لوگو پزشکت
زبان

العربی

رادیو پزشکت

علل حالت تهوع در بعد از ظهر چیست؟

حالت تهوع در بعد از ظهر || پزشکت

فهرست مطالب

فرم با 5 گزینه

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:


حالت تهوع در بعد از ظهر می تواند علل زیادی داشته باشد. اما در هر شرایطی حالت تهوع در بعد از ظهر قابل درمان است و راهکارهای درمانی زیادی دارد. پس در صورت بروز حالت تهوعی که چند روز به طور مداوم در بعد از ظهر ادامه پیدا می کند بهتر است به صورت مشاوره آنلاین با متخصصین پزشکی مشورت کنید. به طور کلی، عوامل زیادی از جمله مصرف کافئین ، کمبود خواب یا بیماری معمولاً در دستگاه گوارش، اختلال در سطح قند خون یا مرکز تعادل در گوش داخلی و مشکلات مرکز تعادل مانند عفونت در گوش می تواند علل احتمالی حالت تهوع در بعد از ظهر باشند. اما  یکی از شایع ترین علل تهوع بعد از ظهر در زنان، بارداری است. Nausea روشی است که بدن برای سرکوب اشتها بروز می دهد.

علیرغم نام آن، تهوع صبحگاهی در دوران بارداری فقط در صبح اتفاق نمی افتد. تهوع بعد از ظهر اغلب با بارداری به خصوص در مراحل اولیه همراه است. در شرایطی که حالت تهوع در بعد از ظهر یا عصر برای اولین بار رخ داده و احتمال بارداری وجود دارد، بهتر است برای تعیین علت به پزشک مراجعه شود. درمان های رایج برای این علت تهوع شامل درمان های خانگی مانند مصرف چای بابونه یا نعناع، ​​آب نبات های سفت برای مکیدن یا دراز کشیدن است. در برخی شرایط هم می توان حالت تهوع شدید و مداوم در دوران بارداری را با تغییر رژیم غذایی یا حتی داروهایی که پزشک تجویز کرده یا بی خطر تشخیص داده درمان کرد.

رژیم غذایی با قند زیاد|| پزشکت

علت حالت تهوع در بعد از ظهر چیست؟

رژیم غذایی با قند زیاد

مصرف کم کالری یا رژیم غذایی با قند زیاد می تواند باعث ایجاد حالت تهوع به خصوص در افرادی که فعالیت بیشتری دارند، در طول روز شود. چون تعادل سطح قند خون به خصوص در افراد مبتلا به دیابت ممکن است در طول روز تا حدودی برهم بخورد.

اگر حالت تهوع بعد از ظهر شما ناشی از مشکلات رژیم غذایی است می توانید با برخی راهکارها مانند خوردن مقدار کمی غذای ملایم و نشاسته ای، نوشیدن آب، یا حتی مصرف گیاه شیرین بیان یا فیبر غذایی مشکل خود را تا حدود زیادی برطرف کنید. همچنین مصرف برنج که یک غذای ملایم است برای کسانی که از حالت تهوع رنج می برند توصیه می شود.

استرس و اضطراب

عوامل دیگری مانند استرس، کمبود خواب و اضطراب ممکن است باعث بروز حالت تهوع در هنگام بعد از ظهر شوند. مغز بدون استراحت کافی ممکن است در برابر تغییرات داخلی و خارجی کمی ضعیف شود و علائمی مانند حالت تهوع، تحریک پذیری یا حتی توهم ایجاد کند.

در صورت بروز استرس و اضطراب، عملکرد مغز تحت تاثیر قرار می گیرد که در این شرایط کمتر قادر به پردازش اطلاعات و عملکرد صحیح است، یک مغز خسته نیز ممکن است باعث بروز مشکلاتی همانند حالت تهوع در بعد از ظهر شود.

استرس و اضطراب می تواند در هضم غذا اختلال ایجاد کند. حتی این احتمال وجود دارد که  به دلیل استرس دچار معده درد و حتی از دست دادن اشتها شوید. اگر در یک محیط پر استرس کار می کنید یا اخیراً اضطراب زیادی را تجربه کرده اید، حالت تهوع شما می تواند دلیل روانی داشته باشد.

بیماری حرکتی

در بیماری حرکتی، مرکز تعادل در گوش داخلی با سیگنال هایی که دریافت می کند، دچار اختلال می شود. به عنوان مثال، هنگام مطالعه در ماشین، ممکن است چشم فرد به کتاب ثابت باشد، اما مایع موجود در گوش او با ماشین حرکت می کند. این نوع عدم تطابق در حواس، مغز فرد را تحت فشار قرار می دهد.

حتی در این شرایط ممکن است  ماهیچه های معده و دستگاه گوارش فرد شروع به لرزیدن کنند و منجر به بروز حالت تهوع شود. برخی از داروهای بیماری حرکت وجود دارند که با یا بدون نسخه در دسترس هستند و می توانند از بروز این حالت تهوع جلوگیری کنند. اگر بیماری حرکتی به طور غیرمنتظره رخ دهد، یکی از گزینه های درمانی می تواند مستلزم توقف حرکت در صورت لزوم یا نوشیدن آب سرد فراوان باشد.

مشکلات گوارشی

حالت تهوع مداوم بعد از ظهر ممکن است نشانه بیماری زمینه ای جدی تری مانند زخم، سنگ کیسه صفرا یا کولیت باشد. اگر فردی تهوع مداوم همراه با علائم دیگری مانند درد را تجربه می کند، به طور کلی توصیه می شود که برای درمان بیماری زمینه ای به پزشک مراجعه کند. در جدی ترین موارد، حالت تهوع ممکن است نشانه ای از فشار خون بالا یا حمله قلبی باشد. حالت تهوع همراه با سفتی در قفسه سینه، درد در بازوها، یا تعریق بی دلیل ممکن است جدی و خطرناک باشد و نیاز به مراجعه فوری به پزشک دارد.

عدم تحمل غذایی

آیا می دانستید که 20 درصد از جمعیت ممکن است دچار عدم تحمل غذایی باشند؟ در حالی که تشخیص آلرژی های شدید آسان است، تشخیص چیزی مانند عدم تحمل غذایی خفیف یا حساسیت غذایی می تواند دشوارتر باشد. اما به هر حال عدم تحمل غذایی خفیف می تواند منجر به بروز تهوع در بعد از ظهر شود. رایج ترین محرک هایی که ممکن است باعث بروز این وضعیت شوند شامل آجیل، تخم مرغ، صدف، محصولات لبنی و گلوتن هستند. بنابراین اگر حالت تهوع در بعد از ظهر شما را اذیت می کند بهتر است به آنچه می خورید توجه کنید.

بارداری به عنوان یک علت تهوع در بعد از ظهر

حالت تهوع در بعد از ظهر یکی از علائم شایع بارداری است. در واقع 50 تا 90 درصد زنان باردار آن را تجربه می کنند. استفراغ در 25 تا 55 درصد زنان باردار رخ می دهد. در حالی که بارداری اغلب باعث تهوع صبحگاهی می شود، Nausea می تواند در هر لحظه از روز ظاهر شود.

اگر به بارداری به عنوان یک علت احتمالی حالت تهوع خود در بعد از ظهر مشکوک هستید، بهتر است سایر علائم بارداری خود مانند پریود نشدن، خستگی، حساس شدن سینه ها یا گرفتگی را در نظر بگیرید. برخی از زنان حتی افزایش ادرار، بدخلقی و بیزاری از غذای جدید را تجربه می کنند. بهترین راه برای رد بارداری در هنگام بروز حالت تهوع در بارداری انجام آزمایش یا تست بارداری است. شما باید بتوانید اولین روز پس از عقب افتادن قاعدگی آزمایش بارداری بدهید ، اما برخی آزمایش ها می توانند افزایش سطح هورمون را زودتر تشخیص دهند.

تغییرات هورمونی و حالت تهوع در بعد از ظهر

تغییرات هورمونی مرتبط با بارداری یکی از دلایل احتمالی حالت تهوع است، اما باید بدانید که سایر شرایط می توانند باعث تغییر در سطوح هورمونی شما شوند. برای زنان بین 45 تا 55 سال، یائسگی می تواند یکی دیگر از دلایل احتمالی Nauseaدر بعد از ظهر باشد. هورمون‌های موجود در قرص‌های ضدبارداری نیز می‌توانند باعث تهوع و سرگیجه در صورت استفاده از داروهای ضد بارداری شوند.

سندرم روده تحریک‌پذیر

Nausea مداوم در بعد از ظهر می تواند یکی از علائم سندرم روده تحریک‌پذیر باشد. این در حالی است که بیماران و متخصصان مراقبت های بهداشتی گاهی اوقات حالت تهوع را به عنوان یکی از علائم IBS نادیده می گیرند، اما باید بدانید که 38٪ از زنان مبتلا به IBS و 27٪ از مردان مبتلا به IBS گزارش می دهند که این علامت را تجربه می کنند. محققان هنوز ارتباط بین سندرم روده تحریک‌پذیر و حالت تهوع را به طور کامل درک نکرده اند . با این وجود، به نظر می رسد که ممکن است بین حالت تهوع، IBS و GERD ارتباط وجود داشته باشد. برخی از بیماران نیز گزارش می دهند که حالت تهوع آنها پس از اجابت مزاج از بین می رود.

رفلکس اسید || پزشکت

رفلکس اسید

رفلاکس اسید یک مشکل رایج دستگاه گوارشی است که با مصرف داروهای ضد اسید بدون نسخه به راحتی درمان می شود. اما در برخی شرایط رفلاکس می تواند منجر به بروز حالت تهوع شود. پس بهتر است از خوردن غذاهای تند و غذاهای غنی از چربی خودداری کنید تا ببینید آیا علائم شما ناپدید می شوند یا خیر.

آلودگی محیط زیست

به طور کلی آلودگی محیط زیست می تواند به دلایل مختلفی باعث ایجاد حالت تهوع شود. به عنوان مثال، یک بوی جدید می تواند باعث بیزاری خفیف و منجر به احساس تهوع شود. همچنین قرار گرفتن در معرض برخی از مواد شیمیایی می تواند باعث ایجاد Nausea و بروز سایر علائم شود. چیزهایی مانند عایق ها، چسب ها یا تخته های خرده چوب ممکن است حاوی فرمالدئید باشند، یک ماده شیمیایی که در هنگام تنفس می تواند منجر به حالت تهوع شود. سعی کنید تهویه را در خانه و محل کار بهبود بخشید تا کیفیت هوایی که تنفس می کنید بهبود یابد.

مشکلات بینایی

حدود 1 میلیارد نفر در سراسر جهان از مشکلات بینایی درمان نشده رنج می برند. مشکلات بینایی مانند نزدیک بینی یا تاری دید شایع تر از آن چیزی است که فکر می کنید. مشکلات بینایی درمان نشده می تواند باعث تهوع، سردرد، خستگی چشم و سایر علائم شود.

آیا ویروس می تواند باعث تهوع در بعد از ظهر شود؟

چندین ویروس می توانند باعث گاستروانتریت ویروسی شوند، وضعیتی که در آن پوشش داخلی دستگاه گوارش ملتهب می شود. گاستروانتریت ویروسی یک بیماری بسیار شایع است که سالانه 19 تا 21 میلیون مورد توسط نورویروس تنها در ایالات متحده ایجاد می شود. اگر به گاستروانتریت ویروسی مبتلا شوید، احتمالا حالت تهوع و علائم دیگری مانند سردرد، درد عضلات، تب یا مدفوع شل را تجربه خواهید کرد .

علائم معمولا بین یک تا سه روز پس از عفونت ظاهر و در عرض دو روز ناپدید می شوند. با این حال، برخی از موارد ممکن است تا دو هفته طول بکشد. اگر تهوع شما به طور ناگهانی ظاهر شد و پس از چند روز خود به خود برطرف شد، مهمترین علل اصلی آن می تواند عفونت ویروسی باشد.

همین حالا سوال خودتون رو از بهترین متخصصان پزشکت بپرسید!

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

2.7 / 5. تعداد رای ها: 3

هنوز کسی نظرش را ثبت نکرده شما اولین نفر باشید.

0

مقالات مرتبط

نمایش کامنت‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین پزشکی در هر ساعت از شبانه روز