لوگو پزشکت

رادیو پزشکت

روز دانش آموز - پزشکت

عوارض زولپیدم

عوارض زولپیدم 2 | پزشکت
فهرست مطالب
قرص جوشان ویتامین C گلوک ویت با خاصیت تقویت سیستم ایمنی بدن، به حفظ سلامتی شما کمک می‌کند. این محصول به تأمین ویتامین C مورد نیاز بدن می‌پردازد و با جذب و هضم آسان، گزینه‌ای مناسب برای همه افراد، به‌ویژه کسانی که به دیابت مبتلا هستند، به شمار می‌آید.

عوارض زولپیدم می تواند از جدی تا خفیف متغیر باشند. اما در صورت بروز عوارض جانبی شدید بعد از مصرف زولپیدم باید به پزشک مراجعه کنید. قرص های خوراکی زولپیدم به عنوان داروهای عمومی و داروهای تجاری در دسترس هستند. قرص های خوراکی زولپیدم برای درمان بی خوابی (مشکل خواب) استفاده می شود. آنها می توانند در به خواب رفتن یا خواب ماندن به شما کمک کنند.

زولپیدم چیست؟

زولپیدم یک داروی تجویزی که به صورت قرص خوراکی و اسپری خوراکی تهیه می شود.

این قرص خوراکی به سه شکل آزاد سازی فوری، آزادشدگی و زیرزبانی وجود دارد. فرم آزادسازی فوری، دارو را بلافاصله در بدن شما آزاد می کند. فرم آزادسازی طولانی مدت، دارو را به آرامی و تدریج در بدن آزاد می کند. قرص زیر زبانی، زیر زبان شما حل می شود.

این فرم ها به عنوان داروهای زیر با نام تجاری در دسترس هستند:

  • Edluar (قرص زیر زبانی)
  • Ambien (قرص آزاد فوری)
  • Ambien CR (قرص با انتشار طولانی مدت)

همه انواع قرص های خوراکی زولپیدم نیز به عنوان داروهای عمومی در دسترس هستند. داروهای عمومی معمولاً هزینه کمتری نسبت به نسخه با نام تجاری دارند. در برخی موارد، ممکن است به عنوان داروی نام تجاری در تمام نقاط قوت یا اشکال موجود نباشند.

اگر در شروع به خواب مشکلی دارید از قرص های آزاد فوری و قرص های زیر زبانی Edluar استفاده کنید. اگر در خواب رفتن یا خواب ماندن مشکل دارید، از قرص های با انتشار طولانی استفاده می شود.

زولپیدم چگونه اثر می کند؟

زولپیدم متعلق به دسته ای از داروها به نام خواب آور است. یک کلاس داروها گروهی از داروها هستند که به روشی مشابه عمل می کنند. این داروها اغلب برای درمان بیماری های مشابه استفاده می شوند.

زولپیدم فعالیت GABA را افزایش می دهد. GABA یک ماده شیمیایی در بدن شما است که باعث خواب آلودگی می شود. افزایش فعالیت آن، به خواب رفتن شما کمک می کند.

عوارض جانبی زولپیدم

عوارض زولپیدم 4 | پزشکت

زولپیدم می تواند عوارض جانبی خفیف یا جدی ایجاد کند. لیست زیر شامل برخی از عوارض جانبی اصلی است که ممکن است هنگام مصرف زولپیدم رخ دهند. این لیست شامل تمام عوارض جانبی احتمالی نیست.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد عوارض جانبی احتمالی زولپیدم یا نکاتی در مورد چگونگی کنار آمدن با یک عارضه جانبی نگران کننده، با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید.

عوارض جانبی شایع تر

عوارض جانبی شایع زولپیدم می تواند شامل موارد زیر باشد:

اگر این اثرات خفیف باشد، ممکن است طی چند روز یا دو هفته از بین بروند. اگر شدت آنها بیشتر است یا از بین نمی روند، با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید.

در صورت بروز عوارض جانبی جدی، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید. عوارض جانبی جدی و علائم آنها می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • مشکلات تنفسی
  • افکار یا رفتارهای غیر عادی
  • علائم جدید یا بدتر شدن علائم افسردگی
  • عکس العمل های آلرژیتیک مانند تورم زبان یا صورت و اختلال تنفسی

تداخل دارویی زولپیدم

عوارض زولپیدم 5 | پزشکت

قرص خوراکی زولپیدم می تواند با چندین داروی دیگر تداخل داشته باشد. فعل و انفعالات مختلف می تواند تأثیرات متفاوتی ایجاد کند. به عنوان مثال، برخی از این فعل و انفعالات می توانند در عملکرد دارو اختلال ایجاد کنند، در حالی که برخی دیگر باعث افزایش عوارض جانبی می شوند.

قبل از مصرف زولپیدم، حتماً پزشک خود را در جریان تمام داروهای تجویز شده، بدون نسخه و سایر داروهای مصرفی خود قرار دهید. همچنین در مورد ویتامین ها، گیاهان و مکمل هایی که استفاده می کنید به آنها بگویید. به اشتراک گذاری این اطلاعات می تواند به شما کمک کند تا از تداخلات دارویی پیشگیری شود.

افزایش عوارض جانبی از طریق زولپیدم و سایر داروها

مصرف زولپیدم همزمان با داروهای خاص، خطر عوارض جانبی را افزایش می دهد. به این دلیل که زولپیدم و این داروها می توانند عوارض جانبی یکسانی را ایجاد کنند. در نتیجه می توانند این عوارض را افزایش دهند. نمونه هایی از این داروها مانند ایمی پرامین و کلرپرومازین شامل داروهایی هستند که هوشیاری شما را کاهش می دهند. مصرف همزمان هر یک از این داروها با زولپیدم، ممکن است باعث احساس خواب آلودگی شود.

افزایش عوارض جانبی ناشی از زولپیدم

مصرف زولپیدم با برخی داروها خطر عوارض جانبی زولپیدم را افزایش می دهد. زیرا ممکن است مقدار زولپیدم در بدن شما را افزایش دهد. نمونه هایی از این داروها، عبارتند از:

  • ریتوناویر و آتازاناویر
  • آنتی بیوتیک هایی مانند کلاریترومایسین و اریترومایسین
  • داروهایی که برای درمان عفونت های قارچی استفاده می شوند، مانند کتوکونازول، ایتراکونازول و ووریکونازول
کاهش اثر زولپیدم

تداخل برخی از دارو ها با زولپیدم می تواند اثر این دارو را در بدن شما کاهش دهد. نمونه هایی از این داروها عبارتند از:

  • مخمر سنت جان
  • آنتی بیوتیک هایی مانند ریفامپین، ریفابوتین و ریفاپنتین
  • داروهای ضد تشنج مانند کاربامازپین، فنوباربیتال و فنی توئین

نحوه مصرف زولپیدم

دوز زولپیدم که پزشک تجویز می کند به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:

  • نوع دارو
  • سن یا جنسیت بیمار
  • نوع بی خوابی که از زولپیدم برای درمان آن استفاده می شود.
  • سایر موارد پزشکی که ممکن است بیمار داشته باشد، مانند آسیب کبدی

به طور معمول، پزشک  دوز کمتری را شروع  و آن را به مرور تنظیم می کند تا به دوز مناسب برسد. آنها در نهایت کمترین دوز را ارائه می دهند که اثر بهتری داشته باشد.

  • این دارو را در مناطق مرطوب  مانند حمام نگهداری نکنید.
  • قرص های ترشح فوری، قرص های ترشحی طولانی و ادلوار را درست قبل از خواب مصرف کنید.
  • می توانید قرص های فوری ترشح شده را خرد کنید. قرص های با انتشار طولانی را برش نزنید یا خرد نکنید.
  • شما نباید این دارو را همراه غذا مصرف کنید. مصرف این دارو همراه با غذا ممکن است اثر طولانی تری داشته باشد.
  • قرص های ترشحات فوری (Ambien) و قرص های زیر زبانی (Edluar) را در دمای اتاق نگهداری کنید. آنها را بین 68 درجه فارنهایت و 77 درجه فارنهایت (20 درجه سانتیگراد تا 25 درجه سانتیگراد) نگه داری کنید.
  • قرص های آزادشده (Ambien CR) را بین 59 درجه فارنهایت تا 77 درجه فارنهایت (15 درجه سانتیگراد تا 25 درجه سانتیگراد) نگهداری کنید. آنها را از نور دور نگه دارید.

هشدار های زولپیدم

عوارض زولپیدم 6 | پزشکت

مصرف قرص خوراکی زولپیدم با چندین هشدار همراه است. اگر زولپیدم مصرف می کنید و خواب کامل شبانه ندارید، ممکن است در روز بعد از مصرف قرص، آگاهی و زمان واکنش کمتری داشته باشید. بر همین اساس، مصرف آن ممکن است باعث بروز مشکل در رانندگی شما شود. اگر این دارو را مصرف می کنید و خواب کامل شبانه ندارید، نباید رانندگی کنید یا فعالیت های دیگری را که نیاز به هوشیاری دارند را انجام دهید.

اگر از قرص های زیرزبانی عمومی با دوز کم استفاده می کنید، نباید بدون داشتن حداقل 4 ساعت خواب بعد از مصرف، رانندگی یا فعالیتهایی را انجام دهید که نیاز به هوشیاری دارند.

هشدار آلرژی. زولپیدم می تواند یک واکنش آلرژیک شدید ایجاد کند. علائم آن می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • مشکل تنفسی
  • تورم گلو یا زبان

اگر واکنش آلرژیک دارید، بلافاصله بل پزشک خود تماس بگیرید.

هشدار تعامل غذایی. خوردن غذا همراه با زولپیدم ممکن است باعث طولانی تر شدن اثر دارو شود. شما باید این دارو را با معده خالی مصرف کنید.

هشدار تعامل با الکل. نوشیدن الکل می تواند خطر ایجاد آرامش و خواب آلودگی در اثر زولپیدم را افزایش دهد. در صورت استفاده الکل نباید این دارو را مصرف کنید.

هشدار رفتارهای غیر عادی. این دارو ممکن است باعث تغییر رفتار، مانند افزایش تحریک شما شود. حتی ممکن است دچار توهم شوید. در صورت بروز هر یک از این موارد به پزشک خود اطلاع دهید.

هشدار اثرات ترک

مصرف این دارو را بدون مشورت با پزشک قطع نکنید. ترک دارو به طور ناگهانی می تواند با عوارض و علائم ترک همراه باشد.

علائم ترک دارو می تواند شامل گرفتگی عضلات، استفراغ، تعریق، برافروختگی (قرمز شدن و گرم شدن پوست)، تغییرات عاطفی، احساس عصبی بودن، حملات هراس و گریه های غیرقابل کنترل باشد.

هشدار زولپیدم در بیماران

زولپیدم در مبتلایان به افسردگی: این دارو ممکن است علائم افسردگی شما را بدتر کند. از پزشک خود بپرسید که آیا این دارو برای شما بی خطر است یا نه.

زولپیدم در مبتلایان به میاستنی گراویس و آپنه خواب: این دارو ممکن است سرعت تنفس و میزان اکسیژن خون شما را کاهش دهد. اگر میاستنی گراویس دارید، ممکن است از قبل سطح اکسیژن کمتری داشته باشید. از پزشک خود بپرسید که آیا این دارو برای شما بی خطر است یا نه؟

زولپیدم در مبتلایان به بیماری کبد: اگر مشکلات کبدی یا سابقه بیماری کبدی دارید، ممکن است بدن شما نتواند این دارو را به خوبی تجزیه کند. این وضعیت ممکن است سطح دارو را در بدن شما افزایش دهد و عوارض جانبی بیشتری ایجاد کند. همچنین ممکن است منجر به بروز یک بیماری جدی به نام انسفالوپاتی کبدی شود. با این شرایط، عملکرد ضعیف کبد باعث مشکلاتی در نحوه کار مغز شما می شود. علائم می تواند شامل گیجی، فراموش کردن چیزها و اختلال در گفتار باشد. اگر آسیب کبدی شدید، نباید از زولپیدم استفاده کنید.

هشدار زولپیدم در افراد خاص 

عوارض زولپیدم 1 | پزشکت

زولپیدم در زنان باردار: هنوز مطالعات کافی در مورد اطمینان از تأثیر دارو بر روی جنین روی انسان انجام نشده است. تحقیقات انجام شده روی حیوانات، اثرات منفی بر روی جنین هنگام مصرف مادر از زولپیدم نشان داده است. اما مطالعات حیوانی همیشه پیش بینی نمی کند که این دارو در انسان چه تاثیری دارد.

بررسی ها نشان داده است که وقتی مادران در اواخر سه ماهه سوم بارداری زولپیدم را مصرف می کنند، نوزادان تازه متولد شده آنها ممکن است اختلال تنفسی و خواب آلودگی بیش از حد را تجربه کنند.

اگر باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید با پزشک خود صحبت کنید. اگر در حین مصرف این دارو باردار شدید، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.

زولپیدم در دوران شیردهی: زولپیدم ممکن است به شیر مادر منتقل شود و در کودکی که از شیر مادر تغذیه می کند عوارض جانبی ایجاد کند. با پزشک خود در مورد مصرف دارو در دوران شیردهی خود صحبت کنید. شاید لازم باشد در مورد قطع شیردهی یا قطع مصرف این دارو تصمیم بگیرید.

زولپیدم در سالمندان: ممکن است کبد افراد سالمند مثل گذشته کار نکند و بدن آنها داروها را با سرعت بیشتری تجزیه کند. در نتیجه، مقدار بیشتری از دارو برای مدت طولانی تری در بدن آنها باقی می ماند. این وضعیت خطر ابتلا به عوارض جانبی مانند آرام بخشی و کاهش هوشیاری را افزایش می دهد. همچنین ممکن است سالمندان نسبت به این اثرات حساسیت بیشتری داشته باشند. اگر بیش از 65 سال سن دارید، ممکن است پزشک دوز کمتری از این دارو را برای شما تجویز کند.

زولپیدم در کودکان: این دارو در کودکان مورد مطالعه قرار نگرفته است. این دارو نباید در افراد زیر 18 سال استفاده شود.

متن سربرگ خود را وارد کنید

پزشکت رو در اینستاگرام دنبال کنید

pezeshket@

پزشکت رو در تلگرام دنبال کنید

pezeshket@

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز

نفخ و دل درد - پزشکت

نفخ شکم باعث درد شکم و تغییر در الگوی مدفوع می شه و بر کیفیت زندگی تأثیر منفی می گذاره. برای درمان علائمت با متخصص گوارش و داخی مشاوره تلفنی بگیر.

بیش-فعالی-کودک

بیش‌فعالی در کودکان می تونه باعث مشکلات تمرکز،کنترل حرکات و رفتارشون بشه. برای کنترل کودک بیش فعال بهتره با متخصص روانپزشک تلفنی مشاوره بگیری.

خشکی لب - پزشکت

خشکی لب می تونه در اثر کمبود آب، اگزما، آفتاب و غیره باشه. برای درمان علائمت با متخصص پوست و مو تلفنی و تصویری مشاوره بگیر.

اگه دستت زیاد عرق می کنه و کلافه ت کرده همین الان با متخصصان آنلاین 24 ساعته مشاوره تلفنی بگیر.

فشار خون - پزشکت

فشار خون بالا خطر سکته قلبی،بیماری‌ کلیوی و مشکلات قلبی-عروقی را افزایش میده. اگه فشارخون داری همین الان با متخصص قلب و عروق مشاوره تلفنی بگیر.

لک صورت - پزشکت

تغییرات هورمونی،آفتاب،محصولات آرایشی نامناسب و غیره می تونه باعث لک صورت بشه. برای تشخیص صحیح و درمان لک صورتت با متخصص پوست مشاوره تلفنی و تصویری بگیر.

در صورت تمایل به نصب اپلیکیشن و دریافت پشتیبانی رایگان فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره: soals

نیاز به راهنمایی دارید؟ شماره همراه خود را وارد کنید.

کد تخفیف جهت دریافت مشاوره:soals