بدن شما را کنترل می‌کند.

هیپوفیز هورمون محرک تیروئید (TSH) را ترشح می‌کند. TSH یک سیگنال تحریکی برای غده تیروئید جهت ترشح هورمون تیروئید است. گاهی اوقات سطح TSH افزایش می‌یابد، اما غده تیروئید نمی‌تواند هورمون تیروئید بیشتری را در پاسخ به این هورمون ترشح کند. این وضعیت به عنوان کم کاری تیروئید اولیه شناخته می‌شود، زیرا مشکل از غده تیروئید شروع می‌شود.

در موارد دیگر، سطح TSH کاهش می‌یابد و تیروئید هرگز سیگنال افزایش سطح هورمون تیروئید را دریافت نمی‌کند. به این وضعیت، کم کاری تیروئید ثانویه می‌گویند. کم کاری تیروئید می‌تواند باعث بروز علائم و نشانه‌های مختلفی شود که شناخت آنها می تواند به شما در تشخیص زودهنگام و بهبود سریع کمک کند. برهمین اساس ما سعی کرده ایم در این مقاله از پزشکت شایع ترین علائم کم کاری تیروئید را مورد بررسی قرار دهیم.

کم کاری تیروئید چه علائمی دارد؟

کم کاری تیروئید و احساس خستگی || پزشکت

کم کاری تیروئید و احساس خستگی

یکی از شایع ترین علائم کم کاری تیروئید، احساس خستگی است. هورمون تیروئید میزان انرژی بدن را کنترل می‌کند و می‌تواند بر هوشیاری یا خستگی شما تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، حیواناتی که به خواب زمستانی می‌روند، سطوح پایین تیروئید را تجربه می‌کنند که منجر به خواب طولانی آنها می‌شود.

هورمون تیروئید سیگنال‌هایی را از مغز دریافت می‌کند و سلول‌ها را برای تغییر عملکردشان، بسته به شرایطی که در بدن وجود دارد، هماهنگ می‌کند. افرادی که سطح هورمون تیروئید آنها بالا است، عصبانیت زیادی را تجربه می‌کنند. در مقابل، افرادی که به کم کاری تیروئید مبتلا هستند، احساس خستگی و تنبلی می‌کنند.

در یک مطالعه، 138 بزرگسال مبتلا به کم کاری تیروئید دچار خستگی فیزیکی و کاهش فعالیت بودند. همچنین آنها داشتن انگیزه پایین و احساس خستگی ذهنی را گزارش کردند. افراد مبتلا به کم کاری تیروئید، حتی در صورت استراحت و خواب، احساس خستگی پیدا می‌کنند.

در مطالعه دیگری، 50 درصد از افراد مبتلا به کم کاری تیروئید احساس خستگی دائمی داشتند، در حالی که 42 درصد از افراد گزارش کردند که بیشتر از قبل می‌خوابند. خوابیدن بیش از حد می‌تواند نشان دهنده کم کاری تیروئید باشد. هورمون تیروئید مانند یک پدال گاز برای انرژی و متابولیسم است. وجود سطوح پایین هورمون تیروئید باعث می‌شود که شما احساس خستگی کنید.

کم کاری تیروئید و افزایش وزن

افزایش وزن غیر منتظره، یکی دیگر از علائم شایع کم کاری تیروئید است. افراد مبتلا به کم کاری تیروئید نه تنها تحرک کمتری دارند، بلکه در بدن آنها کالری حفظ می‌شود. در شرایطی که سطح هورمون تیروئید پایین است، متابولیسم بدن دچار تغییر می‌شود.

در این حالت، به جای سوزاندن کالری برای رشد و فعالیت، میزان انرژی مصرفی در زمان استراحت یا میزان متابولیسم پایه کاهش می‌یابد. بنابراین، بدن سعی می‌کند میزان بیشتری از کالری را به چربی تبدیل کند. به همین علت، حتی اگر میزان کالری مصرفی ثابت بماند، داشتن سطوح پایین هورمون تیروئید می‌تواند باعث افزایش وزن شود،.

در یک مطالعه، افراد مبتلا به کم کاری تیروئید که مشکلات آنها به تازگی تشخیص داده شده بود، به طور متوسط ​7 تا 14 کیلوگرم در یک سال پس از تشخیص بیماری، دچار اضافه وزن شدند. با این حال اگر افزایش وزن را تجربه کرده‌اید، برای تعیین علت بروز این وضعیت، ابتدا سبک زندگی خود را بررسی کنید.

اگر به نظر می‌رسد که با وجود مصرف یک رژیم غذایی مناسب و پیروی از یک برنامه ورزشی خوب در حال افزایش وزن هستید، با پزشک خود مشورت کنید. زیرا این وضعیت می‌تواند نشان دهنده مشکلات دیگری باشد.

کم کاری تیروئید و احساس سرما

گرما محصول جانبی سوزاندن کالری است. به عنوان مثال، این نکته را در نظر بگیرید که هنگام تمرین و ورزش چقدر گرم می‌شوید. این افزایش دما به این علت است که شما در حال سوزاندن کالری هستید. حتی زمانی که نشسته‌اید، مقدار کمی کالری می‌سوزانید.

با این حال، در موارد ابتلا به کم‌کاری تیروئید، میزان متابولیسم پایه شما کاهش می‌یابد و این وضعیت، میزان حرارت تولید شده را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، هورمون تیروئید، متابولیسم چربی قهوه‌ای را که نوعی چربی خاص است که گرما تولید می‌کند، افزایش می‌دهد.

چربی قهوه‌ای در حفظ گرمای بدن در آب و هوای سرد مهم است، با این حال کم کاری تیروئید مانع از انجام وظیفه این بافت می‌شود. به همین علت است که وجود سطح پایینی از هورمون تیروئید باعث می‌شود که احساس سرما کنید. حدود 40 درصد از افراد مبتلا به کم‌ کاری تیروئید بیشتر از حد معمول به سرما حساس هستند.

کم کاری تیروئید و درد عضلات و مفاصل

کاهش هورمون تیروئید، وضعیت متابولیسم را به سمت کاتابولیسم تغییر می دهد. در شرایط کاتابولیسم، بافت‌های بدن مانند عضلات، برای تامین انرژی تجزیه می‌شوند. در طول کاتابولیسم، قدرت عضلانی کاهش می‌یابد. این مسئله به طور بالقوه منجر به بروز احساس ضعف می‌شود. روند تجزیه بافت عضلانی می‌تواند منجر به احساس درد شود.

کم کاری تیروئید و ریزش مو || پزشکت

کم کاری تیروئید و ریزش مو

مانند بسیاری از سلول‌ها، فولیکول‌های مو توسط هورمون تیروئید تنظیم می‌شوند. از آنجایی که فولیکول‌های مو دارای سلول‌های بنیادی هستند که طول عمر کوتاه و چرخه سریعی دارند، نسبت به سایر بافت‌ها به سطوح پایین تیروئید حساس‌تر هستند. کاهش هورمون تیروئید باعث توقف بازسازی فولیکول‌های مو و در نتیجه ریزش مو می‌شود.

این مشکل معمولاً زمانی که مشکل تیروئید درمان شود، بهبود می‌یابد. سایر مشکلات هورمونی نیز می‌توانند باعث ریزش غیر منتظره مو شوند.

کم کاری تیروئید و خشکی پوست

سلول‌های پوست نیز مانند سلول‌های فولیکول مو، چرخه سریعی دارند. بنابراین، این سلول‌ها نیز به عدم وجود سیگنال‌های رشد ناشی از هورمون تیروئید حساس هستند. زمانی که چرخه طبیعی نوسازی سلول‌های پوست دچار مشکل شود، رشد مجدد پوست ممکن است بیشتر طول بکشد.

این نکته بدان معناست که عمر لایه بیرونی پوست طولانی‌تر بوده و آسیب‌های زیادی دیده است. علاوه براین، در این شرایط ممکن است مدت بیشتری طول بکشد تا سلول‌های مرده پوستی از بین بروند. این مسئله منجر به پوسته پوسته شدن و خشکی پوست می‌شود.

کم کاری تیروئید و احساس افسردگی

کم کاری تیروئید با افسردگی مرتبط است. علل این امر نامشخص است، اما ممکن است یکی از عوارض ذهنی ناشی از کاهش کلی انرژی و اثرات منفی آن بر وضعیت سلامتی باشد. 64 درصد از زنان و 57 درصد از مردان مبتلا به کم کاری تیروئید احساس افسردگی دارند. تقریباً همان درصد از مردان و زنان نیز اضطراب را تجربه می کنند.

کم کاری تیروئید و مشکل تمرکز

بسیاری از بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید از «مه‌آلودگی» ذهنی و وجود مشکل در تمرکز شکایت دارند. شرایط تجربه مه‌آلودگی ذهنی در افراد مختلف متفاوت است. علل این امر هنوز به طور کامل شناخته نشده است، با این حال مشکلات حافظه با درمان کمبود هورمون تیروئید بهبود می‌یابند.

مشکلات حافظه یا اختلالات تمرکز ممکن است برای همه اتفاق بیفتند، اما اگر این عوارض ناگهانی یا شدید باشند، این وضعیت می‌تواند نشان دهنده کم کاری تیروئید باشد.

کم کاری تیروئید و یبوست

داشتن سطوح پایین هورمون تیروئید باعث بروز یبوست می‌شود. با وجود اینکه ابتلا به یبوست، یکی از شکایات شایع بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید است، اما آیت مسئله غیر معمول است که تنها علامت یا شدیدترین نشانه کمک کاری تیروئید باشد.

کم کاری تیروئید و تجربه پریودهای سنگین یا نامنظم

خونریزی نامنظم و شدید با کم کاری تیروئید مرتبط است. نتایج حاصل از یک مطالعه نشان داد که حدود 40 درصد از زنان مبتلا به کمبود هورمون تیروئید، در طول یکسال گذشته، افزایش بی ‌نظمی در قاعدگی یا خونریزی شدید را تجربه کردند. در یک مطالعه دیگر، 30 درصد از زنان مبتلا به کم کاری تیروئید قاعدگی نامنظم و سنگین داشتند.

هورمون تیروئید با سایر هورمون‌هایی که چرخه قاعدگی را کنترل می‌کنند، تعامل دارد و وجود سطوح غیر طبیعی این هورمون می‌تواند سیگنال‌های سایر هورمون‌ها را مختل کند. علاوه براین، هورمون تیروئید مستقیما بر روی تخمدان‌ها و رحم تاثیر می‌گذارد.

علاوه بر کم کاری تیروئید، مشکلات متعددی وجود دارند که می‌توانند باعث بروز پریودهای سنگین یا نامنظم شوند. در صورتی که پریودهای نامنظم یا سنگینی را تجربه می‌کنید که زندگی روزمره شما را مختل کرده است، قبل از نگرانی در مورد ابتلا به کم کاری تیروئید، با یک متخصص زنان صحبت کنید.

تجربه قاعدگی‌های سنگین یا چرخه‌های قاعدگی نامنظم که شدیدتر از حد معمول هستند، می‌تواند ناشی از یک وضعیت پزشکی، از جمله کم‌کاری تیروئید باشد.

اختلالات تیروئید در زنان || پزشکت

اختلالات تیروئید در زنان

غده تیروئید متابولیسم و ​​رشد بدن را تنظیم و هورمون‌های زیر را ترشح می‌کند:

  • کلسی تونین
  • تیروکسین (T4)
  • تری یدوتیرونین (T3)

مشکلات مرتبط با غده تیروئید می‌توانند زنان را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهند.

چگونگی تاثیر اختلالات تیروئید بر زنان

عملکرد غده تیروئید ارتباط زیادی با سیستم تناسلی زنان دارد. به خصوص اگر تیروئید بیش فعال یا کم کار باشد، مشکلات متعددی به وجود می‌آید. این عدم تعادل سطوح هورمونی ممکن است باعث بروز مشکلات زیر شود:

  • مشکلات بلوغ و قاعدگی

اختلالات تیروئید می‌توانند باعث شوند که بلوغ و قاعدگی در زنان به طور غیر طبیعی، یعنی زود یا دیر هنگام، اتفاق بیفتد. علاوه بر این، وجود سطوح بالای یا پایین هورمون تیروئید می‌تواند باعث تجربه قاعدگی‌های بسیار سبک یا بسیار سنگین، دوره‌های قاعدگی بسیار نامنظم، یا عدم وجود دوره‌های قاعدگی (آمنوره) شود.

  • مشکلات تولید مثل

پرکاری یا کم کاری تیروئید ممکن است بر تخمک گذاری تأثیر بگذارد. این فرآیند شامل آزاد شدن تخمک برای انجام لقاح است. اختلالات تیروئید ممکن است از تخمک گذاری جلوگیری کنند. علاوه بر این، کم کاری تیروئید احتمال ابتلا به کیست را نیز افزایش می‌دهد.

  • مشکلات بارداری و پس از زایمان

بروز اختلالات تیروئید در دوران بارداری می‌تواند به جنین آسیب برساند و ممکن است منجر به بروز مشکلات تیروئیدی مانند تیروئیدیت پس از زایمان در مادر شود. کمبود هورمون تیروئید می‌تواند باعث سقط جنین، زایمان زودرس، مرده زایی و خونریزی پس از زایمان شود. زنان مبتلا به پرکاری تیروئید در دوران بارداری در خطر ابتلا به تهوع صبحگاهی شدیدتری هستند.

مشکلات یائسگی

اختلالات تیروئید ممکن است باعث شروع زودرس یائسگی (قبل از 40 سالگی یا در اوایل دهه 40) شود. برخی از علائم پرکاری تیروئید ممکن است با یائسگی زودرس اشتباه گرفته شوند. مواردی مانند فقدان قاعدگی، گرگرفتگی، ناتوانی در خواب (بی خوابی) و نوسانات خلقی، از این جمله‌اند.

درمان پرکاری تیروئید گاهی اوقات می تواند علائم یائسگی زودرس را کاهش دهد یا از بروز یائسگی زودرس پیشگیری کند.

پزشکت رو در اینستاگرام دنبال کنید

pezeshket@

پزشکت رو در تلگرام دنبال کنید

pezeshket@

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجوی مشاور و مقاله

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

نفخ و دل درد - پزشکت

نفخ شکم باعث درد شکم و تغییر در الگوی مدفوع می شه و بر کیفیت زندگی تأثیر منفی می گذاره. برای درمان علائمت با متخصص گوارش و داخی مشاوره تلفنی بگیر.

بیش-فعالی-کودک

بیش‌فعالی در کودکان می تونه باعث مشکلات تمرکز،کنترل حرکات و رفتارشون بشه. برای کنترل کودک بیش فعال بهتره با متخصص روانپزشک تلفنی مشاوره بگیری.

خشکی لب - پزشکت

خشکی لب می تونه در اثر کمبود آب، اگزما، آفتاب و غیره باشه. برای درمان علائمت با متخصص پوست و مو تلفنی و تصویری مشاوره بگیر.

اگه دستت زیاد عرق می کنه و کلافه ت کرده همین الان با متخصصان آنلاین 24 ساعته مشاوره تلفنی بگیر.

فشار خون - پزشکت

فشار خون بالا خطر سکته قلبی،بیماری‌ کلیوی و مشکلات قلبی-عروقی را افزایش میده. اگه فشارخون داری همین الان با متخصص قلب و عروق مشاوره تلفنی بگیر.

لک صورت - پزشکت

تغییرات هورمونی،آفتاب،محصولات آرایشی نامناسب و غیره می تونه باعث لک صورت بشه. برای تشخیص صحیح و درمان لک صورتت با متخصص پوست مشاوره تلفنی و تصویری بگیر.

در صورت تمایل به نصب اپلیکیشن و دریافت پشتیبانی رایگان فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

نیاز به راهنمایی دارید؟ شماره همراه خود را وارد کنید.